Το σαββατιάτικο σημειωματάριο του μ/μ (05/10)

***

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, ουρανός, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

ΞΕΦΤΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, περπατάει, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΕΞΥΝΑΝ ΤΑ… ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΟΥΣ ντε

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Το Παρίσι δυστυχώς επιβεβαιώνει καθημερινά τη φήμη του ως τη πιο επικίνδυνα βρώμικη πόλη της Ευρώπης.

“É França queridos Paris 👇 https://t.co
…..
ΦΒ- συμβαίνουν και εις Παρισίους και ξέρετε το Παρίσι δεν έχει βιολογικούς
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
….

Αδωνις: “Στην θάλασσα δεν είναι εύκολη η φύλαξη παραδέχθηκε σήμερα στο ΣΚΑΙ, εξηγώντας ότι το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει τα push backs.” Αλλο ένα τέως αντιπολιτευτικό αφήγημα κατέρρευσε & η μαγιονέζα έκοψε, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο του Μακεδονικού.
Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε. Πάμε γι’άλλα…

…..

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
***
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΥ (FB): Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%.Η πατρίδα μας αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να θαμπώνει, να ελκύει και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη! Καλή σας μέρα!
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
***
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΥ: Το ύψος μου φθάνει τα έξι μέτρα και από αυτά, τα δύο μέτρα
είναι ο λαιμός μου. Παρ’ όλα αυτά, μπορώ να τρέξω με ταχύτητα έως 60 χιλιομέτρα την ώρα. Κατά την τελευταία 15ετία ο πληθυσμός μας έχει μειωθεί κατά 40% εξαιτίας των λαθροκυνηγών και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων μας.Χωρίς φωνές, χωρίς κραυγές σας εφιστώ την προσοχή για την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της βιοποικιλότητας!
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες****
Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων των Μετεώρων, προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα τα μοναστήρια.
Ιστορικά, γνωρίζουμε ότι υπήρχαν 30 στο σύνολο αλλά σήμερα λειτουργούν μόνο 7 (6 από αυτά επισκέψιμα).
Πρόκειται για το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων,την αναρρίχηση.
Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Το ελληνικό κράτος ως «τόπο ιερό, αναλλοίωτο και απαραβίαστο».
Ταξίδι μεταξύ ουρανού και γης…….
..
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση ****
Κ.Π: Το οικιστικό πρόβλημα που στις μεγάλες πόλεις και στα τουριστικά νησιά εξελίσσεται ήδη σε μάστιγα υπερεκμετάλλευσης.
Το tweet από μια αναπληρώτρια καθηγήτρια με πενιχρό μισθό για μια τρύπα 40 τμ στη Σαντορίνη. Ενοίκιο 1500 ευρώ τον μήνα & φυσικά θα της ζητούν να την εγκαταλείψει πριν τον Μάιο. Δεν τους νοιάζει ούτε αν μείνουν τα παιδιά τους χωρίς δασκάλους.
.
Η δωδεκαετής περίπου παύση της οικοδομικής δραστηριότητας, οι τότε νεαροί που σήμερα έκαναν οικογένειες και θέλουν να τις στεγάσουν, μαζί ο τουρισμός και πλατφόρμες που φέρνουν καταρρεύσεις μεγάλων γραφείων ταξιδίων και ενίοτε ξενοδοχείων, δημιουργούν ταυτόχρονα ένα τεράστιο οικιστικό πρόβλημα στον ντόπιο πληθυσμό.
Θα τα βρούμε μπροστά μας ακόμη χειρότερα, μια και η υπερφορολόγηση της οικοδομής, η αδυναμία του Ελληνα για αγορά σπιτιού στις τιμές αυτές & η έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης, δεν δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια αποκατάστασης της επερχόμενης φούσκας που δημιουργείται….
****
Αυτός εδώ έχει σπίτια στο Airbnb και κάνει έτσι;
https://youtu.be/SJI8IH99V0Q
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Τάκη Χατζή και την Λίδα Μπόλα στον Alpha 12/09/2019
YOUTUBE.COM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Τάκη Χατζή και την Λίδα Μπόλα στον Alpha…
***

Κ.Π: Εμπόλεμη ζώνη η κυπριακή ΑΟΖ . Φρεγάτες, υποβρύχια, τορπιλάκατοι, κορβέτες, ντρόουνς συνοδεύουν Fatih και Yavuz για δήθεν “έρευνες” στο οικόπεδο 7, σε μια κίνηση σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης στην Αν. Μεσόγειο, καθώς πλέον η Τουρκία επιχειρεί την πιο ακραία «εισβολή» από το 1974 και συγχρόνως στρέφεται και εναντίον των εταιριών TOTAL/ENI που έχουν πάρει την άδεια ερευνών για αυτό το Οικόπεδο.

