To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (8 Ιουλίου 2020)

Η «άμωμη ύπαρξη» με τον κωδικό White Porscha

 • Και καλά το White House είναι το Μέγαρο Μαξίμου, η White Porscha, όμως ποια είναι;

BHMAτοδότης

 • Η «άμωμη ύπαρξη» με τον κωδικό White Porscha | tovima.gr

Τον Νίκο Παππά, το Μέγαρο Μαξίμου (ή… White House), μία μυστηριώδη White Porscha αλλά και το Documento δείχνει μέσω μήνυσης που κατέθεσε τη Δευτέρα ο Χρήστος Καλογρίτσας για όσα συνέβησαν στη υπόθεσή των τηλεοπτικών αδειών και κυρίως για τα 3 εκατ. που πήρε από την κατασκευαστική εταιρία CCC.

 • Αναγνωρίζει μάλιστα ότι τα τιμολόγια ήταν εικονικά και δηλώνει ότι τα 3 εκατ. χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση του Documento. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είπε ότι όλα όσα έγιναν ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και ανωτάτων κυβερνητικών παραγόντων. Και καλά το White House είναι το Μέγαρο Μαξίμου, η White Porscha, όμως ποια είναι;

***
Εξελίξεις, δηλαδή, που σε αφήνουν άφωνο. Ανέτρεξα σε λεξικά και δεν βρήκα τίποτα. Αγνωστη φράση μου έγραφε. Εν συνεχεία, το γκούγκλαρα και μου έβγαζε «Άσπρη… Πόρσε» έως ότου συνάντησα στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου έναν καθηγητή, πρώην υπουργό και μου είπε ότι είναι φράση στα αραβικά.

 • Οντως αναφέρεται στο e-mail που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Λιβανοπαλαιστίνιος Φουάντ Χούρι (της κατασκευαστικής εταιρίας CCC) και στα αραβικά το White Porscha σημαίνει «άμωμη ύπαρξη» ή «το αμόλυντον ον» και σε ελεύθερη μετάφραση η… Θεά. Το θέμα όμως περιπλέκεται περισσότερο καθ΄ότι White Porscha στο e-mail του Λιβανέζου είναι θηλυκού γένους μ΄αυτό τουλάχιστον αναφέρεται ως… κωδικός.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος σε θηλυκό γένος το οποίο εμπλέκεται σε υπόθεση σκανδάλου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ποια είναι η «άμωμος ύπαρξη» από την οποίαν όπως φαίνεται ξεκινούσαν όλα; Ποιος ή ποια κρύβεται πίσω απ΄αυτόν τον κωδικό; Για όλα αυτά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ «είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία».

***
Η Μεγάλη Πέμπτη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν οδηγήσει κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη… Θεολογία. Ναι, καλά διαβάσατε στη Θεολογία. Σε πρωινή συζήτηση που είχα με πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ -με πολύχρονη θητεία σε δύο υπουργεία – και στην ερώτηση μου για το πως αξιολογεί τις νεότερες αποκαλύψεις για τις σχέσεις Παππά – Καλογρίτσα – Χούρι ο έμπειρος πολιτικός μου απάντησε σαν να είχαμε… Μεγάλη Πέμπτη:

 • «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», μου είπε. Όταν του ζήτησα να διευκρινίσει το εάν το αντίφωνο της Μεγάλης Πέμπτης αφορά τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Νίκο Παππά μου απάντησε πως για τον Αλέξη Τσίπρα ισχύει το άλλο αντίφωνο της Μεγάλης Πέμπτης που λέει «ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις» (σ.σ. ντύνουν με ψεύτικη και περιφρονητική πορφύρα αυτόν που σκεπάζει και κλείνει με τα σύννεφα τον ουρανό).
 • Αν και οι γνώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού επί των ψαλμωδικών με εντυπωσίασαν δεν με έκανε και σοφότερο.

***
Στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναρχίζει τις περιοδείες του στην περιφέρεια. Πρώτος του σταθμός, το προσεχές Σάββατο (καθ΄οδόν προς την Κέρκυρα) η Αρτα, για το ανασκευασμένο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, που είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία πριν από πέντε χρόνια.

 • Το γεφύρι της Πλάκας επί του ποταμού Αράχθου, έχει ιστορική σημασία όχι μόνον επειδή στη δεκαετία του 1880 υπήρξε «συνοριακό» (ας το πούμε έτσι) πέρασμα προς την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά διότι κοντά του το 1944 υπογράφηκε η ειρηνευτική συμφωνία Πλάκας- Μυρόφυλλου μεταξύ των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ και ΕΚΚΑ. Και εδώ αρχίζουν διάφορα σενάρια που αφορούν τον… ανασχηματισμό.

***
Ορισμένοι θυμήθηκαν το βουνό

Ορισμένοι θυμήθηκαν τη φράση του Πρωθυπουργού ότι παίρνει αποφάσεις όταν βρίσκεται στο βουνό και έκαναν διάφορους συνειρμούς αφού το ιστορικό αυτό γεφύρι βρίσκεται στην περιοχή Τζουμέρκων. Μήπως, λένε, έρχεται ο ανασχηματισμός; Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι σίγουρα ο ανασχηματισμός έρχεται, αλλά όχι τώρα. Δεν ξέρω εάν θα μεσολαβήσει ή όχι επίσκεψη σε βουνό, αλλά όπως φαίνεται σίγουρα θα μεσολαβήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

 • Γιατί το λέω αυτό; Κατά πάσα πιθανότητα ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 17 και 18 Ιουλίου. Υπενθυμίζω ότι η Σύνοδος αυτή (ή Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- όπως επισήμως ονομάζεται) θα γίνει αυτή τη φορά δια ζώσης και αναμένεται μάχη για την κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
 • Ισως, όπως μου λένε κυβερνητικά στελέχη αυτό που θα δώσει ώθηση στον επερχόμενο ανασχηματισμό είναι πως θα κατανεμηθούν και αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

***
Αποσύρεται το ιδιώνυμο αδίκημα

Οι αλλαγές που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, είναι ένα σαφές βήμα για να έρθουν πιο κοντά ΝΔ-ΚΙΝΑΛ κατά την ψήφισή του.

 • Είχε προϊδεάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την περασμένη Παρασκευή (στην «ώρα του πρωθυπουργού») αφήνοντας το περιθώριο για να υπάρξουν συγκλίσεις, αν και είχε προειδοποιήσει την Φώφη Γεννηματά ότι ακόμα και αν τελικά το κόμμα της δεν στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, εκείνη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μόνη της –έχει άλλωστε την απαραίτητη πλειοψηφία. Το θέμα, άρα, δεν είναι αριθμητικό αλλά πολιτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να έχει την συναίνεση και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Έτσι, στην κατεύθυνση αυτή, οι αλλαγές που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, μεταφέρουν την… μπάλα στο γήπεδο του ΚΙΝΑΛ καθώς έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του.

***

Συγκεκριμένα, όπως έμαθα, αποσύρεται το λεγόμενο ιδιώνυμο αδίκημα για την συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση. Το σχετικό άρθρο 13 παρ. 1 προέβλεπε ότι «με την επιφύλαξη των άρθρων 170 και 189 του Ποινικού Κώδικα, όσοι μετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευθεί νόμιμα με απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής αρχής ή παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους».

 • Αυτό αποσύρεται και επίσης με τις βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την διάλυσης μιας διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται και να συμφωνεί εισαγγελέας, ενώ στην περίπτωση απαγόρευσης θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών και τέλος, ως προς την αυθόρμητη δημόσια συνάθροιση ενώ προβλεπόταν ότι «δύναται να επιτραπεί», τώρα προβλέπεται ότι θα επιτρέπεται.

***

Τα βήματα σύγκλισης που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν αλλάζουν την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου. Όπως έλεγε άλλωστε ο ίδιος. Στόχος του ήταν εξ αρχής «να μην χάσει το νομοσχέδιο αυτό τίποτα από τη δυναμική του και την αποτελεσματικότητά του», αντιθέτως με τις αλλαγές που έγιναν μπαίνουν επιπλέον εγγυήσεις, όπως ζητούσε όχι μόνο το ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλα κόμματα. Πάντως την Πέμπτη που ψηφίζεται στην Ολομέλεια αναμένεται έντονη πολιτική αντιπαράθεση και μάλιστα σε επίπεδο αρχηγών.

