Το #ΜeToo δοκιμάζει τις αντοχές όλων, της κυβέρνησης ιδιαιτέρως…

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis visit the Ministry of Culture and Sports, in Athens, on August 2, 2019 / Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, στις 2 Αυγούστου, 2019

Το #ΜeToo δοκιμάζει τις αντοχές όλων, της κυβέρνησης ιδιαιτέρως. Αλλοτε είδωλα της Τέχνης πέφτουν στην κυριολεξία με γδούπο, προσωπικότητες δοξασμένες σβήνουν υπό το βάρος προστατευμένων κοινών μυστικών, που λίγο-πολύ όλοι γνώριζαν και όλοι συζητούσαν μεταξύ τους και προφανώς ανέχονταν.

  • Επειτα από τον σάλο των τελευταίων αποκαλύψεων και τις μηνύσεις που καταθέτουν κακοποιημένα αγόρια και κορίτσια, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (φωτογραφία) αναγκάστηκε την περασμένη Παρασκευή να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να δηλώσει πλανημένη κατά βάση απο έναν «επικίνδυνο άνθρωπο», όπως χαρακτήρισε τον μέχρι πρότινος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Δ. Λιγνάδη. Κατά τα φαινόμενα είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του κ. Λιγνάδη. Η κυρία Μενδώνη, κατά τις πληροφορίες μας, δεν έδρασε μόνη, ούτε αυτοβούλως.

Είχε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προσυνεννοηθεί με τον Πρωθυπουργό για τις δηλώσεις της. Δεν είναι τυχαίες επίσης οι αναφορές του Πρωθυπουργού για το όλο θέμα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Παρασκευής. Το κόστος για την κυβέρνηση έτεινε να καταντήσει δυσβάσταχτο.

  • Επέδρασε επίσης και η διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε την προηγουμένη με πλήθος επιφανών καλλιτεχνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας, όπου ειπώθηκαν πολλά και διάφορα σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Οπότε εξηγείται γιατί το άδεισμα του άλλοτε εκλεκτού της κυβέρνησης υπήρξε τόσο μεγαλοπρεπές, χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις. Κοινώς, το ελληνικό #MeToo εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, όπως συνήθως συμβαίνει με τα περισσότερα θέματα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Θα δούμε πολλά στο ορατό μέλλον, ακόμη είμαστε στην αρχή…

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