To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (28/6)

Γιατί ο Πάιατ συνάντησε τον πρωθυπουργό των Ιμίων

Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως για τις παρασκηνιακές κινήσεις των Αμερικανών που έχουν ως στρατηγικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα και την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα ενεργειακά και για άλλα ζητήματα τα οποία η Αθήνα θεωρεί ταμπού και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

 • Ο πολύπειρος σε τέτοια ζητήματα Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ έχει αρχίσει σειρά επαφών με διάφορους παράγοντες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής προσέγγισης.
 • Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συνάντησή του με τον Κώστα Σημίτη ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τη μεγάλη… επιτυχία των Ιμίων.
 • Όπως πληροφορούμαι εγκύρως η επόμενη συνάντηση του κ. Πάιατ θα γίνει με ποιοτικό πρόσωπο που έχει επιρροή στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κωδικοί των S300

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι η απόκτηση τεχνογνωσίας από τους Τούρκους για τα πυραυλικά συστήματα των S400 που πρόκειται να προμηθευτούν από την Ρωσία μπορεί να αχρηστεύσει τους S300 που είναι εγκατεστημένοι στη χώρα μας. Στην περίπτωση που περιέλθουν στα χέρια των Τούρκων οι κωδικοί λειτουργίας του συστήματος τότε ο εντοπισμός τους από τα τουρκικά μαχητικά θα είναι υπόθεση ρουτίνας. Όπως αντιλαμβάνεστε ο Πούτιν μας βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Πόλεμος για την ενέργεια

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος από το πελατολόγιο αλλά και τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ. Έχουν ήδη προεξοφλήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και έχουν φτάσει σε σημείο να αναζητούν συμμαχίες ξένων ομίλων αλλά και χρηματοδότηση από τράπεζες για να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Μπουλντόζες και… καμπάνια

Οπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό θα συνοδεύεται από γιγαντιαία επικοινωνιακή καμπάνια, προκειμένου να αναδειχθεί η επίδραση του πρότζεκτ στον τουρισμό και την οικονομία. Όλα δείχνουν ότι οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η εκχώρηση της άδειας για το καζίνο.

Συμφωνία – μαμούθ

Το ενδεχόμενο στρατηγικής σημασίας με πανίσχυρο γερμανικό όμιλο που ασχολείται με εξοπλιστικά, εξετάζει ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα των αμυντικών συστημάτων και ανήκει σε πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία. Λεπτομέρειες για τη συμφωνία, λίαν προσεχώς.

Κώστα Σημίτη

Από το Μαρούσι μάνατζερ, από το Καρπενήσι αγρότης

Από το Μαρούσι μάνατζερ, από το Καρπενήσι αγρότης

Τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης μας ανακοίνωσε εμμέσως – πλην – σαφώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης από την προεκλογική του ομιλία στο Μαρούσι παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία.

 • Ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας έναν μειονεκτικό για την επαρχία ταξικό διαχωρισμό είπε πως άλλα μαθήματα να διδάσκεται στο σχολείο «το παιδί από το Καρπενήσι» και άλλα μαθήματα «το παιδί από το Μαρούσι». Διότι «είναι διαφορετικές οι κοινωνίες και διαφορετική η τοπική οικονομία»

Στο όνειρο της “αυτοδυναμίας” η Ν.Δ προτείνει τα μαθήματα στα σχολεία να καθορίζονται με γνώμονα τις ανάγκες της “τοπικής οικονομίας”, ενώ πρότεινε το 10%-20% των μαθημάτων να καθορίζεται από τους εκπαιδευτικούς.

 • Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ακόμα έναν ταξικό διαχωρισμό αυτή τη φορά από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θέλησε να δώσει ένα όπως αποδείχτηκε ατυχές παράδειγμα.

Στην προσπάθειά του να μιλήσει για τον τρόπο αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης, είπε: «Σκέφτομαι όμως και το νέο παιδί, στο Περιστέρι. Που είναι 20 χρονών και θέλει να πάει σε μια τεχνική σχολή. Και θέλει να έχει μια καλή επαγγελματική εκπαίδευση και να βρει αύριο δουλειά ως ψυκτικός ή ως ένα παιδί που μπορεί να επισκευάζει ανελκυστήρες»

 • Σύμφωνα λοιπόν με την Ν.Δ το παιδί από την επαρχία και το παιδί από το προάστιο δεν μπορεί να σπουδάσει στο “Κολάμπια” και στο Χάρβαρντ.
 • Ίσως τελικά η ΝΔ δεν είναι το κόμμα που θα κυβερνήσει “όλους” τους Έλληνες.

