16.3 C
Athens,Greece
Σάββατο, Δεκέμβριος 7, 2019

Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (18 Σεπτεμβρίου)

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΒΡΕ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ή μάλλον ΔΕΝ έχουν πάθει τίποτα ακόμα!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
*****
Επώνυμο το ρεπορτάζ: H γυναίκα του Φλαμπουράρη και η κολλητή του Πολάκη σε μπίζνες #ΚΕΕΛΠΝΟ εις βάρος οροθετικών ασθενών. Ματαίωσαν διεθνή διαγωνισμό και μοιράστηκαν τα χρήματα μεταξύ τους. Αν-ηθικο πλεονέκτημα μέσω HIV. @PKousoulos ereportaz.gr/politikes-mpiz
****
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
****
Καίγεται η Ζάκυνθος και στο ντουκου περνάει.
Που είναι ο Σκάι;
Που είναι ο Σκάι;
****
Αύξηση μισθών ζήτησε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ,γιατί όπως είπε, αποτελεί προυπόθεση της ανάπτυξης. Το βρίσκω ΣΥΡΙΖΟ-λογικό. Σαν πρωθυπουργός δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Στην αντιπολίτευση ζητεί από τον Μητσοτάκη να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος προκάλεσε!
****
Είναι θεσμικό ατόπημα λέει ο Αλέξης να επιμείνει ο Μητσοτάκης για εκλογή του ΠτΔ με 151 και τον καλεί να μη το κάνει. Το να περάσεις όμως εθνική συμφωνία παραδίδοντας γλώσσα και εθνότητα με απλή πλειοψηφία, τάζοντας στον Δανέλλη και την Κουντουρά βουλευτιλίκι, είναι περηφάνεια.
****

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλουν κυβερνήσεις και ΟΤΑ τους αναπήρους δείχνουν μίσος. Η απάθεια των ψηφοφόρων δείχνει και ηλιθιότητα. Διαβάστε athensvoice.gr/politics/57949

Γιατί κυβερνήσεις και δήμαρχοι μισούν τους ανάπηρους;
Ο Μάνος Βουλαρίνος ψάχνει να βρει την αιτία που δήμαρχοι και κυβερνήσεις μισούν τους ανάπηρους. athensvoice.gr
****
Σοκαριστικά στοιχεία: 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 7- 12 χρονών έχουν τάμπλετ ή smartphone thecaller.gr

Εικόνα

****
Τρία ελληνικά αεροδρόμια στo ευρωπαϊκό τοπ 10 με τις περισσότερες καθυστερήσεις (πίνακας)
Τρία ελληνικά αεροδρόμια στo ευρωπαϊκό τοπ 10 με τις περισσότερες καθυστερήσεις (πίνακας) Μία στις δύο πτήσεις που αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει καθυστέρηση, κατατάσσοντάς το ως το αεροδρόμιο με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη. Αυτό διαπιστώνει η AirHelp,…
topontiki.gr
****
  • Από παχιά λόγια περί «εθνικής υπερηφάνειας» και άλλα παρόμοια τα τελευταία χρόνια πάμε πολύ καλά… 

Ο υπερπατριωτισμός ξεχειλίζει από τα μπατζάκια ορισμένων γελωτοποιών της πολιτικής και της επικοινωνίας. Κατά κανόνα δε, ο «υπερπατριωτισμός» αυτός, δεν διατυπώνεται αλλά ούτε και εκδηλώνεται ως πρόσκληση ανάδειξης των Ελλήνων, αλλά ως έκφραση μίσους έναντι τρίτων.

  • Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου@https://www.lykavitos.gr

Με άλλα λόγια ο υπερπατριωτισμός δεν αποσκοπεί στο να γίνουμε καλύτεροι, αλλά επιδιώκει στο να μισούμε περισσότερο τους άλλους. Ωσάν το μίσος και ο φθόνος να λύνουν υπαρξιακά και αλλά προβλήματα. Πρόκειται δηλαδή για έναν αμιγώς εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα υπερπατριωτισμού, στόχος του οποίου είναι η υποδούλωση σε εξουσίες αχρείων καιροσκόπων.

