Το πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021)

Εικόνα


Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία είναι υπόλογη για τις πράξεις της

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αναφέρεται στην δήλωση που έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει γεγονός άνευ προηγούμενου την ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον

Η ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις είναι πρωτοφανές γεγονός, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία-1», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θυμάται» να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Ερωτηθείσα, πόσο άνευ προηγουμένου μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα είναι αρκετά φορτισμένη, θα πω απλώς, ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Η ίδια προσέθεσε ότι πρόκειται «για ανάκληση για διαβουλεύσεις» και πρέπει να είμαστε «λιγότερο συναισθηματικοί», τονίζοντας ότι στο κείμενο των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα για το ίδιο θέμα έχουν ειπωθεί όλα.


  • Έξω πάμε καλά (από Δελτίο Τύπου); «Στο αμερικάνικο AVN, έχει την «τιμητική» της η βραβευμένη «Θεά του Έρωτα από την Ελλάδα», όπως είναι γνωστή στο εξωτερικό,  η Ίννα Ιννάκι με ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα βάζοντας έτσι την Ελλάδα στην ελίτ της παγκόσμιας βιομηχανίας ενηλίκων»
Εικόνα
*****

Αυξητικές τάσεις -σε κάποιες περιοχές της χώρας αγγίζουν και το 1.000%- παρατηρούνται στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσότερων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την εβδομάδα από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα από την 1η έως τις 7 Μαρτίου 2021. Αυτές οι αυξητικές τάσεις κυμαίνονται από +41% στη Λάρισα έως και +1.000% στα Χανιά. Οριακές κρίνονται οι μεταβολές που παρατηρούνται στην Πάτρα (+3%) και στον Βόλο (-7%), όπου η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα παραμένει ουσιαστικά σταθερή σε σχετικά υψηλά, όμως, επίπεδα.

Στην Περιφέρεια Αττικής, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων κατά 87%, ενώ σχετική σταθεροποίηση είχε παρατηρηθεί, πάντα σε υψηλά επίπεδα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Στη Θεσσαλονίκη, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στον σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου κατά 74%, σε σχέση με την εβδομάδα 1-7/3/2021. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών (10-14/3/2021) καταδεικνύουν μία ελαφρά τάση αποκλιμάκωσης της αύξησης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στα Χανιά, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων κατά 1.000%. Σημειώνεται ότι το ιικό φορτίο στα λύματα των Χανίων, πριν την απότομη αύξηση του 15νθημέρου, ήταν χαμηλό.

Στο Ηράκλειο καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 683%.

Στον Άγιο Νικόλαο, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων κατά 695%, ενώ σταθεροποίηση, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρατηρήθηκε στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Πάτρα, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μία σταθεροποίηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων, σε σχέση με την εβδομάδα 1-7/3/2021. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών (10-14/3/2021) καταδεικνύουν μία ελαφρά τάση αποκλιμάκωσης σε σχέχη με τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι παραπάνω τάσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές του ιϊκού φορτίου, κανονικοποιημένες ως προς τον ισοδύναμο πληθυσμό των περιοχών. O ισοδύναμος πληθυσμός υπολογίζεται με βάση το ρυπαντικό φορτίο που καταλήγει στην εκάστοτε εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων σε διάρκεια 24 ωρών και τυπικών τιμών παραγωγής ρυπαντικού φορτίου ανά άτομο ανά ημέρα.

Μεταβολές της τάξης +/-30% είναι κοντά στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.

Το μέσο ιικό φορτίο της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας, για την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου 2021, έχει υπολογιστεί με βάση τις μετρήσεις που ελήφθησαν από 8 έως 12 Μαρτίου 2021 λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Τα αποτελέσματα της Περιφέρειας Αττικής και της Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν σε μετρήσεις από 8 έως 14 Μαρτίου 2021.


  • #IamRemarkable της Google από τον Όμιλο Fourlis

Ο Όμιλος Fourlis, με στόχο να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων του και κυρίως των γυναικών, συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Google, #IamRemarkable. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα 90λεπτο workshop, οι 80 συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να εκφράσουν τα επιτεύγματά τους στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Το #IamRemarkable έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες, αλλά όχι μόνο, να ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν πτυχές του εαυτού τους για τις οποίες νιώθουν περήφανες.

