Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Σάββατο 4-4-2020)

**

Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία ετοιμάζει θερμό, επίτηδες στέλνει φορείς κορονοϊού

Η Τουρκία προετοιμάζει θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος. Σύμφωνα με τον βουλευτή η Άγκυρα μπορεί να στείλει επίτηδες φορείς του κορονοϊού στα νησιά μας προκειμένου να πληγεί ο τοπικός πληθυσμός.

 • «Αυτό που συνέβη στον Έβρο αφενός μεν εμπόδισε την Τουρκία να μας αποσταθεροποιήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και κατά κύριο λόγο αφαίρεσε την απειλή του προσφυγικού από την Τουρκία προς την Ευρώπη, ωστόσο είναι πιθανό να ξανασυμβεί.
 • Ο Ερντογάν κάθε δίμηνο, τρίμηνο απειλούσε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Και άνοιξε τις πύλες και ξεφούσκωσε όλο στον Έβρο», τόνισε χαρακτηριστικά στον Alpha.

«Η Τουρκία έχει ενοχληθεί επειδή πριν από περίπου δέκα ημέρες, ένα τουρκικό πλοίο, το οποίο μετέφερε πυραύλους προς τη Λιβύη εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μεσόγειο και μία γαλλική φρεγάτα, μαζί με μία ελληνική το εμπόδισαν να συνεχίσει…

 • Απειλώντας ότι αν συνεχίσει το πλου, θα ανέβουν να κάνουν νηοψία στο πλοίο, διότι θεωρούν ότι μεταφέρει παρανόμως όπλα προς τους Λίβυους, κάτι που αντίκειται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν αν στρέψουν το πλοίο προς ένα τουρκικό λιμάνι, όπου και παραμένουν» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

 • «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
 • Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια.
 • Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου» πρόσθεσε.

Κληθείς να απαντήσει στο τι αναμένει από ‘δω και πέρα, είπε πως «αναμένουμε τα εξής:

Ενώ ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια.

 • Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου.

Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού για να μεταφέρουν τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά».


K.Π: Οι ΗΠΑ «κατέσχεσαν» 400.000 μάσκες τύπου FFP-2 στην αμερικανική εταιρία 3Μ στην Κίνα, που προορίζονταν για την Γερμανία τις οποίες είχε προπληρώσει.

 • ΥΠΕΣ Γερμανίας: “Αυτή η συμπεριφορά είναι μια σύγχρονης μορφής πειρατεία. Δεν φέρεται έτσι κανείς στους εταίρους του. Ζητώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καλέσει τις ΗΠΑ να τηρήσουν τους διεθνείς κανόνες”…
 • Ξεχνώντας επιλεκτικά πόσο υγειονομικό υλικό παρακράτησε η Γερμανία που ταξίδευε τράνζιτ από παραγγελίες άλλων χωρών μεταξύ των οποίων & της Ελλάδας.

Χαχαχαχαχαχα! Ποιός είπε, ότι δεν υπάρχει θεία δίκη?


Κ.Π: Ο κορωνοιός από μόνος του συν τοις άλλοις, είναι μια αντίστροφη πορεία της παγκοσμιοποίησης, μαζί με την αντίστροφη πορεία της έκλυσης Co2 λόγω μείωσης της παραγωγικής αλυσίδας.

 • Είναι μια επιστροφή στο -υγιές- παρελθόν, είναι μια άρδην αλλαγή της νεοφιλεύθερης φιλοσοφίας με όσα στρεβλά αυτή συμπεριλαμβάνει, είναι μια αναγνώριση της αξίας των εθνικών συνόρων, της αξίας της δημόσιας υγείας, της αξίας της ζωής, της αξίας της πραγματικής οικονομίας με κατάρρευση της φούσκας των ακάλυπτων θέσεων & των οικονομικών πυραμίδων -βλέπε παράγωγα & σορτάρισμα…
 • Είναι μια επιβεβαίωση της ασημαντότητας μας, ένα γερό ταρακούνημα στην αναθεώρηση των προτεραιοτήτων μας, είναι η Νέμεση έναντι της βουλιμίας του άναρχου πλουτισμού που υποβάθμισε τις πραγματικές αξίες της ζωής, αυτοπροσώπως.
 • Το θέμα είναι τι απ όλα αυτά θα κρατήσουμε στο τέλος όταν και όπως βγούμε από αυτό.

