Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (24.2.2021)

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ – από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

****

Απομακρύνει την άρση του lockdown το φορτίο της Αττικής

Στη μεγαλύτερη τιμή τους από την έναρξη της πανδημίας έφθασαν την Τρίτη τα καταγεγραμένα κρούσματα στην Αττική με 1.047 περιστατικά, γεγονός που απομακρύνει την 1η Μαρτίου ως ημερομηνία χαλάρωσης των μέτρων.

****
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ο Α. Τσίπρας ζητάει την κεφαλή επί πίνακι της Μενδώνη, γιατί ξεγελάστηκε στο διορισμό ενός καλλιτεχνικού διευθυντή. Ο Α. Τσίπρας που ως Πρωθυπουργός, ξεγελάστηκε αυταπατώμενος, παίζοντας στα ζάρια την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, γιατί επιμένει να υπάρχει;
****

Πρετεντέρης

για ανεξήγητους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου προσωπικά με τον Μητσοτάκη. Απλώς όταν ξεκινάς έναν πόλεμο πρέπει να ξέρεις και πως θα τον τελειώσεις. Διότι θα πολεμήσουν κι οι άλλοι #εμπιστευτικά

Εικόνα

****
ΔΙΑΒΑΣΑ – ΠΑΥ.ΔΕΠ.:  (Πριν από πολλά χρόνια σε ένα Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής επαρχίας υπήρχε μια δασκάλα. Το όνομα της ήταν κυρία Τόμπσον.
Την πρώτη μέρα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, στάθηκε μπροστά από τα παιδιά της πέμπτης τάξης, τους συστήθηκε και στη συνέχεια τους είπε ένα μεγάλο ψέμα. Όπως και οι περισσότεροι άλλωστε δάσκαλοι, κοίταξε τους μαθητές της και τους είπε ότι τους θα τους αγαπάει και θα τους προσέχει όλους το ίδιο.
Αλλά αυτό ήταν αδύνατον, γιατί εκεί στην μπροστινή σειρά, κάθονταν ένα μικρό αγόρι, ο Τέντυ Στάλλαρντ.
…….
Η κυρία Τόμπσον είχε παρατηρήσει τον Τέντυ από την προηγούμενη χρονιά και δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα. Δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά, δεν συμμετείχε στην τάξη, τα ρούχα του ήταν συνέχεια βρώμικα και σίγουρα δεν έκανε όσο συχνά έπρεπε μπάνιο.
Ο Τέντυ ήταν ένα παιδί που την δυσαρεστούσε όποτε τον έβλεπε για αυτό και απολάμβανε τις στιγμές που σχημάτιζε με τον κόκκινο στυλό της τα τεράστια Χ στα τετράδια του, έσβηνε τα λάθη του ή βαθμολογούσε με 6 και με 5 τις εργασίες του.
Στο σχολείο, όπου δίδασκε η κυρία Τόμπσον, ήταν υποχρεωμένη να ελέγχει το παρελθόν όλων των παιδιών που υπήρχαν στη τάξη της. Ακόμη και του μικρού Τέντυ. Έτσι όταν άνοιξε τα αρχεία του, την περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.
…….
Ο δάσκαλος που είχε τον Τέντυ στην πρώτη τάξη του Δημοτικού έγραφε για αυτόν: «Ο Τέντυ είναι ένα υπέροχο παιδί όλο χαμόγελο. Είναι οργανωτικός, μελετηρός και έχει καλούς τρόπους. Είναι μια έμπνευση για τα παιδιά που βρίσκονται γύρω του.»
Η δασκάλα που είχε τον Τέντυ στη Δευτέρα Δημοτικού έγραφε: «Είναι εξαιρετικός μαθητής, τον συμπαθούν πολύ οι συμμαθητές του αλλά ο ίδιος μοιάζει πολύ προβληματισμένος επειδή η μητέρα του πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και η ζωή στο σπίτι του πρέπει να είναι πολύ δύσκολη.»
Η δασκάλα που τον δίδαξε στην Τρίτη Δημοτικού έγραφε: «Ο θάνατος της μητέρας του του στοίχισε πολύ. Ο ίδιος προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, αλλά ο πατέρας του δεν του δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Η άσχημη κατάσταση στο σπίτι θα τον επηρεάσει πολύ σύντομα, αν δεν αλλάξει γρήγορα κάτι.»
………..
Ο δάσκαλος του Τέντυ στην Τετάρτη Δημοτικού έγραφε: «Ο Τέντυ έχει παραιτηθεί και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το σχολείο. Δεν έχει πολλούς φίλους και πολλές φορές κοιμάται στην τάξη.»
Η κυρία Τόμπσον συνειδητοποίησε το πρόβλημα και αισθάνθηκε ντροπή για τον εαυτό της. Αισθάνθηκε ακόμη χειρότερα, όταν όλοι οι μαθητές της, της έφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα τυλιγμένα με αστραφτερά περιτυλίγματα και όμορφες κορδέλες. Όλοι, εκτός από τον Τέντυ. Το δικό του δώρο ήταν αδέξια τυλιγμένο σε ένα βρώμικο, καφέ χαρτί που μάλλον πριν ήταν η σακούλα ενός παντοπωλείου.
………..
Η κυρία Τόμπσον δυσκολεύτηκε να το ανοίξει. Τα περισσότερα παιδιά γέλασαν όταν έβγαλε από μέσα ένα βραχιόλι που είχε φτιάξει ο ίδιος με σπάγκο και πέτρες αλλά και ένα ανοιχτό, μισογεμάτο μπουκάλι με άρωμα. Σηκώθηκε από τη θέση της και σταμάτησε απότομα των γέλιο των παιδιών όταν φώναξε δυνατά πόσο πολύ της άρεσε το δώρο του. Στη συνέχεια φόρεσε το βραχιόλι και έριξε λίγο από το άρωμα στο χέρι της.
Ο Τέντυ έφυγε τελευταίος εκείνη τη μέρα από την τάξη. Βγαίνοντας από τη πόρτα γύρισε προς τη δασκάλα του και της είπε με θλιμμένη φωνή «Σήμερα κυρία μυρίζετε σαν τη μαμά μου!»
…………
Η κυρία Τόμπσον έκλαψε πολύ εκείνη τη μέρα. Από τότε σταμάτησε να μαθαίνει τα παιδιά ανάγνωση, γραφή και αριθμητική. Αντ “αυτού, άρχισε να τα διδάσκει.
Αγαπούσε όλα τα παιδιά αλλά έδινε ιδιαίτερη προσοχή στον μικρό Τέντυ. Κάθε φορά που τον βοηθούσε στα μαθήματα του, το μυαλό του έμοιαζε να ζωντανεύει. Όσο περισσότερο τον ενθάρρυνε, τόσο πιο γρήγορα απαντούσε στις ερωτήσεις της. Μέχρι το τέλος του έτους, ο Τέντυ είχε γίνει ένα από τα πιο έξυπνα παιδιά της τάξης και, παρά το ψέμα της ότι θα αγαπούσε όλα τα παιδιά το ίδιο, ο Τέντυ ήταν πλέον και επίσημα ο αγαπημένος της.
Την επόμενη χρονιά η κυρία Τόμπσον ανέλαβε πάλι την Πέμπτη Δημοτικού και έβλεπε τον Τέντυ μόνο στα διαλείμματα. Μια μέρα, προς το τέλος του έτους, βρήκε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα του σπιτιού της. Το σημείωμα είχε την υπογραφή του Τέντυ και έγραφε: «Είσαστε ακόμη η καλύτερη δασκάλα που είχα ποτέ στη ζωή μου».
……………
Έξι χρόνια μετά η κυρία Τόμπσον έλαβε άλλο ένα σημείωμα, αυτή τη φορά με το ταχυδρομείο. Ήταν πάλι ο Τέντυ και της έγραφε ότι είχε τελειώσει τρίτος σε βαθμό το Λύκειο, αλλά εκείνη ήταν ακόμη η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.
Τέσσερα χρόνια μετά, πήρε άλλη μια επιστολή από τον Τέντυ. Της έγραφε ότι είναι δύσκολα στο Πανεπιστήμιο αλλά πολύ σύντομα θα έπαιρνε το πτυχίο του και με καλό βαθμό. Τέλειωσε το γράμμα του γράφοντας ότι ακόμη εκείνη είναι η καλύτερη και η πιο αγαπημένη του δασκάλα που είχε ποτέ.
……………
Έπειτα από τέσσερα χρόνια άλλο ένα γράμμα από τον Τέντυ έκανε την εμφάνιση του στο ταχυδρομικό κουτί της κυρία Τόμπσον. Της έγραφε ότι αφού πήρε το πτυχίο του, αποφάσισε να προχωρήσει λίγο ακόμη τις σπουδές του. Τέλειωνε την επιστολή γράφοντας ότι παραμένει η καλύτερη και η αγαπημένη του δασκάλα. Αλλά αυτή τη φορά το όνομα με το οποίο υπέγραφε ήταν διαφορετικό: Δρ. Θίοντορ Φ. Στάλλαρντ
Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η κυρία Τόμπσον πήρε ακόμη ένα γραμμα από τον Τέντυ εκείνη την άνοιξη. Της έγραφε ότι είχε βρει μια κοπέλα και επρόκειτο να την παντρευτεί. Της έλεγε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει μερικά χρόνια πριν και αναρωτιόταν αν θα μπορούσε εκείνη, να καθίσει στη θέση που κάθεται η μητέρα του γαμπρού. Φυσικά εκείνη το έκανε..
…………………..
Πήγε στο γάμο φορώντας στο χέρι εκείνο το βραχιόλι από πέτρες που της είχε κάνει δώρο ο Τέντυ και φορώντας το άρωμα που του θύμιζε τη μητέρα του.
Την στιγμή που ο Δρ. Στάλλαρντ την αγκάλιασε της ψιθύρισε στο αυτί: «Σας ευχαριστώ, κυρία Τόμπσον, γιατί πιστέψατε σε μένα. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ γιατί με κάνατε να αισθανθώ σημαντικός και μου δείξατε πως μπορώ να κάνω τη διαφορά».
Η κυρία Τόμπσον με δάκρυα στα μάτια του απάντησε: «Τέντυ, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Εσύ είσαι αυτός που μου έμαθε ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Δεν ήξερα πώς να διδάξω τους μαθητές μου μέχρι που σε γνώρισα.»…..

****

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Τάιγκερ Γουντς μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε στο Λος Αντζελες. Ο πιο διάσημος παίχτης στην ιστορία του γκολφ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το οποίο αναποδογύρισε και έπεσε σε δέντρα.

  • Ο Γουντς που ήταν μόνος στο αυτοκίνητο ανασύρθηκε ζωντανός και νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται αρκετά σοβαρή. Hδη ο Αμερικανός παίχτης του γκολφ βρίσκεται στο χειρουργείο χωρίς ωστόσο να εκφράζονται φόβοι για την ζωή του.

Σήμερα στα ΝΕΑ «Το ελληνικό #MeToo

αναλώνεται σε μία κομματική κόντρα, χωρίζοντας τους βιαστές σε δεξιούς και αριστερούς αποθαρρύνοντας τόσο τα θύματα να μιλήσουν, όσο και τους πολίτες να καταδικάσουν σύσσωμοι, αφού γνωρίζουν πως ότι πουν θα αποτελέσει όπλο κομματικού αφηγήματος»

Εικόνα


Εικόνα

Nikos Romanos@NickRomanos

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Ένα από τα θύματα του άνανδρου κτήνους, ο 28χρονος αστυνομικός Χρήστος Μάτης, κατά την διάρκεια ληστείας σε τράπεζα.

Εικόνα

****
Το 2018 ο Λιγνάδης προσκλήθηκε από τον τέως ΠτΒ – Ν. Βούτση σε εκδήλωση της Βουλής για τον Ν. Μαντέλα. Εκεί ο Λιγνάδης απήγγειλε και ποιήματα. Κατά τη συνήθη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, δείτε τις φωτό πριν τις εξαφανίσουν.

Εικόνα

Εικόνα

****
“Φοιτητής” στο ΑΠΘ από το 2011, ο Τουφεξης.

Εικόνα


****
ΕΛΕΝΑ ΣΑΓ: Εκτός από σεναριογραφος, κατακριτης των πάντων μας προέκυψε και νομικός υπέρ του δολοφόνου Κουφοντίνα…..

Εικόνα

****
ΚΑΤ.ΚΟΝΤ: Η ξεφτίλα της δημοσιογραφίας μόλις είπε στον ΣΚΑΪ ότι ο Λιγνάδης επειδή βίωνε βαθιά μέσα του την αρχαία τραγωδία – είχε μπερδευτεί όλο αυτό στο μυαλό του – και γι αυτό έκανε τα αίσχη που έκανε. Δεν υπάρχει χάσταγκ να σας σηκώσει εσάς, τέλος.

