To πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Δευτέρα 9.11.2020)

Είναι 8 Νοεμβρίου 1977 όταν ο καθηγητής Αρχαιολογίας Μανόλης Ανδρόνικος μετά από εκατό ημέρες ανασκαφής σε λοφίσκο της Βεργίνας, που ο ίδιος θεωρεί τεχνητό και τον αποκαλεί «Μεγάλη Τούμπα», έχοντας προχωρήσει σε βάθος 12 και διάμετρο 100 μέτρων δε γνωρίζει ότι θα συναντήσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του :ένα μακεδονικό βασιλικό τάφο.

 • Ο Ανδρόνικος μπαίνοντας με τη μέθοδο των τυμβωρύχων στον ασύλητο τάφο του άγνωστου ακόμα νεκρού, βλέπει ένα απίστευτο θέαμα : επίχρυσο ραβδί, θώρακα με χρυσές ταινίες και χρυσά πτερύγια, χάλκινες κνημίδες και μακεδονικό κράνος.

Η έκπληξή του ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα όταν βρίσκεται μπροστά στην 11 κιλών χρυσή λάρνακα που στο πάνω μέρος της έχει τη δεκαεξάκρινη ακτίνα έμβλημα των μακεδόνων βασιλέων, ενώ μέσα της υπάρχουν καλά πλυμένα κόκαλα και κρανιακά οστά, με ένα χρυσό στεφάνι και φύλλα βελανιδιάς που είναι το ιερό δέντρο του Δία.

 • Η συνέχεια ανήκει στις σκέψεις που κάνει εκείνη την στιγμή ο ίδιος ο Μανόλης Ανδρόνικος :«Αν η υποψία που έχεις, πως ο τάφος ανήκει στον Φίλιππο, είναι αληθινή κράτησες στα χέρια σου τη λάρνακα με τα οστά του.

Η ολόχρυση λάρνακα βάρους 11 κιλών με το δεκαεξάκτικο αστέρι στο σκέπασμά της.

 • Είναι απίστευτη και φοβερή μια τέτοια σκέψη και μοιάζει εντελώς εξωπραγματική. Νομίζω δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου τέτοια αναστάτωση, ούτε και θα δοκιμάσω ποτέ άλλοτε.

Ένοιωσα πως τα μάτια μου είχαν βουρκώσει από ένα άτοπον πάθος, που θα έλεγε και ο παλιός μου φίλος ο Πλάτων. Για μια στιγμή ένοιωσα πραγματικά ευτυχισμένος από το συναρπαστικό όνειρο που ζούσα μέρα μεσημέρι».


 • Cyber sex και τηλεργασία

Του Χρήστου Χωμενίδη

Εάν πράγματι εξεπλάγησαν οι κυβερνώντες με την κοσμοσυρροή στο εμπορικό κέντρο την Παρασκευή, με το γεγονός ότι οι πολίτες βίωσαν την παραμονή τού λοκ-ντάουν σαν παραμονή Πρωτοχρονιάς, σαν επαύριο επιστράτευσης, τόσο το χειρότερο για τους κυβερνώντες. Σημαίνει ότι διαθέτουν πλημμελή γνώση της ανθρώπινης φύσης. Δεν έχουν ακούσει άραγε ποτέ τη φράση “φάγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκομεν”;

 • Υπήρξαν όμως και χειρότερα. Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο ερώτημα πώς θα συναντιούνται υπό συνθήκες καραντίνας τα ζευγάρια που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. “Δεν θα συναντιούνται διά ζώσης. Μπορούν να χρησιμοποιούν το skype ή άλλα μέσα επικοινωνίας…” είπε ο κύριος Σταμπουλίδης. Τα προέτρεψε δηλαδή να αρκεστούν στο cyber sex. Πού; Στη χώρα όπου το ποσοστό των “ορφανών” κρουσμάτων ξεπερνάει το 50%.