Let’s make it clear. H παγκοσμιοποίηση ΔΕΝ ευνόησε εισοδηματικά & από πλευράς κοινωνικού κράτους τις προηγμένες οικονομίες. Απεναντίας έριξε το βιοτικό τους επίπεδο. Οφέλησε μόνο κάποιους λίγους, & ως αποτέλεσμα φαίνεται από την υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια ελαχίστων, που απέκτησαν οικονομικές δυνάμεις τεράστιες ικανές να διαλύουν κράτη.

 • Από την άλλη ευνόησε την μετάδοση κάθε είδους ιού με χαρακτηριστική ταχύτητα που δεν θα γίνονταν διαφορετικά. Η τεχνολογία & η έρευνα δεν χρηματοδοτήθηκαν αρκετά στον βωμό του άκρατου κέρδους.
 • Τα σύνορα δεν εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Και κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να στηριχθούν. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οικονομικό μοντέλο έφτασε στα όρια του προ πολλού. Ας κρατήσουμε μόνο τα καλά.

*Ο πνευμονολόγος Σωτήρης Κασαπίδης, ένας από τους Έλληνες γιατρούς στη Νέα Υόρκη, μιλά για το τι ζει στο νοσκομείο που εργάζεται

 • «Εδώ είναι κόλαση. Είναι πόλεμος. Οι ασθενείς έρχονται εδώ και το 20% γίνεται καλύτερα και το άλλο 80% πεθαίνει», είπε ο Σωτήρης Κασαπίδης, Έλληνας γιατρός σε νοσοκομείο της δοκιμαζόμενης Νέας Υόρκης, μιλώντας για την κατάσταση την οποία ζει, στην τηλεόραση του Alpha.

«Είναι πόλεμος. Πεθαίνουν μέσα σε τρεις με τέσσερις μέρες. Εχουμε χάσει περίπου 160 ασθενείς μέσα σε μια βδομάδα. Είναι οι νέοι, είναι οι μεγάλοι, είναι όλοι. Δυστυχώς, όλοι που πεθαίνουν, πεθαίνουν μοναχοί. Η οικογένεια δεν είναι μαζί τους τις τελευταίες ώρες τους», σχολίασε ο γιατρός.

 • «Εδώ έχουμε τα καλύτερα μηχανήματα αλλά αυτός ο ιός είναι απίστευτος. Χτυπάει τους πνεύμονες και μετά τα νεφρά και όταν τα χτυπάει είναι πολύ δύσκολα. Δυστυχώς, όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, το 90% των ασθενών το χάνουμε,

Το μόνο που μας σώζει είναι ότι όταν ένας ασθενής πεθαίνει, έχουμε ένα μηχάνημα να βάλουμε σε άλλον ασθενή. Εχουμε φορτηγά έξω με όλους τους νεκρούς» λέει ο  Σωτήρης Κασαπίδης.

 • Έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη

***

ΣΟΦ.ΠΑΥΛ: Μια απορία είναι δυνατόν η αντιπολίτευση σήμερα να ζητά από την κυβέρνηση να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στην χώρα και βεβαίως όλους τους μισθούς των εργαζομένων Ελλήνων.

 • Ερώτηση 1: Ζούμε στην ίδια χώρα ;
 • Ερώτηση 2: Είμαστε τόσο πλούσιο κράτος και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ;
 • Ερώτηση 3: Ήμασταν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί από όσο γνωρίζω η έξοδος μας από οικονομική κρίση;
 • Ερώτηση 4: Υπάρχει κάποιο άλλο κράτος στην Ευρώπη που καλύπτει ανάλογες υποχρεώσεις με αυτές που απαιτεί η αντιπολίτευση (με το δικό μας βέβαια οικονομικό εύρος δυνατοτήτων) και ποιο είναι αυτό;

Συμπέρασμα: Μάλλον συνεχίζεται η γνώριμη, φτωχή και γνωστή σε όλους λαϊκίστικη αντιπολίτευση ή καλύτερα η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση (γλώσσεψα την μπέρδα μου)….

 • Διερωτώμαι κάτι πιο καινούργιο πιο ενδιαφέρον πιο εποικοδομητικό και άξιο λόγου και ουσίας δεν υπάρχει;;;; Λέω την γνώμη μου βρε παιδί μου λέω….