*****

Σε ιδανικό «αυτόχειρα» εξελίσσεται η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τις συνεχείς παλινωδίες και αλλαγές στρατηγικής, για την επόμενη μέρα των εκλογών. Φάνηκε πως η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεπαγόταν τη σταθεροποίηση της γραμμής των ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. και της παραπομπής, στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

 • Αίφνης όμως είχαμε στροφή 180 μοιρών. Φτάσαμε πλέον στην παροχή ψήφου στήριξης ή, έστω, ανοχής, στην ουσία εν λευκώ.
 • Τούτο δε, γιατί ως μεν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, έχει περίπου συμφωνηθεί το περιεχόμενο της από την προηγούμενη Βουλή, ενώ για την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, δε «βγαίνουν τα κουκιά».

** Συγκρουσιακή αναμένεται  την Παρασκευή και το Σάββατο στην Οσάκα της Ιαπωνίας η σύνοδος κορυφής της G20. Η μεγαλύτερη σύγκρουση είναι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την οικονομική και τεχνολογική κυριαρχία, ενώ παράλληλα θα υπάρχει μια άλλη σύγκρουση γύρω από το Ιράν. Πρωταγωνιστές ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ, στην Σύνοδο όπου εκπροσωπείται το …85% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

** Η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον μήνα Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη. Άρα η σύγκρουση Τουρκίας με ΗΠΑ πάει …καλά!

** Μυστήριο επικρατεί με το αέριο μεθάνιο του Άρη, το οποίο τη μία φορά ανιχνεύεται και την επόμενη έχει εξαφανισθεί, αφού η νέα μέτρηση που έκανε το ρόβερ της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, μετά από εντολή του χειριστών του στη Γη, έδειξε ότι η ποσότητα του μεθανίου όχι μόνο δεν ήταν πια καθόλου αυξημένη, αλλά είχε πέσει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο και τόσο γρήγορο σκαμπανέβασμα στις μετρήσεις…

***

Image result for ωραιεσ εικονεσ με θαλασσα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Περι Κώστα Καραμανλή, επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς βγήκε να εκφράσει χθες, πλην του γεγονότος να δηλώσει παρών, διότι υπάρχει πάντα και η μελλοντική θέση του ΠτΔ

“Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια. Mίλησε για να πει ότι μόνον μια κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να δώσει «πολιτική σταθερότητας και αίσθημα ασφάλειας στην χώρα», να καλέσει σε πανστρατιά και επαναπατρισμό όλους τους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος, και να διακηρύξει πως «ορθώς καταψηφίσαμε την συμφωνία των Πρεσπών» διότι «δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το 2008».

 • (Θυμίστε μου, ποιό ακριβώς κεκτημένο? Αυτό που καταδικαστήκαμε λίγο μετά από το Δικαστήριο της Χάγης για ένα ηξεις αφήξεις “Βέτο” στα Σκόπια το 2008, το δικαίωμα του οποίου είχαμε εκχωρήσει από καιρό εν γνώσει του, & τα οποία δεν εντάχθηκαν τελικά στο ΝΑΤΟ χάριν της Γαλλικής αντίδρασης?)
 • Και για να διαμηνύσει επίσης πως στην μεγάλη συντηρητική παράταξη «φοράμε μία φανέλα κι είναι αυτή της Ελλάδας» και ότι «το καλοκαίρι του 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, όταν άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό».

Για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του δεν είχε να πει πολλά παρά το κενό της δεκαετούς σιωπής– «έλεγα πάντα την αλήθεια», είπε μόνον….
Γιούνκερ κατά Καραμανλή: Από το 2004 ως το 2009 μας δίνονταν παραποιημένα στοιχεία.
Ήταν, όντως, μια ιστορική βραδιά. Κι ενδεχομένως θα άγγιζε την πληρότητα εάν η αναδρομή στις παρακαταθήκες του Καραμανλή και της μεγάλης συντηρητικής παράταξης εμπεριείχε μερικές ακόμη, χρήσιμες για την λαϊκή μνήμη, αλήθειες.

 • Εάν, για παράδειγμα, ο Κώστας Καραμανλής επιχειρούσε να εξηγήσει έστω και δέκα χρόνια μετά, πως ακριβώς συνέβη και παρέλαβε το 2004 το δημόσιο χρέος στα 180 δις ευρώ για να το παραδώσει, το 2009, στα 300 δις (ή από το 103% του ΑΕΠ στο 127% του ΑΕΠ).

Εάν επίσης, εκτός από την απόλυτη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδινε και μια στοιχειώδη ερμηνεία για το πώς έγινε και μόνον στην διετία 2008-2009 το χρέος εκτοξεύτηκε στο ιστορικό ρεκόρ των 57 δις ευρώ και πώς συνέβη, την ίδια διετία, και «τα πράγματα βγήκαν εντελώς εκτός ελέγχου» (κατά την δήλωση του νυν κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα όταν ήταν υπουργός Οικονομικών).

 • Ειδικά εδώ, το προσφιλές επιχείρημα των γνωστών «κύκλων» ότι εκείνη η ετεροβαρής αύξηση του δημόσιου χρέους την εξαετία 2004-2009 οφειλόταν στους υψηλούς τόκους που είχαν «κληροδοτήσει» τα υπέρογκα δάνεια της εποχής Σημίτη δεν εκλαμβάνεται πλέον ως αποδεκτή απάντηση.

Διότι από τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν έχει τεκμηριωθεί οριστικά πως ο μέσος όρος πληρωμής τόκων στις δύο περιόδους (1996-2003 και 2004 – 2009 ήταν ακριβώς ο ίδιος: περίπου 10 δις ευρώ ετησίως.

 • Εξίσου χρήσιμο θα ήταν να πει ο Κώστας Καραμανλής, έστω και δέκα χρόνια μετά, πώς το «διαχειρίσιμο έλλειμμα» του 8% που εφέρετο να παρέδωσε στην κυβέρνηση Παπανδρέου εξερράγη τελικά στο 15,4%, γέννησε το «the game is over» του Ολι Ρεν και πήρε μια ολόκληρη χώρα σβάρνα έως το Καστελόριζο και το οκταετές μνημονιακό δράμα.
  (15,4% του ΑΕΠ έλλειμμα το 2009, σήμαινε 36 δις νέο επιπλέον χρέος μόνο μέσα σ’ενα χρόνο!)

Στην δε λοιπή καταγραφή της ιστορικής παρακαταθήκης της ΝΔ – «του κόμματος της μεσαίας τάξης» κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη – επίσης χρήσιμες αλήθειες και προσθήκες θα ήταν, ενδεικτικά και μόνον, οι εξής:

 • Ο επταπλάσιος φόρος εισοδήματος που πλήρωσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2013 σε σχέση με το 2010, ο εννεαπλάσιος φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο ίδιο διάστημα, η κατάργηση το 2014 του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ
 • Η επιβολή φόρου 26% για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το πρώτο ευρώ επί κυβέρνησης Σαμαρά, η επιβολή προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55% (η ίδια προκαταβολή που, με βάση τις δεσμεύσεις του δεύτερου μνημονίου, αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στο 100%), καθώς επίσης και η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στα 650 ευρώ.

Όλα αυτά, απλώς και μόνον προς πλήρη, και ιστορική αποτίμηση, της διαδρομής της παράταξης που, κατά τον Κώστα Καραμανλή «θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης»…” https://tvxs.gr/…/xreos-toy-karamanli-kai-i-istoriki-prosfo…

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Του είπαν ότι θα μιλήσει στο Βελλίδειο, κι'αυτός άκουσε οβελίδιο και πήγε, ε μετά τι να 'κανε;"

*********

LIFO.GR  Νεκροί για μια selfie – Τελικά είναι πολλοί αυτοί που πέθαναν για την τέλεια φωτογραφία  Selfies: πέντε φορές πιο φονικές από τις επιθέσεις καρχαριών
***
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, τώρα!
..

Ω ρε μάνα μου κόσμος! Σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, ειδικοί, ανίδεοι, βαστάζοι, σφουγγοκωλάριοι και κάθε είδους τρωκτικό, σε ένα κράτος απελπισία! Και το αποτέλεσμα; Η εταιρία υπό κατάρρευση… Μια μικρή Ελλάδα, παντού.
Πλήρωνε Έλληνα. Σκάσε και πλήρωνε. Και πήγαινε την άλλη Κυριακή να ψηφίσεις τους νέους …σωτήρες. ?

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται
***ΚΙ ΑΛΛΟ: Δεν το πιστεύω! Κανείς δεν το πιστεύει!
ΜΙΛΗΣΕ!!! Η ντροπή της πολιτικής. Αυτός που καταχρέωσε τη χώρα και μας έφερε εδώ. Και, από κάτω, εκατοντάδες σούργελα παραληρούσαν για το θαύμα!
***ΚΙ ΑΥΤΟ: Τιμώ τον κάθε υποψήφιο που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τον τιμώ που σηκώνεται και βγαίνει μπροστά, ακόμη και αν η ιδεολογία του διαφέρει από τη δική μου. Δεν τιμώ καθόλου -και μου προκαλούν ένα δυσάρεστο αίσθημα- τους ψύλλους. Αυτούς που πηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο και κατηγορούν το κόμμα που κάποτε ανήκαν. Για σκεφτείτε το. Αυτοί δεν έχουν ιδεολογία. Συμφέρον έχουν. Από αυτούς δεν έχετε να δείτε προκοπή. Μην τους ψηφίσετε.
***Την Κυριακή 7 Ιουλίου δεν πληρώνουμε διόδια. Ευκαιρία να τους γυρίσουμε την πλάτη δωρεάν και να πάμε για μπάνιο. Έχουν όλοι ευθύνη, φυσικά κι εμείς… 

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

«Γερά» και «αριστερά» μέχρι την τελευταία στιγμή. 48 ώρες πριν τις ευρωεκλογές η σύζυγος του Θεοχαρόπουλου πήρε μετάταξη στην Εθνική Βιβλιοθήκη –

***

Και τώρα τι θα πουν οι διάφοροι “προοδευτικοί;” ακροδεξιός και ο Δαλάι Λάμα;

Στην ανάγκη επιστροφής των μεταναστών στις χώρες τους, στάθηκε ο  πνευματικός ηγέτης των βουδιστών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC – Τι είπε για την πολιτική του Τραμπ.

 • «Η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους». Αυτό υποστήριξε ο Δαλάι Λάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC,προσθέτοντας ότι η ήπειρος μπορεί να γίνει «μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν οι μετανάστες δεν επιστραφούν πίσω στις χώρες τους.

Ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, ο οποίος ζει ως πρόσφυγας στην Ινδία, έπειτα από τη φυγή του από το Θιβέτ το 1959, δήλωσε ότι μόνο ένας «περιορισμένος αριθμός» μεταναστών πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

 • Στη συνέντευξή του, ο Δαλάι Λάμα πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που είχαν καταφύγει στην Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες πριν επιστραφούν στους τόπους καταγωγής τους.
 • Ακόμη, είπε ότι η Ευρώπη ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά τελικά θα πρέπει αυτοί, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους δώσουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε: «Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα».

Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα τοποθετείται με αυτό τον τρόπο για τους πρόσφυγες.

 • Σε μια ομιλία του που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Δαλάι Λάμα υποστήριξε πως οι πρόσφυγες οφείλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους και να τις ξανακτίσουν.
 • «Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά τη δική τους χώρα. Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους».
 • Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ για το 2018, το 4,4% της περιφέρειας από τους, συνολικά, 512 εκατομμύρια πολίτες, προέρχονται από χώρες εκτός Ένωσης.

WSJ: Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα περάσει από το λαϊκισμό στη μετριοπάθεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

***

Kαταγγελία του Ολυμπιακού κατά της ΕΡΤ λόγω ΠΑΟΚ

Η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ προέβη σε επίσημη καταγγελία εις βάρος της ΕΡΤ στο ΕΣΡ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που φέρεται να έχει η δημόσια τηλεόραση με τον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κάνει λόγο για συμφωνία που υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς μιας και ενοχλήθηκε από τις επαφές του ΠΑΟΚ με τη δημόσια τηλεόραση. 
 
Πέραν της καταγγελίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπάρχει και ανάλογη προς τον Άρειο Πάγο.Η αναφορά – καταγγελία φέρει την υπογραφή του Τάκη Αγραφιώτη. «Οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή – καταγγελία.

***********

***Βγήκαν όλοι να τα χώσουν στον Θεοχαρόπουλο ότι και καλά τρώει εκεί που έφτυνε & ότι για ένα ψωρουπουργειο για μόλις μερικούς μήνες ξεφτιλίστηκε! Αυτός ομως βόλεψε & την γυναίκα του με μετάταξη στην Εθνική Βιβλιοθήκη! Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει μόνο επαγγελματίες κλεφτοκοτάδες σύντροφοι…
 

*** Φρεντι Μερκιουρι της Αιγινας