Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 6 Αυγούστου 2020

Για τους παπάδες η υποχρέωση μάσκας σε κλειστούς χώρους & μάλιστα ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, δεν ισχύει;

Η Βηρυτός ήταν το Παρίσι, το Λας Βέγκας, το Μονακό της Μέσης Ανατολής. Το 1975 όμως άλλαξε τη δημογραφική ισορροπία υπέρ του μουσουλμανικού πληθυσμού.Οι μουσουλμάνοι υποστηρίχθηκαν από αριστερές οργανώσεις και κράτη, και έτσι η χώρα οδηγήθηκε στον εμφύλιο που τυπικά έληξε το 1990.

Εικόνα

Π.K: Reuters: “Το επιτόκιο ανταλλαγής (swap) της τουρκικής λίρας για μία ημέρα εκτινάχτηκε στο 850% (!!!) την Τρίτη από το 30%, προμηνύοντας κακούς οιωνούς για το τουρκικό νόμισμα.”
Ειχε σταθεροποιηθεί για λίγο στο παρελθόν ρίχνοντας τα δανεικά του Κατάρ στη στήριξη της μαζί και τα συναλλαγματικά της αποθέματα μεχρι που πήραν χαμπάρι τα hedge funds ότι εξαντλήθηκαν και τη τζογάρουν ασύστολα. Α ρε Ερντο, που μου θες και αυτοκρατορίες..

Β.ΠΑΖ: Άντε τώρα να μη γίνεις καχύποπτος και συνομωσιολογος.

Αυτό που δεν βλέπω να αναφέρεται για τον Λίβανο, είναι πως η οικονομία του ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Υψηλή ανεργία, το νόμισμα έχει απαξιωθεί έναντι του δολαρίου, κάτι ομόλογα που λήξανε πρόσφατα δεν πληρωθήκανε, συζητάγανε τους όρους για να επέμβει το ΔΝΤ.
Ακόμα και η τιμή του ψωμιού που κρατιώνταν χαμηλά με κυβερνητική απόφαση είχε εκτιναχθεί.
Το λιμάνι ήταν από τα λίγα που δίνανε οικονομικές ανάσες… πάει και αυτό !
Τώρα προτείνεται στους κάτοικους να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, επειδή στον αέρα υπάρχουν επιβλαβή υλικά.
Και όλα αυτά, μέσα στην πανδημία…
Το συμπέρασμα παίδες είναι πως όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα, πάντα μπορούν να γίνουν χειρότερα….

ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Μετά τα 20 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα, τα 21 εκατ. ευρώ των δόσεων προς τα κανάλια για τις τηλεοπτικές άδειες από τις οποίες απαλλάχθηκαν τουλάχιστον για φέτος, ενω κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι η απαλλαγή μόνιμη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει μέσω δημοσίων δαπανών την καταβολή του μισού «ενοικίου» προς την Digea μέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου.

Να μας πουν τι νούμερο φοράνε, να τους πάρουμε και μερικές αλλαξιές σώβρακα δημοσία δαπάνη να βρίσκονται..

Τελικά το παραδέχτηκαν. Οδικός τουρισμός & ευθύνη για την διασπορά των κρουσμάτων.

Επταήμερη καραντίνα για όσους εισέρχονται από Κακαβιά. Για την είσοδο των Ευζώνων δυστυχώς εξακολουθούν να κάνουν τα στραβά μάτια.
Αλλά όταν εμείς το φωνάζαμε από εδώ μέρες τώρα, ότι η διασπορά στη Β. Ελλάδα γινόταν κυρίως από τον Βαλκανικό τουρισμό που δεν ελέγχονταν καν χαρακτηριζόμασταν μέχρι και κακές ρατσίστριες. Λες και δεν τα ζούσαμε η ήθελε ιδιαίτερη εξυπνάδα να διαπιστώσεις ότι σε μια παραθαλάσσια πόλη που δεν είχε επί σειρά μηνών κανένα κρούσμα & μόνο ενα εισαγόμενο στην αρχή της πανδημίας, να βλέπει να ερχονται τουρίστες από Βαλκανικες χώρες που έβριθαν κρουσμάτων χωρίς ελέγχους, όπως η Νότια Βουλγαρία, η Σερβία, να μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία, Ρουμανία & Β. Μακεδονία.
Αποτέλεσμα, να λουζόμαστε όλη τη διασπορά κρουσμάτων που τώρα δυστυχώς μεταδίδουμε μεταξύ μας με κίνδυνο έως & lockdown.
Ας το καταλάβουμε μια κι έξω όσο επώδυνο κι αν είναι.
Πανδημία & τουρισμός τουλάχιστον για φέτος, δεν συμβαδίζουν.


Ισπανία σύνολο πληθυσμού 47 εκατομμύρια. Νεκροί από τον κορονοϊο 28.500.
Ελλάδα σύνολο πληθυσμού 10.7 εκατομμύρια. Νεκροί από τον κορονοϊό 209.
Δηλαδή με διαφορά πληθυσμού κάτω από 5 φορές η διαφορά στα θύματα είναι 136 φορές μεγαλύτερη. Αλλά η κυβέρνηση δεν τα έχει κάνει σωστά.


Βλέπω ξανά και ξανά το βίντεο με τον Κλαυδιανό και έχω πάθει σοκ με την ευκολία με την οποία ένας απόφοιτος Λυκείου, που απλά αρθρογραφεί στην Αυγή κρίνει έναν Νομπελίστα. Είναι απίστευτο το ότι υπάρχει κοινό που τους παίρνει στα σοβαρά όλους αυτούς.


Ο ξεπεσμός μιας ιστορικής εφημερίδας.
Παράθεση Tweet
Δημοσιογραφία για γέλια…..

Εικόνα

ΚΑΤ.ΠΑΝΑΓ: Μετά την έναρξη της πανδημίας χάθηκαν οι οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος και βλέπω ότι μετά το πακέτο των 72 δις αγνοούνται και οι «απαιτούμε ηρωική έξοδο από την Ε.Ε» Οι πρώτοι είδαν πως είναι ο κόσμος με εφαρμογή των πιστεύω τους, ευτυχώς δεν το είδαν οι δεύτεροι.


@zeroleverage
Greetings from #Kastellorizo one of the most beautiful islands I have ever been. I strongly recommend to visit it . #Summer2020

Εικόνα


Έστειλα βιογραφικό για ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία, δεν πληρώ μισή από τις προϋποθέσεις για να με δεχτούν (φυσικά και αξιοκρατικά πάντα) δεν με δέχτηκαν όμως έχουν στείλει εκατό απολογητικά μέιλ. Γιατί σέβονται την επιστήμη. Εδώ ούτε που θα απαντούσαν.


Ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν πέθανε ξαφνικά μέσα στην Αγια-Σοφιά από καρδιακή προσβολή την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 μ.Χ., λίγες ημέρες μετά την προσβλητική μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τζαμί, η καρδιά του σταμάτησε, έπεσε και πέθανε εκεί μέσα , αφήνοντας εμβρόντητους όλους!

Εικόνα


Σήμερα, στην τελετή καθέλκυσης της Πυραυλακάτου 7 του Πολεμικού Ναυτικού από τα “Ναυπηγεία Ελευσίνας”. Νομίζω ότι η ναυπηγική βιομηχανία είναι ένα κόσμημα το οποίο πρέπει να ξανακάνουμε να λάμψει για την Ελληνική Οικονομία. Αυτή είναι η δική μας δουλειά και το δικό μας καθήκον.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, προσωπικό —όλοι φοράνε μάσκες, εντός κλειστού χώρου, όπως πολύ σωστά ορίζουν οι κανόνες κατά της πανδημίας. Οι αγαπητοί ιερείς, άνθρωποι της Εκκλησίας και του κλήρου, της αγάπης του Θεού, για ποιον ακριβώς θεάρεστο λόγο δε φοράνε;

Εικόνα


Φανταστείτε να έσκαγε ο Covid Μάρτιο του 2015, εν μέσω χρεοκοπίας και κατάρρευσης, και ξαφνικά να τιναζόταν στον αέρα και ο Πειραιάς. Ο Λίβανος σήμερα


Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε ο «νεοφιλελεύθερος»-«ακροδεξιός» Π. Τσακλογλου. Πιο …ακροδεξιά δεν γίνεται. Ωστόσο υπάρχει εξήγηση:Ο υπό «διεύρυνση» ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει τις πλάτες της ΝΔ κ στην μάχη για την κατάκτηση του κέντρου. Χωρίς ηθική υπόσταση, χωρίς πολιτικό λόγο,επιστρέφει στο 3%.

Στο μεταξύ, φοβόμασταν τους τουρίστες, αλλά το 90% των κρουσμάτων είναι εγχώρια … Κανονική κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα


Μην μπερδεύεστε παιδιά το ότι είμαστε ψηφοφόροι της ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε ό,τι κάνει. Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά με τους Συριζαίους.


 

Οι εργαζόμενες του ιδιωτικού πάρτε τα μουλικα σας και βάλτε τα στον κ@λο σας
Παράθεση Tweet

Εικόνα


Here’s how Bill Gates’ mom helped Microsoft get a deal with IBM in 1980 – and it propelled the company’s huge success. (via

How Bill Gates’ mom helped Microsoft get a deal with IBM in 1980 – and it propelled the company’s… Bill Gates dropped out of Harvard University in 1975 to start Microsoft, the software company that would make him a billionaire by age 31. According to Gates, part of his success is due to his…
cnbc.com


Ο Μουεζινης που πεθανε στην Αγία Σοφία δεν έχει καμία σχέση με κάποια... Θεία παρέμβαση και σταματήστε να ταιζετε σανο τους Ελληνες. Αρκετό σανο τρώνε κάποιοι με την άρνηση του Κορονοϊου. Η Αγία Σοφία έχει 500 άτομα προσωπικό. Στατιστικα ανάμεσα τους θα υπάρξουν κάποιοι θάνατοι