  • Σήμερα, η νοοτροπία αυτή είναι πέρα για πέρα αδιέξοδη, πλην όμως το γεγονός αυτό εξυπηρετεί γελωτοποιούς και άλλους πολιτικούς απατεώνες. Τα αδιέξοδα είναι εργαλείο επιρροής τους.

Συμβαίνει όμως, οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως έθνος και ως κοινωνία, να είναι τέτοιες που επιβάλουν μια ευκρινέστερη συνειδητοποίηση ευθυνών, που βαρύνουν συνολικά το παρελθόν και το παρόν.

  • Οι ιδιόρρυθμοι εθνικοί τρόποι με τους οποίους κατ’ εξακολούθηση διαχειριστήκαμε τις τύχες μας ως έθνος και κοινωνία δεν μπορούν να θεωρούνται ως αξιομίμητοι και υποδειγματικοί. Υπήρξαν κατάδηλα αντιπαραγωγικοί. Ο δανειοβίωτος παρασιτισμός δεν προσφέρεται εφεξής ως τρόπος εθνικής χρηματοδότησης.

Η Ελλάδα έχει βιώσει ως σήμερα πολλαπλές εθνικές χρεοκοπίες, οικονομικές και πολιτικές. Από τη σκληρότερη εμπειρία πτώχευσης που κατά την τρέχουσα περίοδο βιώνει, ας ελπίσουμε ότι θα συναγάγει επαρκή συμπεράσματα εκσυγχρονιστικής προσαρμογής.

Το κυριότερο: ότι θα συνειδητοποιήσει επαρκώς τη σημασία της παραγωγικής αυτοχρηματοδότησης ως της μόνης βιώσιμης τεχνικής για τη δυναμική επιβίωση και τη σταθεροποίηση της εθνικής μας πορείας. Σ’ αυτό το σκληρό έδαφος δημιουργικής προσαρμογής καλούνται να δοκιμαστούν οι νεοεθνικόφρονες και οι εθνικοπατριώτες. Όχι στα αναμασήματα της μακροχρόνιας ιδεολογικής χρεοκοπίας.

  • Επτά χρεοκοπίες σε 200 χρόνια, είναι διδακτικές και αποκαλυπτικές, για όσους διαθέτουν ίχνη φαιάς ουσίας.

Η μεταπολιτευτική ιδιαίτερα περίοδος χαρακτηρίζεται από άφρονα και εξοργιστική διαχειριστική ανεπάρκεια. Η πολιτική ανεπάρκεια ελαχιστοποίησε την αξιοποίηση των συγκυριακών ευκαιριών που η τύχη έθεσε γενναιόδωρα κατά την περίοδο αυτή στη διάθεσή μας («τιμής ένεκεν» ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981, χαριστική ένταξη το 2000 στην ΟΝΕ χαμηλά επιτόκια κατά την εκπληκτική ευφορία της διεθνούς οικονομίας 2001-2007 κλπ.).

  • Εις πείσμα των εξοργιστικά ευνοϊκών περιστάσεων, εμείς απλώς μεγιστοποιήσαμε ζημιές που σήμερα καλούμαστε, δίκαιοι και άδικοι, συλλογικά να συμμεριστούμε. Έχοντας ήδη καταβάλλει πολύ υψηλό τίμημα, για το οποίο κάποιοι φέρουν ευθύνες.

Γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι οι περιστάσεις εγείρουν διαπρύσια το αίτημα για μια καινούργια Ελλάδα, ένα καινούργιο κράτος, μια καινούργια πολιτική. Πράγματα που αυτοχρήμα προϋποθέτουν μια μορφωτική επανάσταση. Η οργή των πραγμάτων θα κατευθύνει από μόνη της την εθνική ανανέωση μόνον μέχρις ενός συγκεκριμένου σημείου. Αλλά αυτό δεν επαρκεί. Για να περάσουμε παραπέρα απαιτούνται ενδογενής υπευθυνότητα και εγχώριος επιτελικός σχεδιασμός. Απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός τρόπος σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας.

