Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (21/10)

Όπως πάντα στην Ελλάδα, το πρόβλημα δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά αυτό που οι πολίτες αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα. Με την αυτοπεριχαράκωση των social το φαινόμενο διογκώθηκε και πλέον δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, αλλά αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβαίνει.

****

Πώς λειτουργεί το σύστημα προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ:

  • 1. Παίρνουν ολόκληρη συνέντευξη του @AdonisGeorgiadi
  • 2. Τη μοντάρουν στα υπόγεια
  • 3. Κυκλοφορούν με τρολς το fake κομμάτι
  • 4. Αρχίζουν την ομαδική επίθεση τάχα μου πως έπεσαν από τα σύννεφα
  • 5. Αποκάλυψη
  • 6. Φάπα
  • 7. Φτου κι από την αρχή

****

Μ.Κ: Δεν μπορώ να πιστέψω οτι Ραπίδης, Βαξεβάνης, Κοτρώτσος, Κούλογλου και Lina the Greek έγραψαν @@@@@ για το Joker και την αστυνομία. Πέφτω απο τα σύννεφα

****

ΘΕΜΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ: Ήθελα νά’ξερα ποιος ξεκίνησε τη φάση και μετά έπεισε όλο τον αθλητικό Τύπο πως είναι γαμάτο να λέμε και να γράφουμε «έβγαλε» για τα πάντα. Βγάζει υγεία, έβγαλε τρεξίματα, βγάζει ενέργεια, βγάζει κούραση, βγάζει εκνευρισμό, γαμώ την αγανάκτηση.

****

ΑΡ.ΔΟΞ: Κοιτάω να δω ποιοι έχουν χάψει το fake ότι μπούκαρε η ΕΚΑΜ μέσα σε αίθουσα κινηματογράφου και έβγαλε έξω τους ανήλικους. Είναι οι ίδιοι που πίστευαν στα νταούλια του Τσίπρα. Η Αριστερά των φαντασιώσεων.

****

ΧΑ – ΧΑ: Περίεργο όμως εν έτει 2019 να μπουκάρει αστυνομία σε κατάμεστη αίθουσα και να μη βρεθει κανένας να τραβήξει μια φωτογραφία. Δεν πάει άλλο με αυτή τη χούντα

****

ΜΗΝΥΜΑ: Για να μην μπερδεύστε: Ο Κυριάκος ΔΕΝ έχει δικαίωμα να ασκήσει Βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων παρά μόνο αν ΔΕΝ τηρήσουν τα συμφωνηθέντα Ο Κυριάκος ΔΕΝ μπορεί να γυρίσει πίσω χιλιάδες μετανάστες αν ΔΕΝ αλλάξει η συμφωνία με την Τουρκία ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ Σ@ΑΤΑ!

****

ΑΔ.ΓΕΩΡΓ: Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: «ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο»… περαστικά @KostasVaxevanis  @tetRadio

Εικόνα

Εικόνα

ΜΗΝΥΜΑ(20/10): Πόσα μπάνια πια αυτός ο άνθρωπος; Σημερινές φωτογραφίες από Μεσσηνία.

Εικόνα

****

ΜΗΝΥΜΑ: Το γραφείο του δικηγόρου Θεμιστοκλή Αχτσιογλου στα Γιαννιτσά ήταν ένα από τα γραφεία που στην κορύφωση της προσφυγικης κρίσης του 2015 αναλάμβανε αίτησης χορήγησης ασύλου και προσωρινής μετεγκαταστασης στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών. Μια αναζήτηση του Google θα σας πεισει

****

ΚΙ ΑΛΛΟ: Ο Έλληνας είναι βλαχοβαλκάνιος άξεστος, σύμφωνα με τους πεφωτισμένους δημοσιογράφους, αλλά ο αφρικανός που κόβει για πλάκα χέρια παιδιών με ματσέτα και ο αφγανός που λιθοβολεί γυναίκες επειδή δε φορούσαν μπούργκα θα ανεβάσουν τον ξεπεσμένο πολιτισμό της Ευρώπης σε άλλο επίπεδο.

****

ΜΗΝΥΜΑ: H ανακοίνωση του ΠΑΟΚ κατά της διαιτησίας, έχοντας στις τάξεις του τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ ο οποίος υπερηφανευόταν πως το μπάσκετ είναι κερδισμένο, ανεβασμένο και δεν χρειάζεται αλλαγή στην ΚΕΔ, είναι ακόμα πιο σουρεάλ. Αυτοί κοροϊδεύονται μεταξύ τους δεν βγαίνει άλλο νόημα…

****

ΜΠ.ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μόλις ο @KostasVaxevanis  διέγραψε επιπόλαιο τουιτ με το οποίο απεδείκνυε, ότι δεν έχει βαρεθεί να εξευτελίζεται. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του Α.Γεωργιάδη στην Ελβετίδα δημοσιογράφο, απέδειξε ότι ο κοντός, είναι ο απελπισμένος «βασιλιάς των fake news».

****

Τις μισές από τις ψαριές που έβγαζε, δεν τις πουλούσε, αλλά τις μοίραζε στους φτωχούς

DINFO.GR
Στο τέλος του 19ου αιώνος, η περιοχή του Νέου Φαλήρου είχε μετατραπεί σε κοσμική λουτρόπολη με εντυπωσιακά ξενοδοχεία. Ακριβώς την ίδια περίοδο…
****
On this day in 1827, a combined French, British and Russian fleet defeats the Ottoman navy at Navarino. It’s the last major sea battle in history fought entirely by sail-powered ships.

Εικόνα

****
Το Joker θορυβησε μονο μην το δουν παιδιά;
Κατι σκουπίδια που βλέπουν συνέχεια οπως το TheVoice
ή το GNTM που παίζουν τα σκατοκαναλα, είναι ηθικοπλαστικά;
Εκεί όμως δεν μπουκάρουμε διότι μας κάνουν την δουλίτσα μας.
***

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:Ο Ηρακλής αγωνίζεται στην τελευταία κατηγορία των Εθνικών Πρωταθλημάτων, αλλά οι γριές δεν έχασαν το χιούμορ τους

Εικόνα

****
ΜΠ.ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Πόσα fake news μπορεί να διακινήσει ο Kostas Vaxevanis μόνο σε μια μέρα; Μια μούφα από πάνω, μέχρι κάτω, είναι. Εντάξει, δεν είναι μεγάλη η απόσταση, αλλά είναι αξιοθαύμαστος.
Παράθεση Tweet  
Σε λίγο θα μπουκάρουν στα κουτουκια που τραγουδάνε τίποτα ρεμπέτικα documentonews.gr/article/apiste
****

ΜΗΝΥΜΑ:Ρε κάτι πράγματα…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
****
Επώνυμη μαρτυρία. Εκτός από fake news και ύπουλη τοξικότητα, υπάρχει τίποτα άλλο μέσα τους; Μούφα και το «παιδομάζωμα» στο Τζόκερ…
Εικόνα
****
ΜΗΝΥΜΑ: Σκάνδαλο Νοβαρτις. Υπήρχαν δυο ιδια φάρμακα . Avastin της Roche που κόστιζε 30 με 50 δολάρια και το Lucentis της Νοβαρτις που κόστιζε 1000 δολάρια. Με διάφορες μεθοδεύσεις απέκλεισαν το Avastin και κυκλοφόρησε μόνο το Lucentis. Το καταλάβατε η να το επαναλάβω?
****

ΕΦΡ.ΒΟΥΤΣ: Δεν επιτρέπεται στα 15χρονα έως 18χρονα να δουν το φιλμ ” Τζόκερ ” και τα έδιωξαν από τον κινηματογράφο οπλισμένοι ΕΚΑΜίτες – μαζί με τους γονείς τους- ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε πριν δύο χρόνια δίνεται στα 15χρονα η δυνατότητα της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου !Δηλαδή ο 15χρονος Μητσάρας έχει ωριμάσει αρκετά και επιτρέπεται να γίνει Μιμίκα με κοτσιδάκια , αλλά δεν επιτρέπεται να δει το ” Τζόκερ “?Το μπουζούριασμα δεν τραυματίζει την εφηβική ψυχή; Ο οπλισμένος αστυφύλακας που πετάει έξω δεν τραυματίζει, δεν είναι η βία προσωποποιημένη; Μήπως έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση? Μήπως η Λογική όλων μας χρειάζεται επανεκκίνηση; Μηδενός εξαιρουμένου…

******

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

****

ΠΑΝ.ΜΠΑΖ.: Ο ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ…

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

****

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Σιωπή επικρατεί από τις ΜΚΟ, τους ακτιβιστές, τους ζαίους (οι οποίοι δικαιολογούν τα εγκλήματα και αποκαλούν ρατσιστές όσους δημοσιοποιούν το βίντεο γιατί υπάρχουν και χριστιανοί που βασανίζουν έτσι τα παιδιά τους) και τον πολιτικό μιντιακό κοσμο. Καμία καταδίκη . Χαρείτε την πολυπολιτισμικότητα κοινωνιών που επιτρέπουν στον άντρα κάθε δικαίωμα να κακοποιεί τη σύζυγο και τα παιδιά του. Αυτός είναι ο <πολιτισμός> τους.

**

ΜΗΝΥΜΑ: Ο Τραμπ πρώτα έδωσε ΟΚ στον Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και τώρα που η Τουρκία έχει εισχωρήσει 35 χλμ εντός Συρίας μιλά για κυρώσεις για την εισβολή που του επέτρεψε ο ίδιος να κάνει. Αυτοί οι 2 άνθρωποι, αν δεν ηγούνταν κρατών, θα μπορούσαν να είναι τρόφιμοι φρενοκομείου.

******

 

PROLOGOS.GR

****

STASILAND – Ιστορίες πίσω από το Τείχος του Βερολίνου

Η Anna Funder καταγράφει συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων η ζωή των οποίων καταστράφηκε από το πιο αποτελεσματικό αστυνομικό κράτος στην Ιστορία και το όργανό του, τη Στάζι, καθώς και ανθρώπων που δούλεψαν γι’ αυτή. Η Στάζι, η μυστική αστυνομία που χρησιμοποιούσε έναν πράκτορα για κάθε έξι Ανατολικογερμανούς, παρακολουθούσε και έλεγχε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Αυτός ο τεράστιος εσωτερικός σκιώδης στρατός γνώριζε τα πάντα, ενώ τα αρχεία που παρήγαγε ξεπερνούν το σύνολο των κειμένων που γράφτηκαν στη Γερμανία από την εποχή του Μεσαίωνα.

  • Οι συγκλονιστικές ιστορίες της Μίριαμ, που εξακολουθεί να αναζητά τις συνθήκες θανάτου τού σύντροφου της Τσάρλι, της φράου Πάουλ, που ξύπνησε ένα πρωί με το Τείχος να τη χωρίζει από το άρρωστο νεογέννητο βρέφος της, και των αμετανόητων πρακτόρων τής Στάζι, που εξακολουθούν να νοσταλγούν το ανατολικογερμανικό καθεστώς, αποτυπώνουν τις απάνθρωπες μεθόδους της Στάζι και σκιαγραφούν το βάναυσο πορτρέτο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η Anna Funder περιγράφει τον καθημερινό ηρωισμό των απλών ανθρώπων που έζησαν αυτό τον εφιάλτη, ηρωισμός που κινδυνεύει να χαθεί, να σβηστεί και να ξεχαστεί.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ
http://okto.com.gr/categories/testimonials/103-stasiland

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
Εκδόσεις Οκτώ
Βιβλίο
******
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
****

ΧΑΡ.ΧΡΙΣΤ: Να θυμάστε: ”Μπορεί η Νοβάρτις να λαδώνει πολιτικούς αλλά σώζει ζωές”.Αυτό πήρε 40%. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Η ψήφος της 7ης Ιουλίου ήταν η πιο σημαντική γιατί έδωσε τη δυνατότητα να μην μάθουμε σχεδόν τίποτα. Στο τέλος, πιστεύω ότι δεν θα την πληρώσει κανένας τους. Έτσι θα γίνει, εκτός αν κάτσει ο μέσος νοικοκυραίος και δει την έρευνα των Ελβετών. Ο λαός δεν σώζεται, σώζει.

****

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και κείμενο

*****

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Ο Joaquin Phoenix ερμηνεύει απλά συγκλονιστικά και παίρνει πάνω του όλη την ιστορία. Η ταινία είναι ένα αριστούργημα, άρτια στο σύνολο της, απ’όποια πλευρά κι αν την εξετάσεις, σενάριο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια, φωτογραφία, μουσική, εφέ. Ταυτόχρονα είναι αδιανόητα σκληρή και θίγει ζητήματα όπως η κακία και ψυχική ασθένεια και πως αυτές διαιωνίζονται και μεταδίδονται σα μολυσματικές αρρώστιες…

Έφυγα κι εγώ άρρωστη από το σινεμά και με μόνη σκέψη στο μυαλό μου ότι πυξίδα της συμπεριφορά μας πρέπει να είναι ο σεβασμός και η συμπόνια προς τους άλλους. Οι άνθρωποι που βρίσκονται τριγύρω μας είναι από σάρκα και οστά, έχουν συναισθήματα, και χρέος μας είναι να λειτουργούμε με σεβασμό απέναντι τους, να μην τσαλαπατάμε ψυχές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη χυδαιότητας (και συναισθηματικής αναπηρίας) από την αδιαφορία προς τα συναισθήματα των άλλων.

Σφίξτε το στομάχι σας και δείτε αυτήν την ταινία, αξίζει.

Ταινία
Φωτογραφία του χρήστη Joker Movie.

****

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Έκπτωση 5% στην προκαταβολή φόρου. Αυτό μας έταζαν όταν ζητούσαν την ψήφο μας;
(Και για να το ξεκαθαρίζουμε, δεν πρόκειται για έκπτωση, αλλά για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος φόρου, αφού ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων πάει από το 29% στο 24%. Η μείωση της προκαταβολής στο 50%, ήταν ακόμη ένα ψέμα του Κυργιάκου. Ανάμεσα στα τόσα πολλά.

****

Σήμερα, το παρατσούκλι της χρησιμοποιείται απαξιωτικά, η ίδια όμως, υπήρξε μια ηρωική και αξιέπαινη Ελληνίδα.

DINFO.GR
****
Πάνω από 600 000 άνθρωποι επισκέπτονται το Hallstatt ετησίως, μια μικρή πόλη μόνο 750 κατοίκων
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
****
ΠΑΡΙΣΙ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
****
ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
****
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
****
ΓΕΝΕΥΗ
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, ωκεανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
****
ΜΟΝΑΧΟ
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, λυκόφως και υπαίθριες δραστηριότητες
****
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
*****
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ 
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση