Το πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Πέμπτη 03.12.2020)

“Europe without Greece is like a child without a birth certificate”. Valery Giscard d’ Estaing RIP

  • Έφυγε ένας αποδεδειγμένα φιλέλληνας.
  • Εικόνα
Πέθανε ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Ο άνθρωπος που δάνεισε το αεροπλάνο του στον Καραμανλή το ‘74, για να γυρίσει και να αναλάβει μετά την πτώση της Χούντας. Και ο άνθρωπος που έβαλε πλάτη για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το ‘79.

Εικόνα

  •  Για 10ωρα και 12ωρα με τρεις και εξήντα είμαστε τωρα μωρέ;
ΕικόναΓια 10ωρα και 12ωρα με τρεις και εξήντα είμαστε τωρα μωρέ;


 

Εικόνα


Πρετεντέρης @ta_nea η Ευρώπη δεν έχει πρόβλημα Τουρκίας. Έχει πρόβλημα Γερμανίας. Αν υπάρχει πρόβλημα Τουρκίας είναι επειδή η Γερμανία την ανέχεται #εμπιστευτικά.
Εικόνα
Εικόνα


(Μ)- Φαντάζομαι Υπουργικό Συμβούλιο επί ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πανδημίας, με Μαυραγάνη να ωρύεται για αλλοίωση DNA, Πολάκη να συστήνει γενικευμένη χρήση Listerine, Χαϊκάλη να μιλάει για πανδημία σε ανάδρομο Ερμή και Θανάση Παπαχριστόπουλο να λέει «χαλαρώστε παιδιά, μια γριπούλα είναι»

(Μ) Οι φάπες που έριξε λάιβ και ανελέητα ο γιατρός στον ψεκασμένο Μαυραγάνη είναι το καλύτερο αντίδοτο στην βλακεία. Το γεγονός ότι ο τύπος ήταν υφυπουργός στην κυβερνησάρα του Αλέξη του Άχαστου, απλώς αναμενόμενο
...
(Μ) Θα πρέπει να απαγορευθεί η δράση των Γκρίζων Λύκων στην Ελλάδα και όσοι Έλληνες πολίτες συμμετέχουν σε εκδηλώσεις τους, να διώκονται ποινικά. Webinar “Γκρίζων Λύκων” για την Θράκη με προσκεκλημένο τον Ιμπραήμ Σερήφ… – Infognomon Politics


Εικόνα


G.K: If you want yield, buy stocks. Stocks are the new bonds due to low yields. And that (low yields) will not change during our lifetime.

(Μ) – Ήθελε και η Συριζάρα ρε παιδιά, αλλά από τα 245 εκατ. των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν απορρόφησε ούτε 1 ευρώ στα 4,5 χρόνια.
Κ. Χατζηδάκης: Ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδασώσεων στην Ελλάδα
Με εξασφαλισμένους πόρους ύψους 310 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πρασινίσουν ξανά 500.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα με 30 εκατομμύρια δέντρα.

ΒlackRock CEO has warned the growing popularity of #Bitcoin is having a ‘real impact’ on the reserve status of the US Dollar. forbes.com