Φυσικά απλά προκαλεί.

 • Σύμφωνα με την Navtex 1109/19 που εξέδωσε η Τουρκία, το Yavuz και τα συνοδευτικά πλοία Osman και Orhan θα πραγματοποιήσουν γεώτρηση εντός του οροθετημένου Οικοπέδου της Κυπριακής ΑΟΖ από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2020..
  Τα πράγματα με τη Τουρκία δυσκολεύουν πολύ και η ΕΕ ποιεί την νήσσαν με μέτρα μόνο για το θεαθήναι, αλλά τώρα υπό το βάρος του μεταναστευτικού ,μάλλον δεν ασχολείται καν με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εις βάρος ενός κράτους μέλους της. Οι εκβιασμοί της είναι μεγαλύτεροι από το δικό μας μπόι και της ΕΕ.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός και κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

****

ΑΠΟ ΤΟ ΦΒ: Η Ευρώπη έχει συνάψει σύμβαση ελεύθερου εμπορίου (FTA) από το 1995/6 με την Τουρκία. Η Γερμανία έχει επενδύσει πολλά δις απέναντι. Χτες κάθισαν με τον Γερμανό υπουργό εσωτερικών για το μεταναστευτικό. Η Τουρκία της εισβολής, της κατοχής, των παραβιάσεων, της παράνομης εξόρυξης. Η ΕΕ είναι αδιάλλακτη στην υποχωρητική πρόταση του ΗΒ, αλλά βαράει προσοχή στους Τούρκους.
..
Κ.Π: Το δημοσιονομικό κενό που διαπιστώνουν οι θεσμοί για το 2020 ξεπερνά το 1 δισ. & αναζητούνται μέτρα να καλυφθεί η τρύπα. Παράλληλα έδωσαν εντολή “αναπροσαρμογής” -έτσι ονομάζουμε διπλωματικά την αύξηση- των αντικειμενικών. Και μάντεψε εσύ από πού θα καλυφθεί το κενό, η τεσπά το μεγαλύτερο μέρος του. Η αγελάδα των πολυφορολογημένων ακινήτων να’ναι καλά…Το φετινό κερασματάκι του ΕΝΦΙΑ στο παίρνουν πίσω με το άλλο χέρι.
*****
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται****

ΦΒ: Ενοχλεί το δηκτικό ύφος του Πρετεντέρη αυτούς που έκαναν καριέρα εφευρίσκοντας τον “Κούλη” τους Γερμανοτσολιάδες, τις οφσόρ και τα πρωτοσέλιδα του Βαξεβάνη.

Δεν πειράζει, ο Πρετεντέρης κατά την γνώμη μου είναι η πιό ισχυρή πένα της Ελλάδας και τον μισούν επειδή δεν τους χαρίστηκε. Παρά το μπούλινγκ συνέχισε να σφυροκοπεί και να τους δίνει πληρωμένες απαντήσεις, – αυτό δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα
*****
Κ.Π: Γιατί έχασαν το χρώμα τους στο πιο πανιασμένο λιγουλάκι οι Ευρωπαίοι?
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) απεφάνθη υπέρ των ΗΠΑ στην υπόθεση της Airbus, ανοίγοντας το δρόμο για επιβολή δασμών σε εισαγωγές ευρωπαϊκών αγαθών ύψους 7,5 δισεκ. δολαρίων, κρίνοντας ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησαν στην εταιρία κατασκευής αεροπλάνων Airbus οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Που σημαίνει σε απλά Αμερικάνικα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς σε Ευρωπαικά προιόντα κατ’επιλογήν τους και με τις ευχές του ΠΟΕ. Κι άμα ανοίξει η όρεξη, άντε σταμάτα την. Επιβάλλουν οι μουσίτσες απαγόρευση της κρατικής επιχορήγησης στα μικρότερα κράτη μέλη & τους ανταγωνιστές τους, αλλά εξαιρούν τους εαυτούς τους.
….
Οι Ευρωπαίοι λέει θα…. απαντήσουν ανάλογα. Νταξ… whatever.
Mε τι προσόντα ρε κατακαημένα όταν οι ΗΠΑ είναι ήδη εμπορικά ελλειμματικές 170 δις $ ετησίως έναντι της ΕΕ, εκ των οποίων μόνο τα 70 δις είναι της Γερμανίας?
Καλώς τα δεχτήκατε βρε…
****

