Το πρωινό σημειωματάριο του μ/μ (16/7)

Λιμένι – Tο στολίδι της Μάνης


Πρόσωπα της εβδομάδας (ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ@ΚΑΘΗ@14/7

Ολγα Κεφαλογιάννη: Συμβολικά ατυχήματα

Τι είναι καλύτερο από το να πάρεις ένα υπουργείο; Μα, προφανώς να πάρεις δύο υπουργεία. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το αφοπλιστικό –τρόπος του λέγειν– «σκεπτικό» της Ολγας Κεφαλογιάννη, όταν απέρριπτε την πρόταση του Μητσοτάκη να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού. Φάνηκε σαν να υπολόγισε ότι ένα μόνο χαρτοφυλάκιο ήταν ανάξιο του μεγέθους της. Εκ των υστέρων, βέβαια, η ίδια ισχυρίστηκε ότι στον τουρισμό «είχε κλείσει τον κύκλο της». Περίμενε το Πολιτισμού ως ανταμοιβή για τους κόπους της στην αντιπολίτευση.

Οι συνάδελφοί της, όμως, θυμούνται ότι ως τομεάρχης Πολιτισμού εμφάνιζε επεκτατικές τάσεις: Παρουσιαζόταν σαν να προαλείφεται για δύο χαρτοφυλάκια στη συσκευασία του ενός – γι’ αυτό που η ίδια αποκαλούσε «σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό». Υπό την επήρεια της φαντασίωσης γι’ αυτή τη σύζευξη, είχε άλλωστε παραστεί στη τελευταία γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Προφανώς τότε, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ο τουριστικός της κύκλος δεν ήταν εντελώς κλειστός.

 • Οποιος κι αν ήταν ο σκοπός της, η τέως τομεάρχης Πολιτισμού κατέληξε, πάντως, να ευεργετήσει το κόμμα της στα πρώτα του βήματα στην εξουσία.
 • Η στάση της έδωσε στον πρωθυπουργό την ευκαιρία να δείξει ότι δεν δεσμεύεται από το φεουδαρχικό δίκαιο του αίματος.
 • Του έδωσε την «πάσα» για να ισοφαρίσει κάπως τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι στην κυβέρνησή του υπηρετούν ένας Καραμανλής, ένας Βαρβιτσιώτης και ένας Δήμας.

Η Κεφαλογιάννη βοήθησε το κόμμα της, κυρίως, επειδή επέτρεψε στον Μητσοτάκη να στείλει νωρίς και εκ του ασφαλούς ένα έμμεσο μήνυμα ότι δεν υπολογίζει πιέσεις, που άλλοτε ήταν τόσο αποδοτικές, ώστε να διαποτίσουν τα ευνοημένα στελέχη με μια ψευδαίσθηση άτρωτης ισχύος.

 • Η επίσημη εκδοχή είναι ότι αυτοί οι συμβολισμοί προέκυψαν απροσχεδίαστα – ότι ο αποκλεισμός της Κεφαλογιάννη ήταν ατύχημα και δεν προκλήθηκε για παραδειγματισμό.

Λίγο ή πολύ τυχαίο, το «ατύχημα» δίνει αφορμή για να ξαναζεσταθεί το ερώτημα που αναμασούν πολλοί – εντός και, κυρίως, εκτός Ελλάδος: Θα μπορέσει, ρωτούν, η νέα κυβέρνηση να αντισταθεί στο μόνιμο πλέγμα επιρροών του νόθου ελληνικού καπιταλισμού – αυτού που, από ευρωπαϊκά χείλη, ορίζεται παγίως ως «ολιγαρχικός»;

Αυτή η υπερανάλυση της περίπτωσης Κεφαλογιάννη ακούγεται ίσως υπερβολική. Αν σε κάτι έδειξε βούληση να αντισταθεί ο πρωθυπουργός είναι σίγουρα στις ολιγαρχικές συμπεριφορές μέσα στο ίδιο του το κόμμα· στην αξίωση να προσαρμόζεται ακόμη και η δομή της κυβέρνησης σε καλοθρεμμένους ναρκισσισμούς.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τα παλιά καπέλα

Ξεχασμένη σε έναν καλόγερο, σε ένα από τα υπόγεια γραφεία του Μαξίμου, κρεμόταν μια τραγιάσκα. Ενας από τους νέους ενοίκους πήρε το ρίσκο. Τη φόρεσε και φωτογραφήθηκε, όπως φωτογραφίζονται οι τουρίστες με μια ουσάνκα του Κόκκινου Στρατού – με το ενθύμιο ενός επώδυνου παρελθόντος που κατέληξε φολκλόρ.