“Τηρούσα σχολαστικά όλους τους κανόνες, δεν έχω ιδέα πώς άρπαξα κορονοϊό!” ισχυρίζονται οι μισοί και πλέον από τους ασθενήσαντες. Ο καθηγητής Μαγιορκίνης (κάνει πως) τους πιστεύει και μιλάει για πηγές υπερμετάδοσης οι οποίες δεν είναι κατανοητές. Τι δεν είναι κατανοητό; Ότι κάποια από τα εν λόγω “ορφανά” κρούσματα -εικάστε πόσα με βάση την κοινωνική σας πείρα- διατηρούν κρυφά ειδύλλια και επαφές; Πως ακόμα και στο νεκροκρέββατό τους -κούφια η ώρα- δεν πρόκειται να τις ομολογήσουν για να μη διασαλεύσουν τη γαλήνη των οικογενειών τους;

 • Σε πόσες κηδείες δεν βλέπουμε να στέκει παράμερα ο κρυφός έρωτας τής “πιστότατης” συζύγου, του “αμέμπτου ήθους” νοικοκύρη; Ή έχουν την εντύπωση οι αρμόδιοι ότι η λίμπιντο υποχωρεί λόγω πανδημίας; Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Ο φόβος του θανάτου αποτελεί το ισχυρότερο αφροδισιακό.

Αντί να ωθούνται οι άνθρωποι να ερμηνεύουν διασταλτικά τον κωδικό 4 τού sms στο 13033, “παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη”, ας τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέγουν έναν μόνο, τον οποίον θα επισκέπτονται με απόλυτη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

 • Κατ’εξοχήν θύματα του νεοπουριτανισμού ελέω Covid 19 είναι οι νέοι. Σε αυτούς κυρίως απευθύνονται οι αυστηρές συστάσεις, οι κατσάδες, οι επικλήσεις στο φιλότιμο, η τραγουδιστική έκκληση να “σώσουν τη γιαγιά” ώστε να ξαναφάνε μουσακά και γεμιστά από τα χεράκια της. Ο σκοπός είναι βεβαίως ιερός. Καθένας αντιλαμβάνεται πως άμα ένας πιτσιρικάς φέρει τον ιό στο πατρικό του, θα τους κολλήσει πιθανότατα όλους πριν καν ο ίδιος εμφανίσει (εάν εμφανίσει) συμπτώματα. Μα το να τον μαντρώσεις για εβδομάδες και για μήνες θα τον ωθήσει ασφαλώς στην παραβατικότητα.

“Πόσοι δεκαοχτάρηδες, εικοσάρηδες συγκατοικούν με πρόσωπα της τρίτης ηλικίας ή πάσχοντα από υποκείμενα νοσήματα;” ρώτησα έναν φίλο ο οποίος παίζει τις στατιστικές στα δάκτυλα. “Ένα 20%, βαριά-βαριά…” με πληροφόρησε. “Και για ποιόν λόγο αντί να τους εγκλωβίσουμε, δεν τους απομακρύνουμε από τα πατρικά τους; Ας φιλοξενηθούν για όσο χρειαστεί στα άδεια έτσι κι αλλιώς ξενοδοχεία. Ας κάνουν τεστ και ας τους επιτραπεί να συγχρωτίζονται μεταξύ τους ελεύθερα. Το πολύ-πολύ να έχουμε έκρηξη στις εγκυμοσύνες – τι πιο καλοδεχούμενο σε μία χώρα που πάσχει από υπογεννητικότητα;”

 • Το να σκεφτείς “έξω από το κουτί” δεν συνιστά το ζητούμενο σε έκρυθμες ιδίως καταστάσεις;

Η Σλοβακία το έπραξε. Σύσσωμος ο πληθυσμός της, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των δέκα ετών, υποβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε τεστ. Το 1% προέκυψε θετικό και μπήκε σε δρακόντεια καραντίνα. Για τους υπόλοιπους το λοκ ντάουν μπορεί σταδιακά, προσεκτικά να χαλαρώσει, εφόσον βεβαίως τα σύνορα κρατηθούν κλειστά ή ελέγχονται αυστηρότατα.

 • Το Ηνωμένο Βασίλειο εξεδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για το σλοβάκικο πείραμα. Πρόκειται προφανώς για μια κολοσσιαία για τα μέτρα κάθε χώρας επιχείρηση, η οποία θα προσκρούσει σε πολλούς και διάφορους αντιρρησίες. Αναρωτιέμαι ωστόσο εάν συγκρίνεται το κόστος της με τα αλλεπάλληλα λοκ ντάουν…

Ο μόνος τομέας στον οποίον επιδείχθηκε από την πρώτη μέρα επινοητικότητα είναι η τηλεργασία. Περίφημη ιδέα φάνηκε σε πολλούς εργοδότες να απασχολούν το προσωπικό τους εκ του μακρόθεν, να καταλύουν κάθε σχεδόν έννοια ωραρίου, “έτσι κι αλλιώς στην κουζίνα σου είσαι, με τις πυζάμες” να τους λένε και να προγραμματίζουν αλλεπάλληλα μήτινγκ μέχρι ενίοτε όρθρου βαθέως.

