Το μοιραίο λάθος Πατούλη, η “κόκκινη κάρτα” Μητσοτάκη και ο “καλός στρατιώτης” Χαρδαλιάς

Ειναι γεγονός πως δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος στη φωνή της Κατερίνας Στανίση και να μην σηκωθεί να χορέψει . Μόνο που στην περίπτωση του Γιώργου Πατούλη το μοιραίο λάθος να σηκωθεί και να χορεύει ζεμπεκιές  την ώρα που καιγόταν η χώρα και ο κρατικός μηχανισμός έδινε τη μαχη σε πολλαπλά μέτωπα, δεν μπορει να συγχωρεθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ.
Με συνοπτικές διαδικασίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αρθεί η στήριξη προς το πρόσωπο του για την Περιφέρεια Αττικής και να αναζητηθεί άλλος υποψήφιος.
Κάπως έτσι, σε μια δύσκολη στιγμή, με τον κ. Μητσοτάκη να οριστικοποιεί τη ρήξη του με τον νυν περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο “καλός  στρατιώτης” Νίκος Χαρδαλιάς καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσει τη μάχη της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας με το χρίσμα της ΝΔ  έχοντας ενδεχομένως και τον μέχρι πρότινος υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Γιώργο Πατούλη «απέναντι».
Ο κ. Χαρδαλιάς, πάντως, θεωρείται ένα πρόσωπο που έχει τη δυναμική να κερδίσει την περιφέρεια, ακόμα και με τον κ. Πατούλη κόντρα. Ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, ξέρει καλά την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι δεν είναι εργατικός. Γνωρίζει καλά τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, όντας και ο πρώτος που έγινε υφυπουργός με αυτό το χαρτοφυλάκιο την περίοδο της πανδημίας, ενώ έχει άρτια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου. Μια από τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει ο κ. Χαρδαλιάς, άλλωστε, είναι ότι η υποψηφιότητα του θα στηριχθεί «σκληρά» από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο ουσίας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναμένεται ακόμη και σήμερα, ενώ ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.