Το πρωινό σημειωματάριο του μ/μ (25/9)

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ: Moral Hazzard

Έλληνας τραπεζίτης είναι αυτός που δίνει δάνεια σαν μεθυσμένος ναύτης και όταν του σκάσουν ζητάει βοήθεια από το κράτος.

  • Έλληνας ξενοδόχος είναι αυτός που συνεργάζεται αμέριμνα με την Thomas Cook, η οποία παλεύει εδώ και χρόνια να αποφύγει την χρεοκοπία, και όταν του σκάνε τα τουριστικά πακέτα στα μούτρα λέει ότι δεν είχε καταλάβει τι γίνεται και ζητάει τη βοήθεια του κράτους.

Έλληνας φορολογούμενος είναι ο βλάκας που θα πληρώσει τελικά τους δύο προαναφερθέντες.

Φ.Κ: Α βρε ΣΥΡΙΖΑ ήρθες και έφερες στην επιφάνεια όλα τα μπουμπούκια. Που δεν θα έβλεπαν εξουσία ούτε το 5000μχ. Σε τι απελπισία ήταν ο κόσμος και σας ψήφισε…σαν παρατημένες γκόμενες που πάνε με τον πρώτο τυχόντα.

  • Π.ΜΠΑΖ: ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

  • Τις μισές από τις ψαριές που έβγαζε, δεν τις πουλούσε, αλλά τις μοίραζε στους φτωχούς
ΑΓΓ.ΠΟΛ(FB): Diva, μύθος, σύμβολο σαγήνης και ερωτισμού,γυναίκα -ορόσημο μιας ολόκληρης εποχής του ιταλικού σινεμά!
Μια αληθινή επίγεια θεά. Ίσως η τελευταία του παγκόσμιου σινεμά. Αληθινή γυναίκα.
To Vanity Fair έγραψε κάποτε «δεν έχεις ζήσει, αν δεν έχεις δει τη Sophia Loren να περπατάει».
«Είναι σαν να βλέπεις ολόκληρη την Ιταλία να περπατάει…», παρατήρησε ο Roberto Benigni, στην βραδιά που οργάνωσε το 2011, η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου για να την τιμήσει.
Σήμερα (…20/9) κλείνοντας τα 85 της χρόνια, μπορεί να πει ότι έζησε μια γεμάτη ζωή…
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητεςΣτη σκιά της Ακρόπολης βρίσκεται η Πλάκα, η γραφικότερη και παλιότερη συνοικία της Αθήνας, με συνεχή κατοίκηση από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η γειτονιά των θεών, όπως ονομάζεται. Όλοι μας έχουμε περπατήσει στα σοκάκια της!
Το βράδυ, ακόμα πιο γοητευτική, μοιάζει με ταξίδι στην παλιά Αθήνα!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και υπαίθριες δραστηριότητες***
ΑΓΓ.ΠΟΛ(FB): Τα δάση μας βοηθούν να αναπνέουμε,δημιουργούν βροχή, καταπολεμούν τις πλημμύρες,ξαναγεμίζουν τους υδροφόρους ορίζοντες,μειώνουν τους ανέμους, κρατούν το έδαφος στη θέση του,καθαρίζουν τον βρώμικο αέρα,περιορίζουν την ηχητική ρύπανση, μας δίνουν τρόφιμα και φάρμακα, θέσεις εργασίες. Μπορώ να απαριθμήσω πάμπολλα οφέλη για την προσφορά τους, που είναι ανεκτίμητη!
Με όλες αυτές τις εικόνες που βλέπουμε από χτες, με τις φλόγες να κατακαίγουν ό,τι βρουν, αναρωτιέμαι για πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα πολύτιμα, για την ζωή μας, δώρα τους…
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
***
Πιστεύω, ότι όλοι καταλάβαμε σήμερα, πως το φθινόπωρο έχει αρχίσει σιγά σιγά να κάνει την εμφάνισή του και κάπως έτσι αποχαιρετάμε το καλοκαιράκι. Αγαπημένη μου πόλη το Ναύπλιο, από τις πιο γραφικές στην χώρα, αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό για την Αθήνα, ειδικά λόγω της μικρής απόστασης.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, φυτό, λουλούδι, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες
****
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ:“…Και όταν είδα στην τηλεόραση τους πανηγυρισμούς των κατοχικών αρχών να παραλαμβάνουν και να υψώνουν τα σύμβολα της κατοχικής δύναμης, έφερα στο μυαλό μου συνειρμικά την ιστορία με τα Ίμια, όπου ο τουρκικός στρατός υφάρπασε την Ελληνική σημαία από το Ελληνικό Νησί και ακόμα… την κατακρατεί.

Στην Κύπρο του 21ου αιώνα δεν ταιριάζουν οι στίχοι του Κωνσταντίνου Καβάφη «τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή τους ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες…” Ούτε και στην Ελλάδα ταιριάζουν. Ξεχάσαμε τον Καβάφη, ξεχάσαμε τα Ίμια, ξεχάσαμε τους ήρωές μας, ξεχάσαμε και τις σημαίες μας. 🇬🇷🇨🇾

HELLASJOURNAL.COM
****
Μου αρέσει ο Χριστός σας,αλλά δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας… Είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό.
M.Γκάντι
****
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ-ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ: Με αφορμή τη δίωξη του συναδέλφου Δ Αλικακου για τις αποκαλύψεις που έκανε σχετικά με τη Αφή του Αγίου Φωτός έστειλα την κάτωθι επιστολή στην Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η κα Πρόεδρος που είναι και εκκλησιαστική συντάκτης θεώρησε σκόπιμο να μην φέρει το θέμα ούτε καν για συζήτηση στο ΔΣ. Μάλλον έτσι αντιλαμβάνεται την ελευθερία του τυπου.Ακολουθεί η επιστολή:
Προς την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Ειλικρινά στο λίγο διάστημα που μετέχω στο ΔΣ αναρωτιέμαι συχνά αν φτάνουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο αντί να ασχοληθούμε με την προστασία και την ανύψωση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Παρακολουθώ έκπληκτος το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν έχει συζητήσει ένα τεράστιο θέμα με διεθνή διάσταση. Ένα θέμα που έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και δεν είναι άλλο από τη δικαστική προσφυγή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κατά του συναδέλφου μέλους της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Αλικάκου ο οποίος αποκάλυψε το θέμα ίσως του αιώνα και συγκεκριμένα την αλήθεια με μαρτυρία και στοιχεία για την Αφή του Αγίου Φωτός.
Την ώρα που κορυφαίοι νομικοί έχουν αναλάβει χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα τη στήριξη του συναδέλφου και των υπολοίπων εναγόμενων που είναι ο εκδοτικός οίκος Εκκρεμές, καθώς και ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρος Ζουμπουλάκης, που έγραψε τον πρόλογο του βιβλίου, η ΕΣΗΕΑ είναι ανύπαρκτη. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν κάποιο μέλος του Προεδρείου έχει λάβει την πρωτοβουλία να έλθει σε επικοινωνία με το συνάδελφο ο οποίος έκανε μια τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία και βάλλεται από τους ηγήτορες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να επιβάλλουν το ψέμα.
Οι δημοσιογράφοι , συνάδελφοι, οφείλουμε να είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία που καταχράται τη θέση της. Και στην ΕΣΗΕΑ αν θέλουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας θα πρέπει στην περίπτωση του συναδέλφου μας Δημήτρη Αλικάκου να βγούμε μπροστά να τον στηρίξουμε και να καταγγείλουμε τις εκβιαστικές πρακτικές του Πατριαρχείου όχι απέναντι σε ένα δημοσιογράφο αλλά απέναντι στην αλήθεια.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ την Πρόεδρο του ΔΣ στην επόμενη συνεδρίαση να θέσει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα και να λάβουμε αποφάσεις ώστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε το δημοσιογραφικό έργο και να προστατέψουμε την αλήθεια απέναντι στο σκοταδισμό κάθε μορφής εξουσίας και εν προκειμένω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Συναδελφικά
Νίκος Καρούτζος

****

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπουργός Κ. Χατζηδάκης Ειπε…Σημερα Αποφύγαμε την χρεοκοπία της ΔΕΗ .

