Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου ( Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 )

Εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά το φαινόμενο της άμπωτης στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς η έκταση που αποκαλύπτεται είναι τεράστια ,Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020. Μία μεγάλη άμπωτη αντίκρισαν οι κάτοικοι του Ναυπλίου, όπου η θάλασσα εξαφανίστηκε από την παραλία και τραβήχτηκε προς τα μέσα για εκατοντάδες μέτρα. Το φαινόμενο της άμπωτης στο Ναύπλιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω της μεγάλης έκτασής του και των ρηχών νερών που σχηματίζονται .Η άμπωτη είναι ουσιαστικά το αντίθετο της πλημμυρίδας. Τα δύο φαινόμενα μαζί αποτελούν την παλίρροια όπου στη κοινή ναυτική γλώσσα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού μίας μεγάλης λίμνης και κυρίως των θαλασσών. Το φαινόμενο αυτό, που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ώρο (ακριβέστερα 24ώρες 50' και 30"), οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στην περιστροφή των ουρανίων σωμάτων αυτών.
KOINOΠOIHΣH: Niki Kerameus – Η αλήθεια για τα «κολέγια» κύριε Τσίπρα:

….

 • ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗ
capturew
Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

 • Η θεία από το Σικάγο
 • Κάνει προσπάθεια και όλοι τον βοηθάνε (από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την κυβέρνηση), αλλά δεν το έχει για σοβαρός. Πρέπει να ξαναγίνει αγορίνος και χοροπηδηχτός…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:O ΦIΛIΣTΩP

Πού βρήκα να κολλήσω, θα πείτε και θα έχετε δίκιο, αλλά αυτός είμαι και τώρα είναι αργά να αλλάξω. Μου κάνει εντύπωση ότι πουθενά στην επιστολή Πομπέο προς Μητσοτάκη, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, δεν αναγράφεται ημερομηνία. Περίεργο δεν είναι για ένα επίσημο κείμενο τέτοιας κατηγορίας; Γιατί αυτή η παράλειψη, όταν από τα συμφραζόμενα είναι φανερό ότι η επιστολή γράφτηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ; Κάτι δεν πρέπει να δικαιολογεί την παράλειψη; Εστω η τύχη, βρε αδελφέ! Αλλά το αφήνω και προχωρώ, για να μην καταλήξω σαν τον σκύλο που κυνηγούσε τη σκιά του.

 • Ολη η ουσία της επιστολής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών νομίζω ότι εντοπίζεται σε μία λέξη, η οποία επαναλαμβάνεται δύο φορές στη δεύτερη παράγραφο: ασφάλεια (security). Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να υποστηρίζουν την ασφάλεια της Ελλάδος, γράφει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (σ.σ.: πώς καταντήσαμε να γράφουμε το Στέητ Ντηπάρτμεντ…)

Και στις δύο αυτές αναφορές, η ασφάλεια τοποθετείται ανάμεσα στην ευημερία και τη δημοκρατία – αλλά αυτά είναι διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται επειδή τα επιβάλλει η παράδοση, όπως π.χ. το ψωμί στα σάντουιτς. Η ουσία βρίσκεται στην υποστήριξη (support) που παρέχουν οι ΗΠΑ στην ασφάλεια της Ελλάδος, καθώς η αφηρημένη έννοια της ασφάλειας συγκεκριμενοποιείται στην τρίτη παράγραφο της επιστολής:

«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και μένουν σταθερές στην πεποίθησή τους ότι όσοι έχουν συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις με ειρηνικά μέσα, σύμφωνα με το άρθρο 33 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, και να αποφεύγουν οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση θα μπορούσε να είναι προκλητική. Δεν χρειαζόμαστε κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, αλλά μάλλον ειλικρινή διάλογο, που οδηγεί σε αποτελέσματα που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο».

 • Εδώ η δέσμευση της υποστήριξης γίνεται συγκεκριμένη, εδώ βρίσκεται και η αξία της επιστολής για την Ελλάδα. Θα έλεγα μάλιστα ότι η αμερικανική προτροπή για «ειλικρινή διάλογο που οδηγεί σε αποτελέσματα που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο» φωτογραφίζει την ελληνική θέση υπέρ της προσφυγής στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία, διαδικασία που προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο για τη σύνταξη του συνυποσχετικού.

Οι Αμερικανοί, και ιδίως η κυβέρνηση Τραμπ, δεν ήθελαν να έχουν σχέση με τη Λιβύη – είχαν άλλωστε και το φρικτό προηγούμενο με τη δολοφονία του πρεσβευτή τους. Ξέρετε όμως πώς είναι, όταν, στο πρώιμο στάδιο του ύπνου, εκεί που πας να βυθιστείς γλυκά, ξυπνάς απότομα με την αίσθηση της πτώσης στο κενό; Κάπως έτσι ξύπνησαν οι ΗΠΑ, όταν είδαν Τουρκία και Ρωσία να επιχειρούν να καλύψουν το κενό της δικής τους απουσίας από την περιοχή. Δεν θα με εξέπληττε, αν ήταν η δική τους πίεση αυτό που έκανε τον γνωστό μας «στρατάρχη» να σηκωθεί να φύγει από τις συνομιλίες στη Μόσχα για την εκεχειρία και μάλιστα να αρνείται να απαντήσει και στα τηλεφωνήματα του Πούτιν μετά την ένδοξη αποχώρηση. (Τι τον είχαν και τον έτρεφαν είκοσι χρόνια στις ΗΠΑ;)

 • Στην υπόθεση της Λιβύης, σώσαμε τα προσχήματα χάρη στην εκδήλωση του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, καθυστερημένα έστω, για το ζήτημα. (Αυτή η αιώνια θεία από το Σικάγο…) Δεν ήταν θέμα τύχης, ωστόσο, ούτε επέμβασης του από μηχανής θεού. Η σαφής, αν και μετρημένη στη διατύπωσή της, υποστήριξη των ΗΠΑ ήλθε επειδή είχε προηγηθεί η επιτυχημένη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που συνέβαλε στην εναρμόνιση των ελληνικών συμφερόντων με τα αμερικανικά.

Εχω την εντύπωση ότι το μάθημα αυτής της περιπέτειας με τη Λιβύη (που φυσικά βρίσκεται ακόμη στην αρχή της) είναι ότι η Ελλάδα κερδίζει ή, τέλος πάντων, δεν χάνει, όταν τα συμφέροντά της συμπλέουν και προστατεύονται από τα συμφέροντα των μεγαλύτερων δυνάμεων. Αντιθέτως, κινδυνεύει όταν κυνηγάει χίμαιρες, όπως το ηρωικό ερείπιο που θέλει να γίνει Καντάφι στα γεράματα.

Φυσικά, δεν συμφωνούν όλοι με τον ρεαλισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρ’ ειπείν, θα καταψηφίσει στη Βουλή την κύρωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ – τη συμφωνία, σημειωτέον, από την οποία ξεκινά ο Πομπέο την επιστολή του και στην οποία αφιερώνει περίπου το ήμισυ του κειμένου!

 • Το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους, κατά κύριο λόγο, προετοίμασε τη συγκεκριμένη συμφωνία δεν τους ανησυχεί. Τότε κολάκευαν τους Αμερικανούς (ο Τσίπρας ανακάλυπτε κατάπληκτος πως ό,τι κάνει ο Τραμπ είναι για το καλό…), επειδή αυτό έκριναν ότι θα τους διατηρούσε στην εξουσία.
 • Τώρα επιστρέφουν στον αταβιστικό  αντιαμερικανισμό τους, επειδή και πάλι κρίνουν ότι, μακροπρόθεσμα, αυτό θα τους φέρει πιο κοντά στην εξουσία. Προφανώς, στη στάση αυτή δεν υφίσταται συνέπεια θέσεων ούτε κατά διάνοια. Να αναγνωρίσουμε, εντούτοις, μια συνέπεια φιλοδοξιών…

Η πρόεδρος Φώφη, βεβαίως, δεν διαφωνεί «δομικά» με την ελληνοαμερικανική προσέγγιση. Οι αντιρρήσεις της είναι μάλλον στυλιστικές. «Φαινόμαστε δεδομένοι άνευ όρων», λέει και καλεί «τον κ. Μητσοτάκη να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι οριστικά αργά». Θα τον ήθελε, δηλαδή, πιο φλογερό και απρόβλεπτο, εύθικτο και περήφανο, κάπως σαν Βυρωνικό ήρωα. Θα του έδιναν περισσότερη σημασία τότε οι Αμερικανοί; Δεν μας το λέει, αλλά η Φώφη έτσι θα τον ήθελε… Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

****

Το πρώτο μήνυμα της ΠτΔ με ευθύνη και αποφασιστικότητα

Το πρώτο μήνυμα της ΠτΔ με ευθύνη και αποφασιστικότητα | tovima.gr

 • ΒΗΜΑτοδότης
  23.01.2020, 07:15
  Το πρώτο μήνυμα της ΠτΔ με ευθύνη και αποφασιστικότητα | tovima.gr
  Το πρώτο μήνυμα, έτσι όπως το είδαν οι περισσότεροι πολιτικοί στη Βουλή, της πρώτης γυναίκας Προέδρου τη Δημοκρατίας ήταν γεμάτο από σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και ευθύνη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλώντας με σωστά ελληνικά και μια υποψία συγκίνησης αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που της ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας: «Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον» δήλωσε.

Για να προσθέσει: «Εχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι», σημειώνοντας: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας». Περιέγραψε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και ολόκληρου του κόσμου με σαφήνεια και συγκρότηση μέσα σε τρία λεπτά.

***

Ποιος έμπλεξε τις Κατερίνες

Υπάρχει ωστόσο αρκετό παρασκήνιο γύρω από την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και σας το μεταφέρω ευθύς αμέσως: Πρώτα απ’ όλα θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω την… καταγγελία που έκανε o πρώην υπουργός και μέλος της Ομάδας των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας προς τον Γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη: «Εχω βάσιμες υποψίες ότι ο Σπίρτζης ψήφισε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου επειδή νόμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε την Κατερίνα Νοτοπούλου». Ετσι κατήγγειλε τον κ. Σπίρτζη, μια καταγγελία που πέρασε και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντί να λάβει μέτρα (έστω να διατάξει κάποια ΕΔΕ ή κάτι άλλο τέλος πάντων) χαμογέλασε. Η δε Κατερίνα Νοτοπούλου, ουδόλως έδωσε σημασία και συνέχιζε να αποστέλλει μηνύματα από το κινητό της με θαυμαστή ταχύτητα.

***

Ψήφος με μοτοσικλέτες

Μετά θέλω να σας αποκαλύψω πώς αναμείχθηκαν τα μηχανάκια (το ένα ήταν παπάκι) στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο γαλάζιος βουλευτής Νίκος Μανωλόπουλος ήρθε και ψήφισε με παπάκι, σε αντίθεση με τον συριζαίο βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο οποίος επιχείρησε να έρθει στη Βουλή με μηχανή, πλην όμως δεν πρόλαβε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

***
Ο κ. Μανωλόπουλος είχε πάει την προηγούμενη ημέρα της εκλογής Προέδρου στην αεροπορική βάση Τατοΐου. Οταν επρόκειτο να φύγει και αποπειράθηκε να βάλει μπρος το βουλευτικό του αυτοκίνητο, αυτό δεν έλεγε να ξεκινήσει. Αμέσως (προνοητικός όπως είναι) τηλεφώνησε στο συνεργείο και εκεί του είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία της μηχανής με πετρέλαιο και του συνέστησαν να φέρει το αυτοκίνητό του για σέρβις.

Ελα όμως που το αυτοκίνητο ξεκίνησε και ο βουλευτής αμέλησε να το πάει στο συνεργείο. Την επομένη (ημέρα της ψηφοφορίας) ξεκινά από το σπίτι του στον Πειραιά για να έρθει στη Βουλή προκειμένου να ψηφίσει. Και το αυτοκίνητό του δεν παίρνει μπροστά. Αγανακτισμένος τηλεφωνεί στον Γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη και του λέει «στείλε μου μια μηχανή γιατί δεν προλαβαίνω».