Στην πρώτη γραμμή των προϊόντων τα οποία στοχοθετούνται είναι εμπορικά αεροσκάφη που παράγονται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τους τέσσερις εταίρους του ευρωπαϊκού κολοσσού της αεροναυπηγικής Airbus. Τα αεροσκάφη αυτά θα εισάγονται στις ΗΠΑ με επιπλέον κόστος 10%. Ακολουθεί μια λίστα 150 και πλέον κατηγοριών προϊόντων προερχόμενων όχι μόνο από τις τέσσερις προαναφερθείσες χώρες, αλλά από ολόκληρη την ΕΕ.

 • Ο USTR θεωρεί προφανώς ότι την απόφαση να χορηγηθούν αθέμιτες επιδοτήσεις στη συγκεκριμένη αεροπορική βιομηχανία την πήραν συλλογικά οι χώρες της ΕΕ.
  Στα κρασιά από τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί 25%. Τα γαλλικά τυριά, πλην ροκφόρ, θα ακριβύνουν 25%, όπως και τα τυριά από όλη την Ευρώπη. Προϊόντα όπως οι ελιές και διάφορα είδη τροφίμων επίσης υφίστανται επιπλέον δασμούς.

Δασμοί 25% θα επιβληθούν σε μια σειρά εργαλείων από τη Γερμανία, σε υφάσματα και ρούχα από τη Βρετανία, σκοτσέζικα και ιρλανδικά ουίσκι και άλλα προϊόντα. Οι δασμοί αφορούν εισαγωγές προϊόντων ευρωπαϊκής προέλευσης αθροιστικής αξίας 7,5 δισ. δολαρίων και απειλούν να πυροδοτήσουν έναν πολύ πιο ευρύ διατλαντικό εμπορικό πόλεμο…. https://www.protothema.gr/…/o-trab-anoigei-eboriko…

****
Μ.ΜΠ: πηδηξτε χωρις τυψεις την Γερμανια οπου την βρειτε, αλλιως θα σας πηδηξει εκεινη .. No mercy στην φυσει καθαρματικη κουλτουρα .. Δεν το αξιζουν …
****
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ:Και αφού βράβευσαν τον Ντράγκι (ακόμη δεν καταλάβαμε το γιατί) έβγαλαν και την αναμνηστική φωτογραφία. Έβαλαν μπροστά μπροστά τις βρωμομουτσουνάρες τους και άφησαν τον φρεσκοβραβευμένο τιμώμενο πίσω. Έτσι έκαναν και στα χωριά τους οι ανάγωγοι άριστοι. 🤮
….Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι
*****
ΣΑΝ ΦΤΩΧΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ!!!
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμι
****

N.XAΛΔ: PossessedΑύριο η Ελεύθερη Ώρα θα εξηγήσει, με αναφορά και στις κατάλληλες προφητείες Παϊσιου, πώς μπήκε αυτός ο δαίμονας ο Σόρος στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 • «Και βεβαίως οι πρόσφυγες οι οποίοι τελικά θα επιλέξουν να κάνουν τη χώρα μας τη δεύτερη πατρίδα, τα παιδιά τους πρέπει να αισθάνονται και θα αισθάνονται Έλληνες.
 • Αυτό είναι το σωστό. Και θα πάνε σε ελληνικό σχολείο και εάν είναι άριστοι μαθητές, να σηκώσουν την ελληνική σημαία. Αυτό είναι το σωστό.
 • Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ξενοφοβία ή οποιοσδήποτε ρατσισμός.
 • Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά – σιγά.
 • Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτό τον τρόπο».