 • Τα πάγια έξοδα της επιχείρησης πέφτουν, τα γραφεία χρησιμοποιούνται εκ περιτροπής. “Δευτέρα έρχεται η Κατερίνα, Τρίτη η Μάρθα, γιατί να μη μοιράζονται το ίδιο ντεσκ, το ίδιο κομπιούτερ;” Κάποιοι επιδοτούν ήδη τους υπαλλήλους τους για την αγορά μιας ανατομικής καρέκλας για το σπίτι. Ευελπιστούν δε ότι στο μέλλον οι εταιρείες θα λειτουργούν εξ’ολοκλήρου μέσω zoom, άντε εάν εμπορεύονται αγαθά να έχουν αποθήκες και μεταφορείς.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση της τηλεργασίας. Κι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι πρόκειται για μια πρακτική στην οποίαν καταφεύγουμε μαζικά σε έκτακτες μόνο περιστάσεις. Χάρη στη δουλειά τους οι άνθρωποι κοινωνικοποιούνται, συνάπτουν και σωματικές σχέσεις, χτίζουν φιλίες, έρωτες, φοράνε τα ωραία τους ρούχα, βγαίνουν στο σχόλασμα ραντεβού ή πηγαίνουν για μπύρες. Πόσο θα πρέπει άραγε να πέσει η παραγωγικότητα, να στερέψει η δημιουργικότητα ώσπου να το αντιληφθούν αυτό οι προφήτες της ψηφιακής αποστείρωσης που τη διαφημίζουν ως λαμπρό και άφευκτο μέλλον;

* Ο κ. Χρήστος Χωμενίδης είναι συγγραφέας
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΟΣ ΓΡΑΦΕΙ

Η επίσημη αναγόρευση του Joe Biden ως 46ου Προέδρου και της Kamala Harris ως 49ης αντιπροέδρου των ΗΠΑ, δεν δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής πολλών τελικών συμπερασμάτων για την εκλογική συμπεριφορά των Αμερικανών, ακόμη.

 • Υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια ψήφων μη καταμετρημένα σε Καλιφόρνια, Σικάγο και Νέα Υόρκη. Σε αυτές τις περιοχές, μιας και το συνολικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται (και οι τρεις κερδήθηκαν από τους Δημοκρατικούς με διαφορές πολλών ποσοστιαίων μονάδων), η καταμέτρηση γίνεται με ιδιαίτερα… χαλαρούς ρυθμούς.
Η επικράτηση του διδύμου Μπάϊντεν-Χάρρις όμως, είναι επίσημη και βέβαιη ενώ οι ιδιάζουσες συνθήκες αυτών των εκλογών, επιβάλλουν την εξέταση κάποιων από τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η αλλαγή φρουράς στην Washington DC, άμεσα. Αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με καμία προηγούμενη και δύσκολα θα βρεθεί όμοιά της, στο ορατό μέλλον. Η επίδραση που θα έχουν στην πορεία του πλανήτη, θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη…
 • Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι περίπτωση ανατροπής του αποτελέσματος δεν υφίσταται, καθώς η νίκη των Δημοκρατικών είναι ευρύτατη, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα μιας πολιτείας ίσως θα μπορούσε ν’ ανατραπεί στα δικαστήρια. Αλλά η αναστροφή σε 5 ή 6 πολιτείες που χρειάζεται ν’ αλλάξουν για να κερδίσει ο Πρόεδρος Trump, ανήκει μόνο στον χώρο του φανταστικού.