Σύμφωνα μα σχετική ανακοίνωση, στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκεται ένα workshop 90 λεπτών που βοηθά τις συμμετέχουσες να μάθουν τη σημασία της αυτοπροώθησης στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, και τους δίνει τα εργαλεία ώστε να αναπτύξουν ένα σύνολο δεξιοτήτων κι έτσι να μπορέσουν να αμφισβητήσουν τις κοινωνικές αντιλήψεις που στέκονται εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων τους.

Μέχρι σήμερα, το #IamRemarkable έχει προσεγγίσει περισσότερους από 140.000 ανθρώπους, σε περισσότερες από 800 εταιρείες, σε 130 χώρες.
Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία #IamRemarkable είναι η πιο πρόσφατη δράση, από μία σειρά δράσεων, που διοργανώνει και υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Fourlis, με κεντρικό άξονα το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις εταιρείες του Ομίλου Fourlis (ΙΚΕΑ, INTERSPORT, The Athletes Foot, Trade Logistics).

***

Η ΔΕΗ για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η συμμόρφωση με το δίκαιο περί ανταγωνισμού έχει μεγάλη σημασία για τη ΔΕΗ και είναι σε πλήρη αρμονία με την στρατηγική της. Η έναρξη της διαδικασίας δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας. Η ΔΕΗ δεσμεύεται πλήρως να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκρίνιση όλων των ανοιχτών ζητημάτων και παραμένει προσηλωμένη στον επιχειρησιακό της μετασχηματισμό, που ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2019».

Τις επισημάνσεις αυτές κάνει η επιχείρηση σε ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη διερεύνησης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο παρελθόν στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράγοντες της αγοράς ενέργειας σημείωναν σχετικά ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα απέχει παρασάγγας από το πλαίσιο με το οποίο λειτουργούσε την περίοδο στην οποία αναφέρεται η έρευνα καθώς στο μεταξύ έχει εφαρμοστεί το μοντέλο- στόχος (target model) της ΕΕ ενώ έχει ξεκινήσει η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων που θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια, ζήτημα στο οποίο αναφέρεται εξάλλου και η ανακοίνωση της Κομισιόν.


  • «Μπάσιμο» για τη Super League

Εξελίξεις στο τοπίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League αναμένεται να επιφέρει το ενδιαφέρον της Cosmote TV, καθώς η συνδρομητική πλατφόρμα ενδιαφέρεται για την απόκτησή τους.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ενημέρωσε τα μέλη του συνεταιρισμού για την πρόθεση του τηλεοπτικού αυτού παρόχου, ο οποίος στην πρώτη προσέγγιση έκανε λόγο για κεντρική διαχείριση.

Ως γνωστόν, το καθεστώς που ισχύει φέτος είναι τα ατομικά συμβόλαια που έχει υπογράψει η Nova με κάθε σύλλογο. Η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση πάντως είναι ένα ζήτημα, καθώς το θέμα έχει συζητηθεί σε προηγούμενα διοικητικά συμβούλια της Λίγκας κι εκφράστηκαν ενστάσεις.

Το ενδιαφέρον της Cosmote TV, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει τη Nova, το αντίθετο μάλιστα. Η Super League είναι το σημαντικότερο «προϊόν» της κι ενδεχόμενη απώλεια θα την αποδυνάμωνε, προς μέγιστο όφελος του μοναδικού συνδρομητικού ανταγωνιστή της.

Η «μπάλα» περνάει στο «γήπεδο» της Λίγκας λοιπόν, που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιλέξει μεταξύ δύο ανταγωνιστών, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ


Πρετεντέρης

άντε να βρεις άλλο επαναστάτη πρόθυμο να παίξει το παιχνίδι του εκβιασμού. Άλλη κυβέρνηση πρόθυμη να ενδώσει. Κι άλλους υποστηρικτές του επαναστάτη που να μην τους κάνουν μετά πλάκα στα καφενεία #εμπιστευτικά

Εικόνα


ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ 

Σοβαρά τώρα σπιναρουν τα #μπουτς του Γεωργιάδη; Μα εθισμένοι στην καρπαζιά είναι;
Εικόνα


Εικόνα


Α.Γ: Στη διαφήμιση του τζάμπο για το Πάσχα θα έβαζα τον Άδωνη να κρατάει μια λαμπάδα κι απο πίσω τον Τσίπρα να λέει “ήρθε ο νονός άξιος άξιος”

  • Κ.Λ: Καταψήφισαν οι αριστεροί τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. Όπως πολέμησαν κ κατάφεραν να μην γίνει ποτέ το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό. Όπως πάλεψαν με λύσσα κατά της επένδυσης του Ελληνικού τόσα χρόνια. Σταθερά εχθρικοί στην πρόοδο κ την ανάπτυξη.

