To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (23 Μαϊου 2020)

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εικόνα

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ΜΚΟ: Λέγεται ότι οι εισαγγελικές αρχές που διευρύνουν την υπόθεση έχουν ταυτοποιήσει σημαντικά ευρήματα και έχουν βρει σημεία και τέρατα. Ήδη, η οικονομική αστυνομία έκανε ντου σε τρεις από αυτές. Μόλις το πόρισμα ολοκληρωθεί και προχωρήσουν οι κατά νόμο ενέργειες, θα γίνει πολύς ντόρος, καθώς το θέμα έχει ψαχνό. Το χρήμα που διακινείται είναι απίστευτο, ενώ υπάρχουν και πολλές καταγγελίες για τον ρόλο που παίζουν κάποιες ΜΚΟ και στη διακίνηση μεταναστών.


ΜΗΝΥΜΑ: Οσα δεν τόλμησε η γνωστή δύσκαμπτη ΕΕ στα 11 χρόνια κρίσης τα τόλμησε με μία πανδημία & κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν ιστορικές εξελίξεις. Η ΕΚΤ ενέκρινε ένα γενναίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που πιθανόν θα αυξήσει χωρίς αξιολογήσεις χωρών, το Σύμφωνο Σταθερότητας ανεστάλη εν ριπή οφθαλμού, οι “αμαρτωλές” κρατικές ενισχύσεις απελευθερώθηκαν, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν

  • ΟΙ αυξήσεις Δημοσίων χρεών πέρασαν σε τρίτο πλάνο, τα πακέτα ΕΣΠΑ δίνονται χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους και όπου κρίνουν οι κυβερνήσεις, ο ΕΣΜ παρακαλάει να δανείσει τα διστακτικά κράτη χωρίς όρους, ειδικά προγραμματα χρηματοδότησης συντάσσονται από Κομισιόν & ΕΤΕπ, κατέκριναν άπαντες την απερίγραπτη απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου κινδυνεύοντας να τα τινάξει όλα στον αέρα και ως πληρωμένη απάντηση με χαρακτηριστική γερμανική στροφή 180 μοιρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ μία ιστορική συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας, για ένα ταμείο ανάκαμψης 500 δισ., με χαρακτηριστικά έκδοσης κοινού χρέους για όλη την ευρωζώνη με πρόταση ενισχύσεων που δεν θα επιβαρύνει Δημόσιο Χρεος. Υπόσχονται δε και νέο μελλοντικό πακέτο. Ολα αυτά είναι θετικά αν ειδικά τα δούμε να υλοποιούνται πλήρως, αλλά οδηγούν σε κάποιες σκέψεις. Μήπως τελικά ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε & κάτι πολύ χειρότερο βρίσκεται προ των πυλών;;


Εικόνα

  • Όταν τον Μάιο του 1941 η Ελλάδα κατελήφθη από τους Γερμανούς, η Σοβιετική Ένωση έπαυσε να την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο κράτος!Στις 3 Ιουνίου του 1941, διέταξε τον πρεσβευτή της Ελλάδος στη Μόσχα, τον Κίμωνα Διαμαντόπουλο, να εγκαταλείψει το σοβιετικό έδαφος το ταχύτερο δυνατόν!

Love this THFC team line up from the 1982 FACup Final

  • Εικόνα
ΜΗΝΥΜΑ: Μακεδονομάχοι, αλλά οι Τούρκοι μέσα στον Εβρο από χθες και οι μηντιάδες είναι απασχολημένοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των διαδρόμων γυμναστικής των γυμναστηρίων.
 

Κ.Π – Να χαρώ εγώ κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα.
40% μείωση της πλειονότητας των ενοικίων των επαγγελματικών ακινήτων για 4 μήνες από Μάρτιο-Ιούνιο & για 6 μήνες σε κάποιους άλλους κλάδους εως Αύγουστο & βλέπουμε.
Στο μεταξύ τα ακίνητα επιβαρύνονται υπέρμετρα με φόρο εισοδήματος που φτάνει εως το 45% από το πρώτο ευρώ, συν άλλους φόρους, συν ΕΝΦΙΑ παραγουν δεν παράγουν εισόδημα, με την συνολική φορολογική επιβάρυνση να φτάνει εως το 70%.
Χώρια που εχουν δημιουργήσει πολλές σκόπιμες ασάφειες, η προχειροδουλειές, με αποτέλεσμα ο καθένας να τα ερμηνεύει κατά το δοκούν δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.
Οσο για τις περιλάλητες ανακοινώσεις για δήθεν ανακούφιση των ιδιοκτητών, νάδα. Kαμία φορολογική ελάφρυνση.
Και περιμένουν να δουν άσπρη μέρα στην οικοδομή…
Κατα τα άλλα τα παραμύθια για στήριξη της οικονομίας με υποτιθέμενα & κατά φαντασίαν 24 δις συνεχίζονται.
Live your myth in Greece..


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, ενάρετους φιλάνθρωπους η μάρτυρες με σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν, αλλά πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται & δολοφόνοι κατά συρροήν που όμως… μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε, διότι η θρησκεία όπως και η πολιτική για να εμπεδωθεί στον λαό θέλει να γεμίζει το παγκάρι της με το παραμύθι της. Σκληρές εποχές ειδικά για ενα αουτσάντερ διεκδίκησης του θρόνου.

…..
Ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν ένας διπρόσωπος αδίστακτος σφετεριστής της της μονοκρατορίας, ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε 2 γαμπρούς, γιο, εγγονό, ανηψιό, πεθερό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του σε συνεργασία με την τέως πόρνη-ξενοδόχα μάνα του Ελένη που την παρουσίασε ως… Βρετανή πριγκίπισσα, όπως αναφέρουν κείμενα ιστορικών. Λάτρευε τον θεό Ηλιο & ασπάστηκε τον χριστιανισμό λένε μόνο κατά τον θάνατο του, σαφώς λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, αν αληθεύει.
….
Σε κάθε περίπτωση επηρέασε την παγκόσμια ιστορία, ως ιδρυτής της Αν. Ρωμαικής αυτοκρατορίας & της Κων/λης ως νέας Ρώμης. Ανακηρύχθηκε Άγιος και Ισαπόστολος από την Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί…μετάνιωσε, επειδή υποστήριξε παντοιοτρόπως τον Χριστιανισμό, αν και δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι μέχρι το τέλος της ζωής του κρατούσε ισορροπίες μεταξύ Εθνικών & Χριστιανών χωρίς να σημαίνει ότι δεν χτυπούσε τους πρώτους όταν και όπου μπορούσε.
….
Παρότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον Χριστιανισμό, πρόβλεψε τη δυναμική της νεας θρησκείας και αποφάσισε να την εντάξει στην πολιτική του. Το 313 υπέγραψε το “Διάταγμα των Μεδιολάνων” για ανεξιθρησκεία παύοντας επίσημα τις χριστιανικές διώξεις. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τον Μέγα Κωνσταντίνο ως Άγιο λόγω των εγκλημάτων του. Ο καθένας αναλόγως συμφερόντων βεβαίως.


ΜΗΝΥΜΑ: Με όλη αυτή την χαλάρωση των μέτρων στον εισερχόμενο τουρισμό (ελάχιστα τεστ, όχι καραντίνα, προφανώς λόγω συνεννοήσεων πιέσεων και συμφωνιών με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία), έχω την εντύπωση ότι η χώρα θα φορτωθεί με πολύ τουρισμό ως εκτός συναγωνισμού virus free ειδυλλιακός τόπος διακοπών, μαζεύοντας ότι δεν μπορεί ο υπόλοιπος Νότος και τελικά θα γινόμαστε καθημερινά δέκτες αναφοράς δελτίων κρουσμάτων στο τάδε και τάδε νησί και δώστου ιχνηλατήσεις ποιόν είδε, ποιόν ακούμπησε και όλα τα χαριτωμένα ενός horror show και σαπουνόπερας μαζί 2 σε 1, μ’εμάς στα χαρακώματα να τρέμει το καρύδι μας.