Η πολιτική παρενδυσία με τη συριζαϊκή τραγιάσκα ήταν η αντίστροφη όψη αυτού που προβλήθηκε ως φαντασμαγορία εναλλαγής στην εξουσία – και πανηγυρίστηκε ως παλινόρθωση της γραβάτας. Το κύμα αισθητικοποίησης της πολιτικής αλλαγής –«όχι στα μπάχαλα και στα ντουμάνια, ναι στην υγιεινή κομψότητα»– συμπαρέσυρε και την εκπροσώπηση των γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα. Ο σχεδόν αποκλεισμός τους αντιμετωπίστηκε περίπου σαν έλλειμμα στυλιστικό. Χρειάστηκε η ερώτηση μιας δημοσιογράφου του BBC για να επαναπολιτικοποιηθεί η ανισορροπία στο φύλο της κυβέρνησης – και να αναγνωριστεί από τον πρωθυπουργό, στη μόνη αμήχανη στιγμή της πενθήμερης θητείας του.

 • Το ενδιαφέρον είναι ότι οι φωνές της φεμινιστικής αγωνίας ήταν περίπου οι ίδιες που στράφηκαν εναντίον της νεότερης από τις πέντε γυναίκες που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.
 • Η υφυπουργός Εργασίας δικάστηκε για μια κουβέντα της που ερμηνεύθηκε σαν απαξίωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Αναφερόταν στη δυσκολία ορισμένων αντιστασιακών να ξεπεράσουν τον πυρετό της αντίστασης – να συντονιστούν με την αντιηρωική ρουτίνα της δημοκρατικής ομαλότητας.
 • Η σκέψη δεν ήταν καν δική της. Ηταν του Απόστολου Δοξιάδη και περιεχόταν στο βιβλίο που η Μιχαηλίδου παρουσίαζε, έχοντας δίπλα της τον πιο αντιηρωικό αντιστασιακό, τον Σταύρο Τσακυράκη. Τον ήρωα που, αντί να μασήσει τις πικρές του δάφνες, τις έφτυσε. Τις ξέχασε για να διαπρέψει δημιουργικά και αθόρυβα στα αμφιθέατρα της Μεταπολίτευσης.

Το σχόλιο, που δεν ενόχλησε τον όντως αντιστασιακό, προκάλεσε αποτροπιασμό στους άκαπνους νεκροκόμους της αντίστασης. Το παράδειγμα δείχνει ότι τα ρεύματα εκείνα που δοκίμασαν στην κρίση να επαναφέρουν τους διχασμούς του 20ού αιώνα δεν θα αποσυρθούν, όπως φαντάζονται όσοι κηδεύουν ήδη τον λαϊκισμό. Απόδειξη ότι καραδοκούσαν για να φορέσουν σε μια 32χρονη νεοφώτιστη πολιτικό το καπέλο των ανειρήνευτων εμφυλιακών τους ιδεασμών.

Τη δεύτερη ημέρα που οι νεοφερμένοι πήγαν στα υπόγεια γραφεία τους, η τραγιάσκα-σουβενίρ είχε εξαφανιστεί. Οποιος κι αν την είχε πάρει, τους είχε κάνει χάρη. Το παρελθόν δεν κρεμόταν πια προκλητικά μπροστά τους, έτοιμο κιόλας να τους καπελώσει. Το μέλλον τους –το μέλλον κάθε δημοκρατικής εξουσίας– είναι λίγο. Είναι πολύ λίγο για να σπαταληθεί προς τα πίσω.

