Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (19/6/2018)

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!!!

TVXS.GR

Τα τελευταία έντεκα χρόνια η Ιταλία κρύβει ένα ένοχο μυστικό. Οι περιουσίες των αγροτών στη Ragusa της Σικελίας βασίζονται κυρίως στην καταναγκαστική εργασία εκατοντ…

Panagiotis Baziotopoulos Θα επέμενα σε ανάγνωση του Ρομπέρτο Σββιάνο…

Τα λέει όλα καθαρά και ξάστερα… Το καρκίνωμα της ΜΑΦΙΑΣ ελέγχει τα πάντα στην Σικελία…
http://www.oneman.gr/…/o-roberto-saviano-prepei-na…Διαχείριση

ONEMAN.GR

Φωτογραφία του Antonis Arvanitis.MHNYΜΑ ΦΙΛΗΣ: Περήφανα γηρατειά χόρευαν στο παλιό λιμάνι της Μύρινας το “Μακεδονία ξακουστή” την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε τη συμφωνία. Δεν ξέρω αν ήταν Λημνιοί ή όχι, αλλά ξέρω πως ανήκουν σε μια γενιά που πόνεσε για τα εθνικά θέματα. Εν αντιθέσει με τη δική μας που ακροβατεί επικίνδυνα μεταξύ απάθειας και ακραίου εθνικισμού. Που δεν λέει κουβέντα για τα εθνικά θέματα, όπως και για όλα τα σοβαρά θέματα (ενίοτε για τα μάτια του κόσμου το αγγίζει ακροθιγώς, επιφανειακά), ενώ κάποιοι “γραφικοί” μιλάνε μόνο για να πουν για κρεμάλες και άλλα τέτοια απεχθή.
 

ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ: Το διαδίκτυο βρίθει παραπληροφόρησης. Το θέμα είναι γιατί δεν υπάρχει κάποιος να βάλει φρένο, έστω σε αυτά που κραυγαλέα παραποιούν την αλήθεια και κάνουν τους αδαείς να πιστεύουν πως έτσι είναι. Κι όσο κι αν γελάμε με τους “ψεκασμένους”, αν δεν μπει φρένο, στο τέλος θα δημιουργήσουν στρατούς ηλιθίων που θα ισχυρίζονται πράγματα ανυπόστατα. Πάνω σ’ ένα ασύλληπτης βλακείας δημοσίευμα έπεσα προ ολίγου:ΓΙΑΤΙ η ΑΡΓΩ ήταν ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ/ Κι αυτοί οι άνθρωποι γράφουν ελεύθερα στο διαδίκτυο… Και κανείς δεν ενοχλείται…

ΚΙ ΑΛΛΟ: Φρίττω βλέποντας τους σωρούς των σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας. Νια ήμουν και γέρασα με το ίδιο πρόβλημα.
Αφού δεν είμαστε σε θέση να χωρίσουμε δυο γαϊδάρων άχυρα, θα λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα; Σιγά μην τετραγωνίσουμε και τον κύκλο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΛΗ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗ:

Φωτογραφία του Apostolos Skoubouris.

Πανέμορφη ανθισμένη Πεντέλη με τα σπάρτα να… καθυστερούν φέτος, λόγω πολλών βροχών και δροσιάς! Η Πεντέλη ανασταίνεται σιγά σιγά. Αρκεί να μην την κάψουν ξανά οι… υπερ-Έλληνες, υπερ-πατριώτες, υπερ-Χριστιανοί, υπερ-πολεμιστάδες και υπερ- Άντρες!!ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Πως έβλεπαν οι ξένοι τα Σκόπια πριν την συμφωνία & πως τα βλέπουν τώρα. ‘Ετσι για να βγούμε και λίγο παραέξω από τον μικρόκοσμό μας. Αλήθεια, πόσοι από τους επικριτές της διάβασαν όλη τη συμφωνία & πόσοι ξέρουν για τι μιλάνε από ιδία γνώση??? Η μήπως απλά παπαγάλοι? Από το BBC News via Leonidas Spyrouhttps://archive.org/…/BBCNEWS_20180617_…/start/1260/end/1320

Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.
ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ

Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.

