To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τρίτη 2 Μαρτίου 2021)

Αναρωτιέται κανείς πόσο προβληματική και με λάθος πρότυπα είναι η αριστερά στην Ελλάδα,σε τι κόσμο ζουν;

Παράθεση Tweet: Οι ζωές των κρατούμενων μετράνε» – Μαζικότητα πορεία για το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας τώρα
***
Τα νερά του νοτίου Αιγαίου «επιλέγουν» οι αγγελοκαρχαρίες haniotika-nea.gr/ta-nera-toy-no via @Χανιώτικα Νέα
Τα νερά του νοτίου Αιγαίου «επιλέγουν» οι αγγελοκαρχαρίες
Σημαντική για τους αγγελοκαρχαρίες είναι η περιοχή του νοτίου Αιγαίου που αποτελεί, ίσως, από τις τελευταίες σημαντικές περιοχές για τους πληθυσμούς τους στη Μεσόγειο. Στην παραπάνω εκτίμηση κατέλη… haniotika-nea.gr
****
ΑΠΟΨΕΙΣΝα κλείσει το «εργοστάσιο της οργής»

Στόχος όσων θέλουν να πάει αυτή η χώρα μπροστά πρέπει να είναι να κλείσει το «εργοστάσιο της οργής». Πώς θα γίνει αυτό; Αν μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα σε μια τροχιά δίκαιης ανάπτυξης που θα δώσει προοπτική, ειδικά στους νεότερους.

 • Οι σημερινοί 30άρηδες βλέπουν το «χιλιάρικο» σαν ένα όνειρο, μάλλον άπιαστο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δουν τον εαυτό τους να κάνει οικογένεια ή να βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα στο μέλλον. Η ζωή παραμένει ακριβή και η στήριξη της οικογένειας έγινε δύσκολη πια. Ορισμένοι κλάδοι και ειδικότητες εξαφανίσθηκαν ή συρρικνώθηκαν.

Η επιβίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Και δεν μιλάμε για τώρα, μέσα στην πανδημία, που πολλοί ζουν με τα 534 ευρώ. Ο ιός χτύπησε τους νέους ύπουλα σε μια στιγμή που, έπειτα από μια μεγάλη δοκιμασία, ένιωθαν ότι έβγαζαν το κεφάλι τους πάνω από το νερό για να πάρουν μία ανάσα.

 • Μία, τουλάχιστον, γενιά αισθανόταν δομικά καθηλωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Ενιωθε ότι όσο και να προσπαθούσε, η ανέλιξή της ήταν ανέφικτη. Πολλοί από τη γενιά αυτή έφυγαν έξω αναζητώντας ευκαιρίες.
 • Αλλοι ρίζωσαν, άλλοι ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν. Βλέπουν ότι κάποια πράγματα αλλάζουν και αυτό τους δίνει ελπίδα. Τους χρειαζόμαστε γιατί μπορούν να μας μπολιάσουν με επαγγελματισμό, εξωστρέφεια και καθαρό μυαλό.

Οταν κάποιος ζει σε μια «γυάλα» είναι φυσικό να βλέπει το μέλλον με μια σχετική ευφορία. Η πανδημία θα τελειώσει, ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει και να ξοδεύει. Το σύνδρομο του συμπιεσμένου ελατηρίου μπορεί πράγματι να λειτουργήσει και να μας εκπλήξει. Είναι όμως ανάγκη το μεγάλο μέρος της κοινωνίας να νιώσει ότι αυτό είναι κάτι που την αφορά.

 • Η εύκολη λύση είναι τα κονδύλια που θα μπουν στη χώρα να καταλήξουν μόνο σε «ώριμα» projects και σε έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων. Ο τουρισμός είναι πολύτιμος και ζωτικός, αλλά δεν φτάνει. Το δύσκολο είναι να δημιουργηθούν και αλλού καλές θέσεις εργασίας σε αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον.
 • Και επίσης οι πολίτες να δουν τη διαφορά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στο Δημόσιο. Τους δίνει τεράστια ικανοποίηση όταν βλέπουν απτά δείγματα αλλαγής, όπως, π.χ., με τους εμβολιασμούς ή την άυλη συνταγογράφηση.

Τίποτα δεν θα είναι χειρότερο από μία διχασμένη κοινωνία που ένα κομμάτι της θα «απογειώνεται» και ένα θα νιώθει στάσιμο να κοιτάει. Ελπίζει κανείς ότι η επιχειρηματική τάξη δεν θα ξαναπέσει στην… αστακομακαρονάδα και πως έμαθε κάτι από την κρίση. Θα το δούμε στην πράξη.

