Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (22/2/2020)

 • Δείτε αίσχος, 10 χρονων κοριτσάκι έγκυος Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν πολιτισμενοι!

Το Χάρβαρντ και το Κολούμπια έρχονται Αθήνα

ΒΗΜΑτοδότης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (φωτογραφία) ετοιμάζεται μαθαίνω να υποδεχθεί στο τέλος Μαρτίου 28 εκπροσώπους αμερικανικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Και τι πανεπιστήμια;

Harvard, Columbia, Princeton, «βαριά» ονόματα-μέλη της φημισμένης IVY League, καθώς και άλλα κορυφαία Ιδρύματα των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τα Berkeley, Tufts, New York University και Johns Hopkins, θα βρεθούν στην Αθήνα μέσω υψηλόβαθμων στελεχών τους, που θα συνομιλήσουν με έλληνες ομολόγους των δικών μας πανεπιστημίων.

Προσφυγικό: Πρόταση για κλειστή δομή στα… εξωτικά Τοκμάκια Λέσβου
Στόχος αυτών των συναντήσεων, η εκπόνηση διπλών και κοινών προγραμμάτων σπουδών, η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στην Ελλάδα, η ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και τεχνογνωσίας και άλλες μορφές συνεργειών που τα ίδια τα Ιδρύματα θα συναποφασίσουν.

Η έλευση των Αμερικανών αποτελεί σημαντικό στοίχημα, καθώς συνιστά το επόμενο βήμα στη στρατηγική εξωστρέφειας που έχουν εκπονήσει στο υπουργείο Παιδείας. Ηδη υπάρχουν διερευνητικές επαφές με γαλλικά και γερμανικά πανεπιστήμια αλλά και με τη στήριξη της συμμετοχής ελληνικών ΑΕΙ στην Πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια».

Αν όλα πάνε καλά, λένε στο Παιδείας, η χώρα έχει μόνο να κερδίσει, ενισχύοντας τη θέση της στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη και, το πιο σημαντικό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η προώθηση νέων μέτρων από την υπουργό για την απελευθέρωση των ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, αλλά και την αφαίρεση αγκυλώσεων και γραφειοκρατίας από τις διεθνείς συνεργασίες των εγχώριων Ιδρυμάτων.

***

Ο Λιάκος και το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες

«Γκρέμισε» το Διαδίκτυο, όπως λέμε εμείς οι δημοσιογράφοι, η άποψη που ανήρτησε ο ιστορικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος: «Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες».

***

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, ο ηθικός πανικός που σημειώθηκε με τον θάνατο του βρέφους των προσφύγων δείχνει μεταξύ άλλων και μια επική μωρία. Και αυτό γιατί η Ελλάδα, όπως και τα Βαλκάνια, βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν.

Επικαλείται επίσης το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, «κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα».

***

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Λιάκο, αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί την κυβέρνηση είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. «Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις».

***

Ποιον θέλει ο Τσίπρας για Γραμματέα

Ενα από τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (και κυρίως την Κοινοβουλευτική του Ομάδα) είναι ποιον ή ποια θα χρίσει Γραμματέα του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιον θα προτείνει; Σας έχω λοιπόν νέα κατευθείαν από την Κουμουνδούρου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να δώσει το χρίσμα αυτό σε μη… γέννημα-θρέμμα Συριζαίο. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τη διεύρυνση που θα υπάρξει. Ετσι ονόματα που ακούστηκαν του τύπου Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα πρέπει a priori να αποκλειστούν.