 

Θεωρείται το σημείο «μηδέν» της πανδημίας, η πηγή του κακού που θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ανθρωπότητας.

Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει ομολογήσει επίσημα ότι η αγορά θαλασσινών και άγριων ζώων της Γουχάν ήταν η εστία της παγκόσμιας μόλυνσης από τον Sars-Cov-2, ωστόσο δεν πρόκειται για μια θεωρία – δημιούργημα της δύσης. Ακόμα και Κινέζοι επιστήμονες έχουν υποστηρίζει ότι οι άθλιες συνθήκες υγιεινής στην αγορά της Γουχάν ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος που γεννήθηκε ο νέος κορωνοϊός, με τη νυχτερίδα να θεωρείται το ζώο που μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων ειδών.

 • Οι κινεζικές αρχές έκλεισαν την εν λόγω αγορά την 1η Ιανουαρίου, ενώ στις 27 του μήνα σφράγισαν τις αντίστοιχες αγορές σε όλη τη χώρα. Στα τέλη Φλεβάρη μάλιστα απαγορεύτηκε η κατανάλωση και οικόσιτων ζώων, με ανακοίνωση προστίμων στους παραβάτες που φτάνουν έως τα 6.500 ευρώ.

Φαίνεται όμως ότι η απαγόρευση του συγκεκριμένου τύπου εμπορίας δεν… ήρθε για να μείνει στην Κίνα. Καθώς η χώρα έχει θέσει υπό έλεγχο την επιδημία, ανακοινώνοντας μονοψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, οι έμποροι πήραν ξανά τα κλουβιά τους και επιστρέψαν στους πάγκους τους, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ της Daily Mail την 28η Μαρτίου.

Δεν βάζουν μυαλό: Η εικόνα στις αγορές της Κίνας 4 μήνες μετά τη «γέννηση» του κορωνοϊού

 • Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα ήταν από την αγορά της πόλης Γκουϊλίν, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας και έχει πληθυσμό περίπου όσο η Αθήνα. Σε σκουριασμένα κλουβιά το ένα διπλό στο άλλο στοιβάζονται γάτες, σκύλοι, κουνέλια και πάπιες – υποψήφια για live σφαγή και τεμαχισμό κατ’ επιθυμία του πελάτη. Σε άλλες περιπτώσεις τα ζώα είναι ήδη μαγειρεμένα, ενώ τρωκτικά και έντομα συμπληρώνουν τον κατάλογο των «εδεσμάτων».

Μια άλλη φωτογραφία από την αγορά της πόλης Ντονγκουάν, στο νότο της χώρας δείχνει τη διαφημιστική πινακίδα για την πώληση… βρώσιμων νυχτερίδων, σκορπιών, φιδιών και σαυρών (μεταξύ άλλων πλασμάτων).

 • «Όλοι εδώ πιστεύουν ότι η επιδημία έχει τελειώσει και δεν υπάρχει τίποτα που να τους ανησυχεί για πια. Είναι απλώς ένα πρόβλημα που έχει μεταφερθεί σε άλλη περιοχή του πλανήτη.

Οι αγορές λειτουργούν πια κανονικά, όπως και πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού», δήλωσε ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ντονγκουάν, εντοπίζοντας μόνο μία διαφορά σε σχέση με πριν: «Οι φύλακες ασφαλείας προσπαθούν να εμποδίσουν τη λήψη φωτογραφιών, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ».

 • Κινέζοι αξιωματούχοι, προφανώς καθ’ υπόδειξη του Πεκινού, προωθούν δύο διαφορετικά σενάρια συνομωσίας. Η μια (γνωστή) θεωρία αναφέρει ότι ο ιός εισήχθη στην Κίνα από τον αμερικανικό στρατό και η τελευταία ότι ο ιός πρωτοεμφανίστηκε όχι στην Κίνα αλλά στην Ιταλία, στις αρχές Νοεμβρίου.

Πιθανόν όλα αυτά συνδέονται με την ανάγκη της χώρας να διώξει ολοσχερώς το φόβο από τους πολίτες και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής δραστηριότητας, επιδιώκοντας γρήγορη ανάκαμψη στους οικονομικούς δείκτες μετά την κρίση. ροσεγγίζοντας κατά συνέπεια ως… αναγκαίο κακό τα ανατριχιαστικά για τη δυτική κουλτούρα υπαίθρια χασάπικα κάθε λογής ζώων.