….
Η κυβέρνηση τα δίνει όλα προκειμένου να σώσει τον τουρισμό η ενα μεγάλο μέρος του, που αν επισήμως συμμετέχει κατα ΜΟ στο 22% του ΑΕΠ, άτυπα με τον παράλληλο τζίρο & τα μαύρα, ξεπερνάει το 35%. Πολλά νησιά & περιοχές της χώρας εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από αυτόν. Ευχομαι να πέσω έξω και ο στόχος να ευοδωθεί, αλλά τα τουριστικά τουλάχιστον επαγγέλματα με κυρίως τους νέους που απασχολούνται, θα φορτωθούν ένα τεράστιο κίνδυνο.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και αυτοκίνητο


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Καταρρίπτοντας τον σοσιαλισμό με δύο προτάσεις 1 Οι σοσιαλιστές θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα εισοδήματά τους και να τα διανείμουν από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του. 2 Αυτό δεν συνέβη ποτέ. aropa ΕΛΕΥΘΕΡΗ TOPa RRNEE PEeRamIE"


ΜΗΝΥΜΑ: Αν υπάρξει δεύτερο διεθνές lockdown οι κλάδοι που θα εξαερωθούν θα είναι οι αεροπορικές εταιρείες, τα τουριστικά καταλύματα κάθε είδους μαζί με τον τουρισμό, η ναυσιπλοία, το διεθνές εμπόριο, η ενέργεια, ολόκληρη η αλυσίδα του λιανικού εμπορίου από τα μικρότερα έως τα πολυκαταστήματα & τα εμπορικά κέντρα εκτός των τροφίμων, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας, επαγγελματικά ακίνητα, παραγωγή βιοτεχνιών βιομηχανιών, τράπεζες κλπ κλπ. με άγνωστο ντόμινο στους υπόλοιπους κλάδους.
Κι αν γλιτώσαμε τραυματισμένοι ως έναν βαθμό τώρα την ολική οικονομική κατάρρευση, θα είναι ασύλληπτο το μέγεθος της επόμενης.Το εμβόλιο, αν προλάβει, θα είναι πανάκεια.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Επειδή πολλές ανακρίβειες (άλλες από άγνοια άλλες από υστεροβουλία) έχουν γραφεί για την κρατική χρηματοδοτική ενίσχυση σε πολλές χώρες προς τις αεροπορικές εταιρίες έχουμε και λέμε:

(1) Μόλις έγινε γνωστό στη Γερμανία ότι βρέθηκε φόρμουλα στη χρηματοδότηση της Λουφτχανσα από την γερμανική κυβέρνηση: Κρατική ενισχυση με πιστώσεις και εγγυήσεις ύψους περίπου εννια δισεκ. ευρώ με αντάλλαγμα τη συμμετοχή του γερμανικού δημοσίου στην εταιρική μορφή της Λουφτχάνσα με 25% συν μία μετοχή που απαιτείται από τον γερμανικό νόμο ως προυποθεση για την προστασία των δικαιωμάτων των εταίρων μειοψηφίας.

  • Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας. Διευκρινίσθηκε ακόμη ανεπίσημα ότι καμμία απόφαση σε καίρια θέματα δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημοσίου. Πρόκειται δηλαδή για ντε φακτο εν μέρει κρατικοποίηση. Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέτει δύο έδρες στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας.

(2) Στην Ιταλία ή ιταλική κυβέρνηση έχει κρατικοποιήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες την Αλιταλια.

(3) Παρόμοιες ρυθμίσεις με την Λουφτχανσα θα γίνουν για τις θυγατρικές της brussels απο την βελγική και Austrian απο την αυστριακή κυβέρνηση αντιστοιχα.

(4) Και η γαλλική κυβέρνηση θα εξαργυρώσει, όπως κυκλοφορειστο Παρίσι, την ενίσχυση της Air France με σχετικές μετοχικές ρυθμίσεις. Το ίδιο θα ισχύσει, πιθανότατα, και για την ολλανδική KLM που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Air France.

(5) Σχετικές ρυθμίσεις γίνονται ακόμη και στην πατρίδα του “καπιταλισμού” Αμερική. Ο πρόεδρος Τραμπ ενισχύει με σημαντικά ποσά (25 δισ δολλάρια) τις τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες. Αλλά και εκεί εξαργυρώνονται τα ποσά, από τα οποία ένα μέρος μόνο είναι επιδοτήσεις, με άμεση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και στη λήψη αποφάσεων όπως πχ. στην United Airlines με περίπου 30 τοις εκατό.

Τι συμβαινει με τον τρόπο αυτό; Το δημόσιο σε διάφορες χώρες αφενός εξασφαλίζει την ομαλή επαναλειτουργία των αεροπορικών εταιριών. Από την άλλη κατοχυρώνει τα δικαιώματα τους. Γιατί τα χρήματα που δίνει στους παρόχους των αεροπορικών υπηρεσιών είναι χρήματα φορολογουμένων τα οποία φυσικά δεν μπορεί ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ.

  • Αυτό φυσικά πρέπει να εφαρμοσθεί και στην δική μας Aegean της οποίας εγώ πρώτος είχα ζητήσει τη στήριξη. Αλλά φυσικά με ανταλλαγμα και συμμετοχή των εκπροσώπων του δημοσίου στο ΔΣ και στη λήψη αποφάσεων.
    Evangelos Antonaros

Εδω ο κ. Βασιλακης της Aegean όμως, μας ζητάει κρατική ενισχυση χωρίς εστω μερική κρατικοποίηση, ουτε καν σχεδιο αποπληρωμής από μελλοντικά κέρδη!!!!!!!!!

  • Ασχετο: οι Γερμανοί δεν ηταν που σκίζονταν για μη κρατικές παρεμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες καθότι απαγορευονται από τις Ευρωπαικές συνθήκες και ρίχνανε πρόστιμα αβέρτα; Αλλά μάλλον αυτοί εξαιρούνται των κανόνων κι ως εκ τούτου κάνουν τα στραβα ματια και σε άλλους τώρα… Βρε πως αλλάζουν οι καιροί από εναν τοσοδούλη ιό..

****

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ: Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Καίτης Κυριακοπούλου. Επιχειρηματίας στο ανδροκρατούμενο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον επικράτησε με τη σιδηρά της θέληση και το πρακτικό της μυαλό. Για τριάντα χρόνια διεύθυνε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις.

*****

Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη!

Αν για κάτι ξεχωρίζει ο αστικός χώρος από τα άκρα είναι η πολιτική ευπρέπεια. Η υπεράσπιση και η αποδοχή της άλλης άποψης, η πολιτισμένη αντιπαράθεση με επιχειρήματα, η πολυφωνία. Ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Οι Κυρανάκηδες είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι σήμερα για να αποδείξουν ότι τους έχουμε «παρεξηγήσει». Αυτοί έχουν μάλλον παρεξηγήσει τις δικές μας ανοχές.
……
  • Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε συμπεριφορές τύπου Πολάκη και να αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες συμπεριφορές τύπου Κυρανάκη. Ναι, ο κ. Πολάκης κέρδισε έτσι την πρωτιά στον νομό Χανίων. Αυτό είναι άραγε το ζητούμενο; Η πρωτιά του κ. Κυρανάκη στον Νότιο τομέα της άλλοτε Β’ Αθηνών;

Ο κ. Κυρανάκης έχει ευνοηθεί όσο κανένας άλλος νέος πολιτευτής. Αλίμονο όμως αν αυτό έχει να προσφέρει στα κοινά ένας άνθρωπος που περνάει για πρώτη φορά την πόρτα του Κοινοβουλίου. Δεν είναι αυτή η Δημοκρατία που υπερασπιστήκαμε απέναντι στην λαίλαπα των νεοσταλινικών και των ακροδεξιών συνεταίρων τους. Δεν είναι αυτός ο νέος κόσμος που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Θανάσης Μαυρίδης


http://monicabellucci.net

  • Εικόνα