Το ΝΒΑ σκέφτεται να μετακομίσει στον κόσμο του Disney

Το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Βόρειας Αμερικής, NBA, επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τη Disney σχετικά με τη συνέχιση της σεζόν στη «Disney World» στο Ορλάντο. Ο εκπρόσωπος του NBA Μάικ Μπας δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP, ότι οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε άτυπο στάδιο.

Οι εγκαταστάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται σχεδόν 24.000 δωμάτια ξενοδοχείου, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και διαμονή. Το ESPN Wide World of Sports Complex με διάφορες αρένες και γήπεδα είναι μέρος του Disney World. Ο αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος ESPN, που ανήκει κατά κύριο λόγο στην Disney, έχει δηλώσει ότι η σεζόν θα πρέπει να ξαναρχίσει πριν από τα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του NBA, το πρωτάθλημα συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες και υγειονομικές αρχές για να βρεθεί ένα σχέδιο επανέναρκης, το οποίο θα διασφαλίζει την υγεία όλων των εμπλεκομένων.

Με συνολική έκταση 15.000 εκταρίων, το Walt Disney World Resort είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα αναψυχής και διασκέδασης στον κόσμο. Λόγω της πανδημίας της κορώνας, η σεζόν του NBA έχει διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου. Αλλες πιθανές λύσεις που έχουν συζητηθεί θα ήταν τα παιχνίδια να γίνουν στον «παράδεισο του τζόγου», στο Λας Βέγκας ή στο Χιούστον.