Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (20 Σεπτεμβρίου)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, με συμμετοχή πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων, επιχείρηση απομάκρυνσης κοντέινερ από την πλατεία των Εξαρχείων…


MHNYMA – Χ.Π.: Με αφορμή την δήλωση του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου ( Βάστα γερά ΔΝΤ , καλή Χρυσή Αυγή κλπ ) βουλευτή πλέον της ΝΔ , για “απαράδεκτα χαμηλή τιμή του νερού” . Κοίτα κάτι συμπτώσεις. Η τελευταία φορά που αυξήθηκε (3σμος τιμής) ήταν το 1991(πρωθυπουργός Μητσοτάκης).

  • Ο Μπάμπης είναι μάλλον προπομπός για την επερχόμενη αύξηση . Ενδιαφέρεται τάχα για την οικονομία στο νερό.
  • Κανένας οικονομικός λόγος δεν συντρέχει για αύξηση της τιμής , το αντίθετο μάλιστα όταν η ΕΥΔΑΠ δεν χρωστάει και έχει καταθέσεις 400 εκατομμύρια €
  • Τα δένδρα του νεοφιλελευθερισμού, του φασισμού και της Καμόρα φυτεύθηκαν με απόφαση του 40% των ψηφοφόρων και τώρα ξεκίνησε η ανάπτυξη τους. Ας τα βλέπουν εκείνοι που με ενεργητικό η παθητικό τρόπο επέτρεψαν αυτή την εξέλιξη.

**

Π.Κ: “Μια συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνεκρ, προσθέτοντας ότι εάν το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, το οποίο η βρετανική κυβέρνηση θέλει να εξαλειφθεί, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με άλλες εναλλακτικές, τότε δεν θα χρειαζόταν.
«Εάν οι στόχοι επιτευχθούν, όλοι τους, τότε δεν χρειαζόμαστε το backstop».” Για πείτε ξανά εκείνο το χαριτωμένο ότι ο Μπόρις είναι ηλίθιος, ότι συμφέρει στη γερμανία το hard Brexit και ότι οι ευρωπαίοι είναι αμετακίνητοι…

**

ΜΗΝΥΜΑ: Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη διοίκηση στους γιατρούς & το προσωπικό του Νοσοκομείου της πόλης μου! Απέδειξαν την ανθρωπιά τους και παράλληλα προφύλαξαν τον πληθυσμό της Καβάλας από πιθανές μεταδοτικές ασθένειες προσφυγόπουλων, παρακάμπτοντας έναν απάνθρωπο για ευρωπαική χώρα νόμο.

KAVALAPOST.GR Πράξη κοινωνικής ευαισθησίας από το Νοσοκομείο Καβάλας: Εμβολιάστηκαν προσφυγόπουλα «παρακάμπτοντας» το ισχύον νομικό πλαίσιο – KAVALA POST Γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου εμβολίασαν παιδιά προσφύγων τα οποία δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο με γ….

**
Π.Κ: “Το νερό είναι φτηνό δυστυχώς”.
Να το ακριβύνουν τίποτα πρόθυμοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, να λέμε κι εμείς οι καψεροί ότι πίνουμε περιέ κύριε Μπάμπη μας.
🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰
**
Π.Κ -Πουλάς κρατική έκταση αξίας 3 δις -σύμφωνα με το ΤΕΕ- λιγότερο από το ενα τρίτο της τιμής (915 εκατ.), για να επενδυθούν υποτίθεται 8 δις & η εταιρεία ψάχνει να βρει τα πρώτα 650 εκατ με ΑΜΚ για να ξεκινήσει τη δανειοδότηση & κατόπιν βάσει σχεδίων τη προπώληση απευθυνόμενη κυρίως σε ξένα υψηλά βαλάντια -αν της κάτσει-, ενώ της φεύγουν οι ξένοι στρατηγικοί επενδυτές. Αυτά για αρχή…
**
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Τόσο ψέμα και τέτοια φούσκα, ήταν φυσικό να σκάσει με κρότο & διεθνή διασυρμό. Κρίμα…
Η υπόθεση έφτασε να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ ενώ η Wikipedia άλλαξε το λήμμα της μετά τον σάλο.
**
ΜΗΝΥΜΑ- Αγγελία: Ζητούνται επειγόντως ανακριτές γεροντοκόροι, ογδονταφεύγα, άκληροι, με ανίατη ασθένεια η με μικρό προσδόκιμο ζωής, για καλό σκοπό.
**
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
Ντόρος να γίνεται, πυροτεχνήματα από μηντιαδες να πετάγονται για τους πτωχούς τω πνεύματι περί “συνωμοσίας” σε ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο Νοβάρτις, ντρίπλες να γίνονται κι όλα καλά. Ποια παραπομπή σε Προανακριτική της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο ρε παιδιά? Ο Παπαγγελόπουλος ΔΕΝ είναι βουλευτής, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο & ΔΕΝ έχει ασυλία. Δεν υφίσταται λόγος Προανακριτικής. Οπότε λογικά η επιτροπή θα συνεδριάσει μια φορά, θα το διατυπώσει και θα στείλει το θέμα ξανά πίσω στη δικαιοσύνη. Απαξ και έφυγε ο Τσίπρας από το κάδρο, η όλη διαδικασία αυτοαναιρείται και μένει μόνο το… σανό. 
**
Αυτό του να του φύγουν ταυτόχρονα οι Κινέζοι και οι Αραβες του Λάτση (Λάμδα) από το Ελληνικό και ο ίδιος να ψάχνεται για 650 εκατομ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δείχνει πόσο “έτοιμος” ήταν για το project που … καθυστερούσε & δείχνει κάτι ακόμη που ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Γιατί έφυγαν τελευταία στιγμή? Τι έπαιξε?
**
Μπήκαν για το καζίνο και τις ρήτρες που θα εισέπραταν εχοντας μια σύμβαση που ήταν έτσι φτιαγμένη, ώστε να μην μπορεί να υλοποιηθεί ποτέ.. Μόλις ξεκαθάρισε το τοπίο και χάθηκε η ευκαιρία για αρπαχτή, έφυγαν. Το σχήμα που έμεινε έχει πλάκα με το ποιος ανήκει σε ποιόν..
**
Ρωσία-Τουρκία ετοιμάζουν συνεργασία σε κοινά νομίσματα. Η πρόταση της Ρωσίας είναι ήδη στο τραπέζι. Ισως ακολουθήσει και κλείδωμα ισοτιμίας των νομισμάτων τους σε είδος peg. Που σημαίνει ότι φεύγει το δολάριο από τη μέση ιδίως σε συναλλαγές στην ενέργεια, ανοίγεται ένας ευρύτατος δρόμος εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ τους κι όσο αργούν οι ΗΠΑ τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, τόσο περισσότερο έτοιμη θα τη βρουν να τις αντιμετωπίσει και τόσο μικρότερο κακό θα της προξενήσουν.
  • Οι Αμερικανοί τα τελευταία χρόνια επί Ομπάμα -Κλίντον ακόμη & εντεύθεν, συνεχίζουν να τα κάνουν μπάχαλο στην ευρύτερη περιοχή και οι παλινωδίες τους θα τους κοστίσουν ακόμη περισσότερο.

Όφειλαν εξ’αρχής να αποδυναμώσουν με κυρώσεις τη Τουρκία τόσο, που ο Ερντο να καταστεί μισητός στο λαό του και βαρίδι για τη Ρωσία. Γιατί η Τουρκία δεν είναι Ιραν. Εχει πάρει γεύσεις Ευρωπαικού τρόπου ζωής εδώ και χρόνια και ο Ερντογάν θα αντιμετώπιζε εσωτερικά τεράστιες αντιδράσεις. Τέτοιες ηγεσίες πέφτουν μόνο εκ των έσω…αφού βέβαια δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες. Και δεν σηκώνουν ούτε αναβολές, ούτε παλινωδίες.

Θα είχε βέβαια ευρύτατες επιπτώσεις στην Ευρώπη στις επιχειρήσεις της και τις τράπεζες της που επένδυσαν εκεί και ανοήτως συνεχίζουν, αλλά το γεωπολιτικό κόστος & το πρεστίζ για τις ΗΠΑ είναι μεγάλο. Χτυπάς οικονομικά κατακέφαλα αφού μπορείς και έχεις πολλαπλούς τρόπους γι αυτό και μαζεύεις τον άλλον στη τρύπα του. Δυστυχώς προς το παρόν και μούσκεμα τα κάνουν και άργησαν πολύ και είναι λες και θέλουν να τον αφήσουν να προετοιμαστεί κατάλληλα. Τους φτύνει και σκουπίζονται…κρίμα για την υπερδύναμη.

**

ΣΤ.Μ: “Με επίσημες διαρροές ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα, εκτός από την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας με ελληνικά F-16 και με ελληνικά ραντάρ, αναλαμβάνει και την εκπαίδευση του μικρού στρατού της χώρας (9.000) που πριν εκπαίδευαν οι Τούρκοι. Αυτά γίνονται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι λόγω ΝΑΤΟ, αφού η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι ακόμα μέλος του.

  • Θυμάστε τον Κοτζιά που σας έλεγε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Βόρεια Μακεδονία γίνεται «γεωγραφική μας προέκταση»;Θυμάστε τον υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, που είπε το ίδιο;
  • Θυμάστε τον Τζέφρι Πάιατ που δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον ρόλο που η Ελλάδα επιφυλάσσει για τον εαυτό της στη Βόρεια Μακεδονία»;
  • Θυμάστε τις πιο έντονες στιγμές, που διάφοροι έξαλλοι ούρλιαζαν για «προδοσία», που σας έλεγα -σχεδόν μόνος- ότι η χώρα αυτή γίνεται προτεκτοράτο μας, δηλαδή υπό την προστασία μας, με την καλή έννοια;

Θυμάστε που σας έγραφα για πολιτισμικό εξελληνισμό; Ο Νίκος Κοτζιάς, εφαρμόζοντας τεχνικές ελληνιστικής και υστερορωμαϊκής (βυζαντινής) διπλωματίας μεγάλωσε την Ελλάδα.
Και θα την είχε μεγαλώσει ακόμα περισσότερο εάν είχε προλάβει να πάει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια.

Εκεί που οι ψευτοπαλικαράδες μας έφερναν μόνο εθνικές ήττες, ο Νίκος Κοτζιάς μεγάλωσε την Ελλάδα. Εύχομαι στον Νίκο Δένδια, που είναι άνθρωπος του Ορθού Λόγου και της ιστορικής γνώσης, να συνεχίσει το εθνικό σχέδιο για τη «ρεκονκίστα» του ιστορικού γεωπολιτικού μας χώρου. Νίκο Κοτζιά σε ευχαριστώ ολόψυχα που μεγάλωσες την πατρίδα μας” Stephanos A Mytilineos

**

Π.Κ: Η Ακτωρ συμμετείχε στον “δωρεάν” καθαρισμό στο Μάτι, η Ακτωρ είναι η ανάδοχος εταιρεία που θα ζητήσει όπως ακούγεται 800 εκατ. αποζημίωση για καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης… Ασχετα αν πιο πριν και προεκλογικά ο Διευθ. Σύμβουλος δήλωνε ότι ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται με ακρίβεια και το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί κανονικά το 2020. https://www.life-events.gr/…/mylopoulos-gia-aktor-ti-allax…/ Κοίτα κάτι συμπτώσεις…

**

Γ.Σ: Η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει τα μεγάλα λόγια, την εικόνα και τις παράτες και να αφυπνιστεί και να καταλάβει ότι στο νέο θέατρο επιχειρήσεων, η τεχνολογία και ο υβριδικός πόλεμος θα έχει τεράστια σημασία. Και ότι τελικά, αυτού του είδους τα “οπλικά συστήματα” δεν έχουν τεράστιο κόστος και μπορούν να υλοποιηθούν και εγχώρια, αυξάνοντας την ικανότητα άμυνας, βελτιώνοντας την απόδοση των οικονομικών πόρων, αξιοποιώντας μυαλά της χώρας και δίνοντας δουλειά σε εγχώριους προμηθευτές. Σ’ αυτά, η Τουρκία είναι έτη φωτός μπροστά. Ο βασιλιάς δεν είναι μόνον γυμνός, όπως αναφέρει το άρθρο. Είναι και τυφλός. Θεότυφλος.