Έντυπη ΚΑΘΗ

Μάκης Βορίδης: Αριθμητική

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΜΑΣΚΕΣ

 • Τι είναι πιο σημαντικό; Οτι ο Μητσοτάκης έβαλε τον Βορίδη στην κυβέρνηση – αψηφώντας τις προβλέψιμες αντιδράσεις που προκαλεί κάθε φορά η υπουργοποίησή του; Ή ότι φρόντισε να τον αποθέσει σε ένα χαρτοφυλάκιο χαμηλού προφίλ – χαρτοφυλάκιο από το οποίο δεν χρωματίζεται η πολιτική ταυτότητα της κυβέρνησης;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μετριοπαθέστερες του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις, επικαλούνται διαρκώς τον Βορίδη και τους προερχόμενους από τον ΛΑΟΣ προκειμένου να στηρίξουν το αφήγημα περί «ακροδεξιάς στροφής» της Ν.Δ.

Το αφήγημα διαψεύδεται από τα σαράντα εννιά πεντηκοστά του σχήματος, το μισό του οποίου αποτελείται από τεχνοκρατικά στελέχη χωρίς καν κομματική ταύτιση.

Το πρόβλημα είναι ότι με τα πολιτικά βιογραφικά των υπουργών, εκτός από την «Αυγή», ασχολείται και η Jerusalem Post. Ασχολήθηκε πάλι και ο Τύπος του Ισραήλ, που εκμαίευσε από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις καταδίκης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης – σε βαθμό που μια διπλωματική πηγή προαναγγέλλει την αναστολή της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον αγροτικό τομέα.

 • Αυτές οι αναφορές δεν εξαντλούνται στις θλαστικές δραστηριότητες του μετέφηβου Βορίδη, αλλά περιλαμβάνουν πάντα και όλη την εξωκοινοβουλευτική πολιτεία του, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αποκλείεται έτσι το ελαφρυντικό των εξάρσεων μιας παραστρατημένης νιότης· και ενισχύεται ο ισχυρισμός πως η όψιμη αποκήρυξη του αντισημιτισμού είναι μόνο καριερίστικο στρατήγημα.

Οι έξωθεν αντιδράσεις, που στιγματίζουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μπορεί, πάντως, να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα σε ένα κομμάτι του εσωτερικού ακροατηρίου, που παραμένει ευάλωτο σε συνωμοσιολογικές δοξασίες.

Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν αυτή τη συζήτηση τετελεσμένη. Που ζητούν να κριθεί ο Βορίδης μόνο για ό,τι λέει σήμερα. Να κριθεί, ας πούμε, για την ερμηνεία της νίκης της Ν.Δ., την οποία, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, απέδωσε στην απορρόφηση της Χρυσής Αυγής και των άλλων κομμάτων δεξιότερα της Δεξιάς.

 • Χρειάζεται να ξεχάσει κανείς την αριθμητική για να πιστέψει ότι η Ν.Δ. κάλυψε την απόσταση από το 28% στο 40% επειδή «σκούπισε» τον χώρο στα δεξιά της. Μια άλλη πρόσθεση, αν και χονδροειδής, φαίνεται πιο κρίσιμη:

Αθροιζόμενα, τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ (8,1%) και του ΣΥΡΙΖΑ (31,5%) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Κεντροαριστερά, στη δυσμενέστερη για εκείνη εκλογική συγκυρία, είναι ισόπαλη με τη Ν.Δ.: 39,6% έναντι 39,8%.

Ισως αυτή η συνειδητοποίηση, ότι οι εκλογές κερδίζονται και χάνονται στο Κέντρο, οδήγησε και στη μορφή του υπουργικού συμβουλίου. Η Ασφάλεια, η Παιδεία, η Οικονομία ανατέθηκαν στις ηπιότερες εκδοχές της Κεντροδεξιάς και στην Κεντροαριστερά. Ισως η ατζέντα που θεωρείται «δεξιά» είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους δεξιούς.

