To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021)

Τυπος που συχνάζει στα Εξάρχεια βρίσκει αντιαισθητικες τις προσωπογραφιες των αγωνιστών του 21. Προχωράμε. Επόμενο παρατράγουδο.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πιο συγκεκριμένα η βρετανική παραλλαγή, συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία, με όλο και περισσότερους επιστήμονες να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας περισσότερα μέτρα και διαφορετική αντιμετώπιση.

 • Με τη χώρα να μην έχει εφαρμόσει ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με το βρετανικό στέλεχος να επιτίθεται με 40% αυξημένη μεταδοτικότητα – σύμφωνα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας -, η προσοχή των ειδικών στρέφεται τις τελευταίες ημέρες στα μωρά, στα παιδιά, στους εφήβους και φυσικά στα σχολεία. Ήδη οι πρώτοι προβληματισμοί από επιστήμονες όλων των βαθμίδων έχουν εκφραστεί δημόσια από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες, τα νέα στοιχεία και τα νέα δεδομένα δείχνουν – σύμφωνα με τους Ιταλούς – πως για να αντιμετωπίσεις καλύτερα την επίθεση του βρετανικού στελέχους φαίνεται πως χρειάζεται τουλάχιστον αλλαγή σε κάποια από τα μέτρα κατά τις διασποράς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.Tην ίδια ώρα σοβαρό προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του Ιταλού Υπουργού Παιδείας ο οποίος είπε πως «η χώρα ζει δύσκολες στιγμές με τις παραλλαγές του ιού να επηρρεάζουν τα παιδιά».

 • Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως- όπως σημειώνει το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας- για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, η συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων στους νέους (κάτω των 20 ετών) ξεπέρασε αυτή των ενηλίκων, κάτι που επιβεβαιώνει τις επιπτώσεις του Covid-19 στα σχολεία.

Ανησυχία για τη διασπορά του ιού υπάρχει επίσης και για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία Σαββατοκύριακα σε διάφορες ιταλικές πόλεις. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στους γείτονες, εδώ στην Ελλάδα δημιουργείται μια task force η οποία προκειται να εισηγηθεί μέτρα αντιμετώπισης των νέων μεταλλάξεων.

 • «Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι η αγγλική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική στις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 10 και 19 ετών, αλλά επίσης και στις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 6 και 10 ετών στις οποίες υπάρχει αύξηση των μολύνσεων. Βέβαια η μεταδοτικότητα δεν σχετίζεται και με τη σοβαρότητα της νόσου σε αυτές τις ηλικίες.
 • Ευτυχώς όσον αφορά στα παιδιά, ξεφεύγουν από τις σοβαρές μορφές της λοίμωξης», είπε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Ανώτερου Συμβουλίου Υγείας της Ιταλίας, παιδίατρος Φράνκο Λοκατέλι.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Εκείνον τον νόμο για τις διαδηλώσεις τι τον θέλατε ρε παιδιά; Και σε τελική ανάλυση, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπάρχει στη χώρα; Διότι φοβάμαι ότι ότι όσο περνάει ο καιρός προσομοιάζει επικίνδυνα στον προκάτοχο του γνωστό και ως Υπουργό Προστασίας του Αλήτη.

 • Είναι ξεκάθαρο οτι η κυβέρνηση θέλει νεκρο. Απο τη μεριά μου έκανα προσφυγες υπέρ Κουφοντίνα στα αρμοδια Υπουργεία &στους αρμόδιους φορείς: όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενεργειας, &το Υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης αρνητική απαντηση έλαβα απο την Εφορία &την Πολεοδομία. ΧΟΥΝΤΑ.
Εικόνα
 • Ο Κουφοντίνας να ευγνωμονεί το κράτος για την επιείκειά του. Δολοφόνος 11 αθώων: Στις ΗΠΑ θα είχε εκτελεστεί. Στην Ιαπωνία θα είχε εκτελεστεί. Στο Ην.Βασίλειο τα ισόβια θα ήταν ισόβια. Στη Γαλλία θα έτρωγε πάνω από 40 χρόνια. Στην Ελλάδα καταδικάστηκε σε 25, έχει και απαιτήσεις…
Ασύλληπτο! Δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα από βουλευτή πρώην υπουργό. #ΣΥΡΙΖΑ_Τρομοκρατες
 • Εικόνα

  Σωστά κύριε Δρίτσα. Πώς να τρομοκρατηθούν; Οι νεκροί δεν φοβούνται


  Είπαν για το “ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου της 17Ν”. Είπαν ότι #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει. Είπαν ότι οι νεκροί ήταν δεξιοί. Πόσο πιο λιανά πρέπει να το κάνουν αυτό που προσπαθούν να πουν;

Ο Κουφοντίνας είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που του αξίζει να πεθάνει στην φυλακή. Απο γεράματα..

