To σαββατιάτικο σημειωματάριο του μ/μ (02/11)


Με τη δραχμή θα ήμασταν καλύτερα. Εγώ και η Δανάη..

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα τρώνε, άτομα κάθονται, πίνακας, φαγητό και εσωτερικός χώρος
****
Η Κιμ Καρντάσιαν χρησιμοποίησε όλη την επιρροή της στα social media ώστε να αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Αρμενίων.
 • Η Γερασιμίδου επικροτεί την γελοιοποίηση της παρέλασης.
Η πρώτη είναι “σούργελο”.
 • και η δεύτερη “σοβαρή καλλιτέχνης” κατά τους προοδευτικούς της χώρας μας...
Παράθεση Tweet
@TheCallerGr
***
Η Ελένη Γερασιμίδου για την παρέλαση αλά Monty Python: Μακάρι έτσι να εκφράζονταν κι άλλοι – Και του χρόνου με υγεία
thecaller.gr/lifestyle

Εικόνα

****

Ναζί και σοβιετικοί αξιωματικοί επιθεωρουν στρατεύματα στην Πολωνία, την εποχή που μοίραζαν την ατυχη χώρα. Τα ίδια χρονια οι κομμουνιστές παντού στον κοσμο καταδίκαζαν τον πόλεμο εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας σαν πρωτοβουλία των μιλιταριστων πλουτοκρατών της Δύσης!!

Εικόνα

****

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Ο Σφαιρόπουλος είναι ένας πολύ καλός coach.

 • Το πρόβλημα στο Ολυμπιακό ήταν, ότι έπρεπε για όλα να συναποφασίζει με τον Σπανούλη.
 • Ειδικά όταν οι σούπερ σταρ παρακμάζουν η διαχείριση γίνεται πολύ δύσκολη.
 • Πολλά τα παραδείγματα. Φυσικά στο τέλος την πληρώνει ο coach.

****

Η υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη είναι σήμερα στην πρώτη σελίδα των Financial Times, αλλά τα ελληνικά mainstream media δεν έχουν κάνει έως τώρα καμία αναφορά στο θέμα. Θα περιμένουν πρώτα να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα…

Εικόνα

****
Για να έχουμε μέλλον σε αυτήν τη χώρα πρέπει να… αποκομμουνιστοποιηθούν τα πάντα!
Δεν θέλει κόπο. Εδώ και τώρα, χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και τόλμη. Αν διαιωνίζουμε και ανεχόμαστε το σαράκι της κομμούνας, τότε δεν έχουμε μέλλον ως χώρα. Άρθρο.
Για να έχουμε μέλλον… – inthecity.gr
Ο θετικός βηματισμός της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας κάτω από δύσκολες συνθήκες και λόγω της βαριάς κληρονομιάς που της άφησαν οι ανίκανοι και επικίνδυνοι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν…
inthecity.gr

****

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αφηστε τη Μορια. Συλληψη και αμεσος επαναπατρισμος. Δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια… Όσοι παραβιάζουν σύνορα εκτός νόμου. Αμεσα μετρα ΤΩΡΑ..

 • @enikos_gr – Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο: Μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν οκτώ βάρκες με 323 πρόσφυγες και μετανάστες

****

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ: Θα αντιληφθούν στη Ν.Δ. ότι το ζητούμενο είναι η συναίνεση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και όχι η συναίνεση των λιγοστών εκπροσώπων του ΚΚΕ; «Γιατί δεν με αφήνετε να ψηφίσω για την πατρίδα μου;»

«Γιατί δεν με αφήνετε να ψηφίσω για την πατρίδα μου;» | Protagon.gr
Σε ανοικτή επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ο για τέσσερις θητείες εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, Νίκος Παγώνης, δηλώνει αποκαρδιωμένος και συνάμα προδομ… protagon.gr

****

Ο ποταμός Άραχθος, ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας και ένα από τα πιο εντυπωσιακά ποτάμια της Ηπείρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

***

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: 

Κ.Π – Ολοι αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η σπουδή πώλησης του ποσοστού του Δημοσίου των ΕΛΠΕ στον Λάτση; ΓΙΑΤΙ τώρα; Γιατί “πνίγουν” τα όποια ευρήματα ανακοινώνονται; Χθες σ όλα τα ΜΜΕ ενθουσιασμός και σήμερα τάπα. Ο καθηγητής Φώσκολος μίλαγε από χρόνια για τα τεράστια κοιτάσματα και όλα δείχνουν ότι δεν πέφτει έξω.

“Καθηγητής Φώσκολος: Αμύθητο το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κρήτη.

 • Ο πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας – Ινστιτούτο του Καναδά, Αντώνη Φώσκολο .

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου της Αθήνας, «98.4», τόνισε ότι αυτός ο πλούτος μπορεί να αναγορεύσει τα ΕΛ.ΠΕ. σε βασικό κορμό ανάπτυξης της χώρας και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ. σε ιδιώτη επιχειρηματία.

 • Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι ποσότητες φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή αυτή αυτές μπορούν να λύσουν το ενεργειακό ζήτημα της Ε.Ε. για τα επόμενα 70 χρόνια. Όπως είπε οι διαρροές της κλειστής σύσκεψης, με τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων από τα ΕΛ.ΠΕ., είναι υπαρκτές.

Ωστόσο «το ερώτημα είναι γιατί με τέτοια δεδομένα φυσικού πλούτου που διαρκώς θα αποκαλύπτονται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία».

 • Επίσης, ο Αντώνης Φώσκολος κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μη προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ, ιδίως τώρα που, «μόνο σύμπτωση δεν είναι» ο υπολογισμός των 280 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε έναν μόνο από τους 16 ανάλογους στόχους νότια της Κρήτης, ποσότητα που κι ο ίδιος είχε ανακοινώσει πριν από 6 χρόνια.

Ο καθηγητής έκανε και μία αποκάλυψη για τον κόλπο της Μεσσαράς, όπου εκεί όπως είπε βρίσκονται 19 ηφαίστεια, όπου τα αποθέματα είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου.”

TRIBUNE.GR
Ο πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας.
****
Γιάνννης Χατζηχρήστος: Πάμε πάλι από την αρχή.

Όλη η γεωπολιτική ανακατοσούρα στην γειτονία μας βασίζεται στην αλήθεια oσων αποκαλύπτει ο καθηγητής και σε έναν αγωγό που είναι να μεταφέρει αυτό το αέριο (ποιος νοιάζεται για το πετρέλαιο πλέον) και από την Κύπρο, το Ισραήλ, και την Αίγυπτο στην ενεργειακά διψασμένη ΕΕ.

 • Το φυσικό αέριο είναι το ενδιάμεσο στρατηγικό καύσιμο για τα επόμενα 30-40 χρόνια, (προετοιμάζοντας τις υποδομές για το υδρογόνο που θα ακολουθήσει) εκτοπίζοντας το πετρέλαιο, τα πυρηνικά και τον λιγνίτη, όντας πολύ πιο φιλικό και στο περιβάλλον.

  Η ΕΕ εξαρτάται απολύτως από τους αγωγούς του Πουτιν και το LNG του Τραμπ για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος για το 75% των ενεργειακών αναγκών της, που είναι για θέρμανση/ψύξη, δηλαδή από κάποια μορφή καύσης.

Και αναγκάζεται πλέον να υιοθετήσει την πολιτική Power to Gas, δηλαδή την κατανάλωση της περίσσειας ηλεκτρικής της ενέργειας από ΑΠΕ μαζί με βιομάζα για να παραχθεί το νέο πολύτιμο καύσιμο (που είναι μια λαμπρή ευκαιρία για τοπικές πρωτοβουλίες με τις Ενεργειακές Κοινότητες) για να καλύψει 2-3% των αναγκών της.

 • Αλλά και για να σταθεροποιήσει έτσι τα ηλεκτρικά της δίκτυα (αφού οι ΑΠΕ σε αυτόν τον τομέα πάσχουν). Αλλά και να εξαρτηθεί έτσι πολύ και από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα δυο μνημονιακά της πειραματόζωα που δεν παραχώρησαν, έναντι του χρέους, τα αποθέματα τους στα Σοι-μπλε.

Και έπειτα ήρθαν οι άγριες μέλισσες που λένε “ας το εκεί, κλέφτης θα γίνει ο Κοπελούζος;” και οι σφήκες της κανονικότητας που θέλουν αυτό τον πόρο χρηματοδότησης της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους να τον υποθηκεύσουν πάλι σε κάποιο ΔΝΤ (μέσω Λάτση).

 • Διέρρευσε χθες μια ανακοίνωση που έλεγε κάποιες αλήθειες, έπεσαν σήμερα ομοβροντία οι διαψευσεις/αμφισβητήσει μην και χαλάσουν τα deals. Όλα τα υπόλοιπα, συνάγονται (όπως λέμε στα μαθηματικά)…

****

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Τι έσωσε τη Γερμανία και δεν έγινε Ιαπωνία μια και οι οικονομίες τους έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ως τώρα τουλάχιστον;

 • Μα φυσικά το ευρώ και η ασφαλής νομισματική του ισοτιμία έναντι του γιεν, του οποίου η συναλλαγματική ισορροπία ήταν ασταθής σε σύγκριση με το ευρώ.
 • Και πως να μη είναι άλλωστε, αφού το ευρώ είναι το δεύτερο αποθεματικό παγκόσμιο νόμισμα μιας πλειάδας κρατών και πολλών άλλων με κλειδωμένη ισοτιμία μαζί του, ενώ το γιεν είναι απλά το νόμισμα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τους FT:

“Τι θα είχε συμβεί αν η γερμανική οικονομία δεν είχε βρει καταφύγιο στην ευρωζώνη; Το γερμανικό μάρκο θα είχε αναμφίβολα σημειώσει τεράστια ανατίμηση, αυτή τη φορά σε έναν κόσμο με χαμηλό πληθωρισμό. Αυτό θα οδηγούσε τον εγχώριο πληθωρισμό στη Γερμανία κάτω από το μηδέν, θα έπληττε την κερδοφορία και την επίδοση των εξαγωγών και θα προκαλούσε απώλειες για τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τα πολλά ξένα στοιχεία ενεργητικού. Πιθανότατα θα καθιστούσε αδύνατη τη διατήρηση δημοσιονομικών & εμπορικών πλεονασμάτων.

Εν ολίγοις, η ευρωζώνη προστάτεψε τη Γερμανία από το να γίνει μια νέα Ιαπωνία. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες για όσα τους πρόσφερε το ευρώ, να υμνούν τον Μάριο Ντράγκι, τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ, για τις γενναίες αποφάσεις του που έσωσαν το σύστημα από τη συμφορά και να ελπίζουν ότι θα ακολουθήσει τα βήματά του και η διάδοχός του Κριστίν Λαγκάρντ.

 • Tα επιτόκια στις γερμανικές αποταμιεύσεις δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερα, είτε ήταν εντός είτε εκτός ευρωζώνης. Στη σημερινή οικονομία, ο μόνος τρόπος για τους Γερμανούς αποταμιευτές να απολαμβάνουν υψηλότερες αποδόσεις είναι να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο.”

Κ.Π: Ο Ντράγκι έριξε στο σύστημα περί τα 2,5 τρισ. ευρώ για να μη πάει άπατη η ευρωζώνη μαζί με τη Γερμανία. Δεν ωφελεί όμως ως προοπτική, όσο η Γερμανία εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια οικονομική πολιτική & δεν κάνει τίποτε να προστατέψει την ευρωζώνη.

 • Συνεχίζει επιβάλλοντας τις ίδιες σκληρές δημοσιονομικές προσαρμογές, ρουφά όλη τη ρευστότητα της ευρωζώνης πουλώντας εντός και επενδύοντας εκτός & καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται μαζί & η ίδια η οικονομία της με την εξασθένιση της παγκόσμιας ζήτησης, δεν λέει να καταλάβει ότι η μόνη λύση είναι να αυξήσουν τις δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες, προπαντός τις επενδύσεις.

Η ευκαιρία να δανειστούν για επενδύσεις εντός ευρωζώνης στα τρέχοντα ιστορικά χαμηλά επιτόκια αποτελεί ευλογία, όχι κατάρα.

****

K.Φ – MHNYMA: Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι αντιμιλιταριστής, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστής. Να αντιλαμβάνεται πως όταν δέχεσαι επίθεση , δεν μπορείς να τους πεις “περάστε κόσμε” και να παραδοθείς άνευ όρων.

 • Οι άνθρωποι που πολέμησαν κάποτε στο μέτωπο πολέμησαν ενάντια στον φασισμό, για να μπορούν ακόμα και αυτά τα σούργελα ελεύθερα να κάνουν ό,τι τους καπνίσει και να μπορούν οι διάφοροι να τους δικαιώνουν, χωρίς κανείς να τους περιορίζει το δικαίωμα στη γνώμη.

Θλίβομαι βαθύτατα όταν βλέπω να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι το μέγεθος της προσβολής απέναντι στους ήρωες του ’40, που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούν αυτοί σήμερα να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν, να μιλάνε γλώσσα ελληνική, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Είναι το λιγότερο αγνωμοσύνη. Λίγη ντροπή πια.

****

Κ.Φ. – ΜΗΝΥΜΑ: Το ‘κανάλι του θανάτου’ που έγινε οικονομική πύλη της ανατολικής Ευρώπης.

Το κανάλι από τον Δούναβη μέχρι το λιμάνι της ρουμανικής Κωνστάντζας, εκεί όπου κάποτε θανατώθηκαν χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι επί Τσαουσέσκου, σήμερα αποτελεί πύλη για τις διεθνείς αγορές.

 • Η Ρουμανία πλέον καθίσταται κορυφαίος εξαγωγέας σιτηρών στην Ευρώπη. Ευχής έργον να αποτυπωθεί αυτή η επιτυχία και στο βιοτικό επίπεδο των Ρουμάνων. Γιατί καμία επιτυχία δεν έχει σημασία, αν δεν οδηγεί στην ευημερία των ανθρώπων.
BLOOMBERG.COM
Romania and Bulgaria are becoming agricultural heavyweights again, 30 years after the end of communism.

****

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΓΙΑΚΟ! ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ!

Σε τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ετοιμάζει η κυβέρνηση των “αρίστων”, αναφέρεται ότι:

 • “Τα χρονικά όρια διάρκειας των μέτρων δέσμευσης που περιγράφονται στο εδάφιο α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 34 ΚΠΔ (ΣΣ: δηλαδή18 μήνες) ισχύουν και για την περίπτωση που η απαγόρευση της κίνησης λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, του ανοίγματος θυρίδων και της μεταβίβασης ή εκποίησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, διατάσσεται από τον Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου”.

Η διάταξη αυτή απλά σημαίνει πως από την ψήφιση της τροπολογίας όσα περιουσιακά στοιχεία έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα για πάνω από 18 μήνες αποδεσμεύονται. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες κατηγορούμενοι σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για ξέπλυμα χρήματος και οικονομικά εγκλήματα, να ανακτήσουν την πρόσβαση σε περιουσιακά τους στοιχεία που έχουν δεσμευθεί (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) για να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον.

 • Η δε διάταξη δεν θα ισχύσει από την ψήφιση της, αλλά αναδρομικά, ήτοι θα αφορά σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί εγκληματικό προϊόν πριν από τον Απρίλιο του 2018.

ΕΠΙCΤΡΕΨΑΜΕ! Και ξεπληρώνουμε τους φίλους μας που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, ναρκωτικών, εγκληματικών οργανώσεων, κακουργηματικής απιστίας, τοκογλυφίας, trafficking, δωροδοκιών, καθώς και υποθέσεις σχετικές με απάτες και πλαστογραφίες. Οι κάθε λογής κακοποιοί θα σε ευγνωμονούν.
(Αλήθεια, στην “πιάτσα” το ξέπλυμα χρήματος, κοστίζει κάποιο ποσοστό επί της ονομαστικής αξίας. Εδώ, έχουμε συναλλαγή, ή η “εξυπηρέτηση” γίνεται τζάμπα;)

***

H θλιβερή ευρωπαική μειοψηφία…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ: 

 • Για ποιό λόγο να κάνουν παρελάσεις οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες αφού ΔΕΝ αντιστάθηκαν στον Άξονα; Kι όσες αντιστάθηκαν ηττήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Αντίθετα η Ελάδα γιορτάζει την ΠΡΩΤΗ νίκη επί του Άξονα.

Αν η Ελλάδα ήταν λίγο πιο δεξιά στο χάρτη δεν θα ανήκε καν στην Ευρώπη.

 • Με αλλα λόγια είμαστε τυχεροί γεωπολιτικά και ανήκουμε στην ανεπτυγμένη Δύση, ο τρόπος ζωής μας, έθιμα και κουλτούρα είναι καθαρά πιο “τριτοκοσμικός” ακόμα και τώρα.

****

Αν ήσουν νέος στην Αθήνα τις δεκαετίες 80-90, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτές οι εικόνες θα σου θυμίσουν πολλά

DINFO.GR
Club Αυτοκίνηση: Έτσι διασκέδαζαν στην Αθήνα πριν από 30 χρόνια
Η “Αυτοκίνηση”, έμελλε να αλλάξει για πάντα τη νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, στα νυχτερινά μαγαζιά, καθόσουν στο τραπέζι σου έπινες το ποτό σου, και αν ήθελες…
 

Βιβλιοθήκη έργο τέχνης στο Μόναχο!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

****

Λίγο πριν το τέλος της ζωής του, ο Φραντς Κάφκα έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Καθώς περπατούσε στο πάρκο Στέγκλιτζ στο Βερολίνο, συνάντησε ένα κοριτσάκι που έκλαιγε απαρηγόρητο γιατί είχε χάσει την κούκλα της.

Ο Κάφκα προσφέρθηκε να το βοηθήσει να βρει την κούκλα της, όμως μην μπορώντας να την βρει, σκέφτηκε ένα τέχνασμα για να πάρει την λύπη από το μικρό κοριτσάκι.

Έγραψε ένα γράμμα, δήθεν προερχόμενο από την κούκλα της μικρής και της το έδωσε:

«Σε παρακαλώ μην κλαις για εμένα, έφυγα σε ταξίδι για να γνωρίσω τον κόσμο. Θα σου ξαναγράψω σύντομα για να σου διηγηθώ τις εμπειρίες μου».

Κάθε φορά που εκείνος και το κοριτσάκι συναντιόντουσαν, της διάβαζε προσεκτικά τα γράμματα που περιέγραφαν τις φανταστικές ιστορίες της κούκλας. Το κοριτσάκι παρηγοριόταν και αδημονούσε κάθε φορά για νέα από την κούκλα.

Ο καιρός περνούσε και όταν ήρθε η στιγμή να αποχωριστούν, ο Κάφκα έκανε δώρο στο κοριτσάκι μια κούκλα, που ήταν όμως εντελώς διαφορετική από την αρχική.

Η καινούρια κούκλα, έφερε επάνω της ένα συνοδευτικό σημείωμα που έλεγε:

«Εγώ είμαι! Τα ταξίδια μου με άλλαξαν.»

Μετά από χρόνια, το κοριτσάκι που είχε γίνει πια μεγάλη γυναίκα, βρήκε ένα κρυμμένο σημείωμα μέσα στην κούκλα που της είχε δωρίσει ο Κάφκα:

«Κάθε τι που αγαπάς πολύ πιθανόν μια μέρα να το χάσεις, όμως στο τέλος, έστω με διαφορετική μορφή, η αγάπη θα επιστρέφει».

DINFO.GR

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το να στολίζουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους

DINFO.GR
Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι αρέσκονται να έρχονται σε επαφή με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους, και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί οπωσ…
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΜΕΤΣΟΒΟ
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
dinfo.gr

 • Βόλτα στο πανέμορφο Χάλστατ, Αυστρία
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
dinfo.gr

 • Έκανε 3 χρόνια να το κατασκευάσει μόνος του με ξύλα και πέτρες.
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, σπίτι, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες
 • METEΩΡΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

dinfo.gr

 • Η φωτογραφία της ημέρας: Το Φθινόπωρο στην Μακρινίτσα Πηλίου είναι μαγεία..

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

 • Καστοριά, όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και νερό