Έντυπη

Δολοφονία βιολόγου: Ποιος είναι ο 27χρονος που ομολόγησε το άγριο έγκλημα

**Ενα περίεργο πράμα βρε παιδί μου. Από τις 8 Ιουλίου δεν ανοίγει ρουθούνι, δεν υπάρχει ούτε κλοπή, ούτε κάποιο έγκλημα, έστω κάποιος να κάποιος να περνάει με κόκκινο βρε αδελφέ. Τα πάντα εν τάξει. Ενώ γινότανε χαμός έως και τον Ιούνιο, που διοικούσε ο Τσίπρας. Η οι κλέφτες πήγαν διακοπές ή στα Κανάλια  έχει πέσει ζέστη και δεν λένε όλες τις ειδήσεις. Λέτε;

**Είδαμε ότι μέσα σε λίγες ώρες άλλαξαν τα πάντα και στην …Μόρια, στον προσφυγικό καταυλισμό στην Λέσβο. Τον οποίο επισκέφθηκαν διαδοχικά (και ξεχωριστά παρακαλώ)  ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική, Γ. Κουμουτσάκος και την επομένη ο επικεφαλής υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και τι μας είπαν; Πως όλα βαίνουν καλώς!

 • Ως χθες όμως ήταν κολαστήρια και ντροπή για την χώρα.
 • Ως χθες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση και τα νησιά έβραζαν από αγανάκτηση.
 • Ξαφνικά δεν βράζουν τα νησιά και δεν υπάρχει αγανάκτηση. Οι υπουργοί παρελαύνουν μέσα σε παραδεισένιους καταυλισμούς.
 • Ο κ. Χρυσοχοΐδης, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

** Η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί (ουσιαστικά της Άγκυρας) για συνεκμετάλλευση των πόρων της Κύπρου, είναι επικίνδυνη και προκλητική. Χωρίς λύση του Κυπριακού  η Τουρκία θα κατέχει παρανόμως το μισό νησί και θα βάλλει πόδι και στο άλλο μισό. Αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση τότε η Τουρκία θα συνεχίσει τις παράνομες γεωτρήσεις. Μένει να δούμε πως θα απαντήσει στην νέα πρόκληση ο Ν. Αναστασιάδης.

**Αλλοι έλεγε ότι θα ζητήσουν συγνώμη έλεγε ο Μάκης Βορίδης αλλά τελικώς ζητάει δημοσίως συγνώμη. «Ουδέποτε υπήρξα αντισημίτης» δηλώνει ο κ. Βορίδης για να κατευνάσει τον θυμό εβραίων της Ελλάδας αλλά και την κατακραυγή στο Ισραήλ για την υπουργοποίηση του. «Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική», επισημαίνει ο Μ. Βορίδης. Δέχεται όμως ότι έκανε παρέα με άτομα που είχαν αντισημιτικές απόψεις, αυτός ήταν απλώς εθνικιστής. Το θέμα είναι σοβαρό και γι’ αυτό αναγκάστηκε να κάνει δήλωση μετανοίας από ‘δω έως το …Ισραήλ.

** Ορδές από κατσαρίδες βρήκε ο υφυπουργός Εργασίας  στο γραφείο του. «Βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές κατσαρίδες. Είχε μέσα στο γραφείο δύο φωλιές από κατσαρίδες, κάναμε μία απολύμανση τώρα. Το κτήριο γενικά έχει τέτοια προβλήματα και λόγω της προεκλογικής περιόδου είχε αδειάσει» είπε ο υπουργός. Η το έκαναν επίτηδες οι προηγούμενοι και του έβαλαν κατσαρίδες ή τον πήραν είδηση οι…κατσαρίδες και του την έπεσαν. Πόση… να αντέξουμε;

** Η μεταφορά- παράδοση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία συνεχίζεται και η Ουάσιγκτον καραδοκεί. Η τουρκική Λίρα πέφτει, ο Οίκος Fitch υποβάθμισε την τουρκική οικονομία και όλοι τώρα περιμένουν ποια μέτρα θα πάρουν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Όσο και αν ο Τραμπ θέλει να καθυστερήσει η αντιπαράθεση, Πεντάγωνο και Κογκρέσο έχουν ήδη ετοιμαστεί για την λήψη μέτρων.

** Πολλά καλά στην ανθρώπινη υγεία προσφέρει η επαφή με την φύση και Βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν περισσότερα από 19.000 άτομα σχετικά με τον χρόνο αναψυχής που πέρασαν στη φύση κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας και την ευεξία που δήλωσαν ότι ένιωσαν. Διαπιστώνοντας ότι οι άνθρωποι που πέρασαν τουλάχιστον 120 λεπτά την εβδομάδα στη φύση είδαν βελτίωση στην ψυχική και σωματική τους υγεία, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν πέρασαν καθόλου χρόνο στο φυσικό περιβάλλον. Στοιχειώδες που θα έλεγε και ο Σέρλοκ Χολμς…

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Προβληματισμός για τη ΔΕΗ

Το σχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ προβληματίζει έντονα τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους. Ειδικά η μεθόδευση για την πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφελληνισμό της νευραλγικής αυτής επιχείρησης. Γιατί κανένας ελληνικός ενεργειακός όμιλος δεν είναι σε οικονομική θέση να διεκδικήσει υδροηλεκτρικούς σταθμούς, σε αντίθεση με τους ξένους ομίλους που διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και δυνατότητα σύναψης δανειακών συμβάσεων με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Συναγερμός στην ΓENOΠ

Αναστάτωση επικρατεί και στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού θα αναγκαστεί σε εθελούσια έξοδο. Η πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών, σε συνδυασμό με το σπάσιμο της εταιρείας, οδηγεί πέντε χιλιάδες εργαζόμενους στην έξοδο, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, η ΓΕΝΟΠ είναι αποφασισμένη να αντιδράσει διεκδικώντας διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Διοικητής με εμπειρία

Μεγάλη εμπειρία στα συστήματα διασφάλισης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών διαθέτει ο Παναγιώτης Κοντολέων που προορίζεται για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Για πολλά χρόνια ο Παναγιώτης Κοντολέων ήταν στέλεχος εταιρείας σεκιούριτι που είχε αναπτύξει δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιθεωρητής Κικίλιας

Το τερμάτισε ο Βασίλης Κικίλιας με τις καθημερινές επισκέψεις του σε διάφορα νοσοκομεία. Δεν λέμε, καλή είναι η επικοινωνία αλλά δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας εξαιτίας των συνεχόμενων περικοπών που είχαν επιβάλει οι λεγόμενοι εταίροι.

Ολοι οι άνθρωποι του Προέδρου

Για να μην ανησυχείτε σας ενημερώνω εγκύρως ότι εγκαταστάθηκαν στο Μαξίμου όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου. Τον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτεί η ομάδα του τρίτου ορόφου της Πειραιώς που μετακόμισε στην κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας το δόγμα ότι το κόμμα συνδέεται με το κράτος. Στο Μαξίμου μετακόμισαν οι Στέλιος Πέτσας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος, Δημήτρης Μητρόπουλος, Θανάσης Νέζης, Κωνσταντίνος Ζούλας, Γιώργος Μυλωνάκης και βεβαίως ο πανίσχυρος Γρηγόρης Δημητριάδης που είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

Αναγνωστοπούλου: Ο Μηταράκης βρήκε κατσαρίδες, εμείς γυψοσανίδες με σκάνδαλα

Με μια καυστική ανάρτηση στο Facebook σχολίασε τις δηλώσεις του Νότη Μηταράκη περί… κατσαρίδων στο γραφείο του η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. «Ο κ. Μηταράκης βρήκε φωλιές κατσαρίδας στο γραφείο του. Εμείς βρήκαμε γυψοσανίδες που κρύβανε σκάνδαλα», σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στους αναρχομαδούρους και τους άριστους. Εμείς οι άπλυτοι αφήσαμε κατσαρίδες, τα καθαρά παιδιά άφησαν γυψοσανίδες. Η καθαριότητα και η τάξη είναι η μισή αρχοντιά, η άλλη μισή είναι η υποκρισία». «Καλύτερα όμως να κυνηγάτε κατσαρίδες κ. Μηταράκη μου, παρά να σκάβετε για να βρείτε τα κλεμμένα του δημοσίου», κατέληξε με νόημα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική ανάρτηση:

***
Ο Ευ. Τσακαλώτος τρολάρει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν υποψήφιο διάδοχο της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ
Ο Ευ. Τσακαλώτος τρολάρει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν υποψήφιο διάδοχο της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσω Facebook τοποθετήθηκε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην είδηση που μετέδωσε το CNBC ότι είναι ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε πως «Άργησα να απαντήσω στην “είδηση” του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53″, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο”.

