Το πρώτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο από τον Θ. Γκαβέλα

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ 10.82 έφερε στη χώρα μας ο Θανάσης Γκαβέλας, έπειτα έναν εκπληκτικό τελικό στα 100 μέτρα Τ11 τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Θανάση Γκαβέλας, μαζί με τον σύνοδο του Σωτήρη Γκαραγκάνη, πραγματοποίησαν μία εξαιρετική κούρσα και έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ (10.88), που είχε πετύχει ο παραολυμπιονίκης στους προκριματικούς. Ο Θανάσης Γκαβέλας είναι ξάδερφος του Μεσογειονίκη Αρη Γκαβέλα, ενώ ο Γκαραγκάνης προτίμησε να μην πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκειμένου να βοηθήσει τον Γκαβέλα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το μετάλλιο του Θανάση Γκαβέλα είναι το πρώτο χρυσό της χώρας μας από τη διοργάνωση του Τόκιο και το όγδοο σε σύνολο (1-2-5).

Τέταρτη η Ποιμενίδου στην τοξοβολία

Πολύ κοντά στο μετάλλιο έφτασε η Δωροθέα Ποιμενίδου στην τοξοβολία. Η πρωταθλήτρια ηττήθη στον μικρό τελικό από την Κινέζα Γου και έμεινε 4η.

Ο Αρης Μακροδημήτρης τερμάτισε στην έβδομη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτ. S2. με χρόνο 1.03.28.

Το ομαδικό του μπότσια (Πολυχρονίδης, Ντεντά, Πυργιώτη) πέτυχε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες και αύριο θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ημιτελικούς.