***
Οταν διαπραγματεύεσαι με Βρετανούς

Ηταν ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων με τη βρετανική κυβέρνηση, αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο. Η βρετανική κυβέρνηση ως γνωστόν το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε μια λίστα με τις χώρες για τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει τα σύνορά του από 10 Ιουλίου χωρίς την καραντίνα των 14 ημερών. Σε αυτή τελικά ήταν και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες την ήθελαν στην κόκκινη λίστα. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

***
Μαθαίνω ότι υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση. Τις διαπραγματεύσεις έκαναν ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μαζί με την διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού πρέσβη Ελένη Σουρανή και την πρεσβευτή της Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν επίμονες και τελικά η Ελλάδα δεν μπήκε στη κόκκινη λίστα.

***
Ο κ. Μόσιαλος και τα εισαγόμενα κρούσματα

Να ξέρετε ότι προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους οι ασυμπτωματικοί τουρίστες, αν και ο δείκτης μεταδοτικότητας (ΡΟ) βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Στα καλά νέα θα πρέπει να θεωρείται και ο λεγόμενος «έξυπνος» έλεγχος των τουριστών που επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό, τον περιορισμό και την ιχνηλάτηση τυχόν κρούσματος. Να σκεφτείτε ότι τη φόρμουλα αυτή (που είναι ελληνικής έμπνευσης) μας την ζητούν τώρα οι ξένοι. Ηδη οι Αυστριακοί με αίτημά τους προς την κυβέρνηση ζήτησαν το know how της φόρμουλας αυτής. Αλλά πώς θα εξελιχθούν τα κρούσματα σε ασυμπτωματικούς τουρίστες; Μέχρι πότε, θεωρείται ότι είναι διαχειρίσιμη η όλη κατάσταση;

***
Ρώτησα τους ειδικούς και συγκεκριμένα τον καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος μου είπε ότι η πανδημία στις περισσότερες χώρες είναι υπό έλεγχο. Προφανώς υπάρχουν σ΄αυτές ασυμπτωματικοί, όπως υπάρχουν και στην Ελλάδα. Αυτό ωστόσο που έχει σημασία είναι να παρακολουθούμε συστηματικά την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες αυτές, στις χώρες δηλαδή απ΄όπου έρχονται οι τουρίστες.

 • Εάν αυξάνονται τα κρούσματα σ΄αυτές τις χώρες, τότε θα παίρνουμε μέτρα. Οπως έγινε προσφάτως με την Σερβία, ή όπως γίνεται με το Ισραήλ που τελευταίως έφτασε να έχει και 1.000 κρούσματα την ημέρα. Ετσι, ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων, το Ισραήλ θα ανοίξει τον Αύγουστο. Διαφορετικά, λέει ο κ. Μόσιαλος, δεν γίνεται. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να κλείσουμε για ένα χρόνο ολόκληρο τον… πλανήτη.

 • Πόσο κρετίνος, πόσο υπάνθρωπος, πόσο άθλιος πρέπει να είναι κάποιος για να βανδαλίζει μια μαρμάρινη πλάκα που γράφει ονόματα νεκρών ανθρώπων;
  Βανδάλισαν το μνημείο της Marfin
  Το μνημείο έξω από το πρώην υποκατάστημα της Marfin στην οδού Σταδίου έγινε στόχος βανδαλισμού


  Εικόνα

  • Ενα κομμάτι μάρμαρο που γράφει ονόματα νεκρών ειναι ρε σκουπίδια της κοινωνίας. Τι φοβηθήκατε, μη σηκωθεί και σας βαρέσει? Αναθεματισμένα σκουπίδια
  Εικόνα
  • Κύριοι,
   @PrimeministerGR@chrisochoidis

   ο λογαριασμός να σταλεί στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ και όλους όσους ευθύνονται για αυτούς τους βανδαλισμούς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η ανοχή στις αλητείες που κάνουν οι ΒΑΝΔΑΛΟΙ τραμπούκοι.

  Εικόνα

  Εικόνα

  Εικόνα

  Εικόνα

  Εικόνα


Στέφανος Κασιμάτης
 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Βλακογενιά με πέταλα

 • Τι να κάνει κι αυτός ο φουκαράς έτσι που τα κατάφερε με τον κορωνοϊό; Τουλάχιστον, συνεχίζει να διασκεδάζει το κοινό του… (Φωτ. A.P.)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΦAΛHPEYΣ

Πείτε ότι σας περισσεύουν τρία εκατομμύρια ευρώ και αποφασίζετε να βοηθήσετε με αυτά την κυβέρνηση της χώρας, στην οποία βρίσκεται η έδρα των επιχειρήσεών σας. Επειδή, όσα και αν έχετε, τρία εκατομμύρια δεν είναι στραγάλια, προτού τα δώσετε δεν θα βεβαιωνόσασταν με κάποιον τρόπο ότι ο ευεργετούμενος από την εξυπηρέτηση γνωρίζει ότι τα δίνετε εσείς και όχι κάποιος άλλος;

 • Αυτό λέει η κοινή λογική: τα δίνεις, αφού μπορείς και θέλεις να τα δώσεις, αλλά φροντίζεις να γνωρίζει ο παραλήπτης ποιος τα δίνει. Διότι τα προσφέρεις ως εξυπηρέτηση και οι εξυπηρετήσεις αυτού του είδους και αυτού του ύψους δεν γίνονται ανωνύμως από φιλανθρωπία, αλλά για την υποχρέωση που γεννάει η ευεργεσία στον ευεργετούμενο. Σωστά; Επομένως, αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα, στη μήνυσή του κατά της εταιρείας των αδελφών Χούρι εκ Λιβάνου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαφωνεί, ωστόσο, ο κομμουνιστής –στις ιδέες, όχι στην τσέπη, ούτε στο ντύσιμο, ούτε στα αυτοκίνητα– Γεώργιος Κατρούγκαλος, για τον οποίο η κοινή λογική (sic) λέει ότι «αν η τότε κυβέρνηση ήθελε να φτιάξει τον Καλογρίτσα καναλάρχη, θα είχε γίνει». Υπονοεί, δηλαδή, ότι, αφού δεν έγινε αυτό, η κυβέρνηση δεν το ήθελε. Εδώ γελάμε, διότι πόσα πράγματα ήθελε εκείνη η κυβέρνηση τα οποία ποτέ δεν έγιναν; Δεν ήθελε, λ.χ., τη διαγραφή του «επαχθούς, απεχθούς και επονείδιστου» δημοσίου χρέους; Γιατί δεν έγινε, αφού η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το ήθελε τόσο;

 • Το επιχείρημα του σοφού Κατρούγκαλου δεν είναι παρά μία εκδοχή του συνωμοσιολογικού τρόπου σκέψης: τα «σκοτεινά κέντρα» κάνουν πάντα αυτό που θέλουν και, άρα, για να μην έγινε κάτι, σημαίνει ότι τα «σκοτεινά κέντρα» δεν το ήθελαν. Με μόνη τη διαφορά ότι υποκαθιστά τα «σκοτεινά κέντρα» του θρύλου με την κυβέρνηση στην οποία μετείχε. Δεν είναι κοινή λογική αυτό που προσφέρει ο Κατρούγκαλος. Είναι ο βολονταρισμός της πλάκας, τον οποίο η Αριστερά ανήγαγε σε θρησκεία.

Παρακολουθώντας το κουβάρι των σκανδάλων της «πρώτης φοράς Αριστερά» καθώς ξετυλίγεται, μένω κατάπληκτος με την προχειρότητα, την τσαπατσουλιά και την ελαφρότητα της παρέας, την οποία ο ποιητής (στον ελεύθερο χρόνο του) Στέλιος Παππάς, πατέρας του Νίκου Παππά, ύμνησε ποιητική αδεία ως «δρακογενιά». Ποια δρακογενιά και μπούρδες; Αυτή η παρέα είναι η βλακογενιά (με πέταλα και περικεφαλαία) και το απέδειξε με τα έργα της.

