Το μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (30.10.2020)

 • Υπάρχουν και αυτοί οι ήρωες…

ΒΗΜΑτοδότης

Με την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων, με τις περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο», με τον φόβο των lockdown, η σκέψη πολλών στρέφεται και πάλι προς τις ΜΕΘ, όπως γινόταν και τον περασμένο Μάρτιο.
 • Η μάχη ζωής που δίνεται μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι τώρα εντελώς διαφορετική. Ίσως για πρώτη φορά, με τη νέα προέλαση του φονικού ιού,  ορισμένοι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ δεν είναι μόνοι τους. Είναι μαζί με τις συζύγους τους! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, στις ΜΕΘ  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Σωτηρία», νοσηλεύονται και ζευγάρια που τα «χτύπησε» ο ιός.
Μόνον, και αυτό είναι το συγκλονιστικό, δεν μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους  δια ζώσης, αφού ο μεν σύζυγος βρίσκεται στις ΜΕΘ η δε σύζυγός του όταν δεν είναι στη ΜΕΘ, βρίσκεται στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. Ωστόσο καταφέρνουν καθημερινά να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω SKYPE, με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού. Ορισμένα ζευγάρια δεν τα καταφέρνουν να βγουν νικητές. Υπάρχουν όμως άλλα που τα κατάφεραν και τα βλέπεις να φεύγουν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου από το νοσοκομείο.
***
Οι αφανείς ήρωες  στις ΜΕΘ είναι πάντοτε αυτοί που απαρτίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό. Βλέπεις γιατρούς και νοσοκόμες όταν βγάζουν τις μάσκες μετά από 8 και περισσότερες ώρες στις ΜΕΘ, εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο. Τους βλέπεις  ιδρωμένους, αφού οι στολές που έχουν είναι πλαστικές και μετά από τέσσερις ώρες αρχίζουν να… ζεσταίνονται υπερβολικά.
 • Αδιαμαρτύρητα, προσηλωμένοι στο καθήκον και στη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, με την αύξηση των κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έγιναν ακόμα πιο ευαίσθητοι. Ο λόγος; Όλο και κάποιος γνωστός τους, συγγενείς, ή γείτονάς τους διασωληνώνεται.
 • Το δεύτερο κύμα, βλέπετε, έφερε και γνωστούς να περιθάλψουν. Οι στιγμές είναι έντονες, αλλά ξέρουν ότι  ο ιός μπορεί να είναι αόρατος όχι όμως και ανίκητος. Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ του «Σωτηρία» μένουν ελάχιστες κλίνες κενές. Γίνονται όμως καθημερινά και αποσωληνώσεις. Κάθε αποσωλήνωση συνοδεύεται συνήθως από πανηγυρισμούς. Όχι σπουδαία πράγματα, μερικά χαμόγελα πίσω από τις μάσκες και χειροκροτήματα.
***

Στο περισκόπιο του υποβρυχίου Κατσώνης

Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν αλλά όταν τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής βρίσκονται σε κατάδυση στα 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα επικρατεί μέσα σ αυτά απόλυτη ησυχία. Ο παραμικρός θόρυβος στο εσωτερικό τους μπορεί να προδώσει τη θέση τους.
Μόνον μια φορά ωστόσο δημιουργήθηκε θόρυβος, όπως έλεγαν τα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου «Κατσώνης» στο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, όταν τους επισκέφθηκαν μαζί με τον Πρωθυπουργό στη Σούδα  ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: Τη στιγμή που είδαν, στην πρώτη κρίση της NA Μεσογείου, στο περισκόπιό τους το Oruc Reis, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.
Ήταν τόσο οργίλη η αντίδρασή τους  αλλά και ο ενθουσιασμός τους που ο κυβερνήτης τούς συνέστησε να παραμείνουν ψύχραιμοι και κυρίως σιωπηλοί ώστε να μην τους ακούσουν τα τουρκικά σόναρ και εντοπίσουν τη θέση τους.
***