Εικόνα

 • Ντρέπομαι που αναπνέω τον ίδιο αέρα με αυτά τα άτομα. Η αθλιότητα τους είναι αποτυπωμένη σε αυτή φωτογραφία.
Εικόνα
 • Το lockdown για να τηρηθεί το lockdown θα διαρκέσει ως τις 15/03. Το οικονομικό επιτελείο που βλέπει τον λογαριασμό, θέλει το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 16/03. Δεν είναι εύκολο. Ίσως χρειαστεί να περιμένουν και το Σαββατοκύριακο. Αν όλα πάνε (πιο) καλά αυτή τη φορά…
Εν τω μεταξύ ο υπόλοιπος πλανήτης… . Κλάμα

Εικόνα

Εικόνα

 • Να αναγνωρίσουμε πάντως στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που ανοιχτά υπερασπίζονται δολοφόνους και τρομοκρατικές οργανώσεις ότι τουλάχιστον είναι συνεπείς με την ιδεολογία τους.
ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΤΕΣ αναφέρει κόρη θύματος της #17Ν αποστομωτική απάντηση στο πορωμένο ανθρωπάκι Δρίτσα #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει

Εικόνα

Επειδή σας πήρε ο πόνος, να θυμίσω ότι η Θάτσερ μετά τον θάνατο του Σαντς, εξελέγη 3 φορές. Ευχαριστώ.
 • Κάθε εβδομάδα που είναι κλειστό το λιανεμπόριο μας κοστίζει 200 εκ € όπως είπε ο Σκυλακάκης είναι παράλογο να μην δώσουμε 28 εκ € να πάρουμε 10 εκ εμβόλια από την Ρωσία να απελευθερωθούμε όλοι . Πόσο ακόμη θα πληρώνουμε τα βίτσια των Γερμανών.;

Ντροπή! Όχι που ο Θοδωρής Δρίτσας δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν αλλά που αν και προφανώς μισεί το αστικό κράτος είναι Βουλευτής και υπήρξε Υπουργός.

 • Ξεκίνησαν. Περιμένουμε ανακοίνωση/δηλωσεις και από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ
Εικόνα

Εικόνα


 • Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Χρυσή Αυγή ακόμα και στο απόγειο της δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τόσους φασίστες μαζεμένους. *Τα περί δικαιωματισμού κατέρρευσαν χθές· όποιος συντάσσεται με αυτό το αισχρό πανό επικροτεί και την τρομοκρατία και τις δολοφονίες.
Εικόνα
 • Βλέπω μια σειρά με κάτι 12χρονους χάκερς, τα δαχτυλα τους τρέχουν στο πληκτρολόγιο, φτιάχνουν αλγόριθμους, κλέβουν τράπεζες, μπαίνουν στο οπλικό σύστημα του κράτους κι εμένα άμα μου τύχει καμιά λέξη με διαλυτικά, τυπώνω κ τα βάζω με το χέρι.

Θυμάμαι, ότι σας έχω πει ότι είναι φασίστες εκεί στον σύριζα ε; Εντάξει κάποιοι μπορεί να μην είναι αλλά σαν τον Δρίτσα, τον Μπαλαούρα και τον Λάμπρου είναι παρά πολλοί.

 • Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή: Δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του HDP στο OPEN
Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή: Δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του HDP στο OPEN… Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει – hellasjournal.com
****
Κλασική στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα ξεστομίζουν ξεδιάντροπα πράγματα, έπειτα από ώρες ανασκευάζουν. Φυσικά ο άχαστος ηγέτης κάνει πλάτες δια της εξαφανίσεώς του. #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει
Αναδίπλωση Δρίτσα: Λάθος διατύπωση λόγω… πίεσης χρόνου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
Διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει ο Θοδωρής Δρίτσας για τις σημερινές του δηλώσεις ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν. | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr | Θοδωρής Δρίιτσας, συριζα, Νέα Δημοκρατία,…

 • Ας ερωτηθουν οι απόφοιτοι Αρσακείου πως οταν βγήκε το λεξικό Μπαμπινιώτη υποχρεώθηκαν ολοι μα όλοι οι μαθητές να το αγοράσουν.Ετσι εδραιώθηκε η καριέρα του Μπαμπινιώτη. Και με βαρυτατους χαρακτηρισμούς σε άλλους γλωσσολόγους κ με επιθέσεις σε όποιον αλλο πηγαινε να βγαλει λεξικο.


