To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020)

Α.Μ: Το 95% νεολαία με κόκκινες σημαίες να βροντοφωνάζει για το stop των διαδηλώσεων ??!

 • Δεν λέω. υπήρξα και εγω κάποτε Πανσπουδαστικάριος αλλά τότε δεν υπήρχε καν ιντερνετ…. Τώρα βρε παιδιά, εν μέσω παντοδύναμων “δικτύων” δεν είναι λίγο παρωχημένη η διαδήλωση; Λέω…
Εικόνα

K.Π – Με βάση στοιχεία του ΟΟΣΑ που ανέλυσε το Tax Justice Network, οι πολυεθνικές μεταφέρουν κάθε χρόνο τζίρο περίπου 1 τρισ. δολαρίων σε φορολογικούς παραδείσους προκειμένου να φορολογηθούν ευνοικά, άσχετα αν δεν ασκούν εκεί καμιά επαγγελματική δραστηριότητα. Μετά μεταφέρουν τα χρήματα τους αλλού.

Πρώτος & με διαφορά ειναι η Ολλανδία. Ακολουθούν το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία εντός ΕΕ. Με μπλε χρώμα είναι τα κέρδη που έχει κάθε χώρα από την πρακτική της μεταφοράς των εσόδων από άλλες χώρες, ενώ με πορτοκαλί χρώμα είναι η φορολογική ζημιά που προκαλεί στις άλλες χώρες η χώρα-καταφύγιο που υποδέχεται τις πολυεθνικές με ευνοϊκό καθεστώς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Ολλανδία ρε φίλε … η σκληρή του ευρωπαικού πακέτου στήριξης, αυτή που μας κουνάει το δάχτυλο. Η Ολλανδία το μεγαλύτερο «πλυντήριο» χρήματος στην ΕΕ & εταιριών φορολόγησης “ταχυδρομική θυρίδα” κλέβοντας άλλες χώρες. Πολλαπλάσιες ροές χρήματος του ΑΕΠ της ταξιδευουν εκεί προκειμένου να φορολογηθούν με το αζημίωτο & μετά κάνουν φτερά.

H Ολλανδία, εμποδίζοντας το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ Covid19, έχει κοστίσει σe χώρες της ΕΕ δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένο φόρο εταιρειών ετησίως μεταξύ αυτών σε Ισπανία & Ιταλία.
https://www.taxjustice.net/…/revealed-netherlands-blocking…/

****

Είναι ένωση τώρα αυτή στην οποία ανήκουμε; Ένα κλουβί με λυσσασμένους λύκους είναι! Ο νοτος δυστυχώς είναι τα προβατα

 • Για αυτο και σκουζει και φωνάζει για δήθεν εποπτεια διότι βλέπει να ερχεται ενιαία φορολόγηση Μπουρλοτο!!!!!!

Δεν υπάρχει σωτηρία. Τον ουρανό με τα άστρα τους δείχνεις, το δάχτυλο σχολιάζουν.

*****

ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Οπως βλέπετε, το δημοσιεύουμε…

Η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη – δημοκρατική – χώρα παγκοσμίως που διώκει ποινικά δικαστικό λειτουργό ο οποίος ελέγχει πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είναι επίσης η πρώτη χώρα στην οποία ελεγχόμενος πολιτικός προανήγγειλε την δίωξη του ελεγκτή του και το πέτυχε πριν περάσει ούτε ένας μήνας.

Κι είναι βεβαίως η πρώτη χώρα όπου κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι (ΚΙΝΑΛ) και media πανηγυρίζουν γιατί βάφτισαν «σκευωρία» ένα καραμπινάτο διεθνές σκάνδαλο – ένα σκάνδαλο για το οποίο πριν από 20 ημέρες η Novartis συμφώνησε να πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο 340 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 310 αφορούν τις business διαφθοράς που έκανε στην Ελλάδα.

 • Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν τον ορισμό του θεσμικού παραλόγου, αποτελούν όμως κάτι πολύ χειρότερο: Το προϊόν ενός συντονισμένου και μεθοδικού σχεδίου για να μπει η τελική ταφόπλακα στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis.