Είναι άγνωστη δε ακόμη η διαφορά των ψήφων πανεθνικά αλλά ήδη ξεπερνά κάθε προηγούμενο, όπως και τα σύνολα ψήφων και των δύο υποψηφίων. Η πρωτοφανής προσέλευση όμως, δείχνει και τον μεγάλο διχασμό που υπάρχει στην αμερικανική κοινωνία. Κάτι που οι Biden-Harris οφείλουν να καταπολεμήσουν και να κατασιγάσουν, άμεσα. Πριν το πράγμα, ξεφύγει και φτάσει σε εκρήξεις. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία χώρα όπου η (βαριά) οπλοφορία, αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση…

 • Ένα δεύτερο άμεσο συμπέρασμα αφορά τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες αποδεικνύεται ότι αδικήθηκαν κατάφωρα από την κριτική της πρώτης νύχτας μετά τις εκλογές. Και από τη στήλη, ανάμεσα σε άλλους. Mea culpa…

Όλα δείχνουν πως η τελική διαφορά θα κυμανθεί στα εκτιμώμενα επίπεδα, τόσο σ’ εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Οι μετρήσεις λειτούργησαν αλλού με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια, αλλού εντός των περιθωρίων λάθους. Π.χ. αυτήν την ώρα η εθνική διαφορά βρίσκεται στο 3% και, λαμβάνοντας υπόψη την τάση υπέρ των Δημοκρατικών που υπάρχει στις προαναφερθείσες πολυπληθέστατες περιοχές, αναμένεται να αυξηθεί, γεγονός που θα την φέρει στον μέσο όρο των μετρήσεων έως και τη Δευτέρα.

 • Η επήρεια της πανδημίας, οδήγησε πολλά εκατομμύρια ψηφοφόρων να ρίξουν το κουκί μέσω επιστολής και δημιούργησε μια ακραία ασυνήθιστη εικόνα, το βράδυ των εκλογών. Κάτι που κάποιοι δημοσκόποι είχαν προβλέψει αλλά όχι αρκετοί από αυτούς! Στο κύριο μέρος της δουλειάς τους αυτήν την φορά, ήταν (αρκετά) εύστοχοι. Όμως οι χρονικές ανακολουθίες δημιούργησαν σύγχυση, αναστάτωση και πολλαπλούς προβληματισμούς. Καλό θα είναι λοιπόν, να αναπτυχθούν εργαλεία μετρήσεων τα οποία, αν μη τι άλλο, θα περιορίζουν τέτοια φαινόμενα.

Πολύ μεγάλο ρόλο στην τελική μορφή των πολιτικών που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν τελικά οι Joe n’ Kamala (όλοι αναμένουν ότι η γερουσιαστής από την Καλιφόρνια θα έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο δουλειάς και ευθύνης απ’ ό,τι αναλαμβάνουν συνήθως οι Αντιπρόεδροι), φυσικά θα παίξει η οριστική κατανομή των εδρών στη Γερουσία και ο γενικότερος έλεγχος του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς, πράγμα το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκαν αμέσως μετά την ανακήρυξή τους ως νικητές ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρρις (ναι, τονίζεται στην πρώτη συλλαβή) δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική που θα προσπαθήσουν ν’ ακολουθήσουν στο εσωτερικό και που θα είναι κατευναστική και ενωτική κατά το ανθρωπίνως δυνατόν. Αν θα είναι αρκετό αυτό, για εξομάλυνση της κατάστασης στο εσωτερικό, θα εξαρτηθεί κυρίως από τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο Κογκρέσο, οπότε τίποτα δεν θα ξεκαθαρίσει πριν τις αρχές του επομένου έτους.

Μέχρι τότε, η Χοντρή Κυρία θα συνεχίζει το τραγούδι της…

Μείνετε υγιείς και ασφαλείς

Πέτρος Λάζος
petros.lazos@capital.gr


Θα μείνουν οι μισοί. Αυτή είναι η αλήθειαΤου Γιώργου Κράλογλου –  Θα μείνουν οι μισοί. Αυτή είναι η αλήθεια

 • Θρίλερ-τρόμου με απρόβλεπτο τέλος…

Δεν θα αντέξει το 50% των μικρομεσαίων. Συμφωνεί και η Eurostat, με ό,τι βλέπει στην Ε.Ε. Δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Το μοντέλο μας δεν περπατάει πια.

 • Τα “εμβόλια” της κυβέρνησης (αυτά που έχει στα ράφια της) δεν θα αντέξουν στις πιέσεις της πανδημίας. Δεν μπορούν να πολεμήσουν τα lockdown. Με τα οποία δεν τελειώσαμε.

