To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (26.10.2020)

Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Πηγή: © SanSimera.gr

 • Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Η μνήμη του εορτάζεται (και από τους Καθολικούς) στις 26 Οκτωβρίου και στις 8 Νοεμβρίου γι’ αυτούς που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).

Ο Δημήτριος γεννήθηκε γύρω στο 280 στη Θεσσαλονίκη, επί αυτοκράτορος Μαξιμιανού, και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό και έφτασε ως το βαθμό του χιλίαρχου, σε ηλικία μόλις 22 ετών. Φύση φιλομαθής και ερευνητική αναζητούσε το υψηλό και το αληθινό και το βρήκε στη χριστιανική πίστη, της οποίας έγινε διαπρύσιος κήρυκας στη Θεσσαλονίκη.

 • Σχημάτισε ένα κύκλο νεαρών μαθητών και τους δίδασκε την Αγία Γραφή στις υπόγειες στοές κοντά στα δημόσια λουτρά της πόλης. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνάθροισης, οι ειδωλολάτρες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν ενώπιον του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, που παρεπιδημούσε στη Θεσσαλονίκη. Όταν ο αυτοκράτορας του ζήτησε να απαρνηθεί την πίστη του, ο Δημήτριος του απάντησε: «Τω Χριστώ μου πιστεύω μόνον». Ο Μαξιμιανός εξοργισμένος από τη θαρραλέα στάση του αξιωματικού του διέταξε να τον φυλακίσουν.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους μαθητές του Δημητρίου, ο Νέστορας, παρουσιάστηκε στο στάδιο της Θεσσαλονίκης, όπου ο Μαξιμιανός διοργάνωνε αθλητικούς αγώνες και ζήτησε να αγωνιστεί εξ ονόματος των χριστιανών με τον θηριώδη και ακατανίκητο παλαιστή Λυαίο, ειδωλολάτρη καταγόμενο από το Σίρμιο της Πανονίας (σημερινή Μητροβίτσα Σερβίας). Με την πεποίθηση ότι έχει τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού, ο Νέστορας μπήκε στην παλαίστρα και όχι μόνο νίκησε τον Λυαίο, αλλά τον σκότωσε, όπως ο Δαυίδ τον Γολιάθ στην Παλαιά Διαθήκη.

 • Οργισμένος ο Μαξιμιλιανός από την ήττα του εκλεκτού του, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Νέστορα και τη θανάτωση του Δημητρίου με λογχισμούς. Ο Δημήτριος τάφηκε στον τόπο του μαρτυρίου του, όπου αργότερα χτίστηκε περίβλεπτος ναός προς τιμήν του. Από τον τάφο του ανάβλυζε μύρο, εξού και η ονομασία Μυροβλήτης.

Σπάνια ένας άγιος έχει ταυτισθεί τόσο στενά με μία πόλη, όσο ο Άγιος Δημήτριος με τη Θεσσαλονίκη. Θεωρήθηκε ανέκαθεν από τους Έλληνες ο φρουρός της πόλης, που μαζί με το λαό αγωνίζεται εναντίον των Σλάβων, Αβάρων, Αράβων, Νορμανδών, Φράγκων, Τούρκων και άλλων βαρβάρων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου 1912), γεγονός που θεωρήθηκε θαύμα.

 • Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/714
 • © SanSimera.gr

Το βίντεο ΣΟΚ Γαλλικής τηλεόρασης για το Ισλάμ‼️

www.facebook.com/100582891773461/videos/346900569971622

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ και ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

 • Επειδή όσοι δεν τον σέβονται ΔΕΝ πρόκειται να φύγουν από μόνοι τους, θα πρέπει η κυβέρνηση: * να φυλάξει τα σύνορα ΠΟΛΥ καλύτερα * να εντατικοποιήσει τις απελάσεις και τους επαναπατρισμούς * να γίνει ΠΟΛΥ πιο αυστηρή στην χορήγηση ασύλου [44% (!!!) κατά το α’ εξάμηνο του 2020]

ΑΥΤΑ να τα πείτε στην κυβέρνηση που αφήνει ανεξέλεγχτους τους μουσουλμάνους. Μας προειδοποίησε μέχρι και ο Σίσι, αλλά εμείς εδώ είμαστε φιλάνθρωποι. Μη μας πουν ρατσιστές οι συριζαίοι και ο ύποπτος Κωνσταντίνου. Ακόμα θυμάμαι τη φωτογραφία του με τη μολότοφ έξω από τη Marfin.


Πριν από 16 χρόνια όταν στην Ολλανδία ρώτησα έναν open minded… Ολλανδό, ‘γιατι δεν θέλετε τους Μαροκανους στην χώρα σας’ η απάντηση του ήταν ‘επειδη θέλουν να κάνουν ένα μικρό Μαρόκο μέσα στην Ολλανδία’ με άλλα λόγια μια μικρή αποικία… διακινούν όλα τα ναρκωτικά.


