Το «παράδοξο» του Χ.Α δημιουργεί ψυχολογικές «πιέσεις» & Η τεχνική εικόνα για MOH, MYTIΛ, AΡΑΙΓ, ΔΕΗ

Stock market graph on background with desk and personal computer. Double exposure. Concept of financial analysis.

Το «παράδοξο» του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζει να δημιουργεί ψυχολογικές «πιέσεις» σε αρκετούς επενδυτές, οι οποίοι παρατηρούν από την μία μεμονωμένες μετοχές να κινούνται ανοδικά αποδίδοντας ικανοποιητικά κέρδη, κι από την άλλη τον γενικό δείκτη να μην καταφέρνει μέχρι στιγμής να διασπάσει τον όριο των 900 μονάδων, το οποίο χαρακτηρίζεται κυρίως ως «ψυχολογικό» παρά ως τεχνικό.

Για ακόμη μία συνεδρίαση ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να διασπάσει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, με το σήμα αγοράς να παραμένει, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία φορά πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 900 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 836,7 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (19,47 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (25,01 εκατ. τεμάχια).

Προς υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατηρεί με σχετική «άνεση» το σήμα αγοράς, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 2.375 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 2.071 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τέλος στο σερί των πέντε αρνητικών συνεδριάσεων για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρέμεινε κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, εμφανίζοντας σαφή αδυναμία να διασπάσει ανοδικά του κινητούς μέσους όρους των διακοσίων και πενήντα ημερών, με τον «χρυσό σταυρό» να παραμένει. Ο όγκος διαμορφώθηκε (2,37 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (3,72 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.247 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.162 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Σημαντικά κέρδη στο τέλος για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με θετική κλίση. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 13,75 εκατ. τεμάχια έναντι 17,15 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 997,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 726,17 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή του Motor Oil έκλεισε στα 21,44 ευρώ με κέρδη 0,47%, ολοκληρώνοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με τον «χρυσό σταυρό» να διατηρείται, και με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 22,29 ευρώ, και η στήριξη στα 20,71 ευρώ.

Η μετοχή της Aegean έκλεισε στα 8,30 ευρώ με κέρδη 1,47%, εμφανίζοντας σαφή αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 8,335 ευρώ, και η στήριξη στα 7,885 ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 3,202 ευρώ με κέρδη 1,65%, διατηρώντας την ανοδική της τάση, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,194 ευρώ, και η στήριξη στα 2,928 ευρώ.

Η μετοχή του Μυτιληναίου έκλεισε στα 9,84 ευρώ με κέρδη 0,36%, παραμένοντας σε πλευρική κίνηση, εναλλασσόμενος πάνω και κάτω του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 9,995 ευρώ, και η στήριξη στα 9,292 ευρώ.

Μικτή εικόνα κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,571% με πτώση 13,82%, και του δεκαετούς στο 1,43% με πτώση 1%.

http://new-economy.gr/

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Print Friendly, PDF & Email