«…Αν απ’ την κρίση δεν πυροδοτηθεί έγκαιρα συνολική οικονομική και μορφωτική εθνεγερσία, η Ελλάδα οδεύει ακάθεκτη σε μια νέα, τηρουμένων των σημερινών αναλογιών, μακροχρόνια τουρκοκρατία…», έγραψε πριν καιρό ο έγκριτος στοχαστής Παν. Γεννηματάς και μάλλον βλέπει σωστά. Πόσοι όμως τον καταλαβαίνουν, είναι το ερώτημα;

****

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
***
ΠΑΝ.ΜΠΑΖ: Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα ανεχθούμε τις ΜΠΟΥΡΚΕΣ και άλλες αθλιότητες του θρησκευτικού παροξυσμού υπανάπτυκτων πολιτισμικά λαών και ανθρώπων ούτε βέβαια τον κάθε Τζιχαντιστή που δολοφονεί χωρίς συναίσθημα για να πάει να γα@@@ει τις 72 παρθένες που τον περιμένουν…
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
****

Η Amanda Sofia Margareta Lind, 38 ετών είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού και Δημοκρατίας της Σουηδίας εδώ και μισό χρόνο. Είναι οικολόγος (μέλος των Miljöpartiet δλδ των Πράσινων της Σουηδίας), έχει ντοκτορά στην ψυχολογία κι ο άντρας της είναι καλλιτέχνης και περφόρμερ. Βλέποντας την εικόνα αυτής της γυναίκας καταλαβαίνουμε ότι στην Ελλάδα όχι μόνον δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτή ως υπουργός απ’ το πατριαρχικό και συντηρητικό κατεστημένο της χώρας αλλά θα της έκαναν σίγουρα λεκτικό bullying. Θα την χαρακτήριζαν «αναρχοάπλυτη» για να μην πω τους χαρακτηρισμούς του «πεφωτισμένου» βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου που χρησιμοποιεί τον όρο vegan μπαχαλοσατανίστριες. Ήδη ένα ελληνικό site ανέβασε μια «ιδιαίτερη φωτό» από performance του συζύγου της.

…..

  • Η πρόσφατη αναφορά της κας Παναγιωταρέα, συμβούλου της Υπουργού Πολιτισμού στον Ελεύθερο Τύπο είναι ενδεικτική των παραπάνω αντιλήψεων: «Πρώτη φορά παρατηρώ τους συμπολίτες μας πιο χαλαρούς, λιγότερο επιθετικούς, πιο φροντισμένους, σε πλήρη απόρριψη των αμπέχονων και του αφάνα style μαλλί των γυναικών, δηλαδή όσα αποτελούσαν ενός είδους σήμα κατατεθέν συριζαϊκό».

Πόσο πολιτικό πολιτισμό κρύβουν τέτοιες κατηγοριοποιήσεις και στοχοποιήσεις του άλλου; Είναι δυνατόν μια σύμβουλος της υπουργού πολιτισμού της Ελλάδας να στοχοποιεί την αντιπολίτευση λέγοντας πως οι συριζαίοι είναι «αφρόντιστοι» και κακοντυμένοι δλδ περίπου αναρχοάπλυτοι και να ασκεί λεκτικό bullying συλλήβδην; Δεν υποφώσκει «ταξικό μίσος» σε μια τέτοια δήλωση; Και είναι άραγε πολιτικός πολιτισμός να κυβερνάει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση με πάνω από 95% άντρες και οι γυναίκες της κυβέρνησης να έχουν τέτοιες συμπεριφορές; Είμαστε άραγε εμείς οι πολιτικά πολιτισμένοι κι οι Σουηδοί απολίτιστοι;

  • Οι Έλληνες πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί, όχι μόνον έχουν προνόμια αλλά κυβέρνησαν με μίζες και λαμογιές, με offshore και απέκτησαν πακτωλό χρημάτων ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών δίνοντας ασυλία στον εαυτό τους ώστε να μην τιμωρηθούν ποτέ για τα εγκλήματά τους. Χρεοκόπησαν την χώρα, διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα κι εξάρτησαν την χώρα απ΄το εξωτερικό με τα μνημόνια σπέρνοντας φτώχεια και δυστυχία στους Έλληνες τους οποίους φτωχοποίησαν στον μέγιστο βαθμό χάρις στην διάσπαρτη διαφθορά.

Οι Έλληνες βουλευτές συνεχίζουν να ζουν πολυτελώς κι ο υψηλός μισθός τους δεν έχει καμία σχέση με των άλλων πολιτών. Η Σουηδία αντιθέτως, δεν προσφέρει πολυτέλειες ή προνόμια στους πολιτικούς της, καθώς ζουν όπως όλοι οι άλλοι απλοί πολίτες της χώρας. Οι Σουηδοί πολιτικοί δεν έχουν μεγάλο μισθό, καθώς οι μισθοί τους είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους μισθούς ενός καθηγητή δημοτικού σχολείου. Οι Σουηδοί δημοτικοί σύμβουλοι πληρώνονται ακόμη χειρότερα δεν έχουν γραφείο κι εργάζονται από το σπίτι.

Η Σουηδία είναι μια χώρα χωρίς αριστεία καθώς αντιμετωπίζει τους δημόσιους υπαλλήλους της ως απλούς, καθημερινούς πολίτες χωρίς προνόμια. Αντιθέτως η «αριστεία» που προβάλλεται συνεχώς απ΄ την ελληνική κυβέρνηση προφανώς έχει μια υποκρυπτόμενη έννοια «αποκλεισμού» της πλειονότητας των πολιτών που προφανέστατα η κυβέρνηση δεν θεωρεί «αρίστους». Αυτή η υπεροπτική αντίληψη είναι πολιτικός πολιτισμός;

Είναι άραγε τα προνόμια των «αρίστων» πολιτικός πολιτισμός; Οι Σουηδοί πολιτικοί δεν έχουν επίσημα αυτοκίνητα, γραφεία ή άλλα προνόμια και χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς. Οι υπουργοί της Σουηδίας και οι βουλευτές δεν έχουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα ή ιδιωτικούς οδηγούς, ταξιδεύουν και μετακινούνται όπως όλοι οι άλλοι σε γεμάτα δημόσια λεωφορεία και τρένα, γράφει ο Guardian.

****

Επίσης, οι υπουργοί της Σουηδίας δεν έχουν καμία κοινοβουλευτική ασυλία και δικάζονται κανονικά στα δικαστήρια, όπως όλοι οι άλλοι. Δεν έχουν ιδιωτικούς γραμματείς στα γραφεία τους και το γραφείο τους είναι μικρό, 8m2 περίπου. «Είμαι αυτός που πληρώνει τους πολιτικούς και δεν βλέπω κανένα λόγο να τους δώσω μια πολυτελή ζωή», δήλωσε ο Σουηδός πολίτης Joakim Holm στην Guardian.

Οι πολιτικοί που δαπανούν δημόσιους πόρους για μεταφορές με ταξί αντί να χρησιμοποιούν το δημόσιο τρένο καταλήγουν να καταγγέλλονται στις ειδήσεις! Στην Ελλάδα όλοι απομυζούν τον κρατικό κορβανά δίχως έλεος και μένουν ατιμώρητοι! Στην Σουηδία μόνον ο πρωθυπουργός, έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο συνοδευόμενο από τις δυνάμεις ασφαλείας.

H Σουηδική κυβέρνηση δέχεται, φιλοξενεί και φροντίζει την υγεία πολλών χιλιάδων μεταναστών. Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας με νέα εγκύκλιο ξηλώνει το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016, που επέτρεπε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στο ΕΣΥ, θέτοντας όρους που εμποδίζουν τους αλλοδαπούς ασφαλισμένους σε χώρες εκτός ΕΕ και κατ’ επέκταση αλλοδαπούς μη ασφαλισμένους, να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη. Όταν ένας φτωχός πρόσφυγας πεθάνει χωρίς περίθαλψη είναι αυτό πολιτικός πολιτισμός;

Κάποτε πρέπει να αλλάξει το ύφος αλλά κυρίως το ήθος της πολιτικής εξουσίας. Κάποτε πρέπει να φύγει η διαφθορά από την χώρα. Κάποτε πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι θεσμοί, να εξυγιανθεί το Κράτος και να σταματήσουν οι αποκλεισμοί και οι διαχωρισμοί σε πατρίκιους και πληβείους. Κάποτε πρέπει να επανέλθει η αξιοκρατία και η σεμνότητα στην πολιτική. Τότε θα έχουμε πολιτικό πολιτισμό κι ανάπτυξη.

*****

(Δ): Χρονος dt στην Ελλαδα :
1. Η κόρνα του πισω σε φανάρι όταν ανάβει πράσινο.
2. Η αλλαγη στην τιμη της βενζίνης μόλις ακουστεί αύξηση στην τιμη πετρελαίου (στο βαρέλι στη χώρα παραγωγής🤣

***

Η υλοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, εγκαταλείπεται πριν ακόμη μπει σε τροχιά! Δείτε τις νέες εξελίξεις… #ypodomes, #ediodia, ift.tt/2Nk90kD

Εικόνα

***

Μ.Β: Η χώρα είναι τόσο σάπια που οι κάτοικοι οργανώνουν ψηφίσματα για να ζητήσουν την εφαρμογή των νόμων και είδηση γίνεται το ότι η τροχαία κάνει τη δουλειά της.

Εικόνα

****
Ο ιερέας Χρήστος Ζαρκαδούλας, εφημέριος της εκκλησίας του Καραβόμυλου, έρχεται αντιμέτωπος με τους κατοίκους που δεν θέλουν να δημιουργηθεί καταυλισμός προσφύγων σε στρατόπεδο της περιοχής. [της Ντίνας Δασκαλοπούλου]
Κόντρα στο ρεύμα της ξενοφοβίας
Ο ιερέας Χρήστος Ζαρκαδούλας, εφημέριος της εκκλησίας του Καραβόμυλου, έρχεται αντιμέτωπος με τους κατοίκους που δεν θέλουν να δημιουργηθεί καταυλισμός προσφύγων σε στρατόπεδο της περιοχής.  efsyn.gr
****
Υπήρχε Ελληνίδα επιστήμονας της Nasa αλλά δεν πληρουσε τους όρους για το παπατζιλικι
.
Εικόνα
 ****
Τεράστια οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από αυτούς που προσπαθούν να αποδομήσουν τη μελέτη για την ανάδειξη των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου χωρίς αυτά να αποσπαστούν [του Απόστολου Λυκεσά]
H λύση υπάρχει, κάποιοι δεν θέλουν να τη δουν
Ομηρικών διαστάσεων μάχη εντυπώσεων γύρω από μια λέξη δίνει η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο θέμα του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.
efsyn.gr
****
Ε.Α: Καποιοι νομίζουν ότι ο Δημ. Παπαγγελόπουλος θα γίνει βορά στα νύχια κάποιων εμμονικών αρχισυνομωτων. Κούνια που τους κούναγε.
***
Οι συριζαίοι ανησυχούν για την Πασοκοποίηση του Σύριζα και οι Πασόκοι για την συριζοποίηση του ΠΑΣΟΚ. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ
***
Επειδή ως γνωστό είμαι απλά ένας ταπεινός νευροχειρουργός και από οικονομικά δεν ξέρω, παρακαλώ ας μου εξηγήσει κάποιος φωστήρας συνφιλελεύθερος πως διάλο γίνεται αμέσως μόλις εκραγεί κάποιο διυλιστήριο στην Σαουδική Αραβία να ακριβαίνει αστραπιαία σε ντε τε η αμόλυβδη στο Σουφλί.
***
Π.Κ: Γελάνε και τα πιγκάλ!
Ο νέος Έλληνας πρέσβης στο Καράκας δε μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του καθότι δεν μπορεί να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στον Μαδούρο, διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνώρισε στη θέση του τον Γκουαιδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Κι αν τα επιδώσει στον Γκουαιδό, δεν είναι πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Κλαίω πολύ…
  • Και όλο αυτό για να ανασταλεί το πρόστιμο των 160 εκ. για την πετρελαιοκηλίδα γνωστού εφοπλιστή;;;
***
Έλεος! Και δεν είναι τρολιά.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο
***
Oil prices reversed from Monday’s surge, dropping after reports that Saudi Arabian oil production would be up and running again within weeks. US oil futures settled down 5.7% at $59.24 a barrel, marking their worst one-day drop since August 1.
Dow set to fall and oil prices go into reverse
The Dow and US financial markets calmed down after Monday’s oil price surge that sent shock waves around the world.
cnn.com
***
Ζ.Κ: Γιώργος Τράγκας (όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..»
***
Ζ.Κ: Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.» Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»
***
Ζ.Κ: Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά» Σταμάτης Γονίδης (σκυλάς): «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή.»
***
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, αυτοκίνητο και κείμενο
***
H Κυψέλη στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου σύμφωνα με το Τime Out
H Κυψέλη στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου σύμφωνα με το Τime Out
lifo.gr
***
Π.Κ: Δεν ξέρω πόσα χρήματα θα πάρει ο Λάτσης ως δάνεια από τις χρεοκοπημένες & 3 φορές ανακεφαλαιοποιημένες κυρίως από κρατικό χρήμα Ελληνικές τράπεζες, που προσπαθώντας να ανακάμψουν δανείζουν τον μικρομεσαίο με το σταγονόμετρο.
Πάντως αν αναλογιστούμε το τερατώδες ύψος του project, θα πρέπει τα ποσά να είναι τεράστια.
Κι αν κάτι δεν πάει καλά στη πορεία με το έργο και οι προπωλήσεις που υπολογίζει δεν πραγματοποιηθούν, οι τράπεζες θα πάνε αύτανδρες, παρασύροντας μαζί τους όλη την Ελληνική οικονομία.
Στη περίπτωση πάλι που όλα πάνε καλά, θα δεσμεύσει τεράστιο μέρος της (μικρής) ρευστότητας τους σε βάρος των υπολοίπων.
***
ΚΑ.Ρ: Τόχουμε έτσι; Οι αντάρτες Χούτου της Υεμένης, στην χώρα που υπάρχει η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη έχουν τα χρήματα την τεχνολογία και τεχνογνωσία για να πλήξουν με ακρίβεια στόχους στην Σ. Αραβία με drone αόρατα από ραντάρ Μιλήστε μας για την πείνα στην Υεμένη.
***
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17.9.2019
ΔΗΜ.ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εικόνα
***

Ν.Κ: ΤΣΙΠΡΟΝΟΜΙΚΣ- Η αντίληψη ότι μπορούμε να παράγουμε πολλά αυγά χωρίς…κότες! Τι απάντηση να δώσεις Κυρανάκη μου σε έναν που ρωτά : “Δηλαδή αν πάρουν οι εργαζόμενοι 2.000 το μήνα παραπάνω δεν θα τα ξοδέψουν; Στο σεντούκι θα τα βάλουν;” Η σημερινή κόντρα, Χαζονικόλας vs Κυρανάκης.
***
Μ.Β: Μπορεί ο Τσακαλώτος να ανησυχεί για την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό καθόλου δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει τα ποσοστά και τις έδρες που η πασοκοποίηση έχει χαρίσει στο κόμμα του. Πραγματικός αριστερός σε όλα του.
***
Κ.Λ: 4 εκατ. πολιτες της Βενεζουελας μεταναστευσαν απο το 2014 προς ολες τις χωρες της Λατινικης Αμερικης (πλην Κουβας..). Εχετε δει κανεναν αριστερο να μιλα για τους καημενους αυτους μεταναστες; Αγαπαμε τα καθεστωτα αρκει να ειναι αριστερα & τον σκοταδισμο αρκει να ειναι Ισλαμικος.
***
H μεταφορά αγαθών από τον έναν τόπο στον άλλο, πρακτική που χρονολογείται στην αρχαιότητα, περνάει πλέον σε νέα εποχή, χάρη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELIS
Αλλάζουν οι μεταφορές με ελληνική «σφραγίδα», της Ιωάννας Φωτιάδη | Kathimerini
Ανταλλαγή δεδομένων στις αγοραπωλησίες μέσω του προγράμματος SELIS. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα έχουν ερευνητές του Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
kathimerini.gr
****
Tottenham Hotspur – @SpursOfficial
Εικόνα

Print Friendly, PDF & Email