****

Ν.ΧΑΛΔ.: Mafia state, Mafia church

Καθένας έχει τις δικές του αντιλήψεις για τον Θεό. Αν, όμως, υπάρχει Θεός, δύο αστροπελέκια θα ρίξει: ένα στο κεφάλι του Μόσχας Κύριλου, ένα στο κεφάλι του Μόσχας Βλαδίμηρου (Πούτιν).
Για την άθλια εκστρατεία τους κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Βαρθολομαίου.
Που φέρνει στο χώρο της εκκλησίας τις πιο άθλιες εκδοχές ρωσικού εθνικισμού/ολοκληρωτισμού και τις χειρότερες ρωσικές εκδοχές μαφιόζικων και πρακτορικών μεθοδεύσεων.
Ας ετοιμαστούν οι δύο, τα αστροπελέκια θα έλθουν.

****

Ν.ΧΑΛΔ: Μάθημα δημοσιογραφίας

Ο ρεπόρτερ του Reuters ρωτάει τον Τραμπ κάτι απλό: τι ακριβώς ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να κάνει, σχετικά με τον Μπάιντεν και το γιο του. Ο Τραμπ δίνει μια αρλούμπα απάντηση, που αναφέρεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ερώτημα.

Ο ρεπόρτερ επανέρχεται στο ερώτημα άλλες τρεις – τέσσερις φορές. Ο Τραμπ δεν θέλει να απαντήσει, εξοργίζεται, επιτίθεται στα “fake news media” και επιτακτικά ζητάει από το δημοσιογράφο να κάνει ερώτηση στον πρόεδρο της Φινλανδίας.

Έχοντας ρωτήσει τόσες φορές, ο ρεπόρτερ τελικά κάνει ερώτηση στον πρόεδρο της Φινλανδίας και το επεισόδιο τελειώνει.

Γιατί είναι πραγματική δημοσιογραφία; Γιατί ρωτάει επίμονα τον ισχυρότερο άνθρωπο του κόσμου αυτό που εκείνος δεν θέλει να απαντήσει, αλλά που είναι το σημαντικότερο ερώτημα της αμερικανικής πολιτικής ζωής αυτή την περίοδο.

Και μόνο από τον τρόπο που αποφεύγει ο Τραμπ το ερώτημα, πρώτα με αρλούμπες, μετά με επιθετικότητα και στο τέλος με υβριστική επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, ο ρεπόρτερ έχει βγάλει την είδηση: επιβεβαιώνεται ότι ο Τραμπ έχει πολύ λερωμένη φωλιά στο θέμα της Ουκρανίας.

REUTERS.COM
U.S. President Donald Trump lashed out after Reuters reporter Jeff Mason pressed him over what he wanted the leader of Ukraine to do with regards to Joe Biden and Biden’s son. Rough Cut (no reporter narration).
****

Ν.ΧΑΛΔ:Πώς ανατινάχθηκε η ελληνική οικονομία;

 • Τη δουλειά έκανε θαυμάσια ο Κωστάκης Καραμανλής ο Β’.

Όπως μας θυμίζει ο αντιπαθής Πόουλ Τόμσεν (εκείνος ο ψηλός Δανός του ΔΝΤ), οι χώρες της ευρωζώνης που τίναξαν τα πέταλα το έπαθαν επειδή κακοδιαχειρίσθηκαν τα φθηνά επιτόκια και τον άφθονο δανεισμό που έφερε το ευρώ.
Όλες οι άλλες χώρες έκαναν αυτή την κακοδιαχείριση μέσα από το τραπεζικό κανάλι: οι τράπεζές τους πλημμύρισαν την αγορά με φθηνά δάνεια.
Μόνο στην Ελλάδα, η κακοδιαχείριση έγινε από το δημοσιονομικό κανάλι. Απλούστερα: το κράτος δανειζόταν φθηνά και άφθονα και τα μοίραζε σε όλους εμάς (εντάξει, κάποιοι πήραν μεγαλύτερες μερίδες).
Όπως μας λέει ο Τόμσεν, από την υιοθέτηση του ευρώ ως το 2009, οι συντάξεις και οι κοινωνικές μεταβιβάσεις αυξήθηκαν κατά 7% του ΑΕΠ (ας πούμε κάτι σαν 14 δισ. ευρώ, για να καταλαβαινόμαστε) και η μισθοδοσία του Δημοσίου κατά 3% του ΑΕΠ (κάτι σαν 6 δισ. ευρώ).
Κάπως έτσι, το έλλειμμα εκτινάχθηκε στο 15% το 2009, δηλαδή πέντε φορές πάνω από το όριο του Μάαστριχτ.
Αυτή ήταν η διαχείριση του Κωστάκη του Β’, που πήρε τη χρυσή πιστωτική κάρτα του ευρώ και την γονάτισε, για να θρέψει μια νέα εκδοχή πελατειακού κράτους της Δεξιάς, κατ’ εικόνα των χειρότερων εκδοχών πελατειακού κράτους του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά.
Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι για τα μνημόνια έφταιγε η συνωμοσία του Παπανδρέου με τον Σόρος, ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, οι Γερμανοί τοκογλύφοι και τα ψεκαστικά αεροσκάφη.