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη νότια Καρολίνα, 16 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό, μεταδίδουν αμερικανικά δίκτυα και επιβεβαίωσαν νοσοκομειακές πηγές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα SUV συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, που ταξίδευε βόρεια στον αυτοκινητόδρομο 115 στην κομητεία Ιμπίριαλ της Καλιφόρνιας, ανέφερε ένα μέλος των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σύγκρουση φορτηγού με SUV

«Πιστεύουμε ότι επέβαιναν 27 επιβάτες στο SUV, το οποίο συγκρούστηκε με ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα, που μετέφερε χαλίκι», δήλωσε η Τζούντι Κρουζ, υπεύθυνη της μονάδας των επειγόντων στο ιατρικό κέντρο El Centro, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Σύμφωνα με την ίδια, τουλάχιστον 14 επιβάτες σκοτώθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και ένας ακόμη μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.


ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ: Η κυβέρνηση φανερά και στα ίσια (επειδή επεμβαίνει χωρίς να μπορεί να κρυφτεί) δείχνει ενδιαφέρον στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών. Γιατί, όμως, η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, τόσο ξετσίπωτα ενεργεί αντιδημοκρατικά; Εδώ σε θέλω.Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει καμιά κυβέρνηση. Καμιά σχετική απόφαση καμιάς κυβέρνησης. Να υποστηρίξει τον τάδε υποψήφιο.

 • Αυτό που υπάρχει είναι μια εξωθεσμική και επί της ουσίας τραμπούκικη προσπάθεια να βοηθηθεί έτσι ή αλλιώς κάποιος από το πουθενά υποψήφιος ομοσπονδιάρχης. Για να κάνει αυτός ο εκλεκτός ισχυρού κυβερνητικού παράγοντα, με την αβάντα του κρατικού μηχανισμού, το κουμάντο στο ταμείο και τις δημόσιες σχέσεις της ομοσπονδίας.

Με μια κουβέντα. Η κυβέρνηση, και όποιος υποτίθεται την… εκπροσωπεί, δεν έχει καμιά δουλειά να ξοδεύεται στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών. Επειδή η κυβέρνηση, και όποιος απατεώνας την εκπροσωπεί, δεν έχει ευθύνη, δεν πρόκειται να του ζητηθούν ευθύνες, αν αποτύχει ο ομοσπονδιάρχης, αν αυτός αποδειχθεί απατεώνας του κερατά. Το πιθανότερο να συμβεί, αν γνωρίζει ότι με τις πλάτες του κράτους είναι πρόεδρος – και ανεξέλεγκτος.

 • Η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού ΕΛΕΓΧΕΙ τους ομοσπονδιάρχες. Αυτό είναι το καθήκον της. Πώς, όμως, θα κάνει τη δουλειά του το λαμόγιο ο υφυπουργός όταν ΔΙΟΡΙΖΕΙ στην πραγματικότητα τον ομοσπονδιάρχη;

Το ερώτημα. Γιατί η κυβέρνηση μπερδεύεται στις εκλογές; Είπαμε. Δεν μπερδεύεται καμιά κυβέρνηση. Ο άλφα και ο δείνα κυβερνητικός, πιο σωστά πρωθυπουργικός παράγων, εκμεταλλεύεται την εξουσία του Μαξίμου για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του όφελος. Όπως ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται την εξουσία του και υποχρεώνει ηθοποιό στην αρχή της καριέρας της να κατεβάσει το σλιπάκι της.


Θλίψη στον κόσμο του ραδιοφώνου, μετά την είδηση του θανάτου κορυφαίου ραδιοφωνικού παραγωγού. Έφυγε το πρωί της Τρίτης από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο Θοδωρής Σαραντής, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς της χώρας μας.

 • Ο Θοδωρής Σαραντής έδωσε το στίγμα του με την πολυεπίπεδη μουσική του γνώση και εμπειρία, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκπομπών του, ενώ ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες στο ξεκίνημά τους, μεταξύ των οποίων τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Πέθανε ο μουσικός παραγωγός Θοδωρής Σαραντής | Cityportal.gr

Εργάστηκε στην Columbia ως υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου. ‘Ήταν επίσης ο παραγωγός του άλμπουμ αναφοράς για το ελληνικό ροκ «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τη «Σπυριδούλα» το 1978. Το 2001, υπέγραψε την συνεπιμέλεια του δίσκου «Τα χειρότερα best» του Τζίμη Πανούση από την MINOS-EMI.

 • Η εκπομπή του «Τα Καλύτερά μας χρόνια» από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84 άφησε εποχή. Μετά τον Αθήνα 9.84, συνέχισε την πορεία του ως ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ertopen με την εκπομπή «Σόλωνος και Μασσαλίας».

 • Εισηγήσεις για lockdown τύπου Μαρτίου σε ολόκληρη τη χώρα

Στο τραπέζι από τους επιστήμονες, κατά την έκτακτη σύσκεψη, και το καθολικό lockdown «τύπου Μαρτίου» μετά την «έκρηξη» της Τρίτης – Την Τετάρτη η τελική εισήγηση, που θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.