Το Πασχαλινό σημειωματάριο του μ/μ (28 Απρ.)

Θεέ μου πρωτομάστορα, μέσα στις πασχαλιές και εσύ.
Θεέ μου πρωτομάστορα, μύρισες την ανάσταση.
Οδυσσέας Ελύτης
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

****
TO ΔIABAΣAME – χωρίς σχόλια, περιττά
Εδώ, ο δικός μου Χριστός δεν θα αναστηθεί…
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
****ΜΗΝΥΜΑ: Οι σταυροί της ανθρωπότητας… Χωρίς Ανάσταση.Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα****ΜΗΝΥΜΑ: Οι σταυροί της ανθρωπότητας… Χωρίς Ανάσταση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

****Αρκάς: Το σκίτσο για το Πάσχα και το «αργόστροφο» αρνί

  • Το αρνάκι, η εξυπνάδα και το ψήσιμο
Αρκάς: Το σκίτσο για το Πάσχα και το «αργόστροφο» αρνί
Ένα αργόστροφο αρνί κι ο πιο έξυπνος φίλος του πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό σκίτσο του Αρκά.

Το πρώτο αρνάκι διερωτάται γιατί είναι κακό το Πάσχα για το είδος του, κι ο φίλος του του απαντά πως του το έχει εξηγήσει πολλές φορές και δεν λέει να το καταλάβει. Τότε το πρώτο αναγνωρίζει πως είναι αργόστροφο και το δεύτερο εντοπίζει ένα πρόβλημα… άλλου τύπου.

****

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο
**********
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
******

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ

ΤΗΣ Νίνα Γεωργιάδου στο FB

Κάθε Παρασκευή κάθε βδομάδας. 52 Μεγάλες Παρασκευές το χρόνο. 
Αλλά είναι κι οι Δευτέρες και οι Τρίτες. Όλες μεγάλες. Ατέλειωτες, από το χάραμα ως τη νύχτα.

Στις υπόγειες στοές ορυχείων. γιατί χωράνε τα μικρά κορμιά σε μικρά λαγούμια. Στα υφαντουργεία. Γιατί χωράνε τα μικρά δάχτυλα στα μικρά στημόνια. Στα σκλαβοπάζαρα για κάθε χρήση. Εκατοντάδες χιλιάδες. Σαν τους υπόνομους της Νέας Υόρκης με τα εκατοντάδες χιλιάδες ποντίκια. Μόνο που στα λαγούμια των ορυχείων είναι παιδιά. Όχι ακριβώς παιδιά. Ανήλικοι γέροι. Έχουν μια βαθιά ρυτίδα σαν την κοίτη ξερού ποταμού. Μια χαράδρα ολόκληρη που κάθε μέρα στέλνουν τα όνειρά τους ν’ αυτοκτονήσουν.

  • Όταν βγαίνουν απ’ το λαγούμι, δεν τα τυφλώνει το φως του ήλιου γιατί ο ήλιος έχει κάνει κιόλας τη γύρα του για το άλλο ημισφαίριο. Κι έτσι, η ζωή τους είναι πάντα νύχτα. Μεγάλες βδομάδες και νύχτα. Σαν να μη τα γέννησε μάνα. Σα να μην άνοιξε γυναίκα τα πόδια της να τρέξουν τα καυτά νερά της επιτόκιας διάρρηξης και μιας ζωής αδημονούσας να δει πώς είναι ο ήλιος.

Image result for Νίνα Γεωργιάδου Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ

Τη θάλασσα την ήξεραν πριν γεννηθούν, κολυμπώντας στ’ αμνιακά νερά της μάνας τους με τον ομφάλιο αναπνευστήρα. Και ήθελαν να βγουν γιατί εκείνη η θάλασσα ήταν μικρή. Ήθελαν κάτι περισσότερο απ’ την ελάχιστη θάλασσα. Ήθελαν να δουν μεγάλα πελάγη. Αυτά που δικαιούνται να βλέπουν όλοι οι άνθρωποι. Μα πού να φανταστούν πως κάποιοι γεννιούνται για να σταυρώνονται κάθε μέρα. 

Σα να μην ένοιωσε η μάνα τους ν’ ανοίγουν τα νεφρά της και να μπουκάρει ο ποταμός των ωδινών στα σκέλη της. Μόνο οδύνη και ωδίνες και γέννες μικρούλικων γερόντων, που μοιάζουν σα να βγήκαν απ’ την καρβουνιά του ορυχείου, και τη γλίτσα της χωματερής.
Και καμιά δοξαστική αποκαθήλωση. Καμιά μυροφόρα ν’ αλείψει το μικρό κορμί με μύρα.
Καμιά ανάληψη στους ουρανούς. Μόνο βαθιά μέσα στα λαγούμια. 

  • Όταν γεννιέσαι γέρος, χίλιες φορές να γεννηθείς, πάλι θα σε σταυρώσουν. Και χωρίς καμιά προσδοκία ανάστασης. Άσε, περίσσεψαν οι Μεγάλες Παρασκευές. Μην την ψάχνεις αλλού την κατάνυξη. 

Κι αν θες, σώνει και καλά ένα άγιο φως, ψάξτο εκεί που δεν κλείνουν τις πόρτες των σχολείων στα κυνηγημένα, δεν φτύνουν πάνω στις ζωές των παιδιών και δεν βολεύονται ούτε με λιγότερο ουρανό, ούτε με λιγότερη θάλασσα.

****

Οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους πολίτες!

Τέλος στην δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες υποστήριξε ο τομ.υγείας της ΝΔ Β.Οικονόμου. Λέγοντας “Τέρμα το τζάμπα”
****
Που είσαστε τότε όλοι εσείς οι πολύ ευαίσθητοι για τα ΑΜΕΑ;
Σας πείραξε ο Πολάκης που στο κάτω – κάτω είπε την αλήθεια; Ουαί υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές !!!!
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
****
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ FB

Ένας από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στη Βραζιλία, o Thane Chiquinho Scarpa, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν ανακοίνωσε τα σχέδια του, να θάψει της ενός εκατομμύριου δολλαρίων του Bentley, ώστε να μπορεί να την οδηγήσει και μετά θάνατον.

Αυτό του το τέχνασμα έλαβε μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως επί το πλείστον αρνητική και επικρίθηκε έντονα για την υπερβολική χειρονομία και τη σπατάλη ενός πολύτιμου προϊόντος. Γιατί δεν θα έδινε το αυτοκίνητο σε φιλανθρωπία; Πόσο μακριά από την επαφή με την πραγματικότητα είναι αυτός ο τύπος; Συνέχισε παρ’αυτά με την τελετή.

Αλλά, υπάρχει μια ανατροπή. (Φυσικά και υπάρχει. Γιατί άλλωστε να ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία;)

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Στιγμές πριν από τη χαμήλωση του αυτοκινήτου στο έδαφος που προετοιμάστηκε για την ταφή της Bentley, δήλωσε ότι δεν θα θάψει το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια αποκάλυψε το πραγματικό του κίνητρο για το δράμα: Απλά να δημιουργήσει συνειδητότητα και ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων.

“Οι άνθρωποι με καταδικάζουν επειδή ήθελα να θάψω ένα εκατομμύριο δολάρια, μια Bentley, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι θάβουν κάτι πολύ πιο πολύτιμο από το αυτοκίνητό μου”, δήλωσε ο Scarpa κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην τελετή. “Θάβουμε καρδιές, συκώτια, πνεύμονες, μάτια, νεφρά. Αυτό είναι παράλογο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι περιμένουν μια μεταμόσχευση και θάβετε τα υγιή σας όργανα που θα μπορούσαν να σώσουν τόσες πολλές ζωές! ”

****

MHNYMA 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
****
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ: Η ΔΕΗ διοικείται από διοικητικό συμβούλιο και εποπτεύεται από τον υπουργό κ. Σταθάκη. Για τα αποτελέσματα της, την ευθύνη έχει η διοίκηση παρά τις τυχόν εντολές του κ. Σταθάκη. Εκεί που έφθασαν τα πράγματα το μόνο που μπορεί να πράξει η διοίκηση είναι να παραιτηθεί. Αμέσως.
 
****
ΜΗΝΥΜΑ: Και τώρα που οι ….πάνω χρυσοποίκιλτοι τέλειωσαν με τις αναστάσιμες τελετές, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν και με τους …κάτω, που ανεβαίνουν τον …Γολγοθά τους και δεν ελπίζουν στην ανάσταση αλλά μόνο στην επιβίωση. Εκεί, σε κάποια ουρά των πεινασμένων του κόσμου, θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» και τον ίδιο τον Ιησού. Αν τον ψάχνουν πραγματικά… ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται
****
MHNYMA: Με το κυβερνητικό αεροσκάφος έρχεται και φέτος το άγιο φως από τα Ιεροσόλυμα. Η σύζυγος του κ. Παππά, αυτή τη φορά δεν είχε απορίες και δεν ρώτησε τίποτα. Άλλα την απασχολούν φέτος.
  • Ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη που θα πουλούσε η Πρώτη Φορά Αριστερά για να καλύψει τις ανάγκες του λαού…
****
ΜΗΝΥΜΑ: Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ή όχι. Το να είναι ένθεος ή άθεος. Δεν είναι καλό το ένα ή κακό το άλλο. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Αλλά επειδή διαβάζω διάφορα tweets από το πρωί απορώ πως κάποιοι θεωρούν επίδειξη μαγκιάς το να ειρωνεύονται την πίστη των άλλων
 
****

“Πίεση; Εγώ απλά παίζω μπάσκετ. Πίεση έχει ο άστεγος που ψάχνει φαγητό , πίεση έχει η ανύπαντρη μητέρα για το νοίκι της. Εμείς πληρωνόμαστε αδρά. Μην με παρεξηγείτε, προφανώς και έχουμε προκλήσεις, αλλά το να μιλάμε για πίεση προσβάλλει τους κανονικούς ανθρώπους.” Damian Lillard

****

Γιατί ανησυχεί ο Πατούλης

Ανησυχεί ιδιαίτερα ο Γιώργος Πατούλης από το μέγεθος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι. Γιατί μπορεί να κατάφερε να εξασφαλίσει το χρίσμα για Περιφερειάρχης υπονομεύοντας ανοιχτά τον Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά τώρα κινδυνεύει να πάθει στραπάτσο στον μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας. Ο Παχατουρίδης δεν ξεχνάει και σίγουρα θα δώσει γραμμή να μαυρίσουν τον Πατούλη.