Την ίδια ώρα ειδοποίησε το προεδρείο της Βουλής ότι έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητό του και δήλωσε πως θα έρθει με άλλο μέσο. Χωρίς όμως να το κατονομάσει. Ετσι καβάλησε τη μηχανή και ενώ βρισκόταν στη Συγγρού, η μηχανή έπαθε κι αυτή… βλάβη. Πρόβλημα τροφοδοσίας, είπε ο οδηγός και ο βουλευτής πήγε να σκάσει από το κακό του, πλην όμως η μηχανή πήρε ξαφνικά μπροστά και πρόλαβε να ψηφίσει.

***
Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Συριζαίο Μεϊκόπουλο. Και αυτού το αυτοκίνητο έπαθε βλάβη και αυτός χρησιμοποίησε μηχανή για να έρθει, αλλά δεν πρόλαβε να ψηφίσει. Εκανε μάλιστα διάβημα γιατί δεν μπόρεσε να ψηφίσει. Πήγε και στο έδρανο του κ. Τσίπρα και του ζήτησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να παρέμβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ψηφίσει. Τελικά παρενέβη ο Δ. Τζανακόπουλος, τον καθησύχασε και το θέμα έληξε (χωρίς όμως να ψηφίσει).

***
Τα χαιρετίσματα από την Εσθονία

Υπήρξε μια σημαντική συνάντηση στους διαδρόμους της Βουλής προτού αρχίσει η ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνάντησε τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Κ. Πιερρακάκη για να του δώσει… χαιρετισμούς από τον εσθονό τ. Πρόεδρο, με τον οποίο ο κ. Πιερρακάκης συνεργάζεται στο υπουργείο του. Τον είχε συναντήσει κάπου στην Ευρώπη και το πρώτο πράγμα που του είπε ήταν «τους χαιρετισμούς μου στον Πιερρακάκη».

***
Πίσω από τα γαλάζια έδρανα

Πάντως οι γαλάζιοι βουλευτές παρακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας τις αντιδράσεις του κ. Παπανδρέου, γνωρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να τον είχε προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μάλιστα όταν από το προεδρείο φώναξαν το όνομά του και σηκώθηκε όρθιος για να ψηφίσει, κάποιος (όταν λέω κάποιος, εννοώ έναν από τους πλέον γνωστούς και… λιγομίλητους γαλάζιους) που κάθεται συνήθως στα «ορεινά» έδρανα φώναξε γελώντας στην ομήγυρη: «Μα ψηφίζει κι αυτός; Από πότε;». Και έπεσε (γαλάζιος) γέλως.

***
Ο ασπασμός

Εν πάση περιπτώσει, ο μοναδικός γαλάζιος βουλευτής που εισέπραξε ασπασμό από τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην δικαστικός Χ. Αθανασίου. Τη γνώριζε από την εποχή που ήταν πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της είπε (όταν έφυγαν οι κάμερες) ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα επιτύχει στο έργο της, λέγοντας πως με την εκλογή της τιμάται η Δικαιοσύνη και η Ελληνίδα. Εδώ όμως θα σημειώσω και τούτα:

***
Εκοψαν και πίτα στο ΣτΕ

Εκείνο που παρατήρησε το προεδρείο της Βουλής όταν πήγε στο ΣτΕ να ανακοινώσει στην κυρία Σακελλαροπούλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, ήταν ότι σε διπλανό γραφείο από αυτό της κυρίας Σακελλαροπούλου γινόταν μια μικρή γιορτή. Τι ακριβώς ήταν τα κεράσματα; Απλούστατα ήταν η κοπή της πίτας στο ΣτΕ και δυο-τρεις βουλευτές πήγαν αργότερα στην αίθουσα για να ευχηθούν (πίνοντας πορτοκαλάδα) στους δικαστές «καλή χρονιά».

***
Το ποίημα που αφιέρωσε ο Τασούλας στη Σακελλαροπούλου

Να σημειώσω εδώ ότι ο Προέδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αφιέρωσε ένα ποίημα. Συγκεκριμένα, της αφιέρωσε το ποίημα «Το Πρώτο Σκαλί» του Κωνσταντίνου Καβάφη.

«Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου να ‘σαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν».

***
Αν διάβαζαν λίγο το Σύνταγμα οι βουλευτές

Λίγο πριν οι βουλευτές κατευθυνθούν στο ΣτΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε μια συνομιλία με βουλευτές στο Εντευκτήριο της Βουλής. Ενας από τους βουλευτές (καλύτερα να μην αναφέρω το όνομά του – και είναι και… δημοσιογράφος) ρώτησε εάν τώρα με την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου έχουμε δύο Προέδρους της Δημοκρατίας. Ο κ. Τασούλας απάντησε ότι ένας είναι ο Πρόεδρος, ο Πρ. Παυλόπουλος, τουλάχιστον έως τις 13 Μαρτίου, όταν θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου η κυρία Σακελλαροπούλου. Ο βουλευτής επέμεινε όμως: «Δηλαδή την κυρία Σακελλαροπούλου πώς θα την αποκαλούμε;» ρώτησε: Ο κ. Τασούλας υπομονετικά του εξήγησε τον όρο, αλλά στα αγγλικά: «Elected President», δηλαδή εκλεγμένη Πρόεδρος, κάτι όμως που ο γαλάζιος βουλευτής δεν κατάλαβε και ξαναρώτησε: «Ο κ. Παυλόπουλος θα παραιτηθεί;». Οχι, ήταν η απάντηση και ο κ. Τασούλας πήγε αμέσως μετά σε άλλους βουλευτές να λύσει τις απορίες τους.

***
Η γειτόνισσα της Κατερίνας

Ως γειτόνισσά της στο Μεταξουργείο αντιμετωπίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά τη νέα ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Με περηφάνια, όπως λέει, και με την προσδοκία ότι τώρα που θα γίνει Πρόεδρος θα αυξηθούν τα μέτρα φρούρησης γύρω από το οικοδομικό συγκρότημα που διαμένει η κυρία Σακελλαροπούλου στην πλατεία Αυδή και θα μειωθεί η όποια παραβατικότητα στην περιοχή.

***
Από χειρουργείο σε χειρουργείο

Τα χειρουργεία άφησε στη μέση χθες για να πάει να ψηφίσει ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, χειρουργός ορθοπαιδικός στο επάγγελμα. Σηκώθηκε αξημέρωτα για μια αρθροπλαστική γονάτου, την οποία ολοκλήρωσε στις 10 και όταν ψήφισε έφυγε τρέχοντας για μια επέμβαση πρόσθιου χιαστού.

***
Το πρακτικό της ψηφοφορίας

Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία για την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου ποιοι νομίζετε ότι υπέγραψαν το πρακτικό με τα αποτελέσματα; Ο Πρόεδρος της Βουλής βεβαίως και οι ψηφολέκτες βουλευτές, της ΝΔ Β. Γιόγιακας, Κ. Κυρανάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά. Αυτό είναι το πρακτικό που παραδόθηκε στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

***

Κατανοώντας έναν… παροξυσμό

Εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Λευτέρη Κουσούλη: «ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πολιτικό φαινόμενο. Κείμενα για την κατανόηση ενός παροξυσμού», θα γίνει στον Ιανό την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 20:30. Θα συζητήσουν οι: Ευτύχης Βαρδουλάκης, Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Δήμητρα Γκρους, Athens Voice, Νίκος Ξυδάκης, Δημοσιογράφος, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Επικ. καθ. Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ και Α. Δ. Παπαγιαννίδης, Δικηγόρος – δημοσιογράφος».

****

ΕΛΕΟΣ – ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ, που μένουν μέχρι που κ@@@@@@@ε, αλλά δεν βάζουν κανένα στη στενή!! ΧΡΟΝΙΑ τώρα κρατάει αυτή η κολώνια. Τι κυβερνήσεις έχουμε βρε παιδιά; Τι δικαιοσύνη; Τι αστυνομία;

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ για χιλιοστή φορά…

 • Συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο
Οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Σκηνικό πολέμου ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν οπαδοί του Ολυμπιακού που έφθασαν στο Ηράκλειο για τον αγώνα της ομάδας τους με τον ΟΦΗ. Περίπου 150 άτομα έφθασαν μεμονωμένα στο Ηράκλειο από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Από έλεγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές ωστόσο, διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι δεκάδες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλήψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεμονωμένες ομάδες των 2 ή 3 ατόμων έφεραν πάνω τους επικίνδυνα αντικείμενα και γκλομπ. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το σαφάρι των ελέγχων, ενώ έχουν καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τον έλεγχο της ασφάλειας στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και κυρίως των 4 υποτιθέμενων μεγάλων. Τα μεγαλεία τους μάραναν!!

