Το παρασκήνιο της ενίσχυσης του Γ. Περιστέρη στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το αφεντικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κόντραρε στα ίσια διεθνές Fund που πρόσφερε 11,20 ευρώ ανά μετοχή  στην Reggeborgh για μέρος από το πακέτο μετοχών που κατείχε.

Ο Γιώργος Περιστέρης γνωρίζοντας και πιστεύοντας στη δυναμική της εταιρείας του που βρίσκεται στην πρώτη θέση σε πολλούς κλάδους της οικονομίας  αντέδρασε ακαριαία προκειμένου το μεγάλο αυτό ποσοστό να μην περάσει σε άλλο ξένο επενδυτή.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθές πούλησε 2,153 εκατ. μετοχές (το 1,8% του μετοχικού κεφαλαίου) της Τέρνα Ενεργειακής  αξίας 28 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η αγορά θεωρεί πως η τιμή των 11.20 ευρώ είναι ευκαιρία για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για είσοδο στην εταιρεια με σημαντικό ποσοστό παραμένει αμείωτο

Ο Όμιλος υλοποιεί έργα και επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού προγράμματος της επίσης εισηγμένης θυγατρικής, Τέρνα Ενεργειακή, το συνολικό αποτύπωμα των έργων και των επενδύσεων του φτάνει τα 5 δισ. ευρώ, αποτελώντας βασικό πυλώνα της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του και στις διεθνείς αγορές, κυρίως στον τομέα των ΑΠΕ.