Το σχέδιο αυτό είχε ως τελικό βήμα την άσκηση της, προαναγγελθείσας, ποινικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που ήρθε να «κουμπώσει» με την πόρισμα παραπομπής του πρώην αναπληρωτη υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Πρακτικά, σημαίνει ότι μπαίνει οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα για τους πολιτικούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Όπως λένε έμπειροι νομικοί, μετά την εναντίον της δίωξη είναι μονόδρομος η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και η αντικατάστασή της από άλλον εισαγγελικό λειτουργό που θα ορίσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

 • Πολιτικά, σημαίνει ότι αποστέλλεται μήνυμα και σε οποιονδήποτε άλλον – ανεξάρτητο ή μη – δικαστικό βρεθεί στην θέση του επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς: Οποιοσδήποτε ερευνήσει στο εξής τα στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis μπορεί να θεωρηθεί επίσης συνεργός των «σκευωρών» και να ακολουθήσει τον δρόμο της Τουλουπάκη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, άλλωστε, τα είχε πει και τα είχε προαναγγείλει όλα ξεκάθαρα, εδώ κι έναν μήνα. Ηταν στην τηλεόραση του ANT1, απέναντι στον Νίκο Παππά, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη δήλωνε ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το Σύνταγμα». Κι όταν ο Νίκος Παππάς του υπενθύμισε ότι και ο ίδιος είναι ελεγχόμενος και ο Ανδρέας Λοβέρδος διωκόμενος για το σκάνδαλο Novartis, ο Αδωνις έσπευσε να του υπενθυμίσει ποιοι, και πώς, κυβερνούν αυτή την χώρα: «Τον Σαμαρά», του είχε πει, «τον βλέπετε στον ύπνο σας γιατί σας έχει πάει αίμα».

 • Το δόγμα του «αίματος» μάλλον έχει εμπεδωθεί έκτοτε πλήρως όχι μόνον από όλους τους κυβερνώντες, αλλά και από όλα τα συμπολιτευόμενα media.
 • Διότι κανένα από αυτά δεν «θυμήθηκε» σήμερα να θέσει το ερώτημα πως γίνεται να διώκεται από την μία πλευρά η Ελένη Τουλουπάκη και, από την άλλη, να διατάσσεται έρευνα σε βάρος των πέντε βασικών κατηγόρων της για να διαπιστωθεί εάν… ψευδόρκησαν στις εναντίον της καταθέσεις.

Κανένα συστημικό μέσο επίσης δεν αναρωτήθηκε πώς τώρα κρίνεται ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον της για «κατάχρηση εξουσίας» και «παράβαση καθήκοντος», ενώ δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών είχε κρίνει ότι ανταποκρίνεται άψογα στα καθήκοντά της ως προς την έρευνα του σκανδάλου Novartis.

 • Η μία ήταν όταν η Ολομέλεια απέρριψε την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα να αφαιρεθεί από την Ελένη Τουλουπάκη η δικογραφία της Novartis και να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή, απορρίπτοντας ουσιαστικά τότε και την θεωρία περί «σκευωρίας».

Το ίδιο Συμβούλιο είχε επίσης απορρίψει και  τα ασφαλιστικά μέτρα του κατηγορούμενου Ανδρέα Λοβέρδου και το αίτημά του να αφαιρεθεί η έρευνα από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς με την επίκληση «μεροληψίας» από την πλευρά Τουλουπάκη.


Κ.Π – Φαγώθηκαν οι Γαλλοι να καθαρίσουν τον Κανταφι στη Λιβύη, έχουν και τα ενεργειακά τους συμφεροντα στην Αν. Μεσόγειο, όχι και να δουν να τους τα τρώει ο Ερντο…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

 • Με τούτα και με τ’αλλα, άρχισαν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει Τουρκία.
  Le Point: «Ερντογἀν. ο Πόλεμος στο κατώφλι μας: Αγία Σοφία, Συρία, Λιβύη, Μεσόγειος…»

ΜΗΝΥΜΑ: Πλατφόρμες που συνεχώς πέφτουν υπολειτουργωντας….

 • 8 δόσεις για φόρο εισοδήματος και 2% έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή, άφαντες.
 • Παραμένουν 3 και καμία έκπτωση. Ολοι σε αναμονή και ουδείς πληρώνει.
 • Επιστρεπτεα προκαταβολή ψάξε βρες την.
 • Λογιστές σε κατάσταση υστερίας.
 • Χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, ναδα.
 • Ότι ωφελήθηκαν μόνο από μικρότερα ενοίκια σε βάρος των ιδιοκτητών, που βρέθηκαν να το παίζουν χωρίς να ερωτηθουν κοινωνικοί πάροχοι ελλείψει κράτους.
 • Επιστροφές αναδρομικών συνταξιούχων λόγω δικαστικής απόφασης ακούμε, αλλά δε.. κλπ με θα θα θα.
 • Γενικώς, σε επικοινωνιακό επίπεδο ζεις κάπου σε Ελβετία.
 • Στη πράξη, Τζιμπουτί.

Κ.Π – Ο Πούτιν θέλει τη Ρωσία κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας και ο Ερντο την Τουρκία κέντρο των απανταχού Σουνιτών Μουσουλμάνων.