Τέλος, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κατέληξε λέγοντας πως “οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

Κατηγορία

Ενσωματωμένη εικόνα

**Γύφτοι, που οδηγούσαν όχημα χωρίς πινακίδες και κουβαλούσαν ηρωίνη, προσπάθησαν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς που πήγαν να τους κάνουν έλεγχο… Μπράβο στον αστυνομικό που είχε τη ψυχραιμία να πυροβολήσει το αυτοκίνητο κ να το ακινητοποιήσει!

**Τσίπρας για Νόμπελ, Τσακαλώτος για επικεφαλής του ΔΝΤ… Στον επόμενο τόνο Φίλης για Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Παππάς για CEO της NASA. Το διεθνές σύστημα μας κάνει πλάκα.

**Τι και αν ο Στέλιος Παππάς δήλωνε πως δεν φεύγει από τον ΟΑΣΘ ακόμα και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει και πρέπει να αρχίσει να συνηθίσει την ιδέα της αποχώρησης του από τον οργανισμό.

 • Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές του νέου υπουργού μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την εξεύρεση νέου προέδρου στον Οργανισμό ξεκίνησαν εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, πριν από τις εκλογές. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο κύριος Παππάς στο τέλος της εβδομάδας θα είναι παρελθόν για τον οργανισμό.

**Κοτρωτσος προς Πέτσα(ΝΔ) “τι έχετε να πείτε στον κόσμο της ΕΡΤ” Πέτσας “ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την ΕΡΤ και για τους εργαζόμενους της” Κόκκαλο ο Κοτρωτσος.
**ΜΗΝΥΜΑ: Εγώ είμαι πολύ Μαρξιστής, βλέπω Παοκάρα στα πριβέ με ολιγάρχη Ιβαν Σαββιδη, έχω επενδύσει σε αμοιβαία της Goldman Sachs & της Blackrock, βαράω καμπανάκια Wall Street & είμαι πιθανός διάδοχος της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ… Ήμουν & αρχηγός των σκληρών 53 που κράτησαν τον Τσίπρα αριστερά!

**Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τα παράλια της Τουρκίας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς είναι αρκετά οικονομικός προορισμός. Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, το Τσεσμέ θεωρείται η Μύκονος της Τουρκίας και θυμίζει έντονα Ελλάδα. Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας κάνει το Τσεσμέ μία δελεαστική πρόταση καλοκαιρινών διακοπών που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες.

**ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:Τέλος ο Αναστασιάδης από την Εθνική. Άρχισε επιτέλους ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.

 • Πώς η Ισπανία βοήθησε να μην πληρώνουν φόρους οι κάτοικοι του χωριού

Trop riche, la commune du Perthus ne doit plus faire payer d’impôts locaux

 • La chambre régionale des comptes Occitanie vient de rendre un avis «très inhabituel» en exhortant la petite commune du Perthus, dans les Pyrénées-Orientales, de ne plus faire payer d’impôts locaux à…  lefigaro.fr

Στο χωριό Le Perthus μένουν 586 κάτοικοι και βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Ισπανία. Αυτός είναι και ο λόγος που πλουτίζει, καθώς τα αγαθά στην Ισπανία είναι πολύ πιο φθηνά. Επομένως, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών φτάνουν στο χωριό, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και περνούν στην Ισπανία με τα πόδια. Από εκεί αγοράζουν τρόφιμα, οικιακά είδη, είδη ρουχισμού και ότι άλλου μπορούν να βρουν φθηνότερα συγκριτικά με τη γαλλική αγορά. Έτσι το χωριό Le Perhus, κερδοσκοπεί από… τα τέλη στάθμευσης των επισκεπτών.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα έσοδα από τα τέλη στάθμευσης ξεπερνούν τα 780.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 1.350 ευρώ για τον καθένα από τους 586 κατοίκους. Έτσι, οι τοπικές αρχές πήραν την απόφαση να απαλλάξουν τους κατοίκους από τους κοινοτικούς φόρους, παρόλο που η τελική απόφαση ανήκει στη Νομαρχία της περιοχής. Να σημειωθεί, ότι το τρέχον έτος οι κάτοικοι έπρεπε να πληρώσουν πάνω από 320.000 ευρώ σε φόρους ακινήτων. Συνεπώς, η απόφαση των τοπικών αρχών θα αποτελέσει μια σημαντική ελάφρυνση στις τσέπες τους

Προβολή εικόνας στο Twitter

ΜΗΝΥΜΑ: Καλό καλοκαίρι να ευχηθούμε στις Ερτατζούδες και μετακλητούς της ΕΡΤ που δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους και επί τόσα χρόνια πληρώνονταν με κρατικό χρήμα για να κάνουν προπαγάνδα και να ικανοποιούν τα πολιτικά αφεντικά τους. Υπαλληλάκια…

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξασφάλισε για το δημόσιο 250 εκατ. ευρώ. Μαζί με τον Λευτέρη Κρέτσο μπήκαμε στο στόχαστρο για προφανείς λόγους.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ: Τη ΔΕΗ την ξεπούλησαν απανωτές ελληνικές κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως) που την άφησαν να ρημάξει προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων εντός και εκτός! Και την άρμεγαν τα κομματόσκυλα, ανεξαρτήτως χρώματος, διαχρονικά.

Εκτός ΕΡΤ Ακριβοπούλου, Λαμπρίδη και Κοτρώτσος
Οριστικά αυλαία θα ρίξουν οι εκπομπές «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλουαλλά και η «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο όπως και η «Άλλη Διάσταση» με την Φωτεινή Λαμπρίδη. Oι τρεις παραπάνω δημοσιογράφοι, μαζί με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά και Αρη Ραβανό έχουν συμβάσεις μεεταιρείες παραγωγής οι οποίες συνεργάζονταν με την ΕΡΤ και οι οποίες λήγουν στις 26 Ιουλίου και δεν αναμένεται να ανανεωθούν.

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι Πάνος Χαρίτος, Σπύρος Χαριτάτος και Νίκος Μερτζάνης οι οποίοι είχαν προσληφθεί ως μετακλητοί σύμβουλοι της διοίκησης, αναμένεται να αποχωρήσουν αμέσως μόλις γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ με τα οποία συνεργάζονταν. Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Δρόσος έχει ήδη παραιτηθεί και του έχει ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του έως ότου οριστεί η επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ. Eπίσης εκκρεμούν και οι παραιτήσεις των υπολοίπων μελών του ΔΣ.

Διαμαντοπούλου for President!

Ρεφάρει ο Μητσοτάκης με γυναίκα Πρόεδρο

Πληθαίνουν οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ονόματα που παίζουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας υπάρχει κι αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως είναι τρολιά, κάποιοι άλλοι όμως το θεωρούν δεδομένο καθώς το συσχετίζουν και με το γεγονός ότι η Διαμαντοπούλου -παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα- δεν υπουργοποιήθηκε.

 • Λέγεται πάντως ότι ο Μητσοτάκης το σκέφτεται σοβαρά ενώ ακούγεται πως η ιδέα «Διαμαντοπούλου για Πρόεδρος» ανήκει στους Τάκη Θεοδωρικάκο και Βασίλη Οικονόμου.
 • Ισως με Διαμαντοπούλου στην Προεδρία ο Μητσοτάκης «ρεφάρει» απέναντι σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι υπουργοποίησε ελάχιστες γυναίκες:
 • «Δυστυχώς δεν έχουμε και τόσο πολλές γυναίκες που να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική» είπε στο ΒBC όταν του επισημανθηκε το γεγονός πως στη νέα κυβέρνησή του η εκπροσώπηση των γυναικών είναι μηδαμινή.
 • Κατόπιν τούτων ο Μητσοτακης θα μπορεί να λέει «δεν εχουμε πολλές γυναίκες στην κυβερνηση αλλά μπορεί να έχουμε γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 • Πάντα στην πρωτοπορία ο Κυριάκος…

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Image result for ωραιεσ εικονεσ με θαλασσα

Image result for ωραιεσ εικονεσ με θαλασσα

Print Friendly, PDF & Email