Πρόβλεψη : Σε οκτω μηνες δεν θα ειναι υπουργος αρμοδιος για τη ΔΕΗ ο Κωστής
Όσο για τον CEO της ΔΕΗ να φυγει το παιδι για το εξωτερικο μη παει φυλακη γιατι ο Κωστης δεν θα παει. Γιατι δεν την εσωσε τη ΔΕΗ ο Κωστης ;
Α) Οταν εχεις μια εταιρεια σε χρεοκοπια μειωνεις κοστη.
β) Αυξανεις τα εσοδα σου.
Τουλαχιστον αρχιζεις απο αυτα.
Σχολιο για τους δημοσιογραφους
Ρωτησαν τον υπουργο για τις λιγνιτικε μοναδες του 2028 που ειπε ο Κυριακος
Εδω δεν ξερουμε αν εχουμε ρευμα ρωτουν για το 2028. Το EBITDA της ΔΕΗ ειναι για να βαλεις τα κλάματα … Επισης αν η ΔΕΗ χασει το 25% της πελατείας λογω των υψηλών τιμολογιων και αυξηθει ο αριθμος των καταναλωτων και πληρωνει με καθυστέρηση τους λογαριασμους δεν θα προλαβαινει ο ΔΕΔΔΗΕ να κατεβαζει τους διακόπτες .
Ξερει κανενας απο EBITDA; Απο που θα εχει εσοδα ικανα να καλυπτουν τα Εξοδα της η ΔΕΗ …θα παει το Short και το CDS συννεφο …

Τα χρέη της ΔΕΗ είναι υψηλότερα από τα πάγια της!
Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρείας την 30.06.2019, συνέχισε να υπερβαίνει το σύνολο του βραχυπρόθεσμου ενεργητικού κατά το ποσό των περίπου €541,1 εκατ. και €831,8 εκατ. αντίστοιχα (2018 : € 708 εκατ. και € 949 εκατ. για τον Όμιλο και τη Μητρική Εταιρεία αντίστοιχα).

****

ΜΑΡ.ΚΑΨ: Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κείμενο

****

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα απαιτήσω να αλλάξει η γραμματοσειρά στη συμφωνία των Πρεσπών»

TOVATRAXI.COM
****
Π.Κ: Ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή & τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έφερε ως παράδειγμα την τραγωδία στο Μάτι. Μέσα, άλλα έλεγε.
Νταξ. Τώρα έχουμε Κυριάκο εσωτερικού και Κυριάκο εξωτερικού.
Διαλέχτε…
****
ΑΛΕΞ.ΠΛ: Αποσύρεται λέει ο Κώστας Καραμανλής από την πολιτική.
Έχω να προτείνω , η στάση στα Βλάχικα να πάρει το όνομα του. Τιμής ένεκεν.
****
Ο Χρίστος Τσατσαρώνης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
ARTINEWS.GR
****
ΜΗΝΥΜΑ: ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!
Δειτε εδω με τι μισος και απεχθεια μιλα το νεο “εργαλειο” της ΝΤΠ!! (Ειδικα αν την δειτε χωρις ηχο, ειναι ακομα πιο τρομαχτικη).
Αυτα τα βλαμμενα βρισκουν και βαζουν μπροσταρηδες ολοι οι κλιματολαγνοι για να επιβαλουν μετα στους λαους τους δυσβασταχτους φορους, μιας και δεν ειναι δυνατον να …. αλλαξει το κλιμα!!
Και δεν ειναι δυνατον, γιατι το κλιμα αλλαζει μονο του, εκατομμυρια χρονια τωρα, χωρις να επηρρεαζεται καθολου απο ανθρωπογενεις παραγοντες !
Ο ΗΛΙΟΣ ειναι μονον αυτος που μπορει να επηρρεασει το κλιμα και ολα τα αλλα ειναι σανος για τα βοδια!!
https://m.youtube.com/watch?v=TMrtLsQbaok#
****
***
ΓΚΡ. ΧΡΙΣΤ.: Θεατρική παράσταση επιπέδου πολιτιστικού επαρχιακού συλλόγου που ειδικεύεται στα μανιάτικα μοιρολόγια και τον κύκλο της εκδίκησης.
Ελα τωρα με την εκμετάλλευση ενός ψυχικά διαταραγμένου παιδιού.
Ας το σταματήσει κάποιος γιατί κατάντησε αηδία όλο αυτό.
****
..
VERIANET.GR
****
..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Η παρακμή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ξεκίνησε με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπήρξε -συγκριτικά με το μέγεθός της, αλλά και την πορεία παρακμής άλλων αυτοκρατοριών- ταχύτατη.
  • Η Αυτοκρατορία κέρδισε και τους δύο παγκοσμίους πολέμους, όμως οι “νίκες” αυτές θα μείνουν στην ιστορία ως τα μεγαλύτερα παραδείγματα “πύρρειου” νίκης. Σήμερα, η Αυτοκρατορία δεν υφίσταται πλέον και ο τίτλος “Μεγάλη” στο όνομα της Μεγάλης Βρετανίας, οφείλεται αποκλειστικά στο όνομα του νησιού που εδρεύει, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τις βρετανικές νήσους.

Η κήρυξη από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, της απόφασης της Κυβέρνησης για τον περιορισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ως παράνομης, είναι ένα από τα τελευταία και πιο χαμηλά σκαλοπάτια στη διαδικασία πτώσης αυτής της χώρας, που ξεκίνησε πριν από 105 χρόνια. Η πτώση της δε συγκινεί πια κανέναν και ουδείς ασχολείται με αυτή. Ούτε καν οι χρηματιστηριακές αγορές που συνεχίζουν τις διακυμάνσεις τους αμέριμνες και αδιάφορες.

****

Λ.ΣΠ: Το να βρίσκεσαι παρέα με συνανθρώπους σου και να πληκτρολογείς στο κινητό, το θεωρώ το άκρον άωτον της Αγένειας. Προσωπική άποψη!

****

Μετά τα 2 μνημόνια, την υποθήκευση της χώρας για 99 χρόνια, τα υψηλά πλεονάσματα ως το 2060, το πετσόκομμα των συντάξεων, την υψηλή φορολογία, την παράδοση της χώρας σε εκατομμύρια εισβολείς επιδοματίες, και αφού τσέπωσαν μισθουλάρες εκατομμυρίων ευρώ, είναι λογικό αυτά τα αποβράσματα να κατεβαίνουν στη συγκέντρωση κατά του Αναπτυξιακού νόμου.

Ευτυχώς ήταν μόνο μερικοί από τους 50, που πήγαν στην πιο αποτυχημένη αντικυβερνητική συγκέντρωση των τελευταίων 45 ετών!


Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Elia Zervou
Ιστότοπος ειδήσεων/ΜΜΕ
****
Greta Christofilopoulou – Το κατασκεύασμα «Γκρέτα»:

Για να μην τρώτε σανό αμάσητο διαβάστε ενα μικρο απόσπασμα του άρθρου της Μαρίας Δεναξά.
Ειναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ.

“Δεν θέλω να είστε απελπισμένοι, θέλω να πανικοβληθείτε. Θέλω να αισθανθείτε τον φόβο μου και να ενεργήσετε σαν να καιγόταν το σπίτι σας”, ήταν το απόσπασμα της τελευταίας ομιλίας της 16χρονης στην Ευρωβουλή που «συγκλόνισε», σύμφωνα με τα κλισέ της μηντιακής υπερβολής και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.

  • Πίσω από την ρητορική του φόβου και της καταστροφολογίας, ο «δημιουργός» της Γκρέτας είναι ένας πανίσχυρος και πασίγνωστος σουηδός δημοσιοσχετίστας – επικοινωνιολόγος, ο Ιγκμάρ Ρεντζόχ, στον οποίο ανήκει η διαδικτυακή start-up «We Don’t Have Time». Το παρασκήνιο του παραμυθιού «Γκρέτα» που δημιούργησε είναι λιγότερο όμορφο, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα καταξιωμένων δημοσιογράφων όπως είναι ο Σουηδός Αντρέας Ενρικσον, όλα είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ώστε η έφηβη ακτιβίστρια που πάσχει από το σύνδρομο Ασπέργκερ, να μετατραπεί σε χρόνο dt σε διεθνή ηρωίδα.

  • Η όμορφη ιστορία της ξεκινά στις 20 Αυγούστου του 2018, όταν ο Ρέντζοχ τη «συναντά» μπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο όπου διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο επικοινωνιολόγος δημοσιεύει μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. Πρόκειται για την 1η μέρα απεργίας της 16χρονης.

Στις 24 Αυγούστου, δηλαδή 4 μέρες αργότερα, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, μια αυτοβιογραφία που εμπλέκει την οικογενειακή κρίση με την κλιματική αλλαγή και είναι γραμμένο από τη Γκρέτα, τη μητέρα, τον πατέρα και την αδερφή της. Οι γονείς της είναι διάσημοι καλλιτέχνες, αλλά όχι η νεαρή ακτιβίστρια. Στην πραγματικότητα οι γονείς της γνώριζαν ήδη τον Ιγκμαρ Ρέντζοχ, με τον οποίο συμμετείχαν σε συνέδριο για το κλίμα στις 4 Μαΐου του 2018.

  • Κατά συνέπεια η πρώτη συνάντηση του Ρέντζοχ με την Γκρέτα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο, μόνο κατά τύχη δεν έγινε. Ούτε και το πρώτο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Aftonbladet, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδία, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του επικοινωνιολόγου στο FB για την 16χρονη.

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε πως σύμβουλος του ιδρύματος που διαχειρίζεται την διαδικτυακή start-up του Ρέντζοχ, είναι η νεαρή ακτιβίστρια. Μεγαλομέτοχοι της “We Don’t Have Time, είναι δυο πανίσχυρες οικογένειες δισεκατομμυριούχων της Σουηδίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικολογία και την κλιματική αλλαγή. Ασχολούνται με τα χρηματοοικονομικά και είναι μεγαλοεπενδυτές.

  • Μάλιστα προσέλαβαν τον Ρέντζοχ, σε think tank που δημιούργησαν, το οποίο ασχολείται με τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, την κυκλική οικονομία, αλλά ως επί το πλείστον με το «Greenwashing». Το «Greenwashing» δεν είναι τίποτα άλλο από την οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών. Είναι η προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων ή η βελτίωση της εικόνας μιας επιχείρησης, μέσω της παραπλανητικής προβολής, με δήθεν οικολογικά χαρακτηριστικά.

Πολλές επιχειρήσεις, όπως είναι οι πετρελαϊκές ή που πουλάνε ανεμογεννήτριες, θερμοσυσσωρευτές, κατασκευάζουν πυρηνικά εργοστάσια κ.άλλα, προσπαθούν να πείσουν ότι είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν Greenwashing, παραπλανούν δηλαδή συστηματικά τους καταναλωτές, σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρακτικές τους, τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους ή τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους.

  • Κατά συνέπεια η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ίσως εν αγνοία της, υπηρετεί και συμβουλεύει αυτούς που επικρίνει κι όχι μόνο. To «πράσινο ξέπλυμα», επιτρέπει τη συνεχή αναζωογόνηση του καπιταλισμού και την ευημερία των λόμπι για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, όπου επί του παρόντος η πραγματικότητα είναι άλλη από την προτεινόμενη. Λόγω της αδυναμίας αντικατάστασης των παραδοσιακών πηγών ενέργειας, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία αποτελεσματική και βιώσιμη λύση αποθήκευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τέλος, όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες, το υπερατλαντικό ταξίδι της 16χρονης ακτιβίστριας με αγωνιστικό ιστιοφόρο προς τις ΗΠΑ, για να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, μόνο οικολογικό…δεν είναι! Για την επιστροφή του ιστιοφόρου στην Ευρώπη, θα πετάξουν ως τη Νέα Υόρκη πέντε μέλη του πληρώματος, ενώ ο Γερμανός σκίπερ, Μπορις Χερμαν που συνοδεύει την 16χρονη θα πάρει κι αυτός το αεροπλάνο.

  • Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα TAZ, το ταξίδι της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Νέα Υορκη, με σκοπό να πάρει μέρος σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, θα επιβαρύνει τελικά περισσότερο το περιβάλλον, απ’ ό,τι αν η νεαρή ακτιβίστρια και ο πατέρας της, πετούσαν τελικά με το αεροπλάνο!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο
*****

Εν μεσω καταιγισμων απο το “κατασκευασμα” Γκρετα, 41 αβολες αληθειες!!

****

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες
*****
Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων των Μετεώρων, προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα τα μοναστήρια.
Ιστορικά, γνωρίζουμε ότι υπήρχαν 30 στο σύνολο αλλά σήμερα λειτουργούν μόνο 7 (6 από αυτά επισκέψιμα).
Πρόκειται για το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων,την αναρρίχηση.
Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Το ελληνικό κράτος ως «τόπο ιερό, αναλλοίωτο και απαραβίαστο».
Ταξίδι μεταξύ ουρανού και γης…….
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
****
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΥ: Ένας περίπατος στο βουνό είναι αρκετός για να θαυμάσει κανείς, την απόλυτη ομορφιά της φύσης μέσα από τα ζεστά χρώματα του Φθινοπώρου και τις ευωδιές της βρεγμένης γης. Το καλοκαίρι είναι τέλειο, η άνοιξη είναι θαυμάσια, ο χειμώνας είναι γιορτινός, αλλά το φθινόπωρο είναι απλά… μαγικό!
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, λουλούδι, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση