Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τρίτη 23.3.2021)

 

Όλο το γαλαξιακό σύμπαν έβαλε την Ελληνική την σημαία.

****
Σάρκα και οστά λαμβάνει το άρθρο του Συντάγματος του 1975 για την ψήφο των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο οι οποίοι πλέον θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Κάντε την ψηφιακή αίτηση σας εδώ: bit.ly/3f2fLVi
 • Εικόνα
***
Η “Σχολή των Αθηνών”, από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στη Βουλή, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας. Εντυπωσιακό.

Εικόνα

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΒΑΣ.ΣΟΥΛ: Ένα χρόνο τώρα τα πάρκα που κάποτε ήταν άδεια γιατί οι Έλληνες δεν είχαν τη συνήθεια να τα επισκέπτονται,γέμισαν κόσμο. Γέμισαν όμως και με πεταμένα ποτήρια του καφέ καθώς και με πλαστικά μπουκάλια.. Να έχουμε απαιτήσεις αλλά πριν απ όλα να μάθουμε να σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο.

 • Κ.Δ: Μία ερώτηση για τα φαρμακεία: Γιατί ενώ στα σούπερ μάρκετ απαγορεύτηκε να πωλούν καλλυντικά (μετά από πιέσεις αλυσίδων με καλλυντικά που παραμένουν κλειστές), τα φαρμακεία εξακολουθούν να πωλούν καλλυντικά; * Στις πωλήσεις καλλυντικών του 2020, το 22,4% προήλθε από φαρμακεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το 1821 ήρθαν και πολέμησαν δίπλα στους Έλληνες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, 1.200 φιλέλληνες από τη Δύση. Από αυτούς οι 350 σκοτώθηκαν. Το 2021, στον πόλεμο της Ελλάδας κατά του κορωνοιού, με χιλιάδες νεκρούς, ζητούνται 200 Έλληνες γιατροί να βοηθήσουν τη χώρα με αμοιβή

 • Αν σε έναν γάμο-σε ανοιχτό χώρο-με 200 καλεσμένους (Μαλεσίνα) υπήρξαν 12 θάνατοι-60 νοσηλευόμενοι, στις συγκεντρώσεις των 3.000-5.000 ατόμων-σε ανοιχτό χώρο-πόσοι να είναι οι θάνατοι και πόσοι οι διασωληνωμένοι; Δεν αρκεί η απλή μέθοδος των τριών.Υπάρχει πολλαπλασιαστής ευθύνης.

Εικόνα

 • Εικόνα
***
Σκερτσος..Δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για το ΕΣΥ.
 1. 120.000.000 Aegean
 2. 35.000.000 περιπολικά
 3. 40.000.000 ΜΜΕ
 4. 250.000.000 χρέος ΝΔ
 5. 7.000.000 μάσκες βρακιά
 6. 3.000.000 γ ψηφαλακια ομογένειας
 7. 2.000.000 θεολογικη σχολή Βοστώνης
 8. Και δεν βάζω τον μεγάλο περίπατο.
 9. Προσθέστε…
****
ΙΝΔ: Είχες δύο άλμπουμ με 40 φωτογραφίες και τα ξεφύλλιζες κάθε μέρα. Τώρα έχεις 12 χιλιάδες φωτογραφίες σ’ ένα σκληρό δίσκο και δεν τις κοιτάς ποτέ.
***
Ο λαός απαιτεί να επιστρέψουν αυτοί οι Πολιτικοί ΓΙΓΑΝΤΕΣ να μας σώσουν από την πανδημία..

Εικόνα

****
Έλα παιδιά, παραπήγε το αστείο. Οι άνθρωποι ή εκτελούν πληρωμένο συμβόλαιο ή είναι για ψυχίατρο. Και στις δύο περιπτώσεις για μέσα, δηλαδή. #koronosyriza

Εικόνα


 

****

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην πόλη των Ιωαννίνων κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία παρουσιάζει την πρωτεύουσα της Ηπείρου σαν μια «ελληνική Silicon Valley».

Όπως αναφέρει πρόκειται για μια πόλη η οποία διαθέτει ένα συνεχώς εξελισσόμενο και εκτεταμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Βασικό και πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο γερμανικός κολοσσός TeamViewer ο οποίος έχει πλέον γραφεία και στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κιάφας.

Handelsblatt: Τα Ιωάννινα μετατρέπονται σε μια «ελληνική Silicon Valley»

Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, διευθυντής της TeamViewer Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων «Ξεκινήσαμε με 18 υπαλλήλους στο τέλος του 2019. Τώρα υπάρχουν ήδη 41, φέτος θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους 50 και ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι 150 εργαζόμενοι». Μάλιστα στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει μελλοντικά αρκετά νέα άτομα από την περιοχή.

Στόχος, όπως  αναφέρει η γερμανική εφημερίδα είναι τα Ιωάννινα να μετατραπούν σε τοποθεσία για επιχειρήσεις πληροφορικής και καινοτομίας. Διαθέτει εξάλλου πολύ ισχυρό Πανεπιστήμιο όσων αφορά το επίπεδο των φοιτητών. Επιπλέον εκτός από την TeamViewer, υπάρχει και η περίπτωση της ευρωπαϊκής πολυεθνικής P&I. Ο CEO της εταιρείας έχει καταγωγή από το Γρεβενίτι Ζαγορίου και διοικεί την εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, ενδιαφέρον υπάρχει και από την γερμανική PRODYNA AG η οποία δραστηριοποιείται ήδη από το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έχει ως έδρα της την Φρανκφούρτη στη Γερμανία και ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής.

