Το πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τετάρτη 09.12.2020)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ & ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Η αποτυχία των εταιριών διανομής, είναι τεράστιο θέμα. Τρομερή αδυναμία προσαρμογής επιχειρήσεων σε νέες συνθήκες, βαρύ πλήγμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο σε μια φάση που αποτελεί το μοναδικό ίσως όχημα επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων.

Όπως στην οικονομική έτσι και στην υγειονομική κρίση η αριστερά αντί να βοηθήσει να κλείσουν οι τρύπες από τις οποίες μπαίνουν τα νερά, προσπαθεί να τις ανοίξει περισσότερο. Στόχος να βουλιάξει το πλοίο και να κάνουν κουμάντο στη σχεδία που θα μείνει.

Όχι δεν ήρθε ομίχλη απτο βουνό. Τα τζάκια σας ειναι. Και κάποιοι τα αναπνεουν, πιθανως εσείς αύριο. Αλλα σιγουρα και κάποιοι άνθρωποι 75 χρόνων στο κέντρο, με χρόνια αναπνευστικά. Που σιγουρα δεν έχουν ανάψει τζάκι φέτος, γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΚΙ. Ούτε καν ΙΧ. Αλλα τους πνίγετε. ΣΓ

Εικόνα

Σε μόλις 4.5 χρόνια…
Με κότερα, #Βιλα_Τσίπρα, αεροταξί ΠΘ α/φος με μενού 60.000€, μυστικά ταξιδάκια στο εξωτερικό, ιδιωτικά σχολεία & κολλητιλίκια με εφοπλιστές κλπ, ΔΕΝ είστε αριστεροί επαναστάτες. Υποκριτές είστε το λιγότερο….
Δηλαδή με λίγα λόγια για να πετάξω για Ελλάδα στις 23 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσω και να κάνω το PCR τεστ 72 ώρες πριν, να συμπληρώσω online το PLF, όταν προσγειωθώ να κάνω rapid test και καπάκι 10 μέρες καραντίνα. Εν τω μεταξύ, ήδη ξέχασα για ποιον λόγο έρχομαι Ελλάδα.
 
Covid-19: Singapore ‘cruise to nowhere’ ends after passenger tests positive
Covid-19: Singapore ‘cruise to nowhere’ ends after passenger tests positive- The ship returned to port early after a passenger tested positive for coronavirus. bbc.com
Εξελίσσεται η Γερμανία σε εχθρό της Ελλάδος;
1-Aποκλεισμό από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, με προνομιακό ρόλο σε Τουρκία
2-Αποδοκιμασία της συμφωνίας ΑΟΖ με Αίγυπτο
3-Αντιτάχθηκε στη στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας στη Μεσόγειο
4-Δυσφορεί για την εξοπλιστική συνεργασία
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟ ΒΕΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ Μεγάλη νίκη: Πέρασε το νομοσχέδιο για την Άμυνα των ΗΠΑ, μαζί και οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας
Μεγάλη νίκη: Πέρασε το νομοσχέδιο για την Άμυνα των ΗΠΑ, μαζί και οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας- Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το συμβιβαστικό
hellasjournal.com

Περί ηρώων και “λαϊκών” ηρώων

Εικόνα


Εικόνα


Με την πιο όμορφη εικόνα ..και τους φύλακες Καρυοθραύστες.. Κεντρική πεζογέφυρα Τρικάλων.. Καλό βράδυ σε όλους σας.. Όμορφη ανατολή..

Εικόνα


Εικόνα

skitso-toy-ilia-makri-08-12-200

TOY HLIA MAKRH STHN KAΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΑΠΟΨΕΙΣ

Σύγχρονοι φιλέλληνες

Η Ελλάδα πρέπει να τιμά τους ανθρώπους που της στάθηκαν και της στέκονται σε δύσκολες στιγμές. Από τον αγώνα της ανεξαρτησίας έως σήμερα, βρέθηκαν μικροί και μεγάλοι φιλέλληνες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του έθνους. Ο κυνισμός της εποχής ωθεί κάποιους στην αποδόμησή τους. «Ελα μωρέ, τα συμφέροντά τους κοιτούσαν» είναι ένα κλασικό σχόλιο στο πλαίσιο μιας σχετικής συζήτησης.

Πράγματι, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν φρόντιζε τα συμφέροντα της Γαλλίας όταν έκανε ό,τι έκανε τη δεκαετία του 1970. Και το έκανε καλά, γιατί είναι απίθανο πώς πέρασε στην κουλτούρα μας το «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία». Ο,τι συνέβη πριν από 40 και κάτι χρόνια διασφάλισε έως σήμερα την εικόνα και την επιρροή της χώρας του στον τόπο μας. Γάλλος πρόεδρος ήταν άλλωστε, όχι Ελληνας πολιτικός.

Του χρωστάμε όμως. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιλαμβανόταν τη σημασία της προσωπικής διπλωματίας και έβαλε στόχο να τον «κερδίσει». Το πέτυχε, και αυτό μεταφράστηκε σε στρατηγικό όφελος για τη χώρα μας. Ο ρόλος του Γάλλου ηγέτη ήταν κρίσιμος στην ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, η οποία δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε και αυτονόητη.

Εμείς οι Ελληνες έχουμε τον τρόπο και την τέχνη να κερδίζουμε φίλους. Τους τελευταίους δύο αιώνες μάς βοήθησε πολύ η ταύτιση με την Αρχαία Ελλάδα και τη γένεση της Δημοκρατίας. Οι ηγεσίες της Ευρώπης, και γενικότερα της Δύσης, είχαν συχνά κλασική παιδεία. Η Ελλάδα ήταν «γνώριμη» για αυτούς, τους συγκινούσε και τους ενδιέφερε. Ο κόσμος όμως αλλάζει.
  • Λόρδοι Βύρωνες δύσκολα γεννιούνται στην εποχή μας. Οι νεότερες γενιές ηγεσίας στη Δύση βλέπουν τον κόσμο από ένα πολύ πιο «επίπεδο» πρίσμα. Χρειάζεται προσπάθεια, συστηματική δουλειά και επιμονή για να καταλάβουν τις δυνατότητες της χώρας και ταυτόχρονα να αντιληφθούν πόσο κρίσιμο αλλά και επικίνδυνο είναι το γεωπολιτικό μας «οικόπεδο». Να καταλάβουν ότι εδώ είναι, από πολλές απόψεις, το τελευταίο σύνορο της Δύσης.

Χρειαζόμαστε μια εξαγώγιμη γλώσσα που θα πείθει με επιχειρήματα και στοιχεία, ενώ θα σαγηνεύει με τα άλλα χαρίσματα του λαού μας. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις ως λαός; Να πουλάς «τσαμπουκά» έξω για να αποκομίσεις οφέλη μέσα. Μπορεί να φέρνει ψήφους και δεν ξέρω τι άλλο, αλλά δεν σου εξασφαλίζει πολύτιμους συμμάχους. Και, δυστυχώς, το κάνουμε συχνά. Η σημερινή μας ηγεσία είναι εξαγώγιμη και καταλαβαίνει τη σημασία της προσωπικής και στοχευμένης διπλωματίας.

Η Ελλάδα όμως πρέπει να αναδεικνύει την ιστορία του φιλελληνισμού, ειδικά με την ευκαιρία των 200 ετών ανεξαρτησίας. Και βέβαια να τιμά τους σύγχρονους φίλους της, όπως π.χ. τους γερουσιαστές Βαν Χόλεν και Μενέντεζ. Ο φιλελληνισμός είναι μια παράδοση που τιμάμε και πρέπει να φροντίσουμε πεισματικά να συνεχιστεί.