Το σαββατιάτικο ημερολόγιο του μικρομέτοχου (29 Αυγούστου 2020)

Θα μπορούσε να είναι ανάρτηση κάποιου Έλληνα αλλά είναι το υιού του πρωθυπουργού του Ισραήλ Yair Netanyahu

#TurkeyIsATerrorState


Εάν στα σοβαρά ως κοινωνία δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ευτελισμός της Παιδείας το να περνάνε στο Πανεπιστήμιο με βαθμό κάτω του 1 (σε Δασολογία Καρπενήσι/ Γεωργική Μηχανική- Μεσολόγγι/ Περιβάλλοντος- Ζακύνθος) έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Επιτέλους η Πολιτεία ας βάλει ένα τέλος!
  • Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλες αυτές οι σχολές έπρεπε να ονομαστούν πανεπιστήμια!!!!

Πέρσι η Νίκη Κεραμέως έλεγε ότι δεν προλάβαινε να διορθώσει την αδιανόητη κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει εν μια νυκτί τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ, διότι ήδη είχαν γίνει πανελλαδικές/ μηχανογραφικά κλπ. Έναν χρόνο μετά γιατί δεν το έκανε και πάλι θα μπουν σε ΑΕΙ άτομα που έγραψαν 1;

  • Συνεχίζεται το δόγμα Παπανδρέου, κάθε πόλη κ ΤΕΙ, ασχέτως αν παράγονται άχρηστες ειδικότητες, αιμορραγεί η οικογένεια,οι προσδοκίες μένουν…προσδοκίες,ενώ ο φοιτητής-πτυχιούχος καταλήγει σερβιτόρος ενώ γεμίσαμε καθηγητές …ΑΕΙ! Η λύση απαιτεί φιλελεύθερη κυβέρνηση,που είναι οέο;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει όλοι ντε και καλά να μπουν στο πανεπιστήμιο! Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η νοοτροπία του “ας πάρουμε ένα χαρτί κ κάπου θα χωθουμε”

  • Υποψήφιος μπήκε σε ΑΕΙ γράφοντας στις Πανελλήνιες 0,6! Πλέον χρειάζεται περισσότερο διάβασμα για να πιάσεις τρία καλά όβερ απ’όσο χρειάζεται για να μπεις στο πανεπιστήμιο.

Του χρόνου στα ΑΕΙ να μπαίνουν και αυτοί που δεν έδωσαν εξετάσεις!

  • Το κράτος σε αφήνει να μπεις στο Μαθηματικό Σάμου με 3 γιατί δεν το ενδιαφέρει να σπουδάσεις Μαθηματικά. Θέλει κάποιος να νοικιάσει τα σπίτια στη Σάμο κ να γεμίζει τις ταβέρνες κ το χειμώνα. Η Ανώτατη Παιδεία στην Ελλάδα είναι οικονομικό μοντέλο. Σαν να λέμε χειμερινός τουρισμός.

Καταλαβαίνω ότι ο εθισμός στο να ξοδεύονται τα λεφτά των φορολογούμενων για την εξαγορά ψήφων συντεχνιών και τοπικών κοινωνιών είναι ισχυρός, αλλά σχολές στις οποίες για να μπεις δεν χρειάζεται ούτε το όνομα σου να γράφεις σωστά, ήρθε η ώρα να κλείσουν.

  • Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει η Νίκη Κεραμεως, πότε σκοπεύει να διορθώσει την στρέβλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ.Οπως επίσης και πότε θα πάψουν να μπαίνουν μαθητές, με ασόδια σε ΑΕΙ.Αν θυμάμαι καλά, προεκλογικά αυτό μας ελεγαν….

Σαν σήμερα (στις 28/08/1948) εκτελέστηκε από τον στρατιωτικό βραχίονα του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον ΔΣΕ, η Ελένη Γκατζογιάννη, μητέρα 4 παιδιών στο ορεινό χωριό Λια, επειδή υλοποίησε τη φυγάδευση των παιδιών της από το χωριό τους, για να γλιτώσουν το παιδομάζωμα. Αθάνατη.

Εικόνα
ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ήταν οι πλέον τοκογλυφικές στην Ευρώπη και να δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην οικονομική εξέλιξη της χώρας μας, όπως και στους δανειολήπτες τους. Όμως αυτές οι παρατηρήσεις δεν αναιρούν το γεγονός ότι θεωρούνταν πριν το 2010 τα πλέον υγιή τραπεζικά ιδρύματα συγκριτικά με αυτά των υπόλοιπων χωρών. Ενώ δεν ήταν καθόλου εκτεθειμένα στους κινδύνους που προκάλεσαν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

  • Στα πλαίσια αυτά, όλοι γνωρίζουν πως ήταν τα θύματα δύο πολύ μεγάλων εγκλημάτων εκ μέρους της πολιτικής, λόγω των οποίων χρεοκόπησαν δύο φορές.

Το πρώτο ήταν το αποτέλεσμα της υπογραφής του PSI – όπου έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν υποχρεωτικά.

  • Το δεύτερο, όταν η ΕΚΤ τις οδήγησε παράνομα στο κλείσιμο το 2015 – αν και έκανε τεράστια λάθη ο τότε υπουργός οικονομικών, μεταξύ άλλων μη εμποδίζοντας τις μεγάλες εκροές καταθέσεων προς στο εξωτερικό, με την έγκαιρη επιβολή ελέγχων κεφαλαίων.

Έτσι, «κάηκαν» τα τεράστια ποσά με τα οποία είχαν κεφαλαιοποιηθεί από τους φορολογουμένους της τάξης των 41 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πως είχαν επιπλέον (2) φορές κεφαλαιοποιηθεί από τους μετόχους τους, ενώ τους είχαν δοθεί τεράστιες εγγυήσεις από το κράτος και ήρθε κι αυτό για να… δέσει το… γλυκό: Τους επιβλήθηκαν εκ των υστέρων έλεγχοι κεφαλαίων, οι οποίοι μετέτρεψαν την χώρα μας σε τριτοκοσμική.Γενικά, εδώ και χρόνια επικρατεί το “όλο και λιγότερες απαιτήσεις από τους μαθητές”. Κι έτσι δημιουργούνται οι γενιές δικαιωματιστών. Το βλέπω από τα σχολεία. Οι μαθητές είναι γεμάτοι έπαρση όσον αφορά τα δικαιώματά τους αδιαφορώντας για υποχρεώσεις. Κι έτσι μεγαλώνουν ως πολίτες


Βιολογία 20, Χημεία 18, Φυσική 17,Έκθεση 14,5 πήρε η κόρη μου στις Πανελλήνιες 1994 και πέρασε μόνο ΤΕΙ Εργασιοθεραπείας. Ξενιτεύτηκε στην Αγγλία όπου σπούδασε αυτό που πάντα ήθελε, Βιολογία.


Προς @nkerameus: Υπόσχεται η ΝΔ προεκλογικώς να επαναφέρει τη βάση στις εξετάσεις για να μην περνάν στα ΑΕΙ σκράπες με 1/20. Δεν το κάνει, προφανώς λόγω πολιτικού κόστους. Πώς ονομάζεται αυτό αν όχι “πολιτική απάτη”;


Αφίσα η οποία είχε εκδοθεί από την νεολαία της Ν.Δημοκρατίας στα τέλη της δεκαετίας του 70 για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυν.&την συντριβή των συμμοριτών στον Γράμμο και το Βίτσι στις 29-8-49, Σήμερα οι αδερφοκτονοι μας κουνάνε το δάκτυλο&οι απόγονοι των νικητών ντρέπονται να πάνε!!
….

Εικόνα


Δεν είδε αλήθεια καθόλου τις βάσεις εισαγωγής ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει;

Εικόνα

Η προσέγγιση του Στ. Κασσιμάτη («Καθημερινή») για την εμφάνιση του ασθενούντος Γ. Κατρούγκαλου στην Βουλή, είναι απαράδεκτη. Προδίδει απερίγραπτη και αδικαιολόγητη επιπολαιότητα ή ανυπαρξία στοιχειώδους ήθους.


Σαν σήμερα,το 48 η Ελένη Γκατζογιαννη καταδικάζεται από τους συμμορίτες σε θάνατο γιατί έσωσε τα παιδιά της απο τα αποβρασματα! Ο γιος της ζει ακόμα και η ταινία για τη ζωή της δεν έχει προβληθεί από κανένα κανάλι.

Εικόνα

  • ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ
Εικόνα

Είχα την απορία πως η 24χρονη, θετική στον κορωνοϊό πήρε το καράβι για Σαντορίνη. Πόσο εγκληματικά ανεύθυνη! Μέχρι που άκουσα στο MEGA την μητέρα της. Μου λύθηκε η απορία. Τήρηση του νόμου, ποινές, πρόστιμα ή/και φυλάκιση. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τους ψεκασμένους!


Λογικά αυτός που δεν πέρασε στο μαθηματικό στη Σάμο, πρέπει να έγραψε στα μαθηματικά: 1Χ1=1

2Χ2=4
3Χ3=9

4Χ4=Jeep


elias-makres-30