πηγή: https://ipeirotika.gr/


Εικόνα


 • ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ; 

Εικόνα


Κ.Κ: H Μαρίνα Πατούλη καταγγέλει αυτή την στιγμή τον Περιφερειάρχη για εγκατάλειψη οικογενείας και συζυγικής στέγης εδώ και 2μιση μήνες και πλήρη αδιαφορία για το παιδί τους. Αυτοί βέβαια στα κανάλια είναι ικανοί να πουν ότι ο ΣΡΖ την έβαλε να τα πει για να πλήξει την κυβέρνηση.

 • Ν.Σ: Φθορές στην κατάληψη ΑΠΘ: Παραβίαση αρχείων. Αφαίρεση Η/Υ κ εξοπλισμού. Αφαίρεση εκτυπωτών. Καταστροφή κεντρικού Η/Υ εξυπηρετητή(σέρβερ) Καταστροφή γραφείων. Έγραψαν τοίχους. Στείλτε στα καλοπαιδα κ στον ΣΥΡΙΖΑ που τους στηρίζει το ραβασάκι!Αρκετά τους πληρώνουμε τόσα χρόνια!

Ενας αρχηγός αντιπολίτευσης που θα έβαζε πλάτη στη χώρα επειδή νοιάζεται θα άξιζε της προσοχής των πολιτών. Αυτός εδώ νομίζει πως με την τακτική της διασποράς θα κερδίσει ενώ το 75% της κοινωνίας τον σιχαίνεται , δε μπορεί ούτε καν να τον κοιτάει..

 • Έλληνας μπατριώτης, κλέβει την εφορία, δουλεύει μαύρα για να παίρνει και την αναστολή, έχει αυθαίρετο εξοχικό, αλλά η σημαία κυματίζει στο μπαλκόνι και αισθάνεται απόγονος του Κολοκοτρώνη!

ΓΚ: Γερμανός βουλευτής-της CSU-παραιτήθηκε. Τα έπαιρνε από Γκρουέφσκι για να περνάει γραμμή Σκοπίων. Ισως πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου. Μοιράστηκε πολύ χρήμα για να φτάσουμε στις Πρέσπες. Κατά ένα μέρος δικό μας. Θυμηθείτε «επένδυση»ΔΕΗ σε εταιρία κολλητού του Ζάεφ…

 • Μ.Ζ: Για να σώσουν μια ζωή,του τρομοκράτη δολοφόνου Κουφοντίνα,για να διεκδικήσουν εν καιρώ πανδημίας παράλογα αιτήματα,έσπειραν τον θάνατο,γέμισαν τις ΜΕΘ κι έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται για εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης!

Θράσος σημαίνει να καλείς Παρασκευή απόγευμα τον κόσμο σε διαδηλώσεις και Δευτέρα πρωί να έχεις τα μούτρα να πας σε νοσοκομείο.

 • Η Νίκη Κεραμέως σύμφωνα με τη σύμβαση με την Cisco που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έδωσε στην εταιρεία την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί όπως θέλει, τα μεταδεδομένα των περίπου 1,5 εκατομμύριο χρηστών της πλατφόρμας. Πρώτη φορά κυβέρνηση γίνεται dealer των προσωπικών δεδομένων 1/4

Οργή προκάλεσε στο πανελλήνιο η εικόνα από την ουρά των ασθενοφόρων να μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό.

 • Την σοκαριστική εικόνα ανήρτησε νοσηλεύτρια και δείχνει ασθενοφόρα να έχουν κατακλύσει την είσοδο του μεγαλυτέρου νοσοκομείου της χώρας διακομίζοντας έκτακτα περιστατικά, δίχως τέλος.

Αμέσως, το Twitter γέμισε με μηνύματα όσων συνδέουν τη ραγδαία αύξηση περιστατικών Covid-19 με τις τελευταίες διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα έγιναν 632 πορείες, από τις αρχές Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

***
 • Η διαφορά μεταξύ σοβαρού κράτους και βαλκανικής μπανανίας.
Ισραήλ: Εμβόλιο ή συχνό τεστ, αλλιώς στο σπίτι χωρίς μισθό
«Ορόσημο» χαρακτηρίζουν την απόφαση δικαστηρίου για τα εργασιακά τα Μέσα Ενημέρωσης του Ισραήλ – Εκπαιδευτικός , που είναι αρνητής του εμβολίου και δεν δέχεται ούτε να κάνει τακτικά τεστ δεν θα …
 • Die Welt για την Επανάσταση του 1821: «Από την Ελλάδα ξεπήδησε μια νέα εποχή»
Die Welt για την Επανάσταση του 1821: «Από την Ελλάδα ξεπήδησε μια νέα εποχή»
«Με μια ερασιτεχνική εισβολή ξεκίνησε το Μάρτιο του 1821 η εξέγερση των Ελλήνων κατά του Σουλτάνου. Τη νίκη τους τη χρωστούν και στην εμφάν- tribune.gr
****
Δύο ομόφυλοι γονείς είναι αμαρτία. Ένα παιδί εκτός γάμου είναι αμαρτία. Αλλά ένα παιδί σε μοναστήρι με πολλούς μεγάλους άντρες «γονείς», αποκομμένο από τον έξω κόσμο και την οικογένειά του, είναι «ευλογία» στο Άγιο Όρος Μιλάμε για το συστηματικό μοναστικό τράφικινγκ ανηλίκων

Εικόνα