Εικόνα


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Όταν πεθάνεις, μην ανησυχείς για το σώμα σου … οι συγγενείς σου θα κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Θα βγάλουν τα ρούχα σου,
Θα σε πλύνουν.
Θα σε ντύσουν.
Θα σε πάρουν από το σπίτι σου και θα σε μεταφέρουν στη “νέα σου διεύθυνση”.
Πολλοί θα έρθουν στην κηδεία σου για να «πουν αντίο». Κάποιοι θα ακυρώσουν δεσμεύσεις και ακόμη και θα χάσουν τη δουλειά τους για να έρθουν.
Τα αντικείμενά σου, ακόμη και αυτά που δεν σου άρεσε να δανείζεις, θα πουληθούν, θα δοθούν ή θα καούν.
Τα κλειδιά σου
Τα εργαλεία σου
Τα βιβλία σου
Τα όργανα σου
Τα CD σου
Τα παπούτσια σου
Τα ρούχα σου…
Και να είσαι σίγουρος ότι
ο κόσμος θα σταματήσει να κλαίει για σένα.
Η οικονομία θα συνεχιστεί.
Στη δουλειά σου, θ’ αντικατασταθεί. Κάποιος με τις ίδιες ή καλύτερες ικανότητες θα πάρει τη θέση σου.
Τα περιουσιακά σου στοιχεία θα μεταβούν στους κληρονόμους σου…
Και μην έχεις την εντύπωση ότι θα συνεχίσουν να σε αναφέρουν, να σε κρίνουν,, να ρωτούν και να επικρίνουν για τα μικρά και μεγάλα πράγματα που έκανες στη ζωή.
Άτομα που σε γνώριζαν μόνο από την εμφάνισή σου θα πουν: “Φτωχός … ή περνούσε υπέροχα!”
Οι ειλικρινείς φίλοι σου θα κλαίνε για μερικές ώρες ή λίγες μέρες, αλλά μετά θα επιστρέψουν στο γέλιο.
Τα ζώα σου θα συνηθίσουν στον νέο κάτοχο.
Οι φωτογραφίες σου θα παραμείνουν στον τοίχο για λίγο ή θα συνεχίσουν σε κάποιο έπιπλο, αλλά στη συνέχεια θα διατηρηθούν στο κάτω μέρος ενός συρταριού.
Κάποιος άλλος θα καθίσει στον καναπέ σου και θα φάει στο τραπέζι σου.
Ο βαθύς πόνος στο σπίτι σου θα διαρκέσει μια εβδομάδα, δύο, ένα μήνα, δύο, ένα χρόνο, δύο … Τότε θα προστεθείς στις αναμνήσεις και στη συνέχεια, η ιστορία σου τελείωσε.
Τελείωσε ανάμεσα στους ανθρώπους, τελείωσε εδώ, τελείωσε σε αυτόν τον κόσμο.
Αλλά ξεκίνησε η ιστορία σου στη νέα σου πραγματικότητα … στη ζωή σου μετά το θάνατο.
Η ζωή σου και όλα εγκόσμια, έχασαν την αξία που είχαν.
Σώμα
Ομορφιά
Εμφάνιση
Επίθετο
Ανεση
Πίστωση
Κατάσταση
Θέση
Τραπεζικός λογαριασμός
Σπίτι
Αυτοκίνητο
Επάγγελμα
Τίτλοι
Διπλώματα
Μετάλλια
Τρόπαια
Οι φιλοι
Μέρη
Σύζυγος
Οικογένεια…
Στη νέα σου ζωή θα χρειαστείς μόνο το πνεύμα σου. Και η αξία που έχεις συγκεντρώσει εδώ θα είναι η μόνη περιουσία που θα έχεις εκεί.
Αυτή η τύχη είναι η μόνη που θα πάρεις μαζί σου και δημιουργείται κατά τη διάρκεια της περιόδου που βρίσκεσαι εδώ. Όταν ζεις μια ζωή αγάπης για τους άλλους και σε γαλήνη με τον γείτονά σου, ζυμώνεις την πνευματική σου περιουσία.
Γι ‘αυτό προσπάθησε να ζήσεις πλήρως και να είσαι ευτυχισμένος ενώ βρίσκεσαι εδώ γιατί, όπως είπε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης: “Δε θα πάρεις αυτά που έχεις από δω. Μόνο ό,τι έδωσες θα πάρεις”… Πηγή: apantaortodoxias


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ:

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έκτακτο διάγγελμά του, ανήγγειλε γενικά περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας (lockdown). Ανέφερε ότι επρόκειτο για μία προληπτική κίνηση, με στόχο την αποφυγή αύξησης των κρουσμάτων. Είπε δε ότι, το lockdown θα ίσχυε μέχρι την 30η Νοεμβρίου.
  • Πριν από λίγες μέρες, ο υφυπουργός ΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς, εξήγγειλε την παράταση της έκτακτης κατάστασης περιορισμών, χωρίς να προσδιορίσει νέα ημερομηνία λήξης.
Αυτό όμως ήταν ένα μεγάλο θεσμικό και επικοινωνιακό ΛΑΘΟΣ του κ. Μητσοτάκη. Τόσο σοβαρά μέτρα και αποφάσεις αναγγέλονται, παρατείνονται και αίρονται από τους Πρωθουπουργούς και όχι από τους Χαρδαλιάδες (ή άλλα ΜΗ εκλεγμένα όργανα της Διοίκησης).
  • Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να βγει μπροστά στο Πανελλήνιο και να μας αναφέρει τί δεν πήγε καλά, γιατί απαιτείται παράταση, έως πότε θα ισχύσει η παράταση και τί μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην αποτύχει πάλι το lockdown, επειδή περί αποτυχίας πρόκειται -γιατί να το κρύψωνεν άλλωστε.
Τον κ. Μητσοτάκη ψηφίσαμε να ηγηθεί της χώρας και κανέναν Χαρδαλιά ή άλλους κομπάρσους και παρατρεχάμενους. Αυτός οφείλει να στέκεται μπροστά, στα καλά, στα χειροκροτήματα, αλλά και στις αποτυχίες.
  • Αυτός οφείλει να δίνει εξηγήσεις και να αναλαμβάνει τις ευθύνες. “Βγαίνω μπροστά” σημαίνει ότι τιμώ και σέβομαι τον ελληνικό λαό. Όμως, πρέπει κάποιος να το αντέχει για να βγαίνει μπροστά. Όταν δεν το αντέχει, πηγαίνει στην Πάρνηθα για ποδηλατάδα, χαριεντισμούς και photo ops με ξεμάσκωτους παρανομούντες μοτοσικλετιστές.😡