***

Ο κ. Τσίπρας θα ήθελε έναν ορίτζιναλ Συριζαίο του δικού του στρατοπέδου, έναν δηλαδή προεδρικό. Τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και ο κ. Τσίπρας τον ονόμαζε έναν καιρό ως… «άχαστο». Ενδιαφέρον βεβαίως δείχνει για τη θέση του Γραμματέα και η Εφη Αχτσιόγλου (από την ομάδα των «53+»), αλλά και η Ρένα Δούρου, η οποία μετά την ήττα της στις περιφερειακές εκλογές αναζητεί ρόλο. Ενας όμως τέτοιος μεγάλος ρόλος αποκλείεται, λένε οι γνωρίζοντες, να της δοθεί μέσα στο κόμμα. Οταν ρώτησα εάν ο Νίκος Παππάς έχει ενδιαφέρον για τη θέση του Γραμματέα, εισέπραξα από τους συνομιλητές μου… γέλωτα.

***

10 Μαρτίου στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη

Κάλεσε στο εστιατόριο «17» ανήμερα Τσικνοπέμπτης δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκεί ανάμεσα στα ντολμαδάκια, στα λουκάνικα και στα μπιφτεκάκια, βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει και το βιβλίο του. Τέτοια προβολή ούτε ο ίδιος την περίμενε αφού, όπως έμαθα, είπε ότι μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και για οκτώ εβδομάδες ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Αγγλία (ούτε δίσκος των… Beatles να ήταν). Ηθελε να δείξει ότι το βιβλίο του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» προκάλεσε αναταραχή και αποκάλυψε ότι όταν έστειλε τα πρώτα χειρόγραφα στον εκδοτικό οίκο τού πρόσφεραν χρήματα, χιλιάδες λίρες για να… μην το εκδώσει.

***

Κατά τα άλλα, από την απέραντη πολυλογία του κράτησα ότι τα περίφημα στικάκια από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Eurogroup αυτή την περίοδο μεταφράζονται (στα ελληνικά) και ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου. Οσον αφορά αυτές καθαυτές τις συνεδριάσεις του Eurogroup άρχισε να τις αποδομεί, λέγοντας ότι οι συνάδελφοί του στην Ευρώπη υπουργοί Οικονομικών δεν ήταν συνεργάσιμοι και ότι δεν άκουγαν τίποτα απ’ όσα τους πρότεινε. Το δεύτερο που κράτησα είναι η άποψή του για το δημοψήφισμα και για τα capital controls. Συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν εάν θα επιβάλλονταν τα capital controls ακόμα κι αν δεν διεξαγόταν το δημοψήφισμα. Και απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι», αφήνοντας ευθεία αιχμή για την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση Τσίπρα, στην οποία συμμετείχε ως το… big asset της: Tα capital controls τα προετοίμαζαν, είπε.

***

Οταν ο δήμαρχος προβάλλει μέσα από την τσίκνα

Εδώ και χρόνια είχαν να τσικνίσουν στη Βαρβάκειο, όπως έλεγε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε την Τσικνοπέμπτη εκεί. Εψησαν όλων των ειδών τα κρέατα. Ο δήμαρχος μόλις διακρινόταν μέσα στην τσίκνα. Απόντες, όπως μου είπε, οι μετανάστες. Ισως δεν γνωρίζουν το έθιμο, ίσως επειδή ψήνονταν χοιρινά. Ποιος ξέρει. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η Βαρβάκειος ζωντάνεψε και τήρησε το έθιμο. Η τελευταία φορά που η Βαρβάκειος είχε ζωντανέψει, ήταν με… fake news. Τότε που κάποιοι διέδιδαν ότι κάτι κυρίες πλούσιες με 12ποντα και με μαύρα τζιπ πήγαιναν στη Βαρβάκειο και πλήρωναν τα ψώνια των φτωχών πελατών τους. Τέτοια ιστορία δεν συνέβη ποτέ. Απλώς ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο ορισμένων καταστηματαρχών στη Βαρβάκειο.

***

Η Τσικνοπέμπτη στον Πειραιά

Με παραδοσιακό γλέντι, κέφι, χορό και τραγούδι, «πλημμύρισε» η κεντρική αγορά του Πειραιά, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος για την Τσικνοπέμπτη. Πλήθος κόσμου, Πειραιώτες και όχι μόνο, διασκέδασαν με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Choro», με χορούς από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και με μια κεφάτη αποκριάτικη παρέλαση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου. Επίσης, μικροί και μεγάλοι έγιναν «ένα» με το παραδοσιακό γαϊτανάκι. O δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στην κεντρική αγορά της πόλης με μουσική, χορό, φαγητό, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από την ανταπόκριση των δημοτών σε αυτό το κάλεσμα.

***

Πού το «τσίκνισε» ο Γιώργος Ζαββός

Στην Αθηναϊκή Λέσχη το «τσίκνισε» χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Και όπως μαθαίνω είχε εκλεκτή παρέα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

 • Πράκτοράς μου με ενημέρωσε πως το γεύμα εργασίας της Τσικνοπέμπτης έγινε σε privé αίθουσα και δεν συμπεριελάμβανε καθόλου κρέας, αλλά μόνον ψάρι. Οι χρηματιστές έμειναν ευχαριστημένοι από τις θέσεις του κ. Ζαββού και ειδικά από το βάρος που δίνει στην αυξημένη διαφάνεια και στο rebranding του Xρηματιστηρίου.

Ο κ. Ζαββός υποδέχθηκε τις προτάσεις των χρηματιστών για φορολογικά κίνητρα στις εισηγμένες εταιρείες και για θεσμικές διευκολύνσεις στους επενδυτές χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, επικαλούμενος τον δημοσιονομικό χώρο. Αλλά δεν έκλεισε καμία πόρτα, λέγοντας πως η κυβέρνηση συζητεί όλες τις καλές ιδέες. Μπορεί λοιπόν το γεύμα της «Τσικνοπέμπτης» να ήταν «Σαρακοστιανό», ωστόσο ο κ. Ζαββός δεν κράτησε σε νηστεία τους χρηματιστές…

 • Θ.Τζ – Επειδή κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, ελπίζω με αυτό το εποπτικό εργαλείο να βοηθηθούν να το καταλάβουν, τώρα που ζυγώνουμε στην επέτειο των 200 ετών από την εποχή που που η χώρα έπαψε να είναι οθωμανική – μουσουλμανική επαρχία.

Εικόνα

ΤΙ ΤΙ ΒΙ ΣΜΑΤΑ

 • Προκαλεί εντύπωση η παντελής απουσία της Εκκλησίας από την κοινωνία. Σαν να μην υπάρχει. Οι Έλληνες δεν έχουμε μεγαλώσει έτσι. Νιώθαμε την παρουσία της Εκκλησίας να μας εμψυχώνει ακόμη και εκτός ναών. Τώρα, ενώ βάλλεται η Ορθοδοξία όσο ποτέ, σιγή ιχθύος. Γιατί τόση απάθεια;
 • Σοκ προκαλεί η είδηση οτι 20χρονος Σύριος κακοποίησε τριών ετών παιδί στα Γιάννενα.  Ο 20χρονος φαίνεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ας μην βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα συντροφοι, μπορει να ηταν υποθετο, οχι βιασμος
 • Δυστυχώς αν αποτύχει ο Κυριάκος θα έχουμε πιθανότατα πάλι καραμανλικό αρχηγό στη ΝΔ, τον Τσίπρα απέναντι και τη Φώφη στη μέση. Αντίο ζωή δηλαδή. Οπότε κριτική μεν, ξέσκισμα όχι δε.

Γ.Κ – Οι πρόωρες εκλογές εκτός από την απλή αναλογική, «καίνε» και τον @atsipras , αφού μετά από μια νέα ήττα από τον @kmitsotakis αυτομάτως  βγαίνει σε σύνταξη. Μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει αρχηγός, ο πραγματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολακης

Εικόνα
 • Ο αλλος πήρε την corvette χθες στη Γλυφάδα , χτύπησε 2 σταθμευμένα αυτοκίνητα, χτύπησε κι εναν μοτοσυκλετιστή 25 χρόνων ο οποίος πέθανε, τον παρατησε στην άσφαλτο κι εξαφανίστηκε. Τωρα αυτό το καθικι τι τιμωρία αξίζει, οχι πείτε μου..

Πως έχει το θέμα:

 • Στους Σκοπιανούς δώσαμε.
 • Στους Τούρκους θα δώσουμε.
 • Στους λαθρο δίνουμε.
 • Στο Νατο δίνουμε.
 • Μην είστε απαιτητικοί και τα θέλετε όλα για εσάς ρε κομπλεξικοι!
Όχι ρε γαμωτη μου, καπνίζω. Θα πάω στην κόλαση

Εικόνα

Για να μην έχει κανεις μας αυταπάτες, γνωστός μας έχει στη δούλεψη του Αφγανούς, τους έχει κανονικά στο ΙΚΑ και τον ρωτάμε πως αφού τα χαρτιά τους είναι πλαστα! Υπάρχει ένα κέντρο μεταναστών κάπου στα νότια προάστια που τους δίνει τα ψεύτικα παράνομα χαρτιά και το ΙΚΑ τα δέχεται!

Άργησαν αλλά κατάλαβαν ότι έγιναν ρόμπα οικογενειακώς.
Εικόνα
 • Μπλακ άουτ, κατάρρευση και ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα dlvr.it/RQVy6C
Εικόνα
 • ΣΥΡΙΖΑ: Οι ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών….
Απελπισμένα τα συριζοφασισταριά, κραυγάζουν, κοπανιούνται, αφρίζουν, λυσσομανούν. H ασφάλεια των πολιτών EΠI ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: iefimerida.gr

Εικόνα

Εικόνα
ΑΝΔΡ. ΑΝΔΡΙΑΝ.- Ακόμη έτσι κι αν είναι, δεν συμφέρει τη χώρα. Οι εισερχόμενοι δεν αναλύουν ποιοι πληρώνουν τα χρήματά. Εκπέμπονται λάθος μηνύματα. Η είσοδος στην Ελλάδα ετσι, σημαίνει έσοδα γι αυτους. Αν οι Ευρωπαίοι τους θέλουν τόσο πολύ, ας τους πάρουν…
Παράθεση Tweet
Nikos Romanos @NickRomanos
Κακοποίηση της αλήθειας με όσα διαβάζω απο το πρωί για τα ασυνόδευτα ανήλικα! Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Δεν παρέχονται χρήματα αλλά υπηρεσίες.
Η χρηματοδότηση είναι ευρωπαϊκή.
Μειώνεται το κόστος φιλοξενίας ασυνόδευτων μέχρι 50%.
Αυστηριοποιείται το πλαίσιο διαπίστωσης της ανηλικότητας.
 • Η νέα πλατεία Ομονοίας υπό το φως της ημέρας -Πώς είναι, οι πρώτες φωτό [εικόνες] #iefimerida
Η νέα πλατεία Ομονοίας υπό το φως της ημέρας -Πώς είναι, οι πρώτες φωτό [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ |… Την τελική της μορφή παίρνει μέρα με την ημέρα η νέα πλατεία Ομονοίας η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το επόμενο διάστημα. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | πλατεία Ομονοίας, Ομόνοια, πλατεία,… iefimerida.gr
 • Και ο Φρουζής σήμερα στην ΕΡΤ3 κ ΕΡΤ1, για τη «φάρσα» σχετικά με Νοβάρτις! Δικαίως θα διεκδικήσει τον τίτλο του πιο επικερδούς φαρσέρ στην Ελλάδα τουλάχιστον!
Που θα ευρίσκε βήμα ο Φρουζής αν όχι στην ΕΡΤ-ειδησεις- δελτίο τύπου της ΝΔ ;.
.

Εικόνα

**

ΜΗΝΥΜΑ: Ο Ν. Μανιαδάκης που προσπάθησε να διαφύγει, υπήρξε σύμβουλος των πρώην υπουργών Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και σύμφωνα με πληροφορίες και του Άδωνη Γεωργιάδη! Κατάλαβες γιατί θέλουν τόσο πολύ να ξανακυβερνήσουν; #Novartis_Gate

31/12/2018 – #Novartis_Gate: Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι o μάρτυρας κλειδί του σκανδάλου που συνελήφθη στο αεροδρ… Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ο μάρτυρας κλειδί στο σκάνδαλο Novartis που συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να φύγει για το εξωτερικό, κατά πληροφορίες για την Μαδρίτη της Ισπανίας.documentonews.gr 
 • Στις ΗΠΑ τα δικαστήρια εξέδωσαν χρηματική ποινή 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Πρόεδρο Τράμπ. Στην Ελλάδα, 2μιση χρόνια κι ακόμα δεν έχει καταθέσει ο Φρουζής για το σκάνδαλο Novartis.!!!!!!!!
Τον γνώρισα στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα, στην ΤΗΛΕΤΩΡΑ του αείμνηστου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου.Ευφυής και δραστήριος ως Ελληνας, από το φάρμακο και την σόγια ως το πετρέλαιο,ο κ. ΧΡΩΠΕΙ Σωτήρης Σοφιανόπουλος,έφυγε από την ζωή. Δικαίωση, η άριστη Μνήμη.
Πέθανε ο τελευταίος ιδιοκτήτης της ΧΡΩΠΕΙ Σωτήρης Σοφιανόπουλος- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών – Επιστήμων, επιχειρηματίας, πολιτικός και γνωστός στους αγώνες αυτοκινήτου με το ψευδώνυμο «ΕΙΠΩΡΧ», διακρίθηκε για την καινοτομία του
protothema.gr
 • Ο Σαρακης σημερα: Ο Μανιαδακης πηγε μονος του στην εισαγγελεα κ ειπε εχω στοιχεια θελω να γινω προστατευομενος.Το FBI λεει στην Ελλαδα τι προστατευομενος βρε παιδια αυτος ειναι απο τους πρωταγωνιστες,οριστε κ τα στοιχεια.Ο Μανιαδακης το καταλαβε πηγε να την κανει κ τον μαγκωσαν.
Η Τουλουπακη γιατί δεν τον έχει καλέσει ήδη να πει τι ξέρει για τις μίζες Φρουζη;
Παράθεση Tweet
Όλοι έβγαλαν λεφτά από τη Novartis αλλά μόνο εμείς την πληρώνουμε #κυρτσος
 • Πως προκύπτει πως η δικαστική εξουσία προσπαθεί να ερευνήσει; Ο Αγγελής αρνήθηκε να πάρει χαρτιά, η Ράικου παραιτήθηκε και η Τουλουπακη δύο χρόνια τώρα δεν έχει ανακρίνει καν τον Φρουζη
Παράθεση Tweet
avgerinosx @avgerinosx
Ολη η #Novartis σε ένα tweet: -Η δικαστική εξουσία προσπαθεί να ερευνήσει μέχρι τέλους -Νομοθετική-Εκτελεστική προσπαθούν να μετατρέψουν την δικαστική εξουσία σε κατηγορούμενη ώστε να απαλλάξουν τα στελέχη που ερευνώνται ή έχουν μπει στο αρχείο εκτός αν βρεθούν νέα στοιχεία. So>
 • Μόνο η βλακεία που σας δέρνει όλους δεν λέει να μείνει εγκλωβισμένη, να ησυχάσουμε όλοι
Παράθεση Tweet [email protected]
Η Τουρκία αισθάνεται εγκλωβισμένη στις επιλογές της magnesianews.gr/ellada/varvits

Εικόνα

 •  Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (21.02.20)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

captureh--4