Καλημέρα. Θα συνεχίσουν να κάνουν υπομονή. Την ημέρα που θα κρίνουν κατάλληλη θα εκδικηθούν και για αυτό. Το πλήθος των μουσουλμάνων στην Ευρωπαική Ένωση πλησιάζει τον κρίσιμο αριθμό.


 • Όταν είσαι σίγουρος πως υπήρξε Άγιος Δημήτριος, αλλά για τον κορονοϊό έχεις τις αμφιβολίες σου.
Εικόνα

Εικόνα

 • ΑΛΕΞΗΣ: Δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό: Ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα είναι ο πτωχευτικός κώδικας. Το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά της διακυβέρνησής μας, θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο.

ΛΑΤ: Η Γαλλία, μας δείχνει το σωστό δρόμο αντιμετώπισης των φανατικών ισλαμιστών. Δεν τους φοβάται, δεν τους σέβεται, δεν τους θέλει όσο αρνούνται να προσαρμοστούν στην κουλτούρα της. Τον ίδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ αν θέλει να προστατέψει τα κεκτημένα και τις αξίες της.

 • ΔΗΜ.ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ@ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΕικόνα
Αν κοιμάστε νωρίς μανάρια μου θα ξυπνάτε νωρίς και θα κολλήσετε πρώτοι
 • Εικόνα

Εικόνα


Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την «πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες 49 και 50 ετών.» Δλδ πίσω από τα ισχύοντα για δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες από 40 ετών (φωτό ΦΕΚ).

Εικόνα


 • Ο Μακρον πολεμάει το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ο Σισι μας προειδοποιεί για τρομοκράτες ανάμεσα στους λαθρομετανάστες. Η Τουρκία τους χρησιμοποιεί εναντίον μας. Η μεγάλη καρδιά, @nmitarakis πανηγυρίζει που το άσυλο είναι “παραγωγικό”. Να γελάς και να κλαις…

Εικόνα

Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας. Αν δεν τον σέβεστε, να φύγετε

Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας. Αν δεν τον σέβεστε, να φύγετε
 • Η ενέργεια του Εμ. Μακρόν να αναρτήσει σε δημόσια κτίρια του Μονπελιέ και της Τουλούζης τα σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, τον αναδεικνύει στον υπερασπιστή του τρόπου ζωής μας.

Η κίνηση του αυτή σηματοδοτεί την υιοθέτηση των συγκεκριμένων σκίτσων από το επίσημο γαλλικό κράτος. Κάτι που αναγορεύει το συνδηλούμενο τους σε ένα εθνικό πρότυπο. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι πλέον έχουν απέναντι τους όχι μεμονωμένα άτομα, αλλά ένα οργανωμένο κράτος.

 • Τι συμβολίζει αυτή η ενέργεια του Εμ. Μακρόν; Τι μηνύματα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση; Δεν υπερασπίζεται απλώς την ελευθερία του λόγου. Αν την περιορίσουμε σε αυτό το σημείο, μικραίνουμε το μέγεθος της πράξης του.

Η ελευθερία του λόγου -που δεν σημαίνει απλώς την ελευθερία της εκφοράς του, αλλά κυρίως την μη ύπαρξη συνεπειών αν ο λόγος είναι ενοχλητικός, αιρετικός- αποτελεί μια από τις σταθερές του τρόπου ζωής του δυτικού κόσμου. Όσες μαύρες σελίδες υπήρξαν στην Ιστορία του ήταν συνδεδεμένες και με την κατάλυση της.

 • Συνεπώς, η ευαισθησία που επιδεικνύουμε όταν αυτή απειλείται, έχει βαθιά ιστορική βάση. Και αυτή την ευαισθησία δεν την επιδεικνύουμε μόνον απέναντι στους φανατικούς του Ισλάμ, αλλά απέναντι σε κάθε φανατικό. Απέναντι σε κάθε πολίτη που θεωρεί τα πιστεύω του μέρος της ταυτότητας του, η οποία είναι μια επινόηση των τελευταίων χρόνων που τελικά κατακερματίζει τις κοινωνίες.

Οι ταυτότητες, φαίνεται πως είναι η μήτρα του κάθε φανατισμού, καθώς συγκροτούνται μονοθεματικά. Ολοκληρωτικά. Περιχαρακώνουν ομάδες πολιτών, τις συλλογικότητες, οι οποίες οχυρωμένες πίσω από το μοναδικό συστατικό της ταυτότητας τους, το υπερασπίζονται κάθε φορά που νομίζουν πως απειλείται από τον λόγο του Άλλου.

 • Παράγουν εχθρούς, παράγουν μίσος.

