Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (27/8)


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Να ποιός είναι ιστορικά ο χειρότερος εχθρός αυτού του λαού. Ο ίδιος του ο εαυτός. 

Και το κερασάκι: Ουδέποτε μαθαίνει σωστά την ιστορία του και φυσικά ουδέποτε διδάσκεται.
Κάποια βαριά ονόματα μερικές φορές ψεύτικα, έχουν αναλάβει εργολαβικά και διαχρονικά να την χρησιμοποιούν, να τη σβήνουν με σύνθετες σως ωραιοποίησης και να σερβίρουν πρόθυμα σ αυτό το λαό μόνο αρχαίες δόξες τρομπάροντας το ένστικτο του χωρίς να καλλιεργούν την παιδεία του με ιστορικές αλήθειες.
Ας θυμηθούμε οι λίγο μεγαλύτεροι τι μας δίδασκαν στα σχολεία!

 • Από Γιωργος Αριδας: Ένα ιστορικό θέμα και σήμερα από την ιστορική μας βιβλιοθήκη.

Σαν σήμερα, 26 Αυγούστου 1071. Μια ιστορική ημερομηνία, που, εκτός από τους ιστορικούς, ελάχιστοι γνωρίζουν πόσο σημαντική υπήρξε και τι συμβολίζει. Στις 26 Αυγούστου, λοιπόν, του 1071 διεξήχθη μια από τις σημαντικότερες μάχες στο Μαντζικέρτ, στα βόρεια της λίμνης Βαν της Αρμενίας, όπου ο Βυζαντινός στρατός υπό την ηγεσία του ίδιου του Αυτοκράτορα Ρωμανού Δ΄ Διογένη υπέστη δεινή ήττα από τους Σελτζούκους Τούρκους, που είχαν ως αρχηγό τους τον Αλπ Αρσλάν που έκρινε το μέλλον της Αυτοκρατορίας στην Μικρά Ασία, αλλά και την ίδια της την τύχη, αφού από εκείνη τη μέρα αρχίζει μια παρατεταμένη παρακμή που θα ολοκληρωθεί το 1453 με την πτώση της Κωνσταντινούπολης που αυτή είχε πλέον απομείνει από την μακροβιότερη Αυτοκρατορία της ιστορίας..!!

Σύμφωνα με τους ιστορικούς η μάχη του Μαντζικέρτ υπήρξε ένα θανάσιμο πλήγμα για την κυριαρχία του Βυζαντίου στην Μικρά Ασία, το πιο σημαντικό κομμάτι της Αυτοκρατορίας και φυσικά η τουρκοποίηση της Μικράς Ασίας, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση της Αυτοκρατορίας.!

 • Από τις βασικότερες αιτίες αυτής της οδυνηρής ήττας ήταν οι έριδες εντός του στρατού, οι δολοπλοκίες, οι ίντριγκες, οι μηχανορραφίες, αλλά και το γεγονός ότι ο στρατός του Βυζαντίου αποτελούταν εν πολλοίς από μισθοφόρους που ήταν απείθαρχοι και αδιαφορούσαν και πολλές φορές προέβαιναν σε βανδαλισμούς και λεηλασίες, αλλά και το ότι λίγο πριν την μάχη αποστάτησαν 30.000 στρατιώτες επίτηδες και άλλοι αυταμόλησαν στους Τούρκους ..!

Ο Αυτοκράτορας Ρωμανός, μετά τη μάχη, οδηγήθηκε τραυματισμένος ενώπιον του Αλπ – Αρσλάν, ο οποίος του συμπεριφέρθηκε καλά. Ύστερα τον άφησε ελεύθερο με όρους..

Όταν μαθεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη, η καταστροφή του στρατού στο Μαντζικέρτ, οι αντίπαλοι του Ρωμανού με πρωτοστάτη τον ψευτοφιλόσοφο Μιχαήλ Ψελλό ξεσηκώθηκαν και αφού πήραν την εξουσία ανακήρυξαν Αυτοκράτορα τον Μιχαήλ Δούκα..

Αυτός ο ψευτοφιλόσοφος Μιχαήλ Ψελλός, ήταν παντοδύναμος στο Βυζάντιο κι έκανε ό,τι ήθελε, εξαπάτησαν τον Ρωμανό και αφού τον συνέλαβαν άνθρωποί τους, τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια και στη συνέχεια τον τύφλωσαν και τον εξόρισαν στο νησί Πρώτη της Προποντίδας όπου πέθανε το 1072 εντελώς αβοήθητος από τις πληγές των ματιών του γιατί από εμπάθεια και μίσος τόσο του Μιχαήλ Δούκα, όσο και του Ψελλού, δεν του έδωσαν ούτε γιατρό να περιποιείται τις πληγές του να μην μολυνθούν..!! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το όνομά τους οι Σελτζούκοι Τούρκοι το οφείλουν στον φύλαρχό τους Σελτζούκ και είχαν έρθει από τις στέπες του σημερινού Τουρκεστάν….

****

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ: * ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ στους ελληνικούς δρόμους!

ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ στους ελληνικούς δρόμους! Φονιάδες – οδηγοί θερίζουν ζωές και σπέρνουν την καταστροφή ατιμώρητοι. ΠΛΗΜΕΛΗΜΜΑ λέει! Σκότωσε δύο και τους ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ, όμως εντός δίωρου, αφέθηκε ελεύθερος!!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες αγνοούν τα βασικά της οδήγησης και κυρίως δεν έχουν ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ της σοβαρότητας του εγχειρήματος του να κρατάς τιμόνι. Μεσημέρι Κυριακής (25/8) στο Καματερό, 40χρονος βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και ο 25χρονος οδηγός τον θέρισε, τρέχοντας ιλιγγιωδώς! Τον πέταξε 20 μέτρα μακριά! Έτσι απλά. Τραγική φιγούρα, η γυναίκα του 40χρονου που βγήκε από το σπίτι αναζητώντας τον σύζυγό της χωρίς να ξέρει τι είχε συμβεί…

 • * Στο Αίγιο, 28χρονος, τρέχοντας υπερβολικά, καβάλησε πεζοδρόμιο συνθλίβοντας 67χρονη και το λίγων μηνών εγγόνι της που ήταν στο καροτσάκι του! Έτσι απλά! «Μην δει ανθρώπου μάτι αυτό το πράγμα», είπαν όσοι είδαν… O οδηγός κατέβηκε, αλλά μόλις είδε λιωμένο το κεφάλι του μωρού, καβάλησε το αυτοκίνητο και τους εγκατέλειψε! Κατόπιν… κρύφτηκε στη θάλασσα όπου συνελήφθη!! ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ!!
  * Τι απέγιναν και οι δύο; Αφέθηκαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΠΛΗΜΕΛΗΜΑ βλέπετε! Τόσο απλά. Να κοίταζαν το κινητό τους; Να έλεγχαν μηνύματα; Να ήταν στο Facebook; Να βιάζονταν; Η ουσία είναι ότι θέρισαν ανθρώπινες ζωές, στέρησαν από συνανθρώπους μας το ΙΕΡΟ δώρο της ζωής. Τους έστειλαν στον τάφο. Τόσο απλά. Για μια απροσεξία.

* ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή στους ελληνικούς δρόμους! Παραβιάζουν φανάρια και STOP ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ. Τρέχουν ιλιγγιωδώς! Είναι πολλοί. Χιλιάδες. Ανάμεσά μας. Ίσως πλήρωσαν για το δίπλωμα οδήγησης… Ίσως είμαστε… εμείς μέσα σ’ αυτούς. Ίσως είμαστε τα απόμενα θύματα. Χωρίς λόγο. Έτσι απλά. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2019 ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ συνεχίζεται. Είναι κρίμα. Μα το Θεό, μα τους Αγίους, μα το Γιαχβέ, μα το Βούδα, τον Κούδα ή όποιον… μεγάλο πιστεύει ο καθένας. Είναι κρίμα Έλληνες…

***

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Σκούπα: Ρουφάει όλα τα σκουπίδια η Hoover 1000W της ΕΛΑΣ.
Εκτός από μαφιόζους και εμπόρους ναρκωτικών.
Η επιχειρηματικότητα πρέπει να ενθαρρύνεται, όχι να καταστέλλεται.
Ειδικά όταν δίνει δεύτερο, καλό μισθό στα όργανα.

 • Έχασε. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς να μην χάσει όταν η Νοτοπουλου παρέδιδε στην Χατζηγεωργίου; Πόσο να αντέξει ο άνθρωπος!

Αν υπάρχει παράδεισος επί γης, τότε οι Αντίπαξοι μπορούν να καυχιούνται ότι έχουν τον δικό τους!

…..

 • Όλοι εσείς που διαμαρτύρεστε γιατί έβγαλε η Αστυνομία γυναίκες με παιδάκια στην αγκαλιά από τα Εξάρχεια, είστε υπέρ της Κατάληψης Κτιρίων? Για να το καταλάβουμε δηλαδή και να πάμε να καταλάβουμε κι εμείς ένα, ίσως και απο τα δικά σας και να μην πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, Εφορίες κλπ. Επίσης εσείς τι θα κανατε στο εξωτερικό ως μετανάστες; 
  Θα πηγαίνατε , θα καταλαμβάνατε ένα κτίριο και εκεί μέσα τρυπωμένοι θα γεννούσατε τα παιδιά σας;
  Για δες τε λίγο πως μοιάζει αυτό…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

****

…Είπε η κυρία από τη βιλάρα της Φιλοθέης…Τα κτίρια αυτά κυρια μου ανήκουν σε ιδιώτες και έκαναν μήνυση ώστε να παρέμβει η αστυνομία να τα αδειάσει και να τους παραδώσει την περιουσία τους. Γιατί δεν παίρνεις εσυ μαντάμ τα παιδάκια που μας δείχνεις, στη βιλάρα σου; Πάρε μια οικογένεια να ζήσει μαζί σου, αντί να κάνεις τη φιλευσπλαχνη με το σπίτι του άλλου! Αιντε τοξική σαπουνόφουσκα, μας έπρηξες!
ΥΓ. Εν τω μεταξύ οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι τωρινές. Ποιος ξέρει πού τις βρήκε.

….

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, κείμενο
***
Είναι η τρίτη φορά που μου συνέβει και σήμερα θέλω να το δημοσιεύσω
Πληρώνω με την κάρτα μου και μου δίνουν μόνο την απόδειξη της Τράπεζας ότι πλήρωσα με το POS χωρίς απόδειξη από την ταμειακή τους,,,
Στην απαίτησή μου να μου δώσουν απόδειξη και περνώντας με προφανώς για ηλίθια, με βεβαιώνουν ότι το χαρτί της τράπεζας με καλύπτει..
και γίνεται της “πουτάνας”..
Τρεις περιπτώσεις σε τρία διαφορετικά καταστήματα μέσα σε είκοσι μέρες…. από ανθρώπους που με ξέρουν καλά.. 
Το ερευνώ το θέμα μήπως από το “δεν πληρώνω” περνάμε σταδιακά στο θρασύτατο “δεν δηλώνω”..
καλό πάντως είναι να το ερευνήσουν και οι αρχές..γιατί προφανώς πολλοί τσιμπάνε…
και θυμώνω και λυπάμαι…

****

Τι σχέση έχει ο Ιωάννης Λιανός που προτείνεται από την κυβέρνηση ως πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το Ινστιτούτο Μελετών Δικαίου και Πολιτικής Ανταγωνισμού ΤΙΜΕΔΙΠΑ; Και γιατί αυτή, η όποια σχέση, απουσιάζει από το βιογραφικό του που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα;

***
Ενοχλημένος ο Γιάνης με την ανακοίνωση της άρσης των capital controls. Δικαίως. Σε κανέναν δεν αρέσει να του καταστρέφουν το έργο.

***

Η φωτο μεταναστών που μοιράζονται όλοι σήμερα με κροκοδείλια δάκρυα είναι απ’ τον περασμένο Απρίλιο, όταν τους έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ (που έκανε τις δικές του επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια)

Εικόνα

****

Οι φωτογραφίες που διακινούν τα συντροφια από τα Εξαρχεια, δείχνουν λαθρομετανάστες με μακρυά μανίκια & μπουφάν ως επι το πλείστον. Πριν λίγο η θερμοκρασία στο κέντρο ήταν 36C. Καταλάβατε τί παπαντζα πάνε να πουλήσουν;

 • Οι Συριζαίοι θα έβγαζαν τα CC αλλά δεν πρόλαβαν. Θα ανέβαζαν τον βασικό στα 752€ αλλά δεν πρόλαβαν. Θα φορολογούσαν την Πλουτοκρατία αλλά δεν πρόλαβαν. Θα καταργούσαν τον ενφια αλλά δεν πρόλαβαν. Θα καθάριζαν το Μάτι αλλά δεν πρόλαβαν. Για να σε προλάβω,σε ότι πεις δεν προλαβαν.

Για να έρθει ο λαθρο από Μπαγκλαντές δώθε, έχει σκάσει συνολικά στους ενδιαμεσους διακινητές 4000 δολ. Το κεφάλι ε. Γνωρίζεις ηλίθιε σανοφαγε τι αγοράζεις με 4000 δολ στ Μπαγκλαντές? ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΈΣ! Άρα ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ για κάποιον σκοπό: ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ;;

****

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Πολύς λόγος γίνεται για την πλήρη άρση των Capital Controls κι από ουσία μηδέν.

 • Γιατί πάντα έτσι ήταν τα ΜΜΕ, που κανονικά θα έπρεπε να μεταφράζονταν για πολλά από αυτά σε Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.Ελάχιστο ρόλο παίζει πλέον η πλήρης άρση, ίσως μόνο για το θεαθήναι, όταν δεν έγινε αυτό που επιβάλλονταν να γίνει εξ αρχής. Η επιβολή τους από την πρώτη μέρα της χρεοκοπίας της χώρας & για όσο χρόνο χρειαζόταν.

Τότε έπρεπε να προστατευτεί η πολύτιμη ρευστότητα, πριν μας κουνήσει μαντήλι γι’άλλη γη κι άλλα μέρη, πριν χρειαστεί ο δύσμοιρος ο πολίτης μαζί με όλα τα μέτρα να ανακεφαλαιοποιεί ξανά και ξανά τις τράπεζες του σ’ενα αέναο γαιτανάκι αύξησης χρέους με αύξηση μέτρων.

 • Φυσικά κι αυτή η… παράλειψη, λειτούργησε υπέρ των πονηρών, των υμετέρων, των αχυρανθρώπων, των ξένων τραπεζών και ουκ έστιν τέλος. Όποιος προσπαθήσει να αντιλέξει υποστηρίζοντας ότι αυτό θα επιδείνωνε την ήδη τεταμένη οικονομικά κατάσταση, να τον ενημερώσουμε ότι η Ελλάδα κηρύχθηκε και επισήμως χρεοκοπημένη με απόφαση του ISDA ενεργοποιώντας τα ασφάλιστρα κινδύνου γνωστά & ως CDS’s που πληρώθηκαν, οπότε δεν χρειάζονταν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Η αρμόδια επιτροπή του ISDA για την Ελλάδα (EMEA Determinations Committee) είχε αποφασίσει ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός (credit event), μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης από την ελληνική κυβέρνηση για τα ομόλογα της..

 • Tο credit event είχε οδηγήσει στην ενεργοποίηση συμβολαίων CDS’s, συνολικού ύψους 3,2 δισ. δολαρίων, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του οίκου εκκαθάρισης πιστωτικών παραγώγων Depository Trust & Clearing Corporation. Συνολικά, είχαν πληρωθεί τότε 4.323 συμβόλαια CDS κι εμείς λουστήκαμε μια καραμπινάτη χρεοκοπία, ειδικά με τον τρόπο που έγινε το PSI, χωρίς να προστατέψουμε καν εξ’αρχής την πολύτιμη ρευστότητα μας.
Σήμερα έχουν μπεί μέχρι στιγμής 11 βάρκες. Στις φωτογραφίες που δινουν βάζουν άγαρμπα μωσαϊκό. Εχουμε την γνωστή ΜΚΟ “Lighthouse Relief” που λύνει και δένει σ όλη την Λέσβο, να παραλαμβάνει την πελατεία που δεν αποβιβάστηκε στο σωστό σημείο, απ το Πορτογαλικό σκάφος της Frontex.
,,,,

Εικόνα

Εικόνα

 • SUP γονατιστοί; Εκτός κι αν είχαν κάνει τάμα!

Εικόνα

****
Αλεξανδρούπολη: Έξι νεκροί από ανατροπή βαν που μετέφερε παράτυπους μετανάστες 

Εικόνα

 ***
ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
.
Κύριο Αρθρο

 • Μονόδροµος

Αν πρέπει να αναγνωρίσει κανείς κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι κυβερνώντας εξελίχθηκε. Η ηγεσία του σταδιακά αντιλήφθηκε το αυτονόητο: ότι ο µόνος τρόπος για να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλµα ήταν οι επενδύσεις. Αυτή η καθυστερηµένη συνειδητοποίηση πήρε τη µορφή ενεργητικών παρεµβάσεων του ίδιου του τέως πρωθυπουργού και του επιτελείου του για άρση γραφειοκρατικών εµποδίων σε ορισµένες εµβληµατικές επενδύσεις, µε πρώτη το Ελληνικό.

 • Στην αρχή αυτό γινόταν πίσω από ένα προπέτασµα παλαιοαριστερής ρητορικής. Στο τέλος δεν έµεινε ούτε το προπέτασµα.
 • To Μαξίµου λειτουργούσε συχνά ως γραφείο φαστ-τρακ διευθετήσεων επιχειρηµατικών αιτηµάτων – γεγονός που αναγνώριζαν και δηµοσίως ορισµένοι από τους εξυπηρετηθέντες.

Η αναδροµή έχει σηµασία, διότι σήµερα ο ΣΥΡΙΖΑ εµφανίζεται ως αντιπολίτευση να καταγγέλλει ακόµη και τις συµβάσεις που είχε εκείνος συνοµολογήσει. Η στάση αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε ανάποδη κυβίστηση, εµποδίζοντας την πολιτική που ο ίδιος εφάρµοζε ως µονόδροµο

****

Αυξήσεις – φωτιά

Αυξήσεις – φωτιά
Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι το περιβόητο σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ σε πρώτη φάση περιλαμβάνει αύξηση των τιμολογίων κατά 15%. Βέβαια οι συνέπειες αυτής της τακτικής θα είναι ολέθριες για τη ΔΕΗ που κινδυνεύει να χάσει εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε…

****

Ομορφος, υποβρύχιος κόσμος

Τον υποβρύχιο χορό μεταξύ χρώματος και φωτός που αποκαλύπτει η μυστική ζωή των λουλουδιών παρουσιάζει ταινία με τίτλο Ontogeny και οι δημιουργοί του λένε χαρακτηριστικά… «Τα λουλούδια επικοινωνούν μαζί μας σε διάφορα επίπεδα. Καταγράφοντάς τα ως μέρος μιας βιολογικής συνομιλίας ανάμεσα στο χρώμα και το σχήμα, καταφέραμε να τα αναδείξουμε ως ξεχωριστές μορφές ζωής», με όλα αυτά να γίνονται σε ένα ειδυλλιακό φιλμάκι όπου χρησιμοποιούνται το νερό, το φως και ορισμένες τεχνικές της κάμερας προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή απεικόνιση των ιδιαίτερων δομών που σχηματίζουν τα φυτά…

****

 • Ενα χάπι για την καρδιά μας

Ενα χάπι που συνδυάζει τέσσερα φάρμακα προλαμβάνει το ένα τρίτο των καρδιακών προβλημάτων αποκάλυψε καινούργια έρευνα Βρετανών και Ιρανών επιστημόνων που υποστηρίζει ότι η ημερήσια λήψη ενός φθηνού απλού χαπιού που συνδυάζει 4 φάρμακα (ασπιρίνη για την αραίωση του αίματος, στατίνη για τη μείωση της χοληστερόλης και δύο αντιυπερτασικά φάρμακα) είναι ασφαλής και μειώνει τον κίνδυνο ανακοπής, εγκεφαλικού επεισοδίου και αιφνίδιου θανάτου στους ανθρώπους άνω των 50 ετών!

***

Αλλαγές χρήσεων

Αντικείμενα σε διαφορετικές από τις συνηθισμένες χρήσεις τους ανακαλύπτουμε σε κάθε γωνιά της μικρής μας πατρίδας και, ίσως, αυτό δεν είναι άσχετο με τις καινούργιες συνήθειες τις οποίες μας επέβαλλε η οικονομική κρίση, όπως έλεγε και το τραγούδι «μην πετάξεις τίποτα, φτάσαμε στ’ ανείπωτα» και εκεί που παλιά αντικείμενα ήταν καταχωνιασμένα σε αποθήκες, ντουλάπες και συρτάρια, ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε κάπως αλλιώς…

***

 • Eλληνικά, νόστιμα και δυναμωτικά

Αφθονες στην Ελληνική γη βρίσκονται οι τροφές που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού και καθώς η τροφή είναι το φάρμακο όπως είπε ο Ιπποκράτης, οι υπερτροφές είναι αυτό που χρειάζεται για να αποφύγουμε κρυώματα και εποχικές γρίπες, δηλαδή τα εσπεριδοειδή, οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, το σκόρδο, το σπανάκι, τα αμύγδαλα και, φυσικά, κάθε είδους τσάι!

Κατηγορία

****

Αλλο φορολογικό, άλλο ασφαλιστικό και άλλο εκλογικό νόμο φτιάχνει ο Μητσοτάκης, που φτιάχνει μία άλλη Ελλάδα μέσα σε 2 μήνες. Διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα, που πλασάρεται ως καλύτερη, αλλά έχει ξεκάθαρο στόχο να διατηρήσει την εξουσία σε γαλάζια χέρια για πολλά χρόνια.

 • Ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στα μεγάλα συμφέροντα, υπό τον μανδύα της προσέλκυσης επενδύσεων, ιδιωτικές επικουρικές για να πάρουν κάτι και οι ασφαλιστικές και βουλευτές κατά παραγγελία που δεν χρειάζονται την ψήφο του λαού!

Η αρχή έγινε με το επιτελικό κράτος, όπου πήρε πολλές εξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά με τις φοροελαφρύνσεις γλύκανε την κοινή γνώμη για να δομήσει το αφήγημα του καλύτερου «αύριο» και να μην τσινήσει το Φθινόπωρο, όταν έρθουν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο φτωχός προϋπολογισμός του 2020 και η αύξηση κατασχέσεων/πλειστηριασμών.

 • Παράλληλα, με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, προσπαθεί να διασφαλίσει και την παραμονή του στην εξουσία, στα ύστερα χρόνια της τετραετίας, όταν θα έχει συσσωρευμένη πολιτική φθορά και τα ποσοστά του θα έχουν πάρει την κάτω βόλτα. Περιμένει πως θα ανοίξει νέα δεξαμενή ψηφοφόρων με την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ώστε να κερδίσει στα σημεία και να πάρει το αναλογικό μπόνους εδρών που σχεδιάζει στο νέο σύστημα.

***

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Image result for ωραιεσ εικονεσ φυση

Image result for ωραιεσ εικονεσ φυση

Image result for ωραιεσ εικονεσ φυση

Image result for ωραιεσ εικονεσ φυση