Ας μη ψάχνουμε εδώ και εκεί. Φτάνουν αυτά που βλέπουν και ξέρουν, από πείρα, οι μικρομεσαίοι και το εμπόριο. Από 80-150.000 βιοτεχνίες και άλλες χειροτεχνικές, ατομικές και μικρές επιχειρήσεις φασόν σε όλη την Ελλάδα, αποκλείεται να τα βγάλουν πέρα.

 • Δεν θα τους κρατήσουν οι σημερινές “συνταγές” επιχειρηματικής θεραπείας από την κρίση. Ούτε τους μικρούς, ούτε τους δορυφόρους τους. Οπότε σημασία έχουν και κάποια άλλα πράγματα στην οικονομία,  στην αγορά και στην εργασία. Κάποια άλλα που μάλλον περνάνε σε δεύτερη μοίρα προσοχής.

Ας ρίξουμε μια ματιά.

 • Πρώτον η “συνταγογράφηση” φαρμάκων που ζητάει η αγορά για να τα φέρει βόλτα όπως εκείνη νομίζει είναι αδύνατη. Ας μη γελιόμαστε. Το σύμφωνο σταθερότητας και η σκληρή εποπτεία που υπογράψαμε το 2018 δεν αφήνει περιθώρια.

Δεν ζητάς ανοχές στα υπερπλεονάσματα όταν μοιράζεις επιδόματα. Αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει παραγωγή. Και τα έτοιμα των επιχείρησαν τελείωσαν. Τελείωσαν και εκείνα των νοικοκυριών, που σήκωσαν από την αποταμίευση για να σώσουν σπίτια και χωράφια πληρώνοντας χαράτσια,  όπως και ο ΕΝΦΙΑ.

 • Δεν είναι θέμα Μητσοτάκη, Σταϊκούρα και Σκυλακάκη, έτσι που τα κάναμε από το 2008. Οι επιλογές, μέχρι και το 2020,  έχτισαν ένα μοντέλο οικονομίας καθαρά πολιτικό. Με το κράτος να απαιτεί πολλά λεφτά από τις τσέπες μας. Αλλιώς δεν βγαίνει πέρα.

Στο απαράδεκτο (για κάθε προοδευτική οικονομία) φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο επιμένουμε (μετά μανίας) αντί να αφαιρούμε κράτος θα το πληρώσει τώρα ό,τι έμεινε ως ο βασικός πυλώνας της δικής μας οικονομίας.

Εκτός από τα, συγκεκριμένης εργασιακής σχέσης, στελέχη, οι άλλοι εργαζόμενοι οφείλουν να δείχνουν κατανόηση στις σταδιακές (μέχρι και 5μηνο) πληρωμές. Πρόκειται και εδώ, για τους μισούς και παραπάνω.

 • Τέταρτο το 1,5% της υψηλής παραγωγικής δομής της οικονομίας μας δεν υπόσχεται απολύτως κανένα αύριο στην αγορά,  στις επενδύσεις αλλά και στην απασχόληση. Δεν υπόσχεται ούτε πως θα είναι σε θέση να συνεισφέρει σε αυτό που θεωρούμε βαριά και μεγάλη παραγωγική οικονομία.

Αυτό από το οποίο ακόμη τρέφεται η οικονομία συν τα υπόλοιπα, από τα έτοιμα της βιοτεχνικής και εμπορικής Ελλάδας,  με συμπλήρωμα τα συνεχιζόμενα δανεικά για το κράτος.Όσοι δυσπιστούν θα το δουν ολοκάθαρα στους πλειστηριασμούς που έρχονται. Θα φανεί και σε αυτά που θα αφήσουν πίσω τους. Θρίλερ-τρόμου με απρόβλεπτο τέλος.

Αυτό που θεωρούμε μοντέλο για την οικονομία του τόπου αποκλείεται να βγει (ως έχει σήμερα) από την πανδημία. Θα μείνουν οι μισοί. Και σε ό,τι λέγεται παραγωγή. Και σε εκείνο που ξέραμε ως κατανάλωση.

 • Οι εικόνες μιλάνε ήδη με τον δικό τους τρόπο (θέρμανση, καύσιμα, πληρωμές οικονομικών υποχρεώσεων, οικοδομή, ακίνητα φροντιστήρια και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες).