Ο τζιχαντιστής, ο οποίος έχει ταυτίσει την θρησκεία του με τον εαυτό του, που την έχει καταστήσει όχι μέρος της ταυτότητας του, αλλά την ταυτότητα του ολόκληρη, δεν επιδεικνύει ουδεμία ανοχή σε όλους αυτούς που την αμφισβητούν λόγω και έργω. Στην προκειμένη περίπτωση τους δολοφονεί. Αυτό απαιτεί η θρησκευτική κουλτούρα του.

 • Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά είναι κάτι που βρίσκεται, όχι μόνον εκτός των ορίων του νομικού πολιτισμού μας, αλλά κυρίως εκτός των ορίων του τρόπου ζωής μας και ολόκληρου του αξιακού συστήματος των κοινωνιών μας.

Ο φόβος μήπως ενοχλήσουμε κάποιους φανατικούς με αυτά που λέμε ή γράφουμε, αναιρεί όλες τις κατακτήσεις των κοινωνιών στις οποίες ζούμε. Ο φόβος και η αυτολογοκρισία, προσβάλλουν την δημοκρατία μας.

 • Και το εξοργιστικό είναι πως οι επίδοξοι δολοφόνοι είναι φιλοξενούμενοι. Αυτοί επέλεξαν να έρθουν στην γειτονιά μας, γιατί τους άρεσε ο τρόπος που ζούμε. Δεν πήγαν στις ομόθρησκες χώρες, γιατί σε αυτές δεν υπάρχουν ελευθερίες, δεν υπάρχει πολυχρωμία στην καθημερινότητα, δεν υπάρχει το όνειρο και η προοπτική.

Συνεπώς, ως φιλοξενούμενοι, η ελάχιστη υποχρέωση τους είναι ο σεβασμός των κανόνων αυτών που τους φιλοξενούν. Δεν ήρθαν στις πατρίδες μας για να αλλάξουν τον δικό μας τρόπο ζωής, αλλά για να επιδιώξουν να έχουν μια καλύτερη ζωή.

 • Όσοι πραγματικά αυτό επιζητούν, ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν είναι η προσαρμογή και η υπακοή στους νόμους των χωρών που αυτοί επέλεξαν να πάνε. Οι υπόλοιποι, όλοι αυτοί που έρχονται στον πολιτισμό μας για να τον προσβάλλουν, επιβάλλοντας τον δικό τους ή για να οικοδομήσουν τα δικά τους γκέτο μέσα στις δικές μας κοινωνίες, ας φύγουν. Να πάνε από εκεί που ήρθαν.

Και αν δεν φεύγουν μόνοι τους, όλα τα κράτη έχουν τους μηχανισμούς προστασίας του πολιτισμού τους. Ο Μακρόν έδειξε την αρχή αυτού του δρόμου.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "220 atb: bia a+(bu)= (a+bl+C Va3b ath=ひ People think they don't understand math, but it's all about how you explain it to them. If you ask a drunkard what number is larger, 2/3 or 3/5, he won't be able to tell you. But if you rephrase the question: what is better, 2 bottles of vodka for 3 people or 3 bottles of vodka for 5 people, he will tell you right away: 2 bottles for 3 people, of course. -Israel Gelfand"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΧΤΕΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ!
 • George Adalis B
Εχτές έσπευσα να δημοσιεύσω μια φωτογραφία από το λιμάνι της Ρόδου με παραταγμένα πολεμικά πλοία, την ώρα που το Oruc Reis μαζί με τις τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες έπλεε 13.5 μίλια από τις ακτές της Ρόδου και σε κοντινή απόσταση έπλεαν σκάφη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Ουδείς κατάλαβε τα βαθύτερα νοήματα της φωτογραφίας μου μιας που το μόνο που είπα είναι «βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας»!
Την φωτογραφία την ΕΒΑΛΑ για να δείξω ότι κάποιοι εγκληματούν ΑΣΥΣΤΟΛΑ με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Διότι οι Τούρκοι, σε όλο το διάστημα που κυκλοφορούσαν έξω από τη Ρόδο και ο στόλος μας τους είχε στενό μαρκάρισμα. ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Γιατί αυτοί είναι οι Τούρκοι. Ψάχνουν το εύκολο θύμα , το ανυπεράσπιστο. Και σε περίπτωση που προκαλούνταν εχτές θερμό επεισόδιο, σκόπευαν να βυθίσουν με πυραύλους όλα τα πλοία που είχαμε αραγμένα μέσα σε λιμάνια!
Η ερώτησή μου λοιπόν ήταν απλή και χτες ΔΕΝ ήθελα να την κάνω για ευνόητους λόγους:
Είναι δυνατόν έξω από το λιμάνι της Ρόδου, να διεξάγεται ουσιαστικά ΠΟΛΕΜΟΣ κι εσύ να έχεις δεμένα τα πλοία σου στα λιμάνια σα να λες στον Τούρκο, να εδώ είμαστε, βυθίστε μας! Τι θα συνέβαινε αν ξέσπαγε θερμό επεισόδιο εχτές; Θα ήταν ΝΑΙ ή ΟΧΙ οι 3 ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ ΜΑΣ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;
Αλλά ποιος να τα σκεφτεί όλα αυτά; Οι άκαπνοι πολιτικάντηδες ή τα βολεμένα τρόλια που κυκλοφορούν ακόμα και στη δική μου σελίδα και το παίζουν μπατριώτες;
Επειδή αυτές τις μέρες έχω στριμώξει την Κυβέρνηση κι επειδή γνωρίζουν ότι προτίθεμαι να προβώ σε αποκαλύψεις, στήνουν ήδη μια επιχείρηση φθοράς της αξιοπιστίας μου! Κι αυτό τους τρώει απ ότι φαίνεται πολύ περισσότερο χρόνο απ ότι θα έπρεπε να τους τρώει η αντιμετώπιση των Τούρκων!
Εβαλαν λοιπόν κάτι … κλαμένες μυροφόρες που ζουν με κάνα κατοστάρι ευρώ χορηγίες που τους δίνουν κάθε εβδομάδα, να ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ τον κόσμο και πάλι για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά. Με μια επιχείρηση σπίλωσης του ονόματός μου!
Και τι δεν είπαν!!! Στην αρχή έγραφαν σε μυστικές ομάδες που έχουν ότι η φωτό είναι παλιά και ότι στο λιμάνι δεν έχει ούτε ένα σκάφος μέσα. Όταν τους έκραξαν οι Ροδίτες που έβλεπαν με τα μάτια τους, είπαν ότι δεν είναι σκάφη του Π.Ν. αλλά του Λιμενικού μας!!! Κι έχουν δοθεί διαταγές να μην συμμετέχει το λιμενικό μας σε επιχειρήσεις!!!
Εφόσον τα ραντάρ των Τούρκων και οι δορυφόροι τους κατασκόπευαν εχτές όλη μέρα τις κινήσεις των πλοίων μας και τα είχαν στοχεύσει με σκοπό να τα βυθίσουν, σημαίνει ότι γνωρίζουν καλά για ποια σκάφη μιλάμε! Συνεπώς, αφού τα ξέρουν, μπορώ κι εγώ να απαντήσω στην μαύρη προπαγάνδα όσων με εκβιάζουν επί της ουσίας να πάψω να μιλάω:
Στις 13:30 εντός του λιμένα της Ρόδου, στον προβλήτα της κρουαζιέρας, βρισκόταν ΤΡΕΙΣ (3) ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ. Το τέταρτο πλοίο της φωτό ανήκε στην δύναμη της Frontex, το οποίο και αυτό αποτελούσε επίσης στόχο των Τούρκων!
Και το βράδυ τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού έγιναν ΤΕΣΣΕΡΑ (4).
Κανένα σκάφος του λιμενικού δεν υπήρχε εκεί που δείχνει η φωτό. Τα πολεμικά μας πλοία ήταν ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ τύπου Ρουσσέν ( η Ρίτσος και η Ρουσσέν). Και άλλες ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ παλαιότερου τύπου, Κομπαντάντ ΙΙΙ, (η Σημιτσόπουλος και ο Βότσης) !
Κι ερωτώ τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας και τον Πρωθυπουργό: Την ώρα της όξυνσης της κατάστασης με το Oruc Reis εχτές, με τους δύο στόλους κοντά, ήταν ή δεν ήταν πρόβατα επί σφαγή τα 4 πλοία μας; Ηταν ή όχι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η ενέργειά σας να τα αφήσετε χτες ελλιμενισμένα την στιγμή που ένα θερμό επεισόδιο ήταν πιο κοντά από ποτέ;
Μήπως εχτές σας ξύπνησα απότομα κι αναγκαστήκατε να βάζετε λυτούς και δεμένους να λένε ότι ΔΕΝ ήταν σκάφη του ΠΝ αλλά σκάφη του Λιμενικού;;;
Εμένα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια σας! Εδώ πλέον έχουμε ΠΟΛΕΜΟ. Και σε έναν πόλεμο οι ζωές των πολεμιστών μας δεν μπορεί να τίθενται σε κίνδυνο από άχρηστα ανθρωπάκια, που αντί να σκέφτονται τα πάντα, κάνουν το παν να μας αποδείξουν ότι λειτουργούν ως πιτσιρίκια που παίζουν στην κουζίνα με τα playmobil τους!
ΥΓ1.
Η σημαία ανάποδα είναι διεθνής συμβολισμός ότι το κράτος τελεί εν κινδύνω!
ΥΓ2.
ΣΕ ΛΙΓΟ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ! ΠΟΙΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
Και αυτό ήταν το κρυφό μήνυμά μου με την χτεσινή φωτογραφία. Δεν το έλαβαν και στράφηκαν εναντίον μου! Θα το λάβουν λοιπόν δημοσίως εντός της ημέρας, ως συνέχεια του παρόντος άρθρου! Γιατί εδώ που φτάσαμε, ή θα σοβαρευτούν ή θα έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου!
….
Η εικόνα ίσως περιέχει: νερό, κείμενο που λέει "1. 2. ΡΟΔΟΣ ΣΤΙΣ 13:30 r.r.a."

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!!

Στην πρώτη φωτό (του κ.Φάνη Χατζημανώλη) βλέπετε το πέρασμα του Oruc Reis και του στολίσκου του τουρκικού Π.Ν. όπως το αποθανάτησε ο τηλεφακός του στα 13.8 μίλια από τις ακτές της Ρόδου!
 • George Adalis B στο fb
Η δεύτερη φωτό είναι τα Ελληνικά σκάφη δεμένα στο λιμάνι της Ρόδου το ένα πίσω από το άλλο! Η φωτό τραβήχτηκε ΣΗΜΕΡΑ 24/10/2020 ΣΤΙΣ 13:30 !!!
Για να ξέρετε ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ !!!
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
….
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, νερό και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "1. fani crestions 2. ΡΟΔΟΣ ΣΤΙΣ 13:30 r.r.a."
 • ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ! ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΑΛΕ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν εξευτελίζει την Ελληνική κυβέρνηση! Σας δίνω σήμερα την πορεία του Oruc Reis και πάλι. Όσο κι αν φαίνεται κοντά στην Ρόδο, εντούτοις δεν παραβίασε ΟΥΤΕ τα 6 μίλια ΟΥΤΕ τα 12 μίλια που η χώρα μας έχει ΚΑΘΗΚΟΝ να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Μέχρι τώρα, στην τελευταία του στροφή, έχει κάνει ένα πέρασμα στα 13.8 μίλια από τις ακτές της Ρόδου!!!
Στην μία φωτό βλέπετε την καινούρια πειρατική πορεία του Oruc Reis ανατολικά της Ρόδου και στην άλλη βλέπετε την επιμέτρηση με ειδικό εργαλείο, της απόστασης του πλοίου από την τελευταία του στροφή, από τις ακτές της Ρόδου στο Φαληράκι. Και πάντα στα ντοκουμέντα που παρουσιάζω βάζω ΚΑΙ ημερομηνίες!
Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση ΔΕΝ πράττει το καθήκον της, ως οφείλει απέναντι στην πειρατεία του Ερντογάν! Διότι στο σημείο αυτό βρίσκεται η υφαλοκρηπίδα της ΕΛΛΑΔΟΣ. Και σαφώς βρίσκεται η ΑΟΖ της χώρας μας!
Κι ενώ ο Ερντογάν πραγματοποιούσε όλες τις προηγούμενες μέρες παράνομες έρευνες εντός τη Ελληνικής ΑΟΖ του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελλόριζο) τώρα πια κάνει παράνομες έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας μεγάλων νησιών όπως η Ρόδος, εξευτελίζοντας όχι μόνο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ε.Ε. !
Ουσιαστικά δηλαδή, κάνει πράξη όσα μας έλεγε τόσο καιρό. Ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα! Πράγμα εξωφρενικό!!!
Σαφώς και αργότερα, θα συνεχίσει τις έρευνές του νότια της Κρήτης! Μπορεί να μην πλησιάσει καν στα 12 μίλια της Κρήτης αλλά θα πλέει εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας του νησιού! Άλλωστε το δήλωσε κιόλας!
Και γι αυτό δεν μιλάει κανείς!!!
Ούτε τα παπαγαλάκια της ΝΔ που το παίζουν πατριώτες! Ούτε καν η αντιπολίτευση!!
Πλέον ζούμε μια ξεκάθαρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και κανείς δεν αντιδρά!
Μας πούλησε πάλι παραμύθι ο Στόλντεμπεργκ ότι συμφώνησαν για ακύρωση των ασκήσεων Ελλάδα και Τουρκία κι ο Σουλτάνος εξέδωσε τρεις νέες navtex με ασκήσεις με πραγματικά πυρά!
Από την μια λοιπόν έχουμε έναν πειρατή που σταδιακά αυξάνει ποσοτικά και ποιοτικά τις προκλήσεις του εναντίον της χώρας μας κι από την άλλη έχουμε μερικά φοβισμένα ανθρωπάκια που δεν λένε να αντιδράσουν στις προκλήσεις των Μπουνταλάδων!
Ουσιαστικά, μπορεί τώρα ο Ερντογάν να μην δείχνει να ενδιαφέρεται για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια. Τον ενδιαφέρει να διατρανώσει ότι δεν έχουμε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Αργότερα όμως, θα δείτε ότι θα επιχειρήσει έρευνες και στα 6 μίλια και κάπου θα προβεί σε έρευνες και στα 4 μίλια. Γιατί το επόμενο σχέδιό του είναι να θέσει ζώνες στο Αιγαίο! Αλλού να έχουμε 6 μίλια, αλλού 12 κι αλλού 3 μίλια!
Και θα το κάνει γιατί τα φοβισμένα ανθρωπάκια φοβούνται μην χάσουν τα κεκτημένα της υπερκομματικής και διακομματικής ομάδας που λειτουργεί ως φαμίλια και ουσιαστικά διαλύει την χώρα μας!
Αυτή είναι η θέση μου χρόνια τώρα κι αυτό περιγράφω αυτές τις μέρες! Απλά, η πατριωτική φράξια της ΝΔ, προσπαθεί να με φιμώσει από την ημέρα που είπα ότι οι ελίτ σε Ελλάδα και Τουρκία τα έχουν βρει στην συνδιαχείριση του πλούτου του Αιγαίου! Και στρέφουν την προσοχή του κόσμου στα 12 μίλια ενώ θα έπρεπε να έχουν βγει στα κάγκελα που η κυβέρνηση δεν αντιδρά σκληρά στην παραβίαση της υφαλοκρηπίδας μας εδώ και μήνες!
ΥΓ 1.
Και πάντα στα ντοκουμέντα που παρουσιάζω βάζω ΚΑΙ ημερομηνίες! Οχι όπως κάποιοι γκεμπελίσκοι που παρουσιάζουν παλιές ρότες του καραβιού ως σημερινές και παλιές φωτό ως καινούριες!!!
ΥΓ 2.
Οταν η κυβέρνηση έκανε κάποιες σωστές κινήσεις, πρώτος το ανέδειξα εδώ μέσα και στην αρθρογραφία μου! ΟΜΩΣ, όταν παίρνει στραβά το τιμόνι, εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω και να συμπράξω! Για την ακρίβεια αγαπητά μου νεοδημοκρατόπουλα, τον κώλο σας να χτυπάτε κάτω, όπως βγάλαμε τα άπλυτα του Τσίπρα στην φόρα με το Σκοπιανό ζήτημα έτσι θα βγάλουμε και τα δικά σας! Ο,τι κι αν κάνετε δεν πρόκειται να κάνω πίσω, ούτε εγώ ούτε και όσοι έχουν την γαλανόλευκη μέσα στην ψυχή τους…
….

Κ.Π – ΜΗΝΥΜΑ:

Ενα απλό παράδειγμα μέρους του πτωχευτικού κώδικα (γιατί υπάρχουν πολλά): Εστω ότι έχει πληρώσει κάποιος τα δύο τρίτα του στεγαστικού του δανείου και για λόγους αυτονόητους (ανεργία, μείωση εισοδήματος κλπ) δεν μπορεί να συνεχίσει, η ζητά μικρότερες δόσεις με αναδιάρθρωση του δανείου του που οι τράπεζες στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ παραχωρούν. ΤΟΤΕ…
 • Τον πτωχεύουν, του παίρνουν το σπίτι, κάθε είδους εισόδημα πάνω από 1200 ευρώ (αυτό το επανέφεραν από τα 600 ευρώ που σκόπευαν να περάσουν αρχικά) και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο βρουν εάν το σπίτι που “σκοτώνεται” αξιακά σε πλειστηριασμούς που πολλές φορές χτυπάνε οι ίδιες οι τράπεζες, δεν καλύπτει την αξία του υπολοίπου.
Σε περίπτωση που ο οφειλέτης θέλει να πάρει πίσω το σπίτι του πρέπει να πληρώσει αγοράζοντας το στην εμπορική του αξία εξ ολοκλήρου (όχι “σκοτωμένο”) και οχι μόνο πληρώνοντας το υπόλοιπο της οφειλής του.
Αυτά για τον πρωτοφειλέτη. Σαφώς και ο εγγυητής θα θεωρηθεί επίσης συνοφειλέτης και δεν θα εξαιρεθεί από την ίδια τύχη.
 • Ουτε έντιμη, ούτε ηθική αυτή η αθλιότητα & πολύ περισσότερο δεν τελειώνεις ποτέ από το περιουσιακό ξήλωμα.
Στις ΗΠΑ, στη Μέκκα του καπιταλισμού, σου παίρνουν το σπίτι κι απλά οι οφειλές σου όσες κι αν είναι, ακόμη κι αν ξεπερνούν την αξία του ακινήτου τελειώνουν εκεί, διότι έμμεσα αναγνωρίζεται η ευθύνη της τράπεζας.
 • Οσοι πιστεύουν ότι το θέμα δεν τους αφορά, ας αλλάξουν πλευρό. Επίσης όσοι στραβοί ακόμη βλέπουν τα πράγματα μέσα από άκρως μυωπικά κομματικά γυαλιά, δίνοντας άφεση αμαρτιών. Γιατί μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Ο πτωχευτικός νόμος θα επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας αμείλικτος υποκαθιστώντας κάθε δικαστήριο. Στο πρώτο επαγγελματικό στραβοπάτημα η στην πρώτη αδυναμία πληρωμής των υπέρογκων φόρων των ακινήτων, τα χάνει. Κι όσο περισσότερα έχει, τόσο πιο ευάλωτος.
 • Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά τώρα που θα έπρεπε να σείεται το σύμπαν από αντιδράσεις, είμαστε ανέμελα ήρεμοι κι από αύριο θα είμαστε όλοι οιονεί πτωχευμένοι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "To νου σας γιατί σε λίγο καιρό εκτός από τις Ευπαθείς Ομάδες θα έχουμε και τις Ψυχοπαθείς Ομάδες."


ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»
 • Η Κατερίνα Μπούτζα, μια Γιαννιώτισσα που ζει και εργάζεται στην Ιαπωνία, γράφει για την εμπειρία του covid εκεί.
 • https://typos-i.gr/article

«Τι κάνετε εκεί στην Ιαπωνία;» είναι η ερώτηση που ακούω πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, ειδικά όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα Γιάννενα. Αν και είναι δύσκολο να απαντήσω για την Ιαπωνία γενικότερα, στο Κυότο όπου κατοικώ εδώ και τρία χρόνια, η κατάσταση φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί μιας και προσφάτως μπήκαμε στην κατηγορία επικινδυνότητας 1.

Αυτό που έχει αρκετό ενδιαφέρον είναι πως φτάσαμε από ένα μέρος που επηρεάστηκε από την πρώτη στιγμή από τον ιό -οι Κινέζοι τουρίστες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις τουριστών που επισκέπτονται το Κυότο- σε μια σχετική εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Στην αρχή της πανδημίας ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Ενδεικτικά, όπως και στην Ελλάδα, έτσι κι εδώ τα χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν, ενώ μέχρι και σήμερα τα Nintendo Switch είναι σε έλλειψη στην αγορά!

 • Γενικό lockdown όμως δεν επιβλήθηκε. Η εθνική κυβέρνηση έδωσε μόνο συστάσεις στους πολίτες και στις επιχειρήσεις τις οποίες και ακολούθησαν ευλαβικά. Μπορεί βέβαια να μην απαγόρευσε την κυκλοφορία, έκλεισε όμως τα σύνορα.

Όσο η Ευρώπη ήταν σε lockdown δεν μας επηρέασε ιδιαίτερα το κλείσιμο των συνόρων. Όταν όμως τα πράγματα στην Ευρώπη -και ειδικά στην Ελλάδα- άρχισαν να γίνονται κάπως πιο ομαλά εν όψει καλοκαιριού ενώ η Ιαπωνία εξακολουθούσε να διατηρεί κλειστά τα σύνορα, δημιουργήθηκε μια αμηχανία σε όλους εμάς τους ξενιτεμένους.

 • Και όσο βαδίζαμε προς το τέλος του καλοκαιριού και η κατάσταση παρέμενε η ίδια, οι ελπίδες μας να γυρίσουμε στην χώρα μας εντός του 2020 εξανεμίζονταν. Πλέον τα σύνορα σιγά-σιγά ανοίγουν, αλλά οι εταιρίες ή τα πανεπιστήμια ζητούν από τους υπαλλήλους και τους φοιτητές τους αντίστοιχα να αποφύγουν τις μετακινήσεις εκτός Ιαπωνίας.

Βοήθησε το κλείσιμο των συνόρων; Νομίζω πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για να βγάλουμε συμπεράσματα. Σίγουρα όμως κλόνισε την Ιαπωνική οικονομία και τον τουρισμό. Το Κυότο είναι μία από τις πιο -αν όχι η πιο- τουριστική πόλη της χώρας. Μέσα σε λίγους μήνες αφότου ξεκίνησε η πανδημία η πόλη άλλαξε δραματικά.

 • Αν θα έπρεπε να βρούμε ένα θετικό στοιχείο θα ήταν πως μπορέσαμε να δούμε το Κυότο, τις “αγριοκερασιές” (δλδ. Sakura) και όλα τα αξιοθέατα με κυριολεκτικά  κανέναν τουρίστα. Πριν την πανδημία το Κυότο ήταν προσανατολισμένο στους ξένους τουρίστες με αγγλικές πινακίδες παντού και υπαλλήλους που μιλούσαν αγγλικά στα καταστήματα (συνήθως ξένους φοιτητές).

Μισό χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην. Τα tourist friendly μαγαζιά έχουν κλείσει, τα περισσότερα πλέον ακολουθούν τη μόδα και τις προτιμήσεις των Ιαπώνων, οι αγγλικοί κατάλογοι σχεδόν εξαφανίστηκαν και φυσικά ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων έκλεισε.

 • Η Ιαπωνική κυβέρνηση μετά το κλείσιμο των συνόρων προσπάθησε να βοηθήσει τον τουρισμό της χώρας με μια καμπάνια όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα Κοινωνικού Τουρισμού, με την οποία μπορείς να κάνεις κράτηση για ένα δωμάτιο με έκπτωση 35% (επιδοτούμενη από το κράτος) και 15% έκπτωση επιπλέον υπό τη  μορφή κουπονιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε καταστήματα της περιφέρειας στην οποία έχεις πάει διακοπές με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η καμπάνια αυτή κατά τη γνώμη μου αποδεικνύεται αρκετά επιτυχημένη μιας και πολλοί Ιάπωνες ταξίδεψαν στο Κυότο την περίοδο του ιαπωνικού «δεκαπενταυγουστου» (δηλ. Obon) και αναμένεται να ταξιδέψουν το Νοέμβριο για να απολαύσουν τα φθινοπωρινά κόκκινα φύλλα Σφενδάμου ή αλλιώς Kōyō.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μερικές συνήθειες των Ιαπώνων που -κατά τη γνώμη μου πάντα- έχουν συμβάλει θετικά στη μη διασπορά του ιού, θα ήταν οι εξής:

Μάσκα. Παντού. Από όλους. Τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, ακόμα και στον δρόμο όταν περπατάμε μόνοι μας.

Θερμομέτρηση όταν πηγαίνουμε και όταν φεύγουμε από την δουλειά. Σε ένα κοινό τσατ στέλνουμε την θερμοκρασία μας έτσι ώστε αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα να μπορέσουμε να δράσουμε απευθείας.

Αποφυγή χαιρετισμών δια χειραψίας και φιλιών. Η παραδοσιακή  κουλτούρα της Ιαπωνίας να χαιρετάς με μια απλή υπόκλιση βοήθησε αρκετά στο να μην έρχεσαι σε σωματική επαφή με τον άλλον. Είναι μια συνήθεια που είναι πολύ πιο εύκολο να την αποκτήσεις απ΄όσο νομίζουμε.

Αυτόματες πόρτες. Και τα πιο μικρά συνοικιακά μαγαζιά έχουν αυτόματες πόρτες. Το ίδιο ισχύει και για τις τουαλέτες των καταστημάτων. Μπορείς εύκολα δηλαδή να αποφύγεις να αγγίξεις επιφάνειες όπως πόμολα, καπάκι τουαλέτας ή χερούλι βρύσης μιας και είναι τις περισσότερες φορές αυτοματοποιημένα. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και ένα άλλο κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας, ένα μικρό πετσετένιο μαντηλάκι που έχει ο καθένας στην τσάντα του και όταν πλένει τα χέρια του σε κοινή ή δημόσια τουαλέτα χρησιμοποιεί αυτό για να σκουπιστεί.

 • Σπρέι αντισηπτικό σε όλα τα καταστήματα. Όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα είσαι υποχρεωμένος (όχι λόγω επιβολής από την κυβέρνηση, αλλά περισσότερο από κατανόηση της ανάγκης  και σεβασμό να προστατέψεις το κοινωνικό σύνολο) να ψεκάσεις τα χέρια σου με αντισηπτικό. Εάν το ξεχάσεις, ο υπάλληλος θα στο θυμίσει ευγενικά και εσύ θα ζητήσεις συγγνώμη που δεν το έκανες και θα ψεκάσεις τα χέρια σου με μια υπόκλιση. Επίσης, στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα υπάρχουν και ειδικές κάμερες θερμομέτρησης.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η αίσθηση ασφάλειας, σεβασμού και εμπιστοσύνης που σε διακατέχει, όταν γνωρίζεις πως όλοι τηρούν την οδηγία για χρήση μάσκας όχι μόνο για την δική τους προστασία αλλα και να προστατέψουν τους υπόλοιπους.

 • Πως είναι να είσαι τόσο μακριά εν μέσω πανδημίας; Δύσκολο. Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να φύγουμε από την χώρα όλο αυτό το διάστημα και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε να επιστρέψουμε στις χώρες πάνω από έναν χρόνο. Παρόλα αυτά, περιμένουμε με υπομονή και ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

«Θα ξαποστάσουμε μαζί/κάτω απ’ το θόλο των πλατάνων» λέει ο Σεφέρης, και μένει να ελπίσουμε πως όταν γυρίσουμε πίσω θα υπάρχουν ακόμα πλατάνια στο παραλίμνιο…


Would love to visit a place that looks like this in the fall | Autumn inspiration, Seasons, Autumn aesthetic