Εικόνα

****
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κάλεσε τον Εύρυτο να φιλοτεχνήσει κεντρικούς τοίχους της πόλης, με ήρωες του 1821. Μπράβο για την πρωτοβουλία.

Εικόνα

****
Είμαστε στη φάση της πιθανής απώλειας ανθρώπινης ζωής που για το νομικό μας σύστημα είναι το υπέρτατο αγαθό. Παρ’ όλα αυτά… facebook.com/tis.k

ΕικόναΕικόνα

****

Δεν φροντίζεις να μάθουν Ελληνικά, πληρώνεις ιεροδιδασκάλους για κατήχηση στο Κοράνιο και καθηγητές της τουρκικής που την αναγνωρίζεις ως πρώτη γλώσσα “ελληνοπαίδων” και στα 18, με σπαστά Ελληνικά, τους βάζεις στο πανεπιστήμιο με ποσόστωση για να ενσωματωθούν! Πανέξυπνο σχέδιο.
****
Είναι τέτοιος ο πανικός τους στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέβασαν τις φωτογραφίες με τον Λιγνάδη απο την εκδήλωση στην ευρωβουλή που διοργάνωσε ο Γεωργούλης και συμμετείχε και η λαλίστατη Σοφία Μουτίδου. Άτιμο πράγμα το σκρινσοτ. Γιατί κατεβάσατε τις φωτογραφίες?? syriza.gr/article/id

Εικόνα

****

Γ.Π: Πριν από λίγο οι γνωστοί κουκουλοφόροι έφτασαν και στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουμε ένα «δημοσιογραφικό» σύστημα που αναδεικνύει στόχους και έναν βραχίονα που εκτελεί. Επιτέλους ας ξυπνήσουν κάποιοι, η θέση τους είναι στην φυλακή, όχι στους δρόμους να τρομοκρατούν.

****

ΩΧ ΩΧ ΩΧ: Έρχονται πολλές καταγγελίες από φοιτήτριες για σεξουαλικη παρενόχληση, από τεράστιο όνομα πολιτικού… Προσδεθειτε!

****
Μια συμβουλή: πριν κλαψουρίσετε δημοσίως και μας χαρίσετε στιγμές γέλιου, καλό είναι να διαβάσετε τους όρους χρήσης του μέσου που σας φιλοξενεί. Αλλιώς, φτιάξτε δικό σας και πείτε και για τον Κουφοντίνα, και για τον σχωρεμενο τον Λάντεν και όποιον άλλον τρομοκράτη θέλετε.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Εχθες στο άρθρο του συριζα υπήρχε η φωτό αριστερά. Σήμερα,μετά το ξεβράκωμα, έκαναν το προφανές και εκκαθαρίσαν την συλλογή φωτό απ τον Λιγνάδη, που τότε ήταν ένας απ αυτους τους καλλιτέχνες που θα άλλαζαν τον κόσμο. Άδικο και λίγο το #ΣΥΡΙΖΑ_Βουρκος για εσας, συντροφοι.
Εικόνα

Εικόνα

****
Σ.Κ: Ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, καλό είναι να σωπάσουν, γιατί εκτίθενται. Ας αφήσουν τα θύματα να μιλήσουν. Μόνο τα πραγματικά θύματα να μιλήσουν και όχι εκείνοι-ες που μιλούν για δημοσιότητα ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες.
****
Τάκης Θεοδωρόπουλος: Υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα #καθημερινη #kathimerini
Υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα – Ασχολείσθε με τον βόρβορο και κινδυνεύετε να παραμελήσετε τα μεγάλα εθνικά θέματα. Σας ανακαλώ εις την τάξιν. kathimerini.gr
******
Μουντιάλ του Κατάρ-Σοκαριστικά στοιχεία: Περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν πεθάνει στα έργα
Μουντιάλ του Κατάρ-Σοκαριστικά στοιχεία: Περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν πεθάνει… Τα σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα “Guardian”… enikos.gr

****

  • Από εκεί που φώναζαν ότι η κυβέρνηση δολοφονεί τον Κουφοντινα, τώρα φωνάζουν γιατί η χούντα Μητσοτάκη τον ταΐζει με το ζόρι. Αποφασίστε σύντροφοι τι θέλετε; Να πεθάνει ή όχι;