Το ρίσκο της διασποράς στις διαδηλώσεις

Το ρίσκο της διασποράς στις διαδηλώσεις

Μπορεί ένα νομοσχέδιο και μάλιστα της Παιδείας να επιφέρει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού; Το ερώτημα αυτό προβλημάτισε τη Βουλή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία, διότι υπάρχει το ρίσκο της διασποράς από τις… «δικαιολογημένες κινητοποιήσεις».

  • Με δυο λόγια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου γιατί θα υπάρξουν εξαιτίας αυτού διαδηλώσεις που μπορούν να διασπείρουν τον ιό.

Αυτή η ξαφνική παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη Βουλή στο νομοσχέδιο της Παιδείας έγινε, όπως μου είπαν, κυρίως για να δώσει διευκρινίσεις για την αναφορά του ότι «δέχεται το ρίσκο» των κινητοποιήσεων, διευκρινίζοντας ότι αυτό που είπε κατά τη συνέντευξή του είναι πως αναγνωρίζει ότι υπάρχει ρίσκο, όχι όμως πως το αναλαμβάνει.

  • Απάντηση έδωσε η Νίκη Κεραμέως σε μια σφοδρή αντιπαράθεση που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη:
  • «Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε ότι «η Δημοκρατία δεν είναι μόνο στη Βουλή. Μέσα στη Δημοκρατία είναι και η διαμαρτυρία και η συγκέντρωση», αλλά δεν είπε τίποτα για το ρίσκο της διασποράς του ιού.

***