Ο Άδωνις και το φωτοστέφανό του

Καλόν είναι οι υπουργοί που μετέχουν με τηλεδιάσκεψη στα υπουργικά συμβούλια να προσέχουν τι ντεκόρ έχουν πίσω τους γιατί ο Πρωθυπουργός όλα τα παρατηρεί.
Πάρτε για παράδειγμα τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος καθυστέρησε να μετάσχει στη συνεδρίαση λόγω του ότι είχε στη Βουλή μια κύρωση σύμβασης. Όταν εμφανίστηκε στις οθόνες, ο κ. Μητσοτάκης του είπε: «Άδωνη, τι φωτοστέφανο είναι αυτό που έχεις πίσω σου;» Ο υπουργός Ανάπτυξης κάθισε μπροστά από ένα πίνακα και όπως είπε στον Πρωθυπουργό είναι ο πίνακας που άφησε φεύγοντας από το υπουργείο ο… Γιάννης Δραγασάκης. Και γιατί όμως κράτησε τον πίνακα, ενθύμιο από έναν Συριζαίο; Επειδή, όπως είπε στον Πρωθυπουργό του αρέσει πολύ  γιατί του θυμίζει την… ιαπωνική σημαία.
***

Η Νίκη είναι ασυμπτωματική

Στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εμφανίστηκε και η Νίκη Κεράμεως, για την υγεία της οποίας ενδιαφέρθηκε ο Πρωθυπουργός: «Πώς είσαι Νίκη; Περαστικά», της είπε και η υπουργός πληροφόρησε τους συναδέλφους της πως αισθάνεται καλά και πως είναι ασυμπτωματική.
***

Πύλες θερμομέτρησης στη Βουλή

Σας πληροφορώ ότι τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν «αγγίξει» τη Βουλή των Ελλήνων (και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως) ανάγκασαν το Κοινοβούλιο να πάρει πρόσθετα μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα από σήμερα θα μετέχουν στις συνεδριάσεις 50 αντί 60 βουλευτές κατά αναλογία κομμάτων.
Σε όλες τις εισόδους της Βουλής θα εγκατασταθούν άμεσα ειδικές πύλες θερμομέτρησης. Θα υπάρξει αυστηρή τήρηση του χρόνου ομιλίας των βουλευτών και κάθε λίγο θα διακόπτεται η συνεδρίαση για υγειονομικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών.
***

Ο κορωνοϊός έκλεισε το ευρωκοινοβούλιο

Πάντως ο κορωνοϊός έκλεισε το ευρωκοινοβούλιο. Όλες οι συνεδριάσεις θα γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη. Έτσι οι συνεδριάσεις των διοικητικών οργάνων του Κοινοβουλίου, η σύνοδος της ολομέλειας, καθώς και οι τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων θα πραγματοποιηθούν μόνον εξ αποστάσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία προσώπων πλην του/της προέδρου και του απαραίτητου προσωπικού της γραμματείας και της τεχνικής υποστήριξης»
***

Τον Μάιο η αύξηση της θητείας

Για όσους αγωνιούν πότε θα αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς, τους πληροφορώ ότι το σχετικό διάταγμα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον  Μάιο του 2021.
Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύσει για όλους είτε υπηρετήσουν στα σύνορα είτε όχι. Έτσι η στρατιωτική θητεία θα είναι 12μηνη και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, δεν σημαίνει- όπως με βεβαιώνουν στρατιωτικές πηγές- ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Το θέμα συζητείται και μάλιστα πολύ σοβαρά…

Προσλήψεις στις ειδικές δυνάμεις

 Παράλληλα αρχίζουν οι προσλήψεις επαγγελματιών στρατιωτικών. Όπως μου λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε πρώτη φάση θα προσληφθούν χιλιάδες επαγγελματίες και θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός όμως, μου είπε και κάτι άλλο. Ότι οι περισσότεροι που θα προσληφθούν θα ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις, δηλαδή στα ΛΟΚ, στα ΟΥΚ, στην Ζ-ΜΑΚ και στους αλεξιπτωτιστές.

Ο δεύτερος ναύσταθμος

Με γοργό ρυθμό ετοιμάζονται τα σχέδια για τη δημιουργία ενός δεύτερου ναυστάθμου στη Σούδα, όπως είχε εξαγγείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Με αυτόν τον τρόπο ο Στόλος θα έχει δύο έδρες.
Για να δημιουργηθεί ο ναύσταθμος χρειάζονται πρωτίστως ένα πλήρως εξοπλισμένο μηχανουργείο (για επισκευές και συντήρηση), μεγαλύτερο δίκτυο καυσίμων, επέκταση προβλητών και βεβαίως (ίσως το πιο δαπανηρό) κατοικίες για το προσωπικό της βάσης. Ο ναύσταθμος της Σούδας είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό για εποπτεία της ΝΑ και Κεντρικής Μεσογείου.
***

Μαθήτριες και μαθητές στον αέρα

Είναι πολύ πιθανόν μαθαίνω ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για  να τιμηθούν οι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, να εμφανιστεί, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στην Τανάγρα ένας  VIP επισκέπτης. Εάν γίνει αυτό, δεν πρόκειται βεβαίως για μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά για να πετάξει μ΄ένα Μιράζ- 2000-5. Και κάτι ακόμα: Την ίδια ημέρα η Πολεμική Αεροπορία θα πετάξει στους αιθέρες και οκτώ μαθήτριες και μαθητές της Γ΄Λυκείου με τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που πετούν οι Ίκαροι και με ελικόπτερα.
***

Στο Καστελλόριζο υψώνεις όσο μεγάλη σημαία θέλεις

Για… προβοκάτσια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, αναφορικά με τη σημαία ύψους 40 μέτρων που κυματίζει στο Καστελλόριζο. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός κάνει λόγο για νέα πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας. «Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μέρα πριν την εθνική εορτή της Τουρκία, ανυψώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι, από την Τουρκία. Μάλιστα, το κείμενο συνοδεύεται και από φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η ελληνική σημαία από τα τουρκικά παράλια. Το θέμα, όπως μου είπαν κυβερνητικές πηγές που δεν καταλαβαίνουν οι Τούρκοι είναι ότι το Καστελλόριζο είναι ελληνική επικράτεια και μπορεί να σηκώνουν όσες ελληνικές σημαίες θέλουν οι κάτοικοί του και όποτε θέλουν σε όποιο μέγεθος χωρίς να πάρουν την άδεια από κανέναν.
***

Τουρκική προβοκάτσια

Η πραγματική προβοκάτσια όμως έγινε από τους τούρκους: Σε μια απίστευτα προκλητική ενέργεια προχώρησε η τουρκική πλευρά ανήμερα 28ης Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, το βράδυ της Τετάρτης, σχηματίστηκε με λέιζερ η τουρκική σημαία, απέναντι από το Καστελλόριζο, στην περιοχή Κας.

Δ.Κ: Αν τα μέτρα που μαθαίνω ότι θα ανακοινωθούν δεν αλλάξουν τότε υπάρχει πρωτοφανής ρατσισμός κατά του αθλητισμού. Απίστευτος. Ανοιχτά μπαρ, καφέ, εστιατόρια και απαγόρευση ομαδικών αθλημάτων που γίνονται σε άδεια(!!!) γήπεδα. Εχει λογική αυτό;


Πρετεντέρης @ta_nea – μετά τον «Καραμήτρο Χαλίφη» και τον «Καραμήτρο Σουλτάνο» θα απολαύσουμε και τον «Καραμήτρο Ψυχίατρο» #εμπιστευτικά

Εικόνα


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται, κείμενο που λέει "Πάνε και οι 7 ζωές.."


Θ.ΤΖ: Το Μαξίμου έστειλε σκονάκι στις φιλοκυβερνητικές ντουντούκες. Δεν υπολόγισε όμως ότι τα σκυλάκια του καναπέ είναι και τεμπέλικα. Σιγά μην καθίσουν να το διαβάσουν. Το έκαναν κόπυ-πάστε και το ανέβασαν. Κυριάκο, γίνατε η χλεύη των ηττημένων, δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί.

Εικόνα

Εικόνα


Θ.ΤΖ: Στο ΑΣΥΛΟ – ΣΤΕΓΗ – ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΡΑ, μια σοβαρή κυβέρνηση θα απαντούσε με ΑΠΕΛΑΣΗ ΧΘΕΣ. Και στην παραβίαση των μέτρων για τον έλεγχο του κορονοϊού θα απαντούσε με ΣΥΛΛΗΨΗ το ίδιο λεπτό. Αλλά τι να περιμένεις από ψοφοδεείς ασπόνδυλους γαλαζαίους που τιμούν τους αγώνες της αριστεράς.
…..

Εικόνα


Ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ο Σαλβίνι ήθελε να διώξει και οι αλληλέγυοι τσίριζαν ότι πρέπει να τους “αγκαλιάσουμε”. Μπορεί να είχε δηλώσει και ανήλικος ο σφάχτης.
Επίθεση στη Νίκαια: Αυτός είναι ο 21χρονος Τυνήσιος που σκόρπισε τον θάνατο στην εκκλησία – Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη

thetoc.gr


Αν οι ισλαμιστές δεν βιαζόντουσαν, η Ευρώπη θα γινόταν χαλιφάτο το 2040 χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Θα γινόντουσαν πλειοψηφία και θα έπαιρναν μόνιμα την εξουσία. Ευτυχώς που βιάζονται. Διότι έτσι ξυπνούν τους αφελείς καλοπροαίρετους.
Η «χημειοθεραπεία» της μαντήλας | LiberalGr

liberal.gr


Αν οι ισλαμιστές δεν βιαζόντουσαν, η Ευρώπη θα γινόταν χαλιφάτο το 2040 χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Θα γινόντουσαν πλειοψηφία και θα έπαιρναν μόνιμα την εξουσία. Ευτυχώς που βιάζονται. Διότι έτσι ξυπνούν τους αφελείς καλοπροαίρετους.

Η «χημειοθεραπεία» της μαντήλας | LiberalGr


Και τρίτη επίθεση. Συνεχίστε να χρηματοδοτείτε την εισβολή και τα “προγράμματα ενσωμάτωσης”, ηλίθιοι ευρωπαίοι, ηλίθιοι γαλαζαίοι. sputniknews.gr/kosmos/2020102 via

Επίθεση στο γαλλικό προξενείο στη Σαουδική Αραβία – Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε φύλακα του γαλλικού προξενείου. sputniknews.gr


Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και έκαψε άνδρα- Επειδή «βεβήλωσε το Κοράνι»

Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και έκαψε άνδρα- Επειδή «βεβήλωσε το… Ένας δεύτερος άνδρας κατάφερε να διαφύγει τραυματισμένος lifo.gr


Ρωσία: Νεκρός 16χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό – Φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”
Ρωσία: Νεκρός 16χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό – Φώναζε ‘Αλλάχ Ακμπάρ’
Οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 16χρονο, αφού μαχαίρωσε έναν αστυνομικό και επιχείρησε να πυρπολήσει αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Ταταρστάν.

Καλά να πάθει ΚΑΙ ο πρύτανης. Ας φώναζε την αστυνομία να καθαρίσει το πανεπιστήμιο. Α στο διάλο κάπου με την ενοχικότητα κ την ανοχή.
Παράθεση Tweet
Δεν πιστεύω να είστε τίποτα φασίστες επειδή έσπασαν το γραφείο του πρύτανη και τον άρπαξαν από τον λαιμό να θέλετε τα παιδάκια αυτά να τιμωρηθούν…
 • Εικόνα

Κορωνοϊός: 40.000 ενεργά κρούσματα βάση του ιικού φορτίου στα λύματα “βλέπουν” οι ειδικοί στην Αθήνα

 • Εικόνα

Με τις λεωφορειολωρίδες πρακτικά καταργημένες και καταπατημένες από το φαραωνικό έργο Μπακογιάννη, ο ΟΑΣΑ κινείται για νέα διαγράμμιση, την οποία ανέλαβε… η ίδια εταιρεία που έβαψε τους δρόμους και στον «Μεγάλο Περίπατο»! [του Άρη Χατζηγεωργίου]

Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται! Ο ΟΑΣΑ ανέθεσε τη διαγράμμιση των λεωφορειολωρίδων του στην ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει το βάψιμο της ασφάλτου στην Πανεπιστημίου και τη Βασ. Ολγας για τον Μεγάλο Περίπατο.

Οι σύντροφοι χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτά δεν τα έλεγε ούτε ο Αδόλφος μετά το καθημερινό κοκτειλ 30 «βιταμινών» που του έδινε ο Δρ Μορέλ.

Εικόνα


Οι ιδιοκτητες των κλαμπ που κανουν τα lockdown party με εκατοντάδες πελάτες (κ αναλογες εισπραξεις) θα ειναι οι πρώτοι στα κανάλια που θα ζητάνε οικονομικη στηριξη απ την πολιτεία.


«Κόπηκε» η εκπομπή του Σρόιτερ με καλεσμένο τον Πετράκο – Τι συνέβη;
 • «Κόπηκε» η εκπομπή του Σρόιτερ με καλεσμένο τον Πετράκο – Τι συνέβη;
 • O Alpha αποφάσισε να μην προβάλει την εκπομπή, Tiκ Talk του Αντώνη Σρόιτερ όπου εμφανιζόταν ο Γρηγόρης Πετράκος και έδειξε ταινία

Amazon, Apple, Alphabet and Facebook reported a combined quarterly net profit of $38 billion on Thursday, demonstrating again that economic malaise, upstart competitors and feisty antitrust regulators have had little impact on their bottom line.

Big Tech Continues Its Surge Ahead of the Rest of the Economy – Amazon, Apple, Facebook and Alphabet reported the latest in a string of enormous quarterly profits on Thursday.  nytimes.com


Εγω προτεινω να μη πληρωσουμε τελη κυκλοφοριας φετος αφου ετσι και αλλιώς δε θα κυκλοφορουμε!


Σκληρή παρέμβαση UNESCΟ ακύρωσε το αίσχος στη Μονή Χώρας: Μάζεψαν άρον άρον τα χαλιά.

Σκληρή παρέμβαση UNESCΟ ακύρωσε το αίσχος στη Μονή Χώρας: Μάζεψαν άρον άρον τα χαλιά- Αποτέλεσμα δυναμικής παρέμβασης της UNESCO φαίνεται να είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα – hellasjournal.com


Καρδιακό επεισόδιο υπέστη σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Υγεία». Μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στο στήθος και διαπιστώθηκε ότι περνά ελαφρύ έμφραγμα.

Εικόνα

Κατά πληροφορίες ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για την υγεία του και παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία.


Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο: Όταν ο Μεσούτ Γιλμάζ άναβε τσιγάρο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, 20 χρόνια πριν

Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο: Όταν ο Μεσούτ Γιλμάζ άναβε τσιγάρο κάτω από τον Ιερό Βράχο της… Στην φωτογραφία ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας απεικονίζεται μαζί με την σύζυγό του, Μπερνά. dikastiko.gr


Ένα χωριό σχεδόν ξεχασμένο, με λιγότερες από 60 οικογένειες και μόλις 17 παιδιά Δημοτικού. Η ανάγκη για την επίσκεψη του κλιμακίου των Γιατρών του Κόσμου πριν τον βαρύ χειμώνα ήταν καθοριστική και έγινε πράξη με την στή
Οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin στο πλευρό των κατοίκων της ακριτικής Κύμης – Οι Γιατροί του Κόσμου, με την καθοριστική στήριξη της bwin, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου 2020 στο ακριτικό ορεινό χωριό νομοθέτες, μέτρα για τα πανηγύρια.

“Με την επιφύλαξη”, λεν οι καραγκιόζηδες. Δηλαδή ο γάμος σου απαγορεύεται αλλά ο Κωνσταντίνου με τους λάθρο επιτρέπεται. Ξεφτιλισμένοι, ουρά της αριστερίλας.

Παράθεση Tweet
Ιωάννης Γκιτσάκης @gitsakis
Κι όμως, κατά την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠοικ 67924 (ΦΕΚ Β΄ 4709), όλες οι δημόσιες συναθροίσεις του ν 4703/2020 (για από κοινού διαμαρτυρία, διατύπωση αιτημάτων κλπ), δηλαδή οι διαδηλώσεις και οι πορείες, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, ακόμη και στο επίπεδο 4 (κόκκινο)! Άρα να κάνουμε πάρτι διαμαρτυρίας!
Εικόνα

Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου 1944: μέρα «απολύτρωσης» από τους Ναζί

Ας πούμε ότι είστε ο Μητσοτάκης…

Θα έρθει ο Τσιόδρας και θα σας πει να κλείσετε τα πάντα για να σωθούν ζωές. Ο Σταϊκούρας θα σας δείξει υφεσιακά διαγράμματα και το οικονομικό ολοκαύτωμα ενός νέου lockdown. Θα τηλεφωνήσετε Βρυξέλλες να ρωτήσετε τι γίνεται με το πακέτο ενίσχυσης. Και η αντιπολίτευση είναι σε κατάσταση win-win. Αν πάτε σε lockdown, θα σας χρεώσουν την ύφεση. Αν δεν πάτε σε lockdown, θα σας χρεώσουν τους θανάτους
Κώστας Γιαννακίδης 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 20:14
Την Τετάρτη ο Τραμπ μιλούσε στην Αριζόνα. Και τους έλεγε ότι το lockdown προκαλεί περισσότερους θανάτους από τον ιό. «Θα πεθάνουν άνθρωποι από την πείνα, από ψυχικές νόσους, από ναρκωτικά». Τα νούμερα, φυσικά, δεν βγαίνουν και το επιχείρημα του προέδρου δεν στέκει. Το λέει και ο αλγόριθμος που επικαλέστηκε ο Μακρόν στο διάγγελμά του.
 • Χωρίς μέτρα, η Γαλλία θα μετρήσει τετρακόσιες χιλιάδες νεκρούς. Με 400.000 φέρετρα δεν έχεις ακριβώς μία λειτουργική οικονομία. Εχεις μία ανθηρή βιομηχανία ξύλου. Αυτό θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν και οι Σουηδοί που προσπάθησαν να σταθούν κάπου στη μέση. Είχαν χιλιάδες νεκρούς και ύφεση αντίστοιχη με αυτή που αντιμετωπίζουν και όσοι κατέβασαν τα ρολά.
Κάπως έτσι δεν το είχε σκεφτεί στην αρχή και ο Μπόρις Τζόνσον; Είχε πει στους Βρετανούς ότι θα περάσουν δύσκολα, θα πάνε σε πολλές κηδείες, αλλά θα διατηρήσουν το επίπεδο της ευημερίας τους. Στοιχεία-σοκ: Στο 7,3% τα θετικά τεστ κορονοϊού στην παραλία της Θεσσαλονίκης
 • Η εξίσωση δεν βγαίνει έτσι. Ακόμα και αν πεις να μην ακουμπήσεις την εστίαση και τα θεάματα, όταν οι κολόνες στη γειτονιά γεμίζουν από αγγελτήρια κηδειών, λίγοι έχουν διάθεση να πάνε για ποτό. Αλλωστε θα έχουν πιει νωρίτερα το κονιάκ τους. Είναι, αν θέλετε, το οικονομικό κόστος των αξιών που έχει κατακτήσει ο πολιτισμός μας.
Η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει ανατιμηθεί, κατέκτησε, έπειτα από αιώνες, το επίπεδο που της αξίζει. Αλλά, ταυτόχρονα, η έκρηξη της πανδημίας στη Δύση αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, το τίμημα για τον τρόπο ζωής μας. Η Ανατολή έχει ελέγξει την πανδημία με τρόπους που δεν είναι αποδεκτοί στη Δύση. Και ευτυχώς που δεν είναι. Συνεπώς, το δίλημμα δεν υφίσταται. Η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω χρημάτων.
 • Επί του θέματος μπορούν να γίνουν μόνο κάποιοι συμβιβασμοί, αρκεί να συνομολογήσουμε ότι θεωρούμε φυσιολογικό και αποδεκτό έναν αριθμό απωλειών – δεν γίνεται έξω να έχει καταιγίδα και εσύ να βγαίνεις χωρίς να βρέχεσαι. Ας πούμε τώρα ότι είστε ο Μητσοτάκης. Και έχετε μπροστά σας τα αποτελέσματα που δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προγνώσεις που δίνουν από 3.000 ως 5.000 νεκρούς έως τον Φεβρουάριο.
Αν επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα, οι αριθμοί αυτοί θα μειωθούν θεαματικά. Πριν από την επιβολή καθολικής χρήσης μάσκας, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (στο Σιάτλ) προέβλεπε ότι θα πεθάνουν 8.000 Ελληνες. Η μάσκα μείωσε τις προβλεπόμενες απώλειες κατά 3.000. Τι κάνετε, λοιπόν, ως Μητσοτάκης; Θα έρθει ο Τσιόδρας και θα σας πει να κλείσετε τα πάντα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
 • Μετά θα περάσει ο Σταϊκούρας και θα σας δείξει υφεσιακά διαγράμματα και το οικονομικό ολοκαύτωμα ενός νέου lockdown. Θα τηλεφωνήσετε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να δείτε τι σκέφτονται εκεί και αν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το πακέτο ενίσχυσης. Δεν θα σας πουν και πολλά. Και, πολιτικά, η αντιπολίτευση είναι σε κατάσταση win-win. Αν πάτε σε lockdown, θα σας χρεώσουν την ύφεση.
Αν δεν πάτε σε lockdown, θα σας χρεώσουν τους θανάτους. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει αντίστοιχα διλήμματα. Κατέβασε νωρίς τα ρολά. Αλλά και στο δεύτερο κύμα, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης δείχνουν ότι από ένα σημείο και μετά, σταματούν οι δεύτερες σκέψεις και επιβάλλονται τοπικά lockdown. Υπάρχουν δύο εθνικά ερωτήματα.
 • Αν θα επιβληθεί τοπικό lockdown στην Αττική και αν θα βαδίσουμε στα χνάρια της Γαλλίας, επιβάλλοντας εθνικό lockdown. H απάντηση θα έρθει από τα κρούσματα. Υπάρχει όμως και ένα ερώτημα που διατυπώνεται πανευρωπαϊκά: μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας; H EKT ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα και θα επανεκτιμήσει την κατάσταση τον Δεκέμβριο.
Πρόκειται για δεδομένα που σε μεγάλο βαθμό θα προσδιορίσουν και τη στάση των αγορών. Ολα δείχνουν ότι η Ευρώπη μπαίνει στον πιο σκοτεινό χειμώνα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με χιλιάδες νεκρούς, λαβωμένες οικονομίες και κοινωνίες με εστίες διχασμού ακόμα και για τα αυτονόητα.
 • Θα περάσει, φυσικά, πάντα περνάει. Βέβαια, λένε ότι ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ίδιος. Ομως έτσι έλεγαν και όταν τους θέριζε η ισπανική γρίπη.  Το πρόβλημα με το lockdown δεν είναι το κλείσιμο, αλλά το άνοιγμα μετά Πηγή: Protagon.gr

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας φορούν μάσκες; Οι δικοί μας γιατί δεν κάνουν το ίδιο;