ΜΗΝΥΜΑ: Με τις υγείες σας μακεδονομάχοι μου το άχυρο που σας σέρβιραν.
“”Δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης;
Τι θα απογίνει όμως η συμφωνία εάν γίνουν το ερχόμενο διάστημα εκλογές στην Ελλάδα και -όπως δείχνουν οι σχετικές δημοσκοπήσεις- τις κερδίσει η ΝΔ;
Σύμφωνα με τη FAZ, «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό».
Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». “””
http://www.euro2day.gr/…/faz-o-mhtsotakhs-ehei-desmeytei-gi…

Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.
ΔΩΡΑ ΜΑΚΡΗ: Διαλέξτε υπερπατριώτες μου: Διπλωματία ή πόλεμος! Δεν έχετε άλλη επιλογή.
Τα λέει εξαιρετικά κι ο φίλος μου Βαγγέλης Πράππας. «Η θέση μου είναι πως οι γείτονες δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως σχέση με τον Μεγαλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία. Ούτε ιστορικά, ούτε γεωγραφικά. Αλλά και μεις το μόνο που έχουμε κοινό κατά πως φαίνεται είναι η ιστορία τους και η κοινή γεωγραφία μας.

Διότι, εάν ήμεθα αρχαιο-Μακεδόνες, επί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και παγιώθηκε το ζήτημα, θα είχαμε μπουκάρει και θα προελαύναμε ίσαμε τη Νις, την Νήσσα των ημών βυζαντινών και θα είχε λυθεί το θέμα. Αλλά, πες ότι υπήρξαμε κατάτι περισσότερο διπλωμάτες και τηρούσαμε παρελκυστική στάση αναμονής και σεβασμού στη διεθνή ειρήνη.

Όταν το γειτονικό κράτος απέμεινε μια φτωχή, ημιπαράλυτη, μετασοσιαλιστική δημοκρατία, το 1991 και ο Μιλόσεβιτς μας έλεγε να το μοιραστούμε, εμείς γιατί δε φερθήκαμε αρχαιομακεδονικά, να μπουκάρουμε με κάθε ασφάλεια και να προελάσουμε ίσαμε το Βέλες, τότε ακόμα Τίτο Βέλες, δίχως να ανοίξει ρουθούνι φαντάρου μας, σας διαβεβαιώ και γω και κάθε στρατιωτικός αναλυτής και να πούμε: «Παιδιά, όσοι νιώθετε Μακεδόνες, πάρτε από ένα ελληνικό διαβατήριο και δηλώνετε Μακεδόνες όσο θέτε», αφήνοντας στη Σερβία τους Σλαβόπιστους; 

Ακόμα και τώρα δηλαδή, αν είμαστε όντως κάθετοι στις θέσεις μας και τις αποκλειστικότητες μας, πιάνουμε Σκόπια με μια χαλαρή προέλαση, σε μια βδομάδα. Πλήρης κατάκτηση, με κάποιο αλβανικό αντάρτικο ίσως, σε ένα μήνα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα. 

Όποιος γνωρίζει από διεθνή διπλωματία και διεθνείς συνθήκες αντιλαμβάνεται ότι οι «παραχωρήσεις» που ήδη έχουν δεχτεί, δηλαδή αποκοπή από την αρχαία ελληνική-μακεδονική κληρονομιά, επιγραφές σε όλους τους δημόσιους χώρους, αλλαγή Συντάγματος με επιβαλλόμενες αλλαγές από μας, προσθήκη γεωγραφικού προσδιορισμού, ορισμού της γλώσσας τους ως σλαβικής, είναι ήδη προϊόντα, χαμένου σε πολεμική αναμέτρηση, κατακτημένα με καθαρά διπλωματικά μέσα. 

Όστις επιθυμεί παραπάνω να αφήσει την διπλωματία. Πόλεμος. Τα διπλωματικά μέσα έχουν εξαντληθεί. Με πρώτο εμένα. Είμαι δηλωμένος έφεδρος υπαξιωματικός πεζικού, μετεκπαιδευθείς δις. Σε εφεδρεία μέχρι τα 45. Αν μου πει η χώρα μου να πολεμήσω, θα πολεμήσω. Ακολουθεί κανείς; Γιατί, στις πρώτες στρακαστρούκες στο Πισοδέρι, διέκρινα άτακτη υποχώρηση.» 

ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ και συνονόματου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: Έχω φάει πολλά μπινελίκια για χάρη του.Με κατηγόρησαν ότι το κάνω για να με διορίσει! Ότι με πληρώνει για να τον υπερασπίζομαι! Γενικά ότι μα@ακία σκεφτείς έχει ειπωθεί, που φυσικά έχει διαψευστεί. Εννοείται χωρίς να ακούσω ούτε ένα συγνώμη. Ούτε ένα, έτσι για το γαμώτο ! Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε γεια στο τηλέφωνο. Μόλις πριν λίγες ώρες τον γνώρισα από από κοντά/.. Τhe one and only….

Φωτογραφία του Vasilis Pazopoulos.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ
Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.
ΔΩΡΑ ΜΑΚΡΗ: Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν από τις 8 το πρωί σήμερα. Ο σύζυγος της ινφάντας Κριστίνας, αδελφής του βασιλιά Φελίπε, παρουσιάστηκε το πρωί στις φυλακές της πόλης Άβιλα που βρίσκεται κοντά στη Μαδρίτη για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, που του επιβλήθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας και ανέρχεται στα 5 χρόνια και 10 μήνες.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα, τις πέρασε με την οικογένειά του στη Γενεύη και εμφανίστηκε αυτοπροσώπως το πρωί στις φυλακές Μπριέβα της πόλης Άβιλα. Πρόκειται για γυναικείες φυλακές με μια ειδική πτέρυγα που προορίζεται για φυλακισμένους ή που έχουν δείξει μεταμέλεια και συνεργάστηκαν με τη δικαιοσύνη είτε για τραπεζίτες , πολιτικούς κλπ.

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας καταδικάζεται και φυλακίζεται. Οι κατηγορίες αφορούσαν σε εταιρίες του που χρηματοδοτούνταν παράνομα από δημόσιο χρήμα, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και πλαστογραφία.ΦΙΛΗΣ ΣΤΟ FB: Ανάμεσα σε όλα (Μακεδονικό, Μουντιάλ, Μπάνια λαού) ήρθε και ο Σπίρτζης στο Ηράκλειο για να πουλήσει σανό, με ποιο θέμα λέτε; Μα φυσικά τον ΒΟΑΚ, σταθερή υπόσχεση σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες. Αν δεν υπήρχε ζήτημα ΒΟΑΚ (και αεροδρομίου) νομίζω ότι θα έπρεπε να τα επινοήσουμε.

  • Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι διόδια στον νέο αυτοκινητόδρομο που θα είναι έτοιμος σε 5 χρόνια (εδώ δεν είμαστε σίγουροι ότι η ανάπλαση στο κέντρο της πόλης θα τελειώσει σε πέντε χρόνια) θα πληρώνουν μόνο οι τουρίστες και οι λεωφορειατζήδες που κάνουν επαγγελματικής φύσεως αγώγια και όχι ο τίμιος κρητικός λαός.

Eιδικά αυτό το βρήκα πιο εξοργιστικό από οποιαδήποτε άλλη υπόσχεση. Οι κάφροι συνεχίζουν να εκπαιδευουν τον κόσμο στην διχαστική ρητορική του “εμείς και οι άλλοι”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζει τούτες τις ημέρες το μεγαλείο της διεθνούς αναγνώρισης και των θετικών σχολίων διεθνών ΜΜΕ, ιδιαίτερα αμερικανικών και γερμανικών. Σε σημείο που να δηλώνει (όπως έπραξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ασφαλές τηλεοπτικό περιβάλλον της ΕΡΤ) ότι… αναμετριέται με την Ιστορία…
  • Δεν ξέρω πώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα, αλλά αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι τούτο: Εψαξα, ρώτησα και έμαθα ότι πάνω από τα Τέμπη δεν περνά το μήνυμά του…
Η αίσθηση που υπάρχει σε αξιολογητές της κοινής γνώμης είναι ότι η κατάσταση για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του είναι πολύ… ζόρικη στον ελληνικό Βορρά. Με δυο λόγια, οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφονται τραγικές στη Βόρεια Ελλάδα. Και να ‘ταν μονάχα αυτό;
Και οι ΑΝΕΛ (του Πάνου Καμμένου), όπως μου μεταφέρουν, με την επαμφοτερίζουσα στάση και συμπεριφορά εξαερώνονται στην κυριολεξία. Από το ΚΙΝΑΛ διασώζεται η «συνιστώσα» του ΠαΣοΚ. Η ΝΔ έχει «μαζέψει» την όποια πίεση κι αν δεχόταν και χωρίς αμφιβολία ενισχύεται ο χώρος της Ακροδεξιάς…
Οπως μου λένε παρατηρητές των βορειοελλαδίτικων πραγμάτων, ευτυχώς που η Ακροδεξιά εκπροσωπείται από αυτούς τους ακατέργαστους και απωθητικούς της Χρυσής Αυγής, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κατέγραφαν μεγάλα ποσοστά…
Υπάρχει ωστόσο και ένας κύκλος των Κεντρώων οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν θετικά την υπόθεση του Μακεδονικού. Αυτοί κινούνται σε αντι-συριζαϊκές κατευθύνσεις. Οπως σημείωσε κάποιος φίλος της στήλης, το σύνθημα στον Τσίπρα είναι: «Ψήφισε και φύγε». Αυτά έχω να σας πω. Οσο για την ιστορία, αυτή είναι μια άλλη υπόθεση.
ΒΗΜΑτοδότης 
Η Ντόρα και η απορία της Μισέλ
ΒΗΜΑτοδότης 
Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο καφενείο της Βουλής σε ένα τραπέζι μακριά από περίεργα ώτα, λίγη ώρα μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ. Ηταν εκεί η Ντόρα και οι «γαλάζιοι» βουλευτές Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Γεράσιμος Γιακουμάτος. Οι δύο τελευταίοι φαίνονταν να ανησυχούν για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και ρώτησαν την Ντόρα κατά πόσο αυτή (η κατάτμηση) είναι εφικτή…
  • «Είναι πολύ πιθανό να γίνει» απάντησε η Ντόρα, γιατί, όπως είπε, το ήθελε πάντοτε ο Μητσοτάκης.
  • Τους είπε μάλιστα ότι αυτό είναι καλό και για τους νέους υποψηφίους, διότι διαφορετικά με ενιαία Β’ Αθηνών θα τους «έτρωγε η μαρμάγκα».
  • Αφού τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να φοβούνται διότι ό,τι και να γίνει θα εκλεγούν, βρήκε την ευκαιρία η κυρία Ασημακοπούλου να τη ρωτήσει:
«Αληθεύει ότι θα πολιτευθείς στα Χανιά;». Η Ντόρα δεν έδειξε καμία έκπληξη με την ερώτηση, απλώς είπε ότι το εξετάζει και ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη, με την Αννα-Μισέλ να την κολακεύει: «Εσύ, Ντόρα, σε όποια εκλογική περιφέρεια κι αν πας, βγαίνεις πρώτη με τα μπούνια».
ΒΗΜΑτοδότης 
Για την ιστορία σάς λέω πως οι «γαλάζιοι» έκαναν ήδη τις δημοσκοπήσεις τους για τα Χανιά με την προϋπόθεση ότι εκεί θα κατέβει η Ντόρα. Κερδίζουν τρεις έδρες και μία το Κίνημα Αλλαγής, αν βεβαίως δεν διασπαστεί.
 
Τα γενέθλια της Ενωσης Τραπεζών
ΒΗΜΑτοδότης 
Η συγκυρία το έφερε έτσι ώστε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών να γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της με εμφανή πλέον τα σημάδια ανάκαμψης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και στη γιορτή που διοργανώθηκε, με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης ιστορικών ενθυμημάτων που φιλοξενείται στα γραφεία της στην οδό Αμερικής, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια αναδρομή στο τραπεζικό σύστημα.
Στο Ζάππειο την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ήταν όλοι εκεί και η φράση που κυριάρχησε στα πηγαδάκια ήταν αυτή που είπε ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης, επικαλούμενος ένα περσικό ρητό: «Είναι καλό να οραματίζεσαι, πιο καλό είναι να προγραμματίζεσαι, αλλά ακόμα καλύτερο να υλοποιείται».
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο επίτιμος καλεσμένος της Ενωσης Κλάους Ρέγκλινγκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας Βιμ Μιτζ, τραπεζικά στελέχη, πρέσβεις κ.λπ. εξήραν τη συμβολή του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Στο γεύμα και στην ανοιχτή – για πρώτη φορά – γενική συνέλευση της ΕΕΤ, απ’ ό,τι μου λένε οι πηγές μου, επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για τις εξελίξεις. Ωστόσο η βραδιά έκλεισε με μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. Πέρα από το δείπνο που παρέθεσε ο κ. Καραμούζης και στο οποίο παρακάθισε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ (όπου συζητήθηκαν το διεθνές και ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αλλά και η επόμενη ημέρα μετά την έξοδο στις αγορές), υπήρξε και βράβευση.
  • Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών βράβευσε τον επίτιμο πρόεδρο της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλο για τη μακρά προσφορά του στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος. Ολοι συμφώνησαν ότι άφησε το αποτύπωμά του στις οικονομικές και τραπεζικές εξελίξεις και εξήραν το ήθος του. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης, μαζί με τα παιδιά του κ. Κωστόπουλου.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το ΔΣ της Eurobank αποφάσισε την επέκταση της θητείας του κ. Καραμούζη ως τον Μάρτιο του 2019, οπότε και θα αποχωρήσει. Τέλος εποχής για τους παλαιότερους του τραπεζικού συστήματος.
 
