10.5 C
Athens,Greece
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (23/8)

French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron welcome Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis and his wife Mareva Grabowski-Mitsotakis before a meeting at the Elysee Palace in Paris, France, August 22, 2019. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η κόκκινη βαλίτσα και οι γόβες στο Μαξίμου

ΒΗΜΑτοδότης

Η κόκκινη βαλίτσα και οι γόβες στο Μαξίμου | tovima.gr

■■■

Στο υπόγειο, όπου κατοικοεδρεύει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο προηγούμενος ένοικος, δηλαδή ο Θανάσης Καρτερός, είχε κρεμάσει στον τοίχο του έναν μεγάλων διαστάσεων πίνακα του Λένιν που απηύθυνε λόγο στο 3ο Συνέδριο της Κομσομόλ και το επεδείκνυε με καμάρι στους επισκέπτες του γραφείου του. Για την ιστορία σάς αναφέρω ότι τον πίνακα αυτόν δώρισαν στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν του άρεσε (ούτε το μέγεθός του, ούτε η αισθητική του) και τον δώρισε με τη σειρά του στον κ. Καρτερό, ο οποίος τίμησε τον Λένιν κρεμώντας τον στον τοίχο του. Ο πίνακας αυτός εξυπακούεται ότι έφυγε από το υπόγεια του Μαξίμου μαζί με τον κ. Καρτερό. Ο νέος ένοικος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κρέμασε έναν πίνακα με τον Παρθενώνα. Ο Παρθενώνας έχει μεγάλη ζήτηση στο Μαξίμου. Περίπου τον ίδιο πίνακα κρέμασε στο γραφείο του στον πρώτο όροφο του Μαξίμου και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.

■■■

Αντί του Λένιν ο κ. Τσίπρας (ως πανίσχυρος πρωθυπουργός με τη συνδρομή του Καμμένου) ξεκρέμασε τον πίνακα του προκατόχου του Αντώνη Σαμαρά στο πρωθυπουργικό γραφείο, που ήταν ένα έργο του Βολανάκη, και στη θέση του κρέμασε το «Υδρα 1», έργο του Παναγιώτη Τέτση. Ο νέος ένοικος του Μαξίμου Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκρέμασε την «Υδρα 1» και στη θέση της έβαλε το έργο του Γιάννη Αδαμάκου από τη σειρά ΜΠΛΕ, που είχε και στο γραφείο του στη ΝΔ. Ενας δεύτερος πίνακας, «Η Παναγία και ο Χριστός» του Κωνσταντίνου Παρθένη, τοποθετήθηκε επίσης στο πρωθυπουργικό γραφείο. Λέγεται ότι ήταν η συμβολή της Μαρέβας στη διακόσμηση.

■■■

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχουν τα 12ποντα έργα τέχνης και η «ξέμπαρκη» κόκκινη βαλίτσα με τόσο σημαντικά έργα που είχαν οι προηγούμενοι αλλά και οι νυν ένοικοι του Μαξίμου. Και όμως στο υπόγειο του Μεγάρου υπάρχει ξεχασμένη (;) μια κόκκινη βαλίτσα με την… υπογραφή γνωστής εικαστικού. Οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου ορκίζονται ότι βρήκαν τη βαλίτσα εκεί όταν τους παραδόθηκε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο, αλλά μάλλον δεν κατάλαβαν τη βαθιά κουλτούρα της που συμβολίζει, κατά την καλλιτέχνιδα, τις βαλίτσες των προσφύγων.

■■■

Λίγο πιο κάτω (στον διάδρομο όπου οδηγεί στο ασανσέρ) υπάρχει στον τοίχο ένα άλλο έργο τέχνης (που βγάζει μάτι). Πρόκειται για ανάγλυφες γόβες, μαζί με επίσης ανάγλυφα γυναικεία καπέλα.

■■■

Εναν μήνα πριν από τις εκλογές ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να βελτιώσει την αισθητική του Μαξίμου. Ζήτησε έργα από τη νεαρή κυπρία εικαστικό Ελλη Εμπεδοκλή («αποτύπωση μνημών»). Τους έστειλε το έργο της «οι Καρυάτιδες». Δηλαδή τις Καρυάτιδες σε θετικό και αρνητικό φόντο μαζί με τη… γιαγιά της σε δεύτερο πλάνο. Και αυτό το έργο οι συριζαίοι το άφησαν στους… δεξιούς.

■■■

Κι όμως, η κυρία Εμπεδοκλή έχει παράπονα (από τους Συριζαίους). Της ζήτησαν έργα της, τα έδωσε, τα εξέθεσαν στο Μαξίμου, αλλά δεν την άφησαν να τα δει στο Μαξίμου. Δεν της χορήγησαν είσοδο. Τώρα με τη νέα κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα της δοθεί είσοδος για να δει τα έργα της.

■■■

Ο Φλωρίδης και τα fakenews

Δείτε τι μπελάδες μπορεί να φέρει σε έναν πολιτικό μια απλή συνωνυμία. Γράφτηκε σε μια ιστοσελίδα ότι βγαίνει στο σφυρί το σπίτι του Γιώργου Φλωρίδη στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς τις τράπεζες. Μόλις αυτό δημοσιεύτηκε, τα συριζαίικα τρολ άρχισαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του κ. Φλωρίδη, του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ, που παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα. Αλλη μία σύμπτωση είναι ότι το σπίτι αυτό ανήκει σε δύο αδέλφια, στον Γιώργο και στον Βασίλη Φλωρίδη. Οντως ο (πολιτικός) Γιώργος Φλωρίδης έχει αδελφό που τον λένε Βασίλη και είναι εισαγγελέας Εφετών. Μόνο που τα αδέλφια αυτά δεν έχουν οφειλές σε τράπεζα. Τι ακριβώς συνέβη;

■■■

Πρόκειται για καθαρή συνωνυμία και σύμπτωση – τα δύο αδέλφια (που χρωστούν χρήματα και το σπίτι τους βγαίνει στο σφυρί) έχουν τα ίδια ονόματα με τους αδελφούς Φλωρίδη. Αλλά όλα αυτά τα συριζαίικα τρολ που έσπευσαν ελαφρά τη καρδία να αναμεταδώσουν την είδηση και να καμαρώσουν ότι έβγαλαν λαβράκι, δεν πρόσεξαν το πατρώνυμο των δύο αδελφών (που είναι διαφορετικό) και βεβαίως το επάγγελμά τους, που ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική ή με τους εισαγγελείς.

■■■

Τα επιδόματα κληρονομούνται;

Προβληματισμό προκαλεί η γενικόλογη διατύπωση του νόμου του ΟΠΕΚΑ που είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία οι κληρονόμοι των δικαιούχων κάθε είδους παροχής από τον ΟΠΕΚΑ διευκολύνονται ως προς την είσπραξη τυχόν οφειλόμενων ποσών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον συστατικό νόμο του ΟΠΕΚΑ, «οποιαδήποτε προνοιακή παροχή, επίδομα, σύνταξη ή οικονομική ενίσχυση, η οποία χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ και οφείλεται σε αποβιώσαντα δικαιούχο, καταβάλλεται στους νόμιμους κληρονόμους αυτού». Η καταβολή μάλιστα των ποσών γίνεται κατόπιν απλής αίτησης και κατά παρέκκλιση άλλων διαδικασιών είτε των γενικών ρυθμίσεων του κληρονομικού Δικαίου. Ποια η σημασία της λέξης «οφείλονται»; Κληρονομούνται άραγε επιδόματα και σε περίπτωση που ο αρχικός δικαιούχος δεν είχε καν υποβάλει αίτηση για τη χορήγησή τους; Εχει μήπως γίνει κατάχρηση αυτής της διάταξης;

■■■

Κατάληψη για το κάπνισμα

Επειδή το υπουργείο Παιδείας αρχίζει εκστρατεία για τον αντικαπνιστικό νόμο στα σχολεία, θυμήθηκα μια κατάληψη που έγινε πριν από λίγα χρόνια στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Μαθητές κατέλαβαν το σχολείο με απίστευτο αίτημα: Ζητούσαν ειδικό χώρο καπνίσματος, γιατί είναι ανθυγιεινό να καπνίζουν στις… τουαλέτες. Συγκεκριμένα, ζητούσαν να τοποθετηθεί μια τέντα στη μέση της αυλής, όπου θα μπορούσαν να καπνίσουν. Και έκαναν κατάληψη μέχρι να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

****

Οι ενδυματολογικές επιλογές της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Ελιζέ

  • Η σύζυγος του πρωθυπουργού τον συνόδευσε στο ταξίδι του στο Παρίσι κατά τη συνάντησή τους με το προεδρικό ζεύγος Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν.
ΤοΒΗΜΑ Team
Οι ενδυματολογικές επιλογές της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Ελιζέ | tovima.gr

Με μαύρο σακάκι, μπορντό μεταξωτή μπλούζα με φιόγκο και ριγέ παντελόνι με ελαφριά καμπάνα εμφανίστηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της ως πρώτη κυρία της Ελλάδας.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού τον συνόδευσε στο ταξίδι του στο Παρίσι κατά τη συνάντησή τους με το προεδρικό ζεύγος Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν.

Η κομψή Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη προσέχει πάντα τις εμφανίσεις της, ωστόσο αυτή τη φορά τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι διφορούμενα, με αρκετούς να θεωρούν πως οι στιλιστικές επιλογές της δεν είναι οι ενδεδειγμένες για την περίσταση.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η πρώτη κυρία της Ελλάδας είχε εξ αρχής πολύ δύσκολο έργο, αφού είχε απέναντί της την Μπριζίτ Μακρόν, η οποία έχει ξεχωρίσει για την κομψότητά της.

ΠΑΟΚ : Κατρακύλα στην Ευρώπη, μια νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια

  • Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε στην Σλοβακία, όπου ηττήθηκε 1-0 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, και παρέμεινε για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη!
ΠΑΟΚ : Κατρακύλα στην Ευρώπη, μια νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια | tovima.gr

Πλέον στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης ψάχνει καθαρή νίκη με διαφορά δύο τερμάτων για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά με το τελευταίο του αποτέλεσμα έμεινε για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη χωρίς νίκη!

Συγκεκριμένα έχει 6 ήττες και 1 ισοπαλία (κόντρα στον Αγιαξ στην Τούμπα) και έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 ευρωπαϊκά ματς!

Γκάφα ολκής και ράπισμα για τον ΠΑΟΚ στη Σλοβακία

  • Ένα κραυγαλέο λάθος στο 90+4′ κόστισε την ήττα (1-0) για τον ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα playoffs του Europa League
KANENA ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ: ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Γκάφα ολκής και ράπισμα για τον ΠΑΟΚ στη Σλοβακία | tovima.gr

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Σλοβακία από την Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-0, με γκολ που δέχθηκε στο 94′, από τεράστιο λάθος της άμυνας του και του Πασχαλάκη και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε ένα ματς που φάνταζε εύκολο στο ξεκίνημα, κρίνοντας κάποιος από το δοκάρι του Ζαμπά στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε ο Φερέιρα.

Είναι προφανές πως τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον δικέφαλο του Βορρά, από το γκολ που πέτυχαν οι Σλοβάκοι στο 94΄με σκόρερ τον Αμπένα. Ένα «φτηνό» γκολ για το οποίο έχουν ευθύνη ο Βαρέλα και ο Πασχαλάκης.

Ο πρώτος για το λανθασμένο γύρισμα στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και ο δεύτερος γιατί έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο Αμπένα δεν είπε «όχι» στο δώρο και απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Σλόβαν, επιλέγοντας να επιτεθεί από δεξιά, κυρίως με τον Ζαμπά αλλά και ανεβάσματα του Λέο Μάτος. Ο δικέφαλος του Βορρά είχε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, όταν το σουτ του Ζαμπά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Σλοβάκων.

Θα περίμενε λοιπόν κάποιος πως αυτή η φάση θα έδινε ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, για ν’ ασκήσει μεγαλύτερη πίεση, τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Άμπελ Φερέιρα.

Η ελληνική ομάδα επέμεινε σε παιχνίδι από την δεξιά πλευρά (εκεί πήγαινε και ο Πέλκας) χωρίς όμως να γίνουν φάσεις που να βάλουν δύσκολα στην αμυντική γραμμή της Σλόβαν. Ο Ελ Καντουρί προσπάθησε να «ανοίξει» το παιχνίδι της ομάδας του αλλά ο ΠΑΟΚ «έγερνε» από δεξιά κι αυτό ήταν πρόβλημα για την επιθετική ανάπτυξη του δικέφαλου.

Η ευκαιρία του Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ είχε καλή ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ στο 53’ όταν ο Πέλκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει αλλά ο γκολκίπερ της Σλόβαν, Γκρέιφ είπε «όχι» στον διεθνή άσο του δικέφαλου.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κι αυτό είχε κυρίως να κάνει με την άνοδο του Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός πήρε μπάλες και έδωσε καλύτερη κυκλοφορία στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά από πλευράς ευκαιριών ο ΠΑΟΚ έμεινε στην φάση του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε νεύρα στο παιχνίδι του, οι παίκτες του δεν είχαν «καθαρό» μυαλό όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουν κόντρες στην άμυνα των Σλοβάκων και αυτό το πλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι.

«Αυτοκτόνησε» στο τέλος

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, έγινε η γκέλα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και η Σλόβαν βρήκε το γκολ που της χάρισε τη νίκη με 1-0. Πλέον η ρεβάνς στην Τούμπα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και ο δικέφαλος θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του για να πάριε την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Γκρέιφ, Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Λιούμπιτσιτς, Ντε Καμπς (77’ Νονό), Τσάβριτς (54’ Ρατάο), Χόλμαν, Μόχα (87’ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά, Εσίτι (76’ Ντόουγκλας Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (66’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

****

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα γυρίζει η ΝΔ - "Το μεταναστευτικό οφείλεται στη γεωπολιτική"
Αλλάζουν τα πράγματα όσο βρίσκεται κανεις στην εξουσία, όπως φαίνεται, καθώς η Νέα Δημοκρατία όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, διατεινόταν πως το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται πλημμελώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ισχύει, οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τη νότια Ευρώπη και εν προκειμένω στην…
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Τη μισή αλήθεια λέει το υπουργείο Εξωτερικών για το ιρανικό τάνκερ.
Η έκρηξη Τζαβάρα
Το Μαξίμου επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει την έκρηξη Τζαβάρα κατά του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.
Βλέπουν μόνο το τυρί
Αυτοί που πανηγυρίζουν για την απόφαση των ΗΠΑ να συστήσουν στην Τουρκία να απομακρύνει το Γιαβούζ από την Κυπριακή ΑΟΖ, βλέπουν το τυρί αλλά δεν βλέπουν τη φάκα.
Βank of China.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Αθήνα και ο Πειραιάς θα αποκτήσουν από ένα υποκατάστημα του τραπεζικού μεγαθηρίου Βank of Διαβάστε περισσότερα…

κρατικοποίησης των κομμάτων
Το σύνδρομο της κρατικοποίησης των κομμάτων που αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας, χτύπησε και τη Νέα Δημοκρατία.

Κύριο Αρθρο ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Στις ράγες της Ευρώπης

  • Για την ελληνική εξωτερική πολιτική, ακόμη κι όταν αντιμετωπίζει αιφνίδιους και απρόκλητους κινδύνους, υπάρχει πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και τώρα που, χωρίς καμία δική της ευθύνη, η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο ανοίκειων πιέσεων με αφορμή το ιρανικό δεξαμενόπλοιο. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και κινείται αταλάντευτα στις ράγες της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής – εν προκειμένω, της κοινής πολιτικής έναντι του Ιράν. Αυτό υπαγορεύουν η λογική, το δίκαιο και το εθνικό συμφέρον.

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ – ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ

capture445

***
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Τα μυστήρια της Σαμοθράκης

  • Ωστε λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν δέκα ημέρες ώσπου να καταφέρουν να συσκεφθούν μισή ντουζίνα υπουργοί.
  • Και μάλιστα χωρίς την πατερναλιστική παρουσία του πρωθυπουργού. Μάλλον υπέθεσε ότι το στυλ της φωτογενώς αξύριστης αποφασιστικότητας δεν θα ταίριαζε στην περίπτωση του αποκλεισμένου νησιού, ο πολυήμερος αποκλεισμός του οποίου εξέθεσε τη θερινή ραθυμία μιας κυβέρνησης που βρέθηκε κουρασμένη πριν καν σαραντίσει.

Αν δεν ήταν όλοι τόσο καταπονημένοι από την προεκλογική εκστρατεία, σίγουρα κάποιος από τους συναρμόδιους υπουργούς (Συντονισμού, Εσωτερικών, Μεταφορών, Ναυτιλίας, Τουρισμού) θα είχε καταφέρει να πάει στην έσχατη Θούλη στο τριήμερο πάνω. Στο εξαήμερο έστω. Για τέτοιες έκτακτες περιστάσεις υπάρχουν τα ελικόπτερα του στρατού και τα ταχύπλοα του Λιμενικού. Οχι για να τα χρησιμοποιεί σαν ταξί κάθε βουλευτής που, α λα Σίμος Κεδίκογλου, επείγεται να επιστρέψει στην εκλογική του περιφέρεια. Για να μπορεί έπειτα να λέει το σεμνό εκείνο «κατόπιν ενεργειών μου…»

Καλές και άγιες είναι οι συσκέψεις. Αλλά πολύ καλύτερες είναι οι σκέψεις. Σκέφτηκαν λοιπόν οι συσκεφθέντες πώς έγινε κι έπεσε η επαφή της Σαμοθράκης με τη στεριά στα χέρια ενός ανθρώπου που έγινε εφοπλιστής, και κατόπιν μιντιάρχης (ποιος θυμάται το Νιου Τσάνελ), με πρώτο εφόδιο τη νεοδημοκρατική του ιδιότητα και τη φιλία του με τον κάποτε θεσσαλονικάρχη Σωτήρη Κούβελα και δεύτερο τις αφειδώλευτες κρατικές επιχορηγήσεις; Και να το σκέφτηκαν, θα το σκέφτηκαν σιωπηρά, με κρυφό καμάρι, γι’ αυτό και δεν ακούσαμε τίποτε σχετικό.

Ακούσαμε όμως μια πρωτοποριακή σκέψη του κ. Χάρη Θεοχάρη, υπουργού Τουρισμού και πρώτου διοικητή της ΑΑΔΕ. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, λέει, ΣΕΠΕ και ΑΑΔΕ, πρέπει να δείξουν κατανόηση και να αποφύγουν τα ταξίδια στην πληγωμένη Σαμοθράκη. Τη φοροδιαφυγή θα την ξανακυνηγήσουμε από χειμώνα. Ομολογία ενοχής προφανώς. Αργοπορημένη αναγνώριση της βαριάς κυβερνητικής αμέλειας.

  • Αλλιώς ο κ. Θεοχάρης θα αναγνώριζε το δικαίωμα στη φοροδιαφυγή και στην Ελαφόνησο και στην Εύβοια. Κι αυτές πληγώθηκαν.
  • Πριν παροπλιστεί ξανά το «Σάος», ας επισκεφθούν το νησί δέκα κυβερνητικά στελέχη και ισάριθμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κι ας κάνουν μια βουτιά στην πρώτη βάθρα που θα συναντήσουν. Ισως το κρύο νερό αφυπνίσει την αυτογνωσία τους.
  • Ωστε να μη λένε οι μεν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δε πως ό,τι έκαμαν είναι καλώς καμωμένο.
Print Friendly, PDF & Email