To μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (18 Φεβρ. 2020)

ΠΟΛΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ: Κοιτάξτε, σε αυτόν τον γιδότοπο της υποκρισίας, ο πολιτικός χώρος που ανήκαμε, απόθανε. Με ευθύνη της ηγεσίας της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης.

  • Αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι ένα συνονθύλευμα καρεκλοκένταυρων, από διάφορους πολιτικούς χώρους, με αποκλειστικό σκοπό την κουτάλα: Είτε κυβερνητική, είτε μη κερδοσκοπικών οργανώσεων καθοδηγούμενων από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Αν βάλετε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί θα δείτε ότι ζούμε ένα déjà vu επί δεκαετίες.
Με ονοματεπώνυμα, εκτός και της οικογενειοκρατίας. Εάν δεν υπήρχε ο διαχρονικός ρόλος του Συγκροτήματος, που επιβεβαιώνεται ακόμα μία φορά, εάν δεν υπήρχε η βέρα στο δεξί
και τα συμπαρομαρτούντα συμφέροντα, δεν θα πουλούσε η Δημουλίδου. Η οποία και κάνει απίστευτη επιτυχία όπως κι ο Σεφερλής. Κι ας λυσσάνε τα κέρινα ομοιώματα ανθρώπων.

  • Ευθύνονται. Απολύτως. Τόσο απλά. Αυτό είναι το κοινό που έχουν διαμορφώσει. Από αυτό βγάζουν χρήμα. Από αυτό ψηφίζονται. Και το ξέρουν. Και το εκμεταλλεύονται απροκάλυπτα. Τώρα όποιος επιμένει στα οπαδικά, γαλαζοπράσινομπορδοροδοκόκκινα, λυπάμαι αλλά δεν έχω κοινό τόπο συζήτησης. Γι αυτό και τα μπλοκ, οι περιορισμοί, τα unfollow και τα γελάκια μου. Νομίζω. Εν πάση περιπτώσει, γνώμη μου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ουπς! Η Apple προειδοποιεί ότι δεν θα εκπληρώσει τους στόχους πωλήσεων αυτό το τρίμηνο λόγω του κορωνοιού που βλάπτει τις αλυσίδες εφοδιασμού και την παραγωγή (κλειστά), ενώ οι καταναλωτές αποκλεισμένοι στα σπίτια τους δεν αγοράζουν το iphone στην 2η μεγαλύτερη αγορά τους που είναι η Κίνα.

  • Χαιρετισμούς… ακολουθούν κι άλλοι..
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "the as return 2020 information the estimates about the of following of extended holiday February 10. resume around experiencing slower return anticipated. normal conditions expect to for the March quarter guidance to main factors. The first is that worldwide supply will temporarily constrained. While our iPhone manufacturing partner located outside the of reopened we anticipated. up health slowly well-being paramount priority, consultation working public health iPhone shortages revenues worldwide. suppliers and continues. These temporarily affect for The second is that been affected. of partner stores Additionally, operating at reduced hours customer stores China closed. with"

***

Αθηναίοι, την έχετε ανακαλύψει;

  • Η Αττική έχει πολλές και όμορφες παραλίες. Μία από αυτές είναι και η Λεγρενά, η οποία αποτελεί μια κρυφή παραλία. Για να χαρεί κάποιος τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά…
***
ΜΗΝΥΜΑ: Ο στρατός του Ασαντ μπήκε στο Χαλέπι, με την βοήθεια των Ρωσικων αεροσκαφών, οι Τούρκοι απωθούνται συνεχώς υφιστάμενοι τεράστια καταστροφή πολεμική και οικονομική. Κερασάκι, το ΝΑΤΟ -δηλαδή οι ΗΠΑ- που όπως είπε εκπρόσωπός του “δεν εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής στήριξης της Τουρκίας.” Απ’ότι φαίνεται πάνε για οριστικό ξεσκαρτάρισμα από τους Τούρκους και τον ΙΣΙΣ. Ο Ερντο συνεχίζει τις μεγαλοστομίες. Ρωσία και ΗΠΑ άλλα δηλώνουν δημοσίως κι άλλα κάνουν, ρίχνοντας του το ξύλο της αρκούδας.
***
ΚΑΙ ΑΛΛΟ: Τους αρμούς της εξουσίας όταν τις ελέγχει η δεξιά είναι καλά όταν τις ελέγχει άλλος είναι χούντα.
***
Τους αρμούς της Εξουσίας δεν πρέπει να τους ελέγχει κανείς. Καθήκον της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι να δημιουργεί θεσμούς και προϋποθεσεις ώστε καμμία Δεξιά να μην μπορεί να τους αλώσει. Όταν όμως δεν το κάνει αυτό αλλά ακόμα χειρότερα κάνει τα ίδια με τη Δεξιά χρησιμοποιώντας τις πράξεις της ως άλλοθι για τα δικά της αυτή δεν είναι Αριστερά. Δεξιά είναι.
***
Κ.Β- Το ΜΕΓΑ, με όλα του τα προβλήματα, ήταν ένα κανάλι που είχε Καλές προδιαγραφές. Και όσο περισσότερα κανάλια ανοίγουν, τόσο περισσότεροι δημοσιογράφοι, αλλά και τεχνικοί βρίσκουν δουλεια, ψωμί να ταίσουν την οικογένειά τους. Υπάρχει και πολύφωνία. Είναι καλό ότι ανοίγει ξανά ένα κανάλι.
***
Υπάρχει μια εκπομπή my style rocks που υφίσταται για να μας μάθει να ντυνόμαστε. Την βλέπω τώρα κ είναι η μια χειρότερη απ την άλλη.
Μπανανία μου.
***
Φ.Β – Το άξιο απορίας είναι πως υπάρχει κόσμος που περιμένει να πάρει ιδέες για το πως να ντύνεται, μέσα από αυτή την εκπομπή. Και κάθονται και στήνονται κάθε απόγευμα και το περιμένουν, και το σχολιάζουν και με τις φίλες τους μετά, και το βρίσκουν και ενδιαφέρον ως θέμα προς ευρύτερο σχολιασμό!
  • Όπως άλλοι που περιμένουν να πάρουν «μόρφωση» μέσα από την τηλεόραση και αν δεν την βρουν κατηγορούν τα κανάλια ή τα περιοδικά για τις χαμένες αξίες μίας γενιάς. Το σε ποιους απευθύνονται είναι εμφανές. Το κρίμα είναι και σε αυτή την περίπτωση η έλλειψη άλλης ασχολίας ή ενδιαφερόντων.