 • Ο στόχος πάντως πρέπει να είναι να κλείσει ή τουλάχιστον να υπολειτουργεί το «εργοστάσιο της οργής», έστω και αν κάποιοι θέλουν να το κρατήσουν ανοικτό γιατί από εκεί αλιεύουν πάντοτε την πελατεία τους.

 • Το κόστος της υπερβολής

Ο απολογισμός λέει λίγα για την κυβέρνηση, η οποία απλώς κατάφερε να πιαστεί από την υπερβολή των άλλων για να βγει από τη δύσκολη θέση που την είχε φέρει η υπόθεση Λιγνάδη. Αλλά λέει πολλά για την αντιπολίτευση. Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Το κόστος της υπερβολής | tovima.gr

 • Τρεις υποθέσεις σε κοινό περιτύλιγμα. Να το ξετυλίξουμε.

Πρώτον, η υπόθεση του ελληνικού #MeToo που ξεκίνησε με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και συνεχίστηκε με πολλές αποκαλύψεις σε διάφορους κοινωνικούς χώρους.

Δεύτερον, η περίπτωση Λιγνάδη. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος. Ως προς το πολιτικό απαντήθηκε από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.

Τρίτον, η επίθεση στην κυβέρνηση είτε επισήμως από την αντιπολίτευση είτε μέσω παραγόντων και προσωπικοτήτων, ή μέσα από ανώνυμες και επώνυμες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.

Η πρώτη και η δεύτερη υπόθεση έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ευτυχώς έχουμε κράτος δικαίου και θα επιληφθούν οι φυσικοί δικαστές. Εκείνοι θα ελέγξουν τις έκνομες συμπεριφορές του ενός ή του άλλου.

Η τρίτη υπόθεση είναι μια καθαρά πολιτική επιχείρηση, συνηθισμένη σε μία δημοκρατία. Ο καθένας την κρίνει ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις πεποιθήσεις του.

Το επικοινωνιακό πατιρντί είναι σαφώς θελκτικό. Γνωστά ονόματα, καλλιτεχνικά παρασκήνια, σοκαριστικές καταγγελίες, προσωπικές συγκρούσεις και (πραγματικές ή υποτιθέμενες) αποκαλύψεις – η χαρά του τηλεοπτικού πρωινάδικου…

 • Απλώς το πολιτικό φορτίο είναι εξαιρετικά ασθενές.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μάζες Ελλήνων που εν μέσω COVID τραβούν ζόρι με τη Μενδώνη ή που καίγονται αν θα παραιτηθεί. Ούτε πιστεύω ότι υπάρχουν κανονικοί άνθρωποι που αποδέχονται τις άθλιες υπόνοιες για «κύκλωμα διακίνησης ανηλίκων» από το Μέγαρο Μαξίμου.

 • Τι μένει; Το κόστος της υπερβολής. Μετά την Ικαρία, τη «Μήδεια», τα Πανεπιστήμια και τον Λιγνάδη, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 17,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (Opinion Poll, 24/2).

Ο απολογισμός λέει λίγα για την κυβέρνηση, η οποία απλώς κατάφερε να πιαστεί από την υπερβολή των άλλων για να βγει από τη δύσκολη θέση που την είχε φέρει η υπόθεση Λιγνάδη.

Αλλά λέει πολλά για την αντιπολίτευση. Κυρίως ότι το καταγγελτικό ύφος τύπου Πολάκη που παραδόξως έχει υιοθετήσει ο Αλ. Τσίπρας και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει.

Γενικότερα σε όλα τα μέτωπα των τελευταίων ημερών, η αντιπολίτευση κατάφερε να βγει ζημιωμένη. Οχι επειδή δεν υπήρχε αντικείμενο κριτικής στην κυβέρνηση. Υπήρχε και πλούσιο.

Αλλά επειδή η κριτική ξέφευγε τόσο πολύ σε τόνους, επικρίσεις και κατάρες ώστε η κυβέρνηση έδινε την εντύπωση ενός θύματος της υπερβολής των άλλων.

 • Είναι προφανές ότι είκοσι μήνες μετά την άνοδο του Κ. Μητσοτάκη στην εξουσία, η αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσων) δεν έχει βρει ακόμη τον σωστό τόνο στην αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής. Ή έστω δεν έχει βρει τα σωστά λόγια να απευθυνθεί πειστικά στην ελληνική κοινωνία.