ΥΓ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πριν λίγες μόλις ημέρες; Τι πάει να πει… Βούλγαρος; Μα πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η χώρα; Αλλά φαίνεται το βαρέλι της έχει πολλούς πάτους και απόπατους.

ΥΓ1: Τι έγινε με τα ερυθρόλευκα καλόπαιδα που μπήκαν στου ΡΕΝΤΗ και πλάκωσαν, ξυλοφόρτωσαν οπαδούς της ΜΠΑΓΙΕΡΝ στο παιχνίδι των ομάδων Νέων τους; ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ μην ασχοληθούμε…

ΥΓ2: Τι έγινε με τα πράσινα καλόπαιδα που κάθε λίγο και λιγάκι τα σπάνε, μπαίνουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, προβαίνουν σε ακατανόμαστες πράξεις, διακόπτουν παιχνίδια κλπ;

ΥΓ3: Ο,τι και να γράψουμε για τα καμμιά διακοσαριά ΜΠΑΟΚόπαιδα, δεν θα μπορέσει να αποδώσει την δική τους βαρβαρότητα. Ούτε καν τα αγγίζουν…

ΥΓ4: Δεν πάνε πίσω και τα καμάρια τα κιτρινόμαυρα… Μία από τα ίδια…

ΥΓ5: Δεν βαρέθηκαν τις ίδιες μπαρουφολογίες οι εκάστοτε αρμόδιοι υπουργοί περί πάταξης της βίας;

 • Εντυπωσιάζει το φαινόμενο της άμπωτης στο Ναύπλιο
Εντυπωσιάζει το φαινόμενο της άμπωτης στο Ναύπλιο
Εντυπωσιακό από ψηλά το φαινόμενο της άμπωτης στην πόλη του Ναυπλίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Η άμπωτη που αντίκρυσαν οι κάτοικοι του Ναυπλίου, με τη θάλασσα να έχει εξαφανιστεί από την παραλία και που τραβήχτηκε προς τα μέσα για εκατοντάδες μέτρα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή λόγω της μεγάλης έκτασής της αλλά και των ρηχών νερών.
.
 • Η άμπωτη είναι ουσιαστικά το αντίθετο της πλημμυρίδας. Τα δύο φαινόμενα μαζί αποτελούν την παλίρροια όπου στην κοινή ναυτική γλώσσα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού.

Το φαινόμενο αυτό, που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ώρο και οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στην περιστροφή αυτών των ουρανίων σωμάτων.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Το πρώτο μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο είναι το τι σημαίνει δωρεαν. Αυτη η παρανόηση έχει καταστρέψει ανθρώπους και την χώρα

Χθεσινές εικόνες απο Μυτιλήνη. Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαβάζαμε εδώ μέσα ότι όλοι αυτοί είναι χρυσαυγιτες, ακροδεξιοί, φασιστες, όπως και με την Μακεδονία.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

 • Πείτε ό,τι θέλετε, η Μπέτυ είναι ΘΕΑ εδώ.
Εικόνα
 • Μόνος του…αδέσποτος…δε ζητάει παρα μονο λίγη αγάπη…Μη τον πάρετε σπίτι σας αν δε γίνεται…λίγο φαγητό και νερό τουλάχιστον…Πώς γίνεται να είσαι άνθρωπος και να σκοτώνεις αθώα πλάσματα του Θεού….
Εικόνα
Επιτέθηκαν σε επιστήμονα που είχε τη συνείδηση και φυσικά την επιλογή, ως ελεύθερος άνθρωπος, να μην κάνει έκτρωση. Την επόμενη φορά, θα τον βάλουν να την κάνει με το πιστόλι στον κρόταφο. Απίστευτος φασισμός, εξοργιστικός και δεν μιλάει κανείς!
Παράθεση Tweet
LiFO@lifomag
Εισβολή Ρουβίκωνα σε ιατρείο γυναικολόγου που «αρνήθηκε να κάνει άμβλωση»