 • Ανταπάντηση

Σε απάντηση σημειώματος της στήλης (Πέμπτη 2 Ιουλίου) για δήλωσή του σχετικά με τις θέσεις Ροζάκη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έστειλε επιστολή στην «Κ», η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββάτου. Τη διάβασα και έμεινα με την απορία γιατί την έστειλε, αφού τον εκθέτει πολύ περισσότερο από το σημείωμα που τον δυσαρέστησε.

 • Στο συγκεκριμένο σημείωμα, ετίθετο το ερώτημα εάν το Καστελλόριζο είναι μακριά από την ηπειρωτική χώρα και τα νησιωτικά συμπλέγματα ή όχι.

Το ερώτημα ήταν προφανώς ρητορικό, διότι η γεωγραφική πραγματικότητα είναι δεδομένη, δεν αμφισβητείται και τη διαπιστώνει όποιος έχει μάτια με μια ματιά στον χάρτη. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν το κατάλαβε (εκτός αν αντιλαμβάνεται τα ρητορικά ερωτήματα όπως ο Τσίπρας…) και ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει ότι δεν απαντά (!), επικαλούμενος κατ’ ουσίαν εθνικούς λόγους: δεν διαπραγματευόμαστε δημοσίως μεταξύ μας.

 • Αν είναι έτσι, όμως, τότε αυτός γιατί μπήκε στον κόπο να απαντήσει; Με την απάντησή του μάλλον τονίζει και ενισχύει τη σημασία του ερωτήματος που αποφεύγει να αγγίξει.

Αν εννοεί αυτά που γράφει και δεν παρασύρθηκε από το ταλέντο του (γιατί ο Γ. Κουμουτσάκος έχει εκδώσει τα tweets που γράφει σε βιβλίο, πρέπει να ξέρετε…) θα ήταν προτιμότερο για εκείνον να είχε αγνοήσει τελείως το ερώτημα. Εν πάση περιπτώσει, το ευτυχές είναι ότι, επί του παρόντος, ο Κουμουτσάκος είναι μόνον αναπληρωτής υπουργός. Πάλι καλά!

Μισή αρχοντιά

 • Στο περιθώριο του μεγάλου καβγά για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, έχω να προτείνω μια απλή λύση για τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη της Αθήνας: την καθαριότητα των δημοσίων κτιρίων, που τη λέγαμε παλιά μισή αρχοντιά.
 • Εχετε προσέξει ποτέ το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα; Είναι τόσο άσχημο το κτίριο, ώστε την περίοδο των Ολυμπιακών ολόκληρη η πρόσοψή του είχε καλυφθεί με το αντίστοιχο της μπούργκας για να μη βλέπεται. Εκτοτε τίποτε δεν έχει αλλάξει.

Παραμένει βρώμικο, με την επιγραφή που είχε προσθέσει η Λ. Κατσέλη, παρότι ο τίτλος έχει προ πολλού αλλάξει, η δε είσοδος από την πλευρά της Νίκης είναι από τα πλέον ρυπαρά σημεία της Αθήνας.

 • Δεν είναι είσοδος υπουργείου αυτή, είναι σαν είσοδος σε εγκαταλελειμμένο συγκρότημα εργατικών κατοικιών που το έχουν καταλάβει ράπερ για να στήσουν κοινόβιο. Τόση αδιαφορία για ένα κτίριο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία; Ανεκτό, ενδεχομένως, όσο ήταν υπουργός ο Τσαλακώτος, διότι του ταίριαζε στην όψη. Αλλά και τώρα;

Η αδιαφορία, πάντως, φαίνεται και από το γεγονός ότι το γωνιακό κατάστημα με πρόσοψη στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο το υπουργείο θα μπορούσε να νοικιάζει για όποιο τίμημα ήθελε, προτιμά να το νοικιάζει στα χρεοκοπημένα ΕΛΤΑ.

 • Ετσι είναι η Ελλάδα: αυτό που είναι δημόσιο δεν το σέβεται κανείς, διότι από τη στιγμή που ανήκει σε όλους δεν ανήκει σε κανέναν. Εμείς σεβόμαστε μόνον την ιδιωτική περιουσία, εφόσον μας ανήκει. Περίεργο, αλήθεια, για μια χώρα με τέτοια ροπή στον σοσιαλισμό…

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