Δεν ξέρω αν αποτελεί συνειδητή επιλογή ή αν παρασύρεται από ανεγκέφαλους υστερικούς που πλημμυρίζουν το Διαδίκτυο ή συγκροτούν τον λεγόμενο «αριστερό Τύπο».

Ενδεχομένως ισχύουν και τα δύο. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η αντιπολίτευση δείχνει να έχει περιέλθει σε καθεστώς ομηρείας από δυνάμεις τις οποίες η ελληνική κοινωνία καταφανώς αποστρέφεται.

Το παλαιότερο σχέδιο μετακίνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο κεντρώους προσανατολισμούς έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Κι άλλες δυνάμεις φαίνεται να έχουν πάρει το πάνω χέρι.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η κυβέρνηση έχει και θα έχει λευκή επιταγή. Αλλά ακόμη κι αν η επιταγή αρχίσει να γίνεται τσουχτερή, χρειάζεται πάντα κάποιος για να την εισπράξει. Και κατά προτίμηση όχι με 45άρι στο γκισέ της τράπεζας!

***

Κ.Λ: Φανταστείτε να έβγαινε αντίστοιχα η νεολαία της Ν.Δ.σε πορεία και να φώναζε: ”Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο” ή ”τιμή και δόξα στον Γιάννη Καλαμπόκα” τι χαμός (κ σωστά) θα γινότανε. Θα διαγραφόντουσαν κ θα τους λιντσάρανε στα ΜΜΕ. Για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σιωπή.

 • Α.Γ: Ένας γ@μ@@@νος εισαγγελέας με καλαμπαλίκια δεν υπάρχει σε αυτήν τη γ@μ@χωρα;;; Πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί αυτό το σκουπίδι; Πώς είναι δυνατόν να γράφονται αυτές οι αθλιότητες; Ένα φορτηγό μηνύσεις και λουκέτο στη φασιστική φυλλάδα.

Εικόνα


Εικόνα


Η ηγεσία της αριστεράς κάποτε ήταν αυτή. Εδώ το 1989 στην Βουλή χειροκροτούν τον Κων. Μητσοτάκη στην ομιλία που έκανε μετά την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη από τον Κουφοντίνα.

Εικόνα


Τι και αν έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την «τρελή» μεταγραφική περίοδο της Τσέλσι, όπου οι «μπλε» δαπάνησαν 250 εκατομμύρια ευρώ. Οι Λονδρέζοι ετοιμάζονται να επιστρέψουν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στη φετινή μεταγραφική περίοδο!
….
Τσέλσι : «Τινάζει» την μπάνκα ο Αμπράμοβιτς, δίνει 300 εκατομμύρια για μεταγραφές | to10.gr

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θέλει να κάνει τα πάντα ώστε να δει την Τσέλσι ξανά στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης και ετοιμάζεται να κάνει «δώρο» 300 εκατομμυρίων ευρώ στον Τόμας Τούχελ. Μάλιστα, το ίδιο αναφέρει και το ιταλικό TutoMercato.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ρώσος μεγιστάνας θέλει να δει τον Έρλινγκ Χάαλαντ να φοράει τα «μπλε», με τον Τούχελ από την πλευρά του να έχει την ευκαιρία να επιλέξει όποιους ποδοσφαιριστές επιθυμεί.

****

Con-Troll: Και στην τελική γιατί τόση γκρίνια στον ΠΑΟΚ για μια ήττα; Του βγήκε η κούραση της Ευρώπης…

****

Αποχωρούν χορηγοί από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου

Αποχωρούν χορηγοί από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου | to10.gr

 • Αιτία η στάση της δημοσιογράφου στην υπόθεση Λιγνάδη και ο τρόπος που αντιμετώπισε την προφυλάκισή του, ρίχνοντας ένα βλέμμα συμπόνοιας προς τον «γνωστό σκηνοθέτη». Παρ’ ολίγο να δακρύσει από συγκίνηση.

****

Με το τραγούδι να περνάει κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο δημοφιλής τραγουδιστής, Μπάμπης Στόκας έκανε «στροφή» προς το παρόν στην καριέρα του και άνοιξε πιτσαρία στην Καλαμάτα.

