Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (17 Φεβρ. 2020)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: H Tούρκικη λίρα έγινε μεζεδάκι διεθνών σορτάκιδων βάζοντας στοιχήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων $ ότι η ισοτιμία της λίρας ως τον Αύγουστο θα έχει καταρρεύσει πιο χαμηλά κι από το αρνητικό της ρεκόρ – Νέα πτώση σήμερα, τους επιβεβαιώνει.

 • Bloomberg: Την ώρα που οι τουρκικές κρατικές τράπεζες αγωνίζονταν να στηρίξουν την τουρκική λίρα από την κατρακύλα με αθρόες πωλήσεις δολαρίων ύψους 4 δις από την περασμένη εβδομάδα οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν και στην τρέχουσα με επιπλέον κόστος δισεκατομμυρίων αγνώστου αριθμού προς το παρόν, τα funds στοιχηματίζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ότι η κατρακύλα της λίρας μόλις αρχίζει. Αυτού του είδους η άμυνα για τη στήριξη της λίρας δεν είναι βιώσιμη.

Μια εντολή ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων εκτελέστηκε λίγα λεπτά αφότου η ισοτιμία της λίρας έσπασε το όριο των 6 προς $ την περυσινή Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία της Depot Trust & Clearing Corporation. Τώρα όμως έχει σπάσει τα βασικά επίπεδα στήριξης, ξεπερνώντας το σφιχτό εύρος που την κράτησε μέχρι τώρα και ανοίγοντας γρήγορα το δρόμο για περαιτέρω απώλειες.

 • Το συγκεκριμένο στοίχημα θα κερδηθεί για τον επενδυτή που το έβαλε αν η λίρα υποτιμηθεί μεταξύ 6,5 και 7,3 ανά δολάριο μέχρι τις 7 Αυγούστου – ενδεχομένως πέρα και από το χαμηλό ρεκόρ του 7,2362.
 • Ένα άλλο στοίχημα αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα ίδια χαρακτηριστικά και υποθέσεις ως προς τις τιμές της ισοτιμίας και την προθεσμία μπήκε λίγες ώρες αργότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της DTCC.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΒΑΣ.ΠΑΖ: Είμαι και εγώ επιχειρηματίας είπε στον Mask ο υπουργός. Μην ανησυχείς θα τα βρούμε. Νιώθω τα προβλήματα του επιχειρηματία. Οτι θεματα εχεις θα στα λυσω. Δεν βλέπεις που κατάφερα να μπουν οι μπουλντόζες στο ελληνικό σε μια εβδομάδα; Εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος ο αμερικανός επιχειρηματίας έψαξε τότε το βιογραφικό του. Με το που είδε το τηλεπωλητης νανογιλεκων, έντρομος πήγε και έκλεισε στην πρώτη χώρα που βρήκε μπροστά του..

 • Καπως έτσι παίχτηκε το έργο και τώρα θα αγοραζουμε Tesla made in Βουλγαρία.

– Επειδή βλέπω κάποιοι μπερδεύτηκαν, από το μυαλό μου τα έβγαλα. Δεν ήμουν παρών στις συζητήσεις !!!


ΒΑΣ. ΠΑΖ