Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τετάρτη 12.2.2020)

***
Real-estate funds in the U.S. and Europe are struggling to meet a surge in investor requests to get their cash back.
Real Estate Fund Redemptions Surge on Investor Alarm Over Malls
Real-estate funds in the U.S. and Europe are struggling to meet a surge in investor requests to get their cash back, a sign of mounting concerns about the viability of retail properties in the…
bloomberg.com

 

***
ΣΟΦ.Π: Χθές απολαύσαμε έναν Πανο Καμμένο που μια αλήθεια δεν μας είπε.
Το ενδιαφέρον είναι γιατί τον έβγαλε ο Χατζηνικος και τώρα ειδικα?
Τωρα που φτιάχνει κομμα το φιλαράκι του?
Γι’αυτό και δεν συμφωνώ καθόλου που ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον Χατζηνικολάου.
Να πάει αυτός να του πάρει συνέντευξη στο γραφείο του.
Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι.
Εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού.
Μάγκα τον Χατζηνικολάου, γιατί …πήγε ποτέ ο Ανδρέας στην τηλεόραση η ο Καραμανλής?
Μην τρελλαθουμε κιόλας.
Δηλαδή η πολιτική πιο κάτω από τα κανάλια δήθεν για την ενημέρωση του λαού νοιάζονται… Άιντε μην σας τα ρίξω πάλι πρωί πρωί. Καλημέρα.

***

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αύγουστος 1917

 • Ενσωματωμένη εικόνα
ΣΧΟΛΙΟ: Αν δεν υπήρχε η φωτιά αυτη που έκαψε χιλιάδες παράγκες και βοήθησε στην υλοποίηση του νεου σχεδίου της πόλης, η Θεσσαλονίκη θα ήταν πια μια ανυπόφορη πόλη με στενάκια που ούτε αραμπάς δεν θα περνούσε. Σώθηκε με τη φωτιά
**
H άλλη ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για να καταθέσει υποτίθεται την πρότασή της για τα υδατοδρόμια και δεν μπορεί ούτε να τη διαβάσει, συλλαβίζοντας το κείμενο που της έδωσαν χωρίς κανένα ειρμό, χωρίς να καταλαβαίνει για τι μιλάει. Τελικά είμαστε ότι ψηφίζουμε…
***
ΜΗΝΥΜΑ: Πίνακας συγκριτικών στοιχείων της Ύπατης Αρμοστείας αφίξεων μεταναστών-προσφύγων. Το 2015 η τότε κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί 856.000 αφίξεις μόνο από θάλασσα. Το β εξάμηνο του 2019 η νυν κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί 56.000 αφίξεις…. και πνίγηκε.

Ενσωματωμένη εικόνα

**

Κ.Π: Τεράστιες οι στρατιωτικές δαπάνες αλλά και η Τούρκικη ξεφτίλα στη Συρία.
600 χλμ μέσα απωθήθηκε ο Τουρκικός στρατός. Κάποιοι μιλάνε μέχρι και για επερχόμενη στάση πληρωμών. Είναι βλέπετε που τρέχει και η στήριξη της λίρας που του κοστίζει κάθε λίγο δις δολάρια σε συνάλλαγμα. Ο Ερντο παίζει τα ρέστα του σε μια Συρία που μοιάζει όλο και περισσότερο για φάκα.

 • Alekos Markellos:

Αυτό που γίνεται στη Συρία δεν είναι τίποτε μπροστά στο τι μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή -αλλά πάντως σύντομα- στη Συρία. Οι συνομιλίες Ρωσίας -Τουρκίας χθες στην Άγκυρα, σε ανώτατο επίπεδο στρατιωτικών αντιπροσωπειών δεν φαίνεται να είχαν αποτέλεσμα, ο Πούτιν απλά ροκανίζει τον (τουρκικό) χρόνο. Στο έδαφος η κατάσταση έφτασε στο «δε πάει παραπέρα», για την γείτονα:

 • – Η Τουρκία μετέφερε υπερβολικά πολλές δυνάμεις, εκατοντάδες άρματα μάχης, βαρύ πυροβολικό και οπλισμό, πυραύλους μέσου βεληνεκούς, ραντάρ, αντιαεροπορικά και στρατό, πολύ στρατό και συγκεκριμένα ειδικές δυνάμεις.