Μπάμπης Στόκας και πίτσα

«Βιαζόμουν συντροφοι να κανω το κτύπημα γιατι έπρεπε να παρω τον Εκτορα από τον ιππικό όμιλο»

Εικόνα


 • Π.Κ: Έλεος πια με τις περιγραφές για τους παιδεραστές από τα κανάλια υπάρχουν και ανήλικα παιδιά στο σπίτι αν δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι ας τους το θυμίσει το ΕΣΡ

Σε γραμματεία σχολής στο ΕΚΠΑ, βλέπω νεαρό για παραλαβή του πτυχίου του! Ούτε τελετή βεβαια πλέον: (Το παίρνει και το κοιτάζει για 1-2´ Πλησιάζω «Παλικάρι μου, συγχαρητήρια» του λέω. Σηκώνει το κεφάλι βουρκωμένος «Ευχαριστώ, δεν είχα κάποιον να μοιραστώ τη χαρά μου»

 • Θα μπορούσε κάποιος γιατρός να μας ενημερώσει κατά πόσον είναι δυνατόν ένας άνθρωπος – ο οποίος βρίσκεται και στην 52η μέρα απεργίας πείνας – να ζήσει 7 ημέρες χωρίς νερό;

Η Μαλεσίνα μπήκε σε αυστηρό λοκνταουν επειδή στα καφενεία μαζεύονταν να δουν τα ντερμπι κι επειδή σε έναν γάμο μαζέυτηκαν 200 έξω απο την εκκλησία χωρίς κανείς να τους εμποδίσει. Κανένα στέλεχος της ΕΛΑΣ, από αυτούς που τα επέτρεψαν όλα αυτά, δεν τιμωρήθηκε. Ούτε καν με μετάθεση.

 • Η Παπαρήγα την κόρη σε ιδιωτικό, ο Τσίπρας τα παιδιά σε ιδιωτικό, τώρα διαβάζω και ο Κουφοντίνας σε ιδιωτικό, όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα παίρνει τα παιδιά του απο τα δημόσια σχολεία, όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.

Σ.Κ: Οσοι συμβουλεύουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει πολιτικά υπέρ του Κουφοντίνα της προσφέρουν κακές υπηρεσίες Είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι μιας αριστερής μειοψηφίας. Παρέμβαση της θα την φέρει απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

 • Φάτε σανό ρε γίδια που θέλετε να μπείτε και στην Αθήνα. Ο Έκτορας θα κάνει ιππασία και θα το παίζει λόρδος. Εσείς στους δρόμους να λερώνετε το ποινικό σας μητρώο για δολοφόνους. Τέρμα κορόιδα!

Ο Κουφοντίνας, αποδεικνύεται επαναστάτης a la Greca: Βιλλιτσα, γιο σε συντηρητικό σχολείο που κάνει ιππασία σε πανάκριβο όμιλο. Αυτά τα προβατα που τον ηρωποιουν,  ζηλεύουν το life style του; Σαν να λέμε ,οπαδοί του Πέτραν, ξεβλαχευει τους εγχώριους επαναστάτες.

 • Πόσο… βαθιά απορρίπτει το σύστημα, ένας τύπος με βίλα, με λεφτά,χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ και με το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και…ιππασία; Οι 11 εν ψυχρώ φόνοι και οι ληστείες, ήταν η «δουλειά» του, όχι η ιδεολογία του. Ανθρωπάκι με απωθημένα γεμάτο μισος κ συμπλέγματα!

Α.Σ: Ένας κρατούμενος καταφεύγει στην απεργία πείνας όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα τα οποία προσφέρει ο νόμος ή η πολιτεία. Ο Κουφοντίνας επέλεξε αντί της προσφυγής στην δικαιοσύνη, την απεργία πείνας. Και το έκανε ως μέσο ασκήσεως πιέσεως στην πολιτεία.

 • 400 επιθέσεις με μολότοφ και γκαζακια μέσα σε 52 μέρες από την στιγμή που ξεκίνησε ο δολοφόνος #Κουφοντίνας την απεργία πείνας.Ψάχνω να βρω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει τις επιθέσεις αλλά δεν βρίσκω… Τυχαίο μάλλον θα είναι

Ν.Κ: Τους πίστεψαν… Σε πολλά μέρη επικράτησαν… Δοκιμάστηκαν επί 70 χρόνια… Απέτυχαν παταγωδώς… Επέφεραν μόνο πόνο και δυστυχία…. Τώρα τι;

Εικόνα

 • Όταν ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μη μεταχθεί στον Κορυδαλλό: “Εκεί είναι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί “
 • Όταν ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μη μεταχθεί στον Κορυδαλλό: “Εκεί είναι διεφθαρμένοι… Ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες, ξεκίνησε απεργία πείνας το 2015 επειδή τον ενημέρωσαν ότι θα πήγαινε στις φυλακές Κορυδαλλού κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με το σημερινό του αίτημα . dikastiko.gr

Εικόνα