IMF.ORG
The IMF and the Greek Crisis: Myths and Realities Speech by Poul Thomsen, Director of the European Department of the International Monetary Fund, at the London School of Economics September 30, 2019 Good evening. It is my pleasure to be here. I would like to thank the Hellenic Observatory and profes…
****

Σε αυτές τις χώρες ζουν οι πιο ωραίες γυναίκες του πλανήτη

Ουκρανία
Για δύο πράγματα φημίζεται αυτό το κράτος: τη γυναικεία ομορφιά και τις επιχειρήσεις. Είναι η χώρα με τις νύφες κατά παραγγελία και σε όποια πόλη της και αν βρεθείτε, οι όμορφες υπάρξεις θα σας κλέψουν το μυαλό.

Σουηδία
Οι ομορφότεροι άντρες και γυναίκες του πλανήτη θεωρείται ότι ζουν σε αυτήν τη χώρα. Οι γυναίκες εκεί είναι εκθαμβωτικές – ψηλές, ξανθές, με γαλάζια μάτια, έξυπνες, μορφωμένες και φιλικές, αποτελούν τον κατάλληλο συνδυασμό μυαλού και εμφάνισης.

Ταϊλάνδη
Αυτή η χώρα μπορεί να είναι γνωστή για την κουλτούρα και τη φύση της, όμως εξίσου γνωστή είναι και για τις πανέμορφες και ντροπαλές της γυναίκες. Ρομαντικές, με σκούρο δέρμα, αποπνέουν μια εξωτική αύρα, που πρέπει να τη δείτε για να την καταλάβετε.

Βουλγαρία
Αγγελικές υπάρξεις υπάρχουν και σε αυτήν τη μικρή χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, με ανοιχτόχρωμα μάτια και σκούρα μαλλιά, πολύ φιλικό και ρομαντικό χαρακτήρα.

Ρωσία
Το κράτος αυτό είναι το σπίτι των ομορφότερων γυναικών του πλανήτη. Μεταξένια επιδερμίδα, γαλάζια μάτια, ανοιχτόχρωμα μαλλιά και εξυπνάδα συνδυάζονται στις Ρωσίδες.

Ολλανδία
Πέρα από την καλή φιλοξενία, για την οποία αυτή η χώρα φημίζεται, είναι γνωστή και για τις όμορφες και ψηλές γυναίκες της, που ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 1,72.

Λίβανος
Ο αραβικός κόσμος είναι γνωστό ότι έχει πολύ όμορφες γυναίκες και αν θέλετε να δείτε πολλές από αυτές, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον Λίβανο, ώστε να θαυμάσετε τα μαυρισμένα και γεμάτα καμπύλες κορμιά τους, όπως και τα εκπληκτικά μάτια τους.

Πολωνία
Τα κορίτσια στην Πολωνία φημίζονται για την ομορφιά, τη χάρη και τη θηλυκότητά τους, ενώ τα λεπτεπίλεπτα κορμιά τους τραβούν τα βλέμματα. Ξέρουν να ντύνονται και να κλέβουν τις καρδιές, ενώ τους αρέσει η παράδοση και ο πολιτισμός. Είναι οι ιδανικές γυναίκες για όσους αναζητάτε την πραγματική αγάπη.

Ινδία
Οι Ινδές αγαπούν τη θρησκεία και την παράδοση και ακόμα και οι μοντέρνες μεταμορφώνονται σε πιο παραδοσιακές, φροντίζοντας στοργικά τους άντρες τους. Και μπορεί να καλύπτουν τα κορμιά τους με τεράστια υφάσματα, όμως καταφέρνουν να είναι σeξι ακόμα και με αυτά.