Τι συζητούν στο ΚΙΝΑΛ
ΒΗΜΑτοδότης 
Μπορεί στη Βουλή να περίμεναν τη διάλυση του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή το Σκοπιανό, όμως το… μισό ΚΙΝΑΛ ήταν την Πέμπτη το βράδυ σε εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έφυγε για λίγο από την ένταση της Βουλής, και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πήγαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο και κάθισαν και μαζί. Ηταν εκεί ο Σπύρος Λυκούδης, που έφυγε νωρίς, και ο Νίκος Σαλαγιάννης. Μάλιστα κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Θεοδωράκη και βγήκε τρέχοντας από την αίθουσα, με όσους τον είδαν να αναρωτιούνται: «Να τον πήρε η Φώφη για να του ανακοινώσει το διαζύγιο;».
 
Ο Αλ. Τσίπρας «ψηφίζει» Μέσι
ΒΗΜΑτοδότης 
Και λόγω Μουντιάλ σάς πληροφορώ ότι ο  μεν Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει, όπως μου είπαν, πρώτα Αργεντινή λόγω Μέσι και εν συνεχεία Ισπανία, λόγω του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Πέδρο Σάντσεθ, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει Γαλλία.
Μια «επεισοδιακή» επίσκεψη 
ΒΗΜΑτοδότης 
Γεμάτη ευτράπελα ήταν η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στο υπουργείο Οικονομικών. Λίγα λεπτά πριν από την άφιξή του, συνεργάτριες του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατέβασαν βιαστικά στον χώρο της συνέντευξης Τύπου δύο σημαίες, μία της Ελλάδας και μία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μόλις δε έφθασε ο λετονός αξιωματούχος στον έκτο όροφο, περίμενε καρτερικά να τον υποδεχθεί ο υπουργός, ο οποίος όμως τον περίμενε στον προθάλαμο του γραφείου του. Και επειδή δεν υπήρχε οπτική επαφή των δύο ανδρών, ακολούθησε ένα διάστημα πλήρους αμηχανίας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χάλασε το ηλεκτρονικό σύστημα μετάφρασης, με αποτέλεσμα να μιλάει ο κ. Ντομπρόβσκις – με την περίεργη, είναι αλήθεια, προφορά του – χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε και η συνέντευξη συνεχίστηκε με τον… πατροπαράδοτο τρόπο, με μεταφραστή δίπλα στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.
ΒΗΜΑτοδότης Κατά την ενόραση το πνεύμα φωτίζεται μυστηριωδώς και συλλαμβάνει μιαν αλήθεια. Σε αυτή την κατάσταση φαίνεται ότι είχαν περιέλθει ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς όταν διαπραγματεύονταν με την πΓΔΜ.
  • Οπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός στην ΕΡΤ, πήραν τις αποφάσεις τους με βάση… «μια στρατηγική ενόραση».
  • Δεν είναι σαφές εάν ήθελε να υπογραμμίσει το ιδιαίτερο χάρισμα που διαθέτουν, δηλαδή να συναισθάνονται πράγματα που δεν είναι αντιληπτά με τις φυσικές αισθήσεις.
  • Ισως να ήθελε να υπογραμμίσει ότι είχαν σχέδιο, στρατηγική, και δεν βρήκε τις λέξεις.

ΒΗΜΑτοδότης Εχει άποψη ο Κώστας Σημίτης για το «Σκοπιανό»…

Την είπε εγκαίρως – στις 30 Ιανουαρίου – και δεν θεωρεί σκόπιμο να την επαναλάβει. Οσοι ψάχνουν για εκλεκτικές συγγένειές του και φημολογούν ότι τον είδαν να παρακολουθεί στη Βουλή την ομιλία Μητσοτάκη και να αποχωρεί στην ομιλία Γεννηματά, το φάντασμά του είδαν. Η σχέση του με τη σοσιαλδημοκρατική παράταξη παραμένει αρραγής.
ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 
ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΚΡΗΤΗ
Κρήτη-Ελαφονήσι
 ΜΠΑΛΟΣ ΧΑΝΙΑ
Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για balos lagoon crete
Print Friendly, PDF & Email