HELLASJOURNAL.COM Ο βασιλιάς κοιμάται πλέον γυμνός: Η Ελλάδα “τρέχει” να καλύψει το μεγάλο κενό των UAVs  ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ. Το χτύπημα στην Σαουδική Αραβία με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη φέρνει στο προσκήνιο το… 

**

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ – τεύχος 208 – Περιεχόμενα

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 208 - Περιεχόμενα

Kυκλοφόρησε το τεύχος Νο 208 του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ.

Εάν ήδη είσαστε συνδρομητές, δείτε το περιοδικό χρησιμοποιώντας τον κωδικό σας. (Δημοσίευση σε περιβάλλον flip page. (εδώ)

Πώς μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές; Δείτε εδώ. Εάν θέλετε να αγοράσετε μεμονωμένο τεύχος, δείτε εδώ.

**

Γ.Σ: Αλήθεια, πόση ανοησία και κενότητα κρύβεται πίσω από αυτούς τους γκλαμουράτους (ελληνικούς ή και διεθνείς) οργανισμούς και βραβεύσεις… Και εντάξει, η τύπισσα πρέπει να έχει φοβερές δημόσιες σχέσεις και εξαπατά εύκολα, αφού ουδείς ελέγχει (ούτε στην Ελλάδα, ούτε έξω). Όμως, όταν η ίδια είδε αυτή τη φωτό, αλήθεια, δε ντράπηκε; 🤮

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο
***
ΜΗΝΥΜΑ – Θα την αρμέξουν αυτή την αγελάδα μέχρι τέλους. Μηδέν σεβασμός στον Φύσσα ή την οικογένειά του, πλήρης εκμετάλλευση. Λογικό εξάλλου, δεν τους έχει μείνει και τίποτα άλλο. Με τις φωτιές στον Αμαζόνιο και fake σκάνδαλα που γυρίζουν μπούμερανγκ δεν έγινε Κυβέρνηση κανείς.
Παράθεση Tweet

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
****
Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια – Ξηλώνουν το «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών από την πλατεία
Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια – Ξηλώνουν το «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών από την πλατεία |… Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες, για την απομάκρυνση κοντέινερ από την πλατεία των Εξαρχείων.
kathimerini.gr
****
Λέκκας για σεισμό στη Ζάκυνθο: Καθυστερημένος μετασεισμός των 6,6 Ρίχτερ του 2018
Λέκκας για σεισμό στη Ζάκυνθο: Καθυστερημένος μετασεισμός των 6,6 Ρίχτερ του 2018 | ΕΛΛΑΔΑ |… Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για το σεισμό 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Ζάκυνθο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | Ευθύμιος… iefimerida.gr
***
UPDATE: One dead, five hurt in a shooting on the streets of Washington, D.C., not far from the White House: police reut.rs/30tBnPn
***
Ζωγραφιστός κόλπος Λόγγος στο νησί Παξός.

Εικόνα

****
Εικόνα
***
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο) | Kathimerini
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στη συμπρωτεύουσα – Στο Ωραιόκαστρο η στάθμη του νερού έχει καλύψει αρκετά αυτοκίνητα – Ισχυρό χαλάζι έπληξε τα Τρίκαλα – Αναλυτικά ο καιρός την Παρασκευή.
kathimerini.gr
***
Σήριαλ έγινε η αγορά των Belhara: Το Πολεμικό Ναυτικό θα αγοράσει δύο φρεγάτες και βλέπουμε… hellasjournal.com/2019/09/sirial

Εικόνα

ΩΡAIA EIKONA 
Εικόνα
Εικόνα
Print Friendly, PDF & Email