Θα φανούν όμως στο σύνολό τους, όταν το κράτος-πατερούλης δεν θα έχει για επιδόματα. Και δεν θα έχει γιατί οι μισθοί και τα έξοδά του παραμένουν αμείωτα ή και αυξάνονται, αντί να μειώνονται.

george.kraloglou@capital.gr • Turkey Lira jumps almost 2% in early trading after the resignation of econ czar Berat Albayrat.
Εικόνα


ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Αυτό που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως κοιμούνται τις νύχτες ο Τσιοδρας, ο Κικίλιας, ο Αρκουμανεας, ο Μπουμπουκος, ο Χαρδαλιας? Δεν τους κυνηγούν οι Ερινύες? Δεν τους κατακλύζουν οι εφιάλτες?Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, θα πω μόνο για τα 8,3 εκ που έκαναν φτερά από το ταμείο του ΑΠΘ επί πρυτανείας Μυλόπουλου. Που έγιναν τουαλέτες, διαμερίσματα, ταξίδια και δώρα γάμου, iPhone σε ηθοποιούς και χλιδάτη ζωή, την ώρα που το ΑΠΘ καταρρέει.


Εικόνα

Ο πολιτικά ά@@@ος κ. Μυλόπουλος μετά τον σάλο που προκάλεσε η τρισάθλια ανάρτηση του, πριν από λίγο, ανασκεύασε. Επικίνδυνοι και πολιτικά επιπόλαιοι σε όλα. Ακόμη και σ εκείνα που συνδέονται με την ίδια την ανθρώπινη ζωή.


Να δούμε πόσο θα πάρει στον «πρύτανη» να γράψει «τελικά ήταν λάθος οι πληροφορίες που μου έδωσαν – σόρι»…


ΛΙΝΑ ΚΛΕΙΤΟΥ: Κάτι ηξερε φαινεται ο ΚΜ, όταν μιλούσε για ψεκασμένους. Ο συγκεκριμένος, επαγγελματίας σκοταδιστής, ως Πρύτανης, ηρνείτο φανατικά την δημιουργία Ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ, αλλα τωρα μια χαρά διδάσκει σε Ιδιωτικό στην Κύπρο..


Ο τ. πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος βγήκε και είπε μια ψεκασμένη θεωρία ότι ο ΕΟΔΥ πήρε τηλέφωνο ως θετικούς ανθρώπους που πήγαν για test αλλά δεν το έκαναν. Ο ΕΟΔΥ προανήγγειλε νομικές ενέργειες. Ο κ. Μυλόπουλος το κατέβασε, γιατί «δεν αποκαλύπτει τις πηγές» του. Ούτε συγγνώμη!


Αν έχει χιούμορ ο Μυλοπουλος να κάνει κι αυτός αγωγή σε Κικίλια Αρκουμανεα για το εμβόλιο που έρχεται το Δεκέμβριο


Εικόνα


Εξαιρετικά ενδιαφέρων κατάλογος με τα ονοματεπώνυμα των σημαντικότερων οπλαρχηγών της Πελοποννήσου κατά την Επανάσταση του 1821 Όλοι οι Μοραΐτες Οπλαρχηγοί του 1821 – Infognomon Politics
Όλοι οι Μοραΐτες Οπλαρχηγοί του 1821 – Infognomon Politics

Ακολουθεί ο κατάλογος με τα ονοματεπώνυμα των σημαντικότερων οπλαρχηγών (καπετανέων) των επαρχιών της Πελοποννήσου κατά την Επανάσταση του 1821. Χρησιμοποιείται η διοικητική διαίρεση των επαρχιών…


Έρχεται εμπάργκο – Οι Αρμένιοι έδωσαν στην δημοσιότητα ολόκληρη λίστα με τα ευρωπαϊκής, αμερικανικής και καναδικής προέλευσης συστήματα Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι Αρμένιοι τα τουρκικά Bayraktar που καταρρίπτουν! – Infognomon Politics

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι Αρμένιοι τα τουρκικά Bayraktar που καταρρίπτουν! – Infognomon…Οι δυνάμεις αεράμυνας της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καταρρίπτουν τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη – UAV (unmanned air vehicles – Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) τύπου Bayraktar, που… infognomonpolitics.gr


‘Biden Bounce’ sees Japan shares hit 29-year high

‘Biden Bounce’ sees Japan shares hit 29-year high – Shares across Asia have seen healthy gains with the race for the White House finally over. – bbc.com