Η δύναμη πυρός του Τουρκικού στρατού εισβολής και κατοχής που εγκαταστάθηκε στο Αφρίν και στη γραμμή που ορίζουν όσα Τουρκικά φυλάκια δεν έχουν περικυκλωθεί πλήρως από το Συριακό στρατό (9-12 είναι «αιχμάλωτα», παρά τις απειλές Ερντογάν!), είναι επιθετική δομή:

 • -Δηλώνει πως όχι μόνο (σκοπεύει) να διατηρήσει το Αφρίν υπό Τουρκική κατοχή με το «έτσι θέλω» αλλά πως θα επιτεθεί αντί να αμυνθεί.
 • Τώρα:

– Ο εξευτελισμός του Τουρκικού Στρατού και του Ερντογάν είναι διαρκής, επαναλαμβανόμενος και αυξανόμενος στα μέτωπα. Και δημόσιος!
Μόνο τις τελευταίες ώρες, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ με διαρκή Ρωσική αεροπορική υποστήριξη προς το Ιντλιμπ αλλά και Ν/Α από το Χαλέπι είναι «βόλτα στην ύπαιθρο».

 • Πόση ξεφτίλα θα αντέξει ο Ερντογάν;

Η κατάσταση έχει φτάσει σε ακραίες συνθήκες βρασμού όπου διπλωματία και πόλεμος χορεύουν έναν απρόβλεπτο χορό θανάτου με ιδιάιτερα σημαντική σημασία και για την Ελλάδα. Σε εξέλιξη, λεπτό προς λεπτό.

**
ΜΗΝΥΜΑ: Πιστεύω (χωρίς να έχω αποδείξεις), ότι τελικά ήταν σχέδιο Πούτιν – Τραμπ το μάδημα της Τουρκίας στη Συρία μέσω Πούτιν. Οι Αμερικανοί έχουν αναλάβει το οικονομικό μάδημα & του την φοράνε σιγά-σιγά. 4 δις δολ συνάλλαγμα έκαψε μόλις την τελευταία εβδομάδα ο Ερντο για την στήριξη της λίρας. Ο Ερντο την είδε μεγάλος & κάποιοι πραγματικά μεγάλοι, ανέλαβαν να τον γειώσουν. Τον αδύναμο άλλωστε, τον χειρίζεσαι ευκολότερα.

**

ΜΗΝΥΜΑ: Κοροναϊός 2019-ncov ( Covid-19)

Οι ειδικοί(;) φοβούνται ότι με την πορεία που έχει πάρει η εξάπλωση του Κοροναϊού 2019-ncov, είναι πολύ πιθανό να μολυνθεί τουλάχιστον το 60% του Παγκόσμιου Πληθυσμού που ζει στον πλανήτη Γη. Τι σημαίνει αυτο:

 • Σύμφωνα με την απογραφή του 2017 – Γραφείο Απογραφών των ΗΠΑ (USA Census Bureau) – ο Παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται σε 7,6 δις άνθρωποι. Το 60% των 7.600.000.000 δις, αντιστοιχεί σε 4.560.000.000 δις επιβεβαιωμένους ασθενείς ανθρώπους.

Αν υποθέσουμε ότι η θνησιμότητα του ιού είναι – πολύ επιεικώς- 4% επί των ασθενησάντων, τότε μιλάμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να πεθάνουν 180.720.000 εκατομμύρια άνθρωποι.

 • Αριθμός που υπερβαίνει τους νεκρούς και των δύο παγκόσμιων πολέμων αθροιστικά.
  Αριθμός που υπερβαίνει αθροιστικά και τους νεκρούς της μεγάλης επιδημίας της Μαύρης Πανώλης στο τέλος του 14ου αιώνα και του Μεγάλου Λιμού των ετών 1315–1317.

Το παγκόσμιο σύστημα Υγείας και η Παγκόσμια Οικονομία θα κλονιστούν ισχυρά αν δεν καταρρεύσουν. Δεν νομίζω ότι ανησυχώ ούτε άδικα ούτε υπερβολικά. Απλά κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη δύναμη των επιπτώσεων ενός θανατηφόρου αερόβιου ιού. Έπρεπε να είχαν παρθεί έγκαιρα πολύ αυστηρά μέτρα περιορισμού του ιού.

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Φαντάζομαι ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτοντας κάθε σχέση με το κράτος των Αθηνών αναλαμβάνει αυτή την διαχείριση του μεταναστευτικού, τους μισθούς κάθε δημοσίου υπαλλήλου και τις συντάξεις στον τομέα ευθύνης τις.