Και οι δύο εκμεταλλεύονται τη θρησκεία για προσωπική ισόβια ηγεμονία και γεωπολιτικά κέρδη. Κάπου στη μέση η Ελλάδα που σηκώνει ως σταυροδρόμι βάρη διεθνών γεωπολιτικων συμφερόντων και ενέργειας μεγαλύτερα από τις αντοχές της και να δούμε αν τα αντέξει η συντριβεί.

 • Με τους υπόλοιπους δυτικούς να παίζουν μικροπολιτικες διαφορετικών προσωπικών συμφερόντων έκαστος κατευνασμού του θηρίου, ξεχνώντας ότι ο Ερντογάν οσο απλώνεται ήδη σε Συρία, Λιβύη, ολίγη από Ιράκ, Αν. Μεσογειο, Αιγαίο, με βλέψεις για Ελλάδα και Κύπρο, τόσο του ανοίγει η όρεξη.

Έκαναν το ίδιο λάθος στο παρελθόν οι μεγάλες δυνάμεις εκχωρώντας άτυπα ανατολικές χώρες στην αδηφάγα διάθεση του Χίτλερ μήπως και γλιτώσουν οι ίδιες και διαπίστωσαν με τον πιο επώδυνο τρόπο που κατέληξε. Δεν θυμούνται τίποτε? Ας μη κάνει το ίδιο λάθος η Ελλάδα που αποτελεί το επόμενο πιάτο.

 • Το θηρίο δεν θα χορτάσει αν κάνουμε προσωρινές σταδιακές υποχωρήσεις. Όχι πριν μας καταπιεί τελικά ολόκληρους. Σαφές σχέδιο εξωτερικής πολιτικής χρειαζόμαστε με ανυποχώρητα όρια κι όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Κανένας δεν θα μας πατροναρει αν δεν εξασφαλίσει πρώτα τα δικά του συμφέροντα.
Το ποτήρι πρέπει να το πιούμε μέχρι πάτο αποφασισμένοι για τα χειρότερα, ώστε να εξασφαλίσουμε παλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις τα όποια καλύτερα.
Εθελοτυφλουν όσοι δεν βλέπουν, τι ξεδιπλώνεται μεθοδικά μπροστά μας.


Η κομμουνιστική νεολαία ζητάει λεφτά για ένα «αντιμπεριαλιστικού φεστιβάλ» από μια αυτοδιοικητική αρχή την οποία κατηγορεί καθημερινά ως «όργανο ιμπεριαλιστικής πολιτικής». Και το απίστευτο: τα παίρνει!
15.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ΚΝΕ! – LarissaPress
Η εν λόγω απόφαση μιλάει για «συνδιοργάνωση». Σε απλά ελληνικά, δηλαδή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνει με την ΚΝΕ το 29ο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο;

ΜΗΝΥΜΑ: Πολιτική δήλωση λειτουργού της δικαιοσύνης που τόσα χρόνια αντί να αναδείξει το σκάνδαλο Novartis στην πραγματική του βάση και να προστατεύσει τα συμφέροντα του δημοσίου κυνηγούσε ανεμόμυλους.

.

Εικόνα


ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΗΝΥΜΑ: Εγώ θέλω να μάθω πώς την γλίτωσε το FBI και δεν του ασκήσαμε δίωξη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο novartis.

 • Θεέ μου, τι ομορφιά!
Εικόνα
Που τα πας κάθε μέρα τα κλασέρ, δήμαρχε; – Να θαυμάσουν το Μεγάλο Περίπατο
 • Εικόνα
 • ΜΗΝΥΜΑ: 1700 Βρετανοί τουρίστες χθες στην Ζάκυνθο στριμωγμένοι σαν σαρδέλες σε φτηνές απευθείας πτήσεις χωρίς πιστοποιητικά, μόνο 5 – 6 “δειγματοληπτικά τεστ” στην άφιξη και γεια σας. Χαιρετίσματα στον κύριο Χαρδαλιά που άρχισε πάλι τις αρλούμπες για ατομική ευθύνη των ανεύθυνων ιθαγενών.
Σφαγή 42 αστυφυλάκων απο τους συμμορίτες, Κυριακή του Πάσχα 1944,στην περιοχή των Καλαβρύτων. Δεν ηταν δολοφόνοι ή προδότες, ήταν παιδιά!! Μόλις είχαν τελειώσει την σχολή αστυφυλάκων και πήγαιναν σιδηροδρομικώς στην Πάτρα για να συμπληρώσουν τη δύναμη της Αστυνομίας της Πόλεως.

Εικόνα

 • Θεέ μου τι ομορφιά!!!
Εικόνα