***

Δεν είναι η επάρατη νόσος. Ο καρκίνος έχει όνομα και με το όνομά του πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του προσπαθώντας να πείσει για την παραπάνω διαπίστωση είναι άνδρας. Ένας γιατρός στον οποίο όλες οι γυναίκες ανά τον κόσμο οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη.

DIAFORETIKO.GR   Γεώργιος Παπανικολάου: Ο άνθρωπος που όλες οι γυναίκες οφείλουν ευγνωμοσύνη   Δεν είναι η επάρατη νόσος. Ο καρκίνος έχει όνομα και με το όνομά του πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του προσπαθώντας να πείσει για την παρ….
***
Κ.Π. – Τρελή κατάσταση. Πάνε φιρί φιρί, αν συμβεί, να ευλογήσουν την όποια ένταση ξεσπάσει στην Μεσόγειο. Η ανάρτηση από τον ΟΗΕ των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας, που ορίζει το μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης, είναι μεν αναμενόμενη και τυπική, ωστόσο η…
.

Η ανάρτηση από τον ΟΗΕ των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας, που ορίζει το μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης, είναι μεν αναμενόμενη και τυπική, ωστόσο …
****
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΘΑΝΑΣΑΚΗ, ΕΛΑ ΝΑ ΦΑΣ! ΚΑΛΑ, ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ! ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΘΕΙ ΘΙΘΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! ΕΙΠΑ ΟΧΙ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΗΘΕΙ, ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΔΕΝ ΚΘΕΡΕΙΘ ΚΑΛΑ ΕΜΕΝΑ! ΘΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥ! ΚΘΕΡΕΙ!"
***
Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», βελτιωμένη κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς του 2017 ή….

THEPRESSPROJECT.GR
 

***

ΜΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ- Η Ολλανδία είναι πράγματι το ζωντανό παράδειγμα ότι ο φιλελευθερισμός λειτουργεί. Τερματίζει πρώτη ή σχεδόν στην κορυφή σε όλα τις μετρήσεις παντού – ευημερία, απασχόληση, παιδεία. Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ που έπεσε πρίν λίγο καιρό στα χέρια μου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά στην Ολλανδία είναι τα πιό ευτυχισμένα στον κόσμο. Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι έχουν έτσι κάθε λόγο να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ατομική και οικονομική ελευθερία, – αξίες που αποτελούν περίπου εθνόσημό τους.

  • Ωστόσο, έχουν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τις μειονότητες που βρίσκονται στο επίκεντρό εκεί, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Ανησυχούν ότι η υπέρμετρη “ανοχή” θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα είδος συμφώνου πολιτισμικής αυτοκτονίας. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ολλανδοί έγιναν ξαφνικά ξενοφοβικοί. Δεν φοβούνται τους ξένους επειδή είναι ξένοι ή έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Φοβούνται το Ισλάμ.

Η άνοδος του φιλελευθερισμού στην Ευρώπη συνέπεσε με μια εποχή ευημερίας αλλά και εθνοτικής και θρησκευτικής ομοιογένειας. Τι θα συμβεί αν η ευημερία παραμείνει ως έχει, αλλά η μετανάστευση από τον ισλαμικό κόσμο συνεχιστεί; Σε τι βαθμό οι πολιτισμικές και οικονομικές πιέσεις απειλούν τον φιλελευθερισμό;

  • Στην Σουηδία, χώρα που σε μεγάλο βαθμό μοιράζεται κοινές αξίες με την Ολλανδία, έχουν μια έκφραση, śsiktskorridor, – που σημαίνει ο διάδρομος της κρατούσας, πολιτικής τοποθέτησης, – πέρα από αυτόν τοποθετούνται τα πολιτικά άκρα. Όμως κι εκεί έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο τραπέζι ερωτήματα εκτός διαδρόμου του μέχρι πρότινος επιτρεπτού.

Υπάρχει προβληματισμός, και τα σηκωμένα δάκτυλα δεν βοηθούν στην ομαλοποίηση αλλά ωθούν κάθε τόσο προς την κοινωνική έκρηξη.

  • Εάν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει την τύχη της Αμερικής, δηλαδή να πέσει στα χέρια ενός Ευρωπαίου Τράμπ, τότε θα πρέπει να ενεργήσει συλλογικά για να περιοριστούν οι ροές των μεταναστών. Στην συνέχεια, και αφού καταλήξουμε σε έναν έγκυρο αριθμό πόσων προσφύγων βρίσκονται στην Ευρώπη, και πόσους θα δεχθεί η κάθε χώρα, θα χρειαστεί μία τεράστια προσπάθεια, – όπως αυτή της Γερμανίας, για παροχή εκπαίδευσης στους μαθητές, εκμάθηση γλωσσών, επαγγελματικό προσανατολισμό και εύρεση θέσεων εργασίας στους νεοεισερχόμενους στην αγορά μετανάστες.

Ακόμη, η οικοδόμηση κάποιας νοητής γέφυρας μεταξύ των θρησκευόμενων μεταναστών και των κοσμικών πολιτών, των συντηρητικών και των προοδευτικών, η αμοιβαία αποδοχή του ενός από τον άλλο, λογίζεται ως μόνη διέξοδος για την ειρηνική συνύπαρξη. Αυτή είναι η πρόκληση της νέας γενιάς. Να σώσει την πιο πετυχημένη ένωση δημοκρατίας και ελευθερίας από τις αντιφάσεις που οι συνθήκες την έχουν βυθίσει. Με μέτρο και ρεαλισμό. Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα κατάματα, όχι ιδεοληπτικά.

***

MHNYMA: Στο μεταξύ οι συνδικαλιστές που σε όλες τους τις ανακοινώσεις ζητούν κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, απεργούν αύριο απέναντι σε έναν νόμο που καταργεί τις βασικές διατάξεις του Νόμου Κατρουγκαλου… Τέλειο!

***
Aντί να μεμψιμοιρεί ο κ Τσίπρας ας μάθει από τον κ Μητσοτάκη πως ελέγχονται οι #αρμοί της εξουσίας:διορίζει το πρώτο 48ωρο κομματικούς γεν.γραμματείς, ξεπερνά σε προσλήψεις με άνεση το ρεκόρ #ΣΥΡΙΖΑ & τοποθετεί στο #Δημόσιο γενικούς διευθυντές της αρεσκείας του. #Kinima_allagis

Εικόνα

Εικόνα

***
Ο πατέρας και ο ξάδερφος βίαζαν παρά φύσιν το 11 μηνών βρέφος που πέθανε. Μην φοβάστε, θα αφομοιωθούν. Μένανε επιδοτούμενοι σε διαμέρισμα της Ύπατης Αγυρτείας των Ηνωμένων Δουλεμπόρων;
 
***
Οι κοκκινομάλλες εντυπωσιάζουν οι ξανθιές, τραβάνε τα βλέμματα, οι μελαχρινές ομως κλέβουν την παράσταση…
.

Εικόνα

****
Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια. Είδατε ποτέ τέτοια κινητοποίηση, τέτοιους πακτωλούς χρημάτων, τέτοια προπαγάνδα για αυτή την εθνική αιμορραγία; Έχουμε να κάνουμε με πολύ οργανωμένο σχέδιο.
Παράθεση Tweet
Greeceonalert @greeceonalert
9,5 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες greeceonalert.wordpress.com
.

Εικόνα

***
Ανεβάζω το άρθρο του μεγαλύτερου μου «θαυμαστή» κ. Λακόπουλου. Ο άνθρωπος αυτός έχει προβλέψει έως σήμερα 2836 φορές το πολιτικό μου τέλος, με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Επιμένει δε να αφήνει υπονοούμενα και για τη Novartis. Αν και πέφτει σε όλα έξω συνεχίζει…ακούραστος
Εικόνα
***
Δανία: Η κυβέρνηση απομονώνει σε νησί τους μετανάστες με ποινικό μητρώο. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνουμε και εμείς

Δανία: Η κυβέρνηση απομονώνει σε νησί τους μετανάστες με ποινικό μητρώο
Η κυβέρνηση της Δανίας απoφάσισε να στέλνει τους εγκληματίες μετανάστες που προορίζονται για απέλαση σε απομονωμένο νησί μόλις 17 στρεμμάτων – Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση  protothema.gr
***
Here are the top 20 stocks in the S&P 500 over the past 20 years…

Εικόνα