Τ.ΜΠ: Μην ενθουσιάζεστε άδικα

Εικόνα
Εικόνα


Ο.Γ: 3.465 κρούσματα σήμερα αλλά την Παρασκευή ανακοινώνονται νέα έξυπνα μέτρα. Εν τω μεταξύ το μόνο έξυπνο μέτρο που μπορώ να σκεφτώ είναι η μετανάστευση


Πολιτικοί,δημοσιογράφοι,πολίτες συμμετέχουμε σεένα θέατρο του παραλόγου στο οποίο η ευαισθησία των δημοκρατικών αντανακλαστικών αυξομειώνεται ανάλογα με το έργο που ανεβαίνει Θάνατοι εργαλειοποιούνται κ η διαχείριση σοβαρών περιστατικών παζαρεύεται σε ατέρμονο εμπόριο ευαισθησίας

Εικόνα


Κ.Δ: Η Σία Αναγνωστοπούλου ανησυχεί για το αν η κυβέρνηση έχει μετρήσει την επιδημιολογική επίπτωση της παρέλασης, γιατί είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας. Η Σία Αναγνωστοπούλου την προηγούμενη βδομάδα:

Εικόνα


Τ.Ζ: Αν ξέραμε ότι θα ανοίξουν όλα στα 3000 κρούσματα θα τα φτάναμε νωρίτερα!

….

Τ.Τ: Και γιατί κανένας από τους πλούσιους συριζαίους αλλά και το ίδιο το κόμμα δεν δώρισαν όπως τόσοι έστω και ένα κρεββάτι ΜΕΘ;

  • Ν.Σ: Ικανούς έχω τους συριζαιους τώρα που έφτασαν τα #κρούσματα 3645 να κάνουν πορείες κατά των πορειών…
Τ.Ρ: μιλάμε είναι η τέλεια φωτογραφία να περιγράψει αυτό που ζούμε αυτογνωσία αυτό είναι εγκληματική διαχείριση πραγματικά
.

Εικόνα


  • Ο Τούχελ έγραψε «αήττητη» Ιστορία!

Η Τσέλσι διασφάλισε με δεύτερη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0) την παρουσία της στην κλήρωση της Παρασκευής (19/03) για την προημιτελική φάση του Champions League, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το σερί της σε προκρίσεις, όποτε είχε στα χέρια της νίκη εκτός έδρας απ’ το πρώτο ματς.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτη (17/03) οι «μπλε» είχαν «13 στις 13» προκρίσεις σε νοκ-άουτ φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όταν νικούσαν στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου τους και πλέον έφτασαν το «14 στα 14».

Αυτός που εξακολουθεί να γράφει τη δική του Ιστορία στον πάγκο των Λονδρέζων, είναι ο Τόμας Τούχελ. Ο 48χρονος Γερμανός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Τσέλσι στις 26 Ιανουαρίου κι έκτοτε την έχει οδηγήσει σε ένα εντυπωσιακό, αήττητο σερί 13 αγώνων σε Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και Champions League, μετρώντας 9 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Η συγκεκριμένη επίδοση μάλιστα, έβαλε τον Τούχελ στα… βιβλία της Τσέλσι, καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη, αήττητη εκκίνηση προπονητή στην Ιστορία του κλαμπ.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ


Εικόνα

  • Λ.Κ: – Πάλι φασολάκια ρε μαμά; Ούτε στη ΓΑΔΑ τέτοια βασανιστήρια…
  • Γ.Ζ: Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης: Τον αστυνομικό τον χτυπούσαν 2,5 λεπτά και νοσηλεύεται εδώ και 10 μέρες. Τον σ. Άρη τον χτυπούσε δυο μερόνυχτα όλη η ΓΑΔΑ και αντί να πάει νοσοκομείο πήγε κύριος και δίνει συνεντεύξεις. Αυτή είναι η δύναμη της Επανάστασης, σύντροφοι.
Εικόνα

Graeco Syrian@GraecoSyrian
Not from our region, but too good not to tweet. Kapilikaya rock in Turkey, close to Pontos, you will find a gate into a mountain. Behind the door is an ancient Hellenistic tomb that dates back to the 2nd century BC with the inscription IKEZIOS on the gate.

ΕικόναΕικόνα


Μπ.ΜΠ: Βγαίνει στο cnn ο μητσοτακης, ουτε μια εικονα από πισω του, μία Παναγία κάτι, βγαίνει στην ελληνική τηλεόραση, μανουάλια, κεριά, ενας παπας περνάει από μπροστά και θυμιατίζει


Εικόνα