 • Following a series of secret tests, Airbus has revealed a futuristic “blended wing” aircraft design that promises to cut fuel consumption up to 20%
Airbus reveals futuristic blended wing aircraft design
Following a series of secret tests, Airbus has revealed a futuristic “blended wing” aircraft design that promises to cut fuel consumption up to 20%.
edition.cnn.com
 • Να κλείσουν τα γ@μ@μενα τα ΕΛΤΑ και να απολυθούν όλοι!!! Αποφάσισαν στα ΕΛΤΑ ΠΥΛΑIΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ να ανοίγουν στις 09:30!!!
 • Εικόνα

Η Θάνου σήμερα στην  @ERTsocial θυμήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας. Για τον Άδωνι βέβαια, που τον έχουν στοχοποιήσει εδώ και χρόνια, δεν υπήρχε τέτοιο τεκμήριο, όσο η ίδια κατείχε αξιώματα! Την έβαλε όμως στη θέση της ο υπουργός και ηρέμησε!

 • Εταιρία Πτωχευμένη Εκκαθαρισμένη 5 φορες με σημερινά χρεη 500 εκατομμύρια€ συνεχίζει να δινει μηνιαίο μισθό 4.500€ σε υπαλλήλους της. Έξαλλοι αυτοι αρνουνται την σωτηρία της εταιρίας ρίχνοντας το μισθό τους στα 3.375€ .(-25%) Συμπάσχουμε στηρίζουμε υποστηρίζουμε…
**
Τι θα γιορτάσουμε το 2021; Διαβάστε το άρθρο του Διευθυντή Ερευνών και επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος του @kefimgr «Ελλάδα 2021: Διακόσια χρόνια από τη Φιλελεύθερη Επανάσταση» @AristidesHatzis στο @protagongr
Τι θα γιορτάσουμε το 2021; | Protagon.gr
Το 2021 δεν πρέπει να μετατραπεί σε μνημόσυνο. Μέσα σε 200 χρόνια η Ελλάδα έφτασε από την Κέρκυρα μέχρι τα Δωδεκάνησα. Εγινε η πλουσιότερη χώρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τη μακροβιότερη κοινοβο… protagon.gr
 • Είναι ο Μίμης Δομάζος (ποιος δεν τον γνωρίζει) δημιούργησε την πρώτη δωρεάν σχολή ποδοσφαίρου για παιδιά. Η μόνη “πληρωμή” που ζητάει είναι η προσφορά σε ξηρά τροφή, κονσέρβες κ ότι άλλο μπορούν, μια φορά τη βδομάδα σε αδεσποτάκια.. Η αγάπη και η συμπόνοια πάνω από το κέρδος.
Εικόνα
Τζανακόπουλος προς Χρυσοχοίδη στη Βουλή: “Είσαστε ο υπουργός των βασανιστηρίων και ξέρετε ότι μετράω τα λόγια μου…” Δεν γίνεται να είσαι στην πολιτική και να πετάς τέτοιες κοτσάνες.. με τον συριζα βέβαια αλλά και με τον ίδιο τον Τζανακόπουλο η κοτσάνα πάει σύννεφο!
**
Ραγκούσης: – Γλύτωσε το δικαστήριο για τις “ομορφιές” στον Δήμο Πάρου με νυχτερινή τροπολογία του ΠΑΣΟΚ – Έχτισε την εικονιζόμενη βιλάρα με δάνειο απ τον Οργ. Εργατικής(!) Κατοικίας – Πέρασε τροπολογία να του χαριστεί το μισό δάνειο. Αυτά τα κα@@@@ατα παριστάνουν τους αριστερούς (AN AΛΗΘΕΥΕΙ, τότε…)
 • ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ;;;

Εικόνα

**
Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη και χ@στηκαν αν τους πούνε φασίστες. ΜΚΟ ενθάρρυναν λαθρομεταναστες να πάνε μαζικά στα σύνορα της Ουγγαρίας κι αυτοί τους έστειλαν απο κει που ηρθαν..
Hundreds of migrants bused back to Serbia after amassing at Hungarian border – Voice of Europe
Serbian police on Friday morning bused 500 to 700 illegal migrants from Africa and the Middle East back to asylum centers in Serbia after they had amassed at the Hungarian border on Thursday night.  voiceofeurope.com
*****

***
The cruise ship could be forced to wait until it’s in distress
Turned Away on Virus Fear, Cruise Ship Risks Running Low on Food
Countries could continue to refuse to berth the Westerdam cruise ship carrying 2,257 people, citing unfounded fears of the deadly coronavirus, until conditions on the luxury liner become so dire that… bloomberg.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!