Ο Κούδας άλλαξε τις ισορροπίες

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται ο υποψήφιος της ΝΔ Ν. Ταχιάος στην Θεσσαλονίκη. Η υποψηφιότητα του Γιώργου Κούδα με τον συνδυασμό του Γ. Ορφανού έχει αλλάξει ριζικά το σκηνικό ανάμεσα στους δύο υποψήφιους της Δεξιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Ταχιάος πήρε προβάδισμα το οποίο αποδίδεται τόσο στον Γιώργο Κούδα που είναι εμβληματική προσωπικότητα στην Θεσσαλονίκη όσο και στην υποστήριξη από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στην Κρήτη ο Αλέξης

Το Μεγάλο Σάββατο επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας από το Πεκίνο για να κάνει Ανάσταση μαζί με την οικογένειά του, στην Κρήτη. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ’ ότι Κρητικός θα κάνει Ανάσταση στην Τήνο. Βέβαια από Δευτέρα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επιστρέφουν στη βάση τους γιατί αρχίζει πλέον η κρίσιμη φάση της προεκλογικής περιόδου.

Στήνουν προβοκάτσιες

Το τελευταίο διάστημα τα φιλικά προς τη ΝΔ Μέσα Ενημέρωσης έχουν αρχίσει τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για την Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ. Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ εκτιμούν ότι, αν το ΚΙΝΑΛ ξεπεράσει το 7%, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας πάει περίπατο. Γι’ αυτό στήνουν δημοσιεύματα για δήθεν χαμένη ψήφο σε ένα κόμμα που δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη στρατηγική των μετεκλογικών συμμαχιών.

Φυλλάδια στις εκκλησίες!!

Εχουν ξεφύγει στην κυριολεξία οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Εφτασαν σε σημείο να διανέμουν φυλλάδια μέσα στις εκκλησίες, ενώ κάποιοι… ευρηματικοί μοιράζουν λαμπάδες με φωτογραφίες υποψηφίων.

ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ;; Μετά τις καθαρίστριες, η διοίκηση στοχεύει τώρα κάτι γιαγιάδες (90 και βάλε) που πουλάνε πλεκτά καλτσάκια και χόρτα. Και πέφτουν πρόστιμα έως και 2.600 ευρώ. Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Όποιοι και αν είναι οι καταγγέλλοντες και για όποιον λόγο, τι τραβολογάνε τις γιαγιάδες; Σιγά την παράβαση κύριοι των …Εμπορικών Συλλόγων.

** Καρφί κατά της Τουρκίας αλλά με …μέτρο. Τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στον διωγμό και την σφαγή 1.5 εκατομμυρίων Αρμενίων, κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, περιγράφει στη φετινή ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για «θηριωδίες» και αποφεύγοντας τον όρο «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων.

  • Η ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την καθιερωμένη επέτειο μνήμης για την “Γενοκτονία των Αρμενίων”, χρησιμοποιεί τον αρμενικό όρο «Meds Yeghern» που μεταφράζεται ως το μεγάλο έγκλημα, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία.

** Αρχισαν και πάλι τα τύμπανα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, φυσικά λόγω Brexit. Το Λονδίνο βεβαίως αρνήθηκε κατηγορηματικά να επιτρέψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας. Αυτό μετέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, δια εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέι, μετά την πρόταση που παρουσίασε στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

** Η Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, της Gazprom, ο οποίος ξεκινά από την Ρωσία και καταλήγει υποθαλάσσια μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής στην Γερμανία, ζητά με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξαιρεθεί από την ευρωπαϊκή οδηγία για το φυσικό αέριο, θεωρώντας ότι υφίσταται διάκριση σε σχέση με άλλα έργα. Είναι πολλά τα λεφτά και ζητούν συμμετοχή πολλές εταιρίες στον συγκεκριμένο αγωγό…

** Η Μόσχα αποφάσισε να δώσει ρωσικά διαβατήρια στους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, των περιοχών δηλαδή που έχουν αυτονομηθεί και οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο με τον ουκρανικό στρατό. Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να απλουστεύσει την διαδικασία απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, προκάλεσε φυσικά την αντίδραση του επιτελείου του νεοεκλεγέντος προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και του απερχόμενου προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Κατηγορία

******

Print Friendly, PDF & Email