Βραζιλία
Οι γυναίκες εκεί είναι γνωστές για τα εκπληκτικά τους κορμιά, ενώ είναι ο τόπος με τους περισσότερους μιγάδες, οπότε γι’ αυτό και υπάρχει τόση ομορφιά ανάμεσα στους ανθρώπους, και κυρίως στο γυναικείο φύλο. Ξανθές, μελαχρινές, έγχρωμες και λευκές, με καμπυλόγραμμα και αθλητικά κορμιά.   E-Radio.gr

***

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΗΜΑτοδότη

Το πρώτο αντάρτικο στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αντάρτικο» από 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε στη Βουλή, στην ψηφοφορία για τους υδρογονάνθρακες. Κατά παρέκκλιση της επίσημης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ (που ήταν να ψηφίσουν «παρών») οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σάκης Παπαδόπουλος και Κώστας Ζουράρις καταψήφισαν τις 4 συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, που είχε υπογράψει σε πανηγυρικό κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οσον αφορά τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περνά απαρατήρητη η επική κωλοτούμπα: ψηφίζει «παρών» για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων που είχε υπογράψει.

***

Ο τραπεζικός «εμφύλιος»

Μαθαίνω πως εντός της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών υπάρχουν δύο «στρατόπεδα» αναφορικά με το σχέδιο «Ηρακλής», με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το απόθεμα των «κόκκινων» δανείων κατά 30 δισ. ευρώ, χορηγώντας εγγυήσεις του Δημοσίου ύψους 9 δισ. ευρώ. Στο ένα στρατόπεδο συντάσσονται οι τραπεζίτες που θέλουν το σχέδιο να προχωρήσει άμεσα, ως έχει, ώστε να βγάλουν από πάνω τους το βουνό των μη εξυπηρετουμένων δανείων. Στο δεύτερο στρατόπεδο βρίσκονται τραπεζίτες που θεωρούν πως το σχέδιο είναι «ακριβό» και παζαρεύουν με την κυβέρνηση τη μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου, το οποίο μεσοσταθμικά θα ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως για όλες τις τράπεζες.

***

Δεδομένου ότι μεταξύ τους οι τραπεζίτες δεν τα βρίσκουν, πετούν το μπαλάκι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Και επιδιώκουν να βρουν τη λύση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Δεν ξέρω εάν οι δύο έμπειροι πολιτικοί θα μπουν στη διαδικασία να αλλάξουν το σχέδιο που έχουν καταθέσει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι πως στόχος (δικός τους και των θεσμών) είναι οι έλληνες φορολογούμενοι να μην επιβαρυνθούν ξανά από τη διάσωση των τραπεζών και των μετόχων τους.

***

Στον αέρα η ΔΕΠΑ

Πανί με πανί μου λένε πως θα μείνει σύντομα η ΔΕΠΑ, και γι’ αυτό θα ευθύνεται μια… δικαστική απόφαση. Με την υπ’ αριθμ. 3038/2019 απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε περί του ύψους των χρεών της Λιπασματοβιομηχανίας ELFE προς τη ΔΕΠΑ κρίνοντας καταχρηστικό τον τρόπο υπολογισμού των τιμών του φυσικού αερίου εδώ και μία περίπου δεκαετία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισηγήτριας Παναγιώτας Σπανού, η τιμή συνδέεται με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, δηλαδή με τον τρόπο που τιμολογείται το φυσικό αέριο σε εκατοντάδες συμβάσεις σε όλη την Ευρώπη και τιμολογείται και η ΔΕΠΑ από τους διεθνείς προμηθευτές της. Με τον τρόπο αυτόν το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η οφειλή της ΕLFE πρέπει να αναπροσαρμοστεί κατά 10% μείον σε κάθε τιμολόγιο.

***

Σημειώνω ακόμα ότι το δικαστήριο έκρινε όλα τα ανωτέρω ενώ είχε στη διάθεσή του τις γνωμοδοτήσεις τριών πανεπιστημιακών που ανέφεραν ότι ο τρόπος τιμολόγησης της ΔΕΠΑ ήταν σωστός και ακολουθήθηκε η διεθνής πρακτική.

Οι περιπέτειες για την εταιρεία αερίου ξεκινούν τώρα διότι πελάτες της ΔΕΠΑ στη χονδρική αγορά μπορούν να πατήσουνε πάνω στη συγκεκριμένη «ανερμάτιστη» απόφαση και να αμφισβητήσουν τις χρεώσεις που τους έχει επιβάλει η επιχείρηση την τελευταία δεκαετία.

Για την ιστορία, η αγωγή της ΔΕΠΑ κατά της ELFE κατατέθηκε το 2017 και αφορούσε οφειλή ύψους 75 περίπου εκατ. ευρώ, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται διαταγές πληρωμής ύψους 15 εκατ. ευρώ, στις οποίες έχει προχωρήσει η ΔΕΠΑ κατά της ELFE. Η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό και τον τελικό λόγο θα έχει το Εφετείο, το οποίο θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι να λυθεί το κουβάρι που δημιούργησε η απόφαση του Πρωτοδικείου η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δεν μπορεί να προχωρήσει.

***

Οταν εκνευρίζουν το ΚΚΕ

Για δεύτερη φορά το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, πέτυχε να ματαιώσει πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Την Τετάρτη το πρωί, εκατό μέλη του συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στον αριθμό 77 της οδού Σκουφά, πλησίον της Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας. Η Αστυνομία είχε λάβει κάποια μέτρα, ωστόσο η διαχείριση της έντασης αποδείχθηκε ανεπαρκής. Και τούτο διότι οι επιτελείς των δυνάμεων απέφυγαν με γενικολογίες να συνεννοηθούν με την ιδιοκτήτρια του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου και τα παραδοσιακά στελέχη του «Μετώπου»…

***

Οση δε ώρα οι διαμαρτυρόμενοι περίμεναν απ’ έξω, «πετάγονταν» κάτι δικαιολογίες από τους γνωστούς «ανευθυνο-υπεύθυνους» του τύπου: «Δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να περάσετε αφού η τράπεζα δεν έχει ενημερώσει τη συμβολαιογράφο για την αναστολή του πλειστηριασμού» ή «Περιμένετε λίγο και θα δούμε…». Κάποια στιγμή ένας εκ των αστυνομικών έκανε το στιγμιαίο λάθος να ανοίξει ελαφρά την είσοδο της πολυκατοικίας. Σε κλάσματα δευτερολέπτων το ΠΑΜΕ μπήκε μέσα…

***

Το δεύτερο λάθος ήταν ότι δόθηκε εντολή για ρίψη χημικών (δύο τον αριθμό) στο πλατύσκαλο και στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι… εκπαιδευμένοι σε ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής» έφεραν τα πάνω κάτω. Εγκλώβισαν αρχικώς τη διμοιρία στις σκάλες εισόδου και γύρω από το ασανσέρ, ανέβηκαν στο συμβολαιογραφείο, πήραν αυτό που ήθελαν και κατεβαίνοντας έβγαλαν έξω τους αστυνομικούς, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό. Φεύγοντας, πέταξαν στο απέναντι πεζοδρόμιο μία ασπίδα, ένα κράνος και ένα πηλήκιο που είχαν λάβει ως «ενέχυρα»…

***

Υπήρξε και ένα τρίτο λάθος. Την Τρίτη, μία μέρα νωρίτερα, που διαδήλωσαν 2.000 συνταξιούχοι στο υπ. Εργασίας και εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, σημειώθηκε ένα… παρατράγουδο. Μετά το τέλος της συνάντησης και ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης άρχισε να ενημερώνει με την ντουντούκα του μπροστά στις κάμερες τον κόσμο μπροστά από το υπουργείο, ξεκίνησαν να χτυπούν δυνατά οι συναγερμοί από παρκαρισμένες μοτοσικλέτες τις οποίες κάποιοι κλώτσησαν επίτηδες για να τον «καπελώσουν» και να μην ακούγεται. Φυσικά η ενέργεια αυτή των όποιων επιτηδείων… «απαντήθηκε» την επομένη στη Σκουφά. Ο Καραμανλής συνήθιζε να λέει ότι «δεν μπορείς να παίζεις με το ΚΚΕ» και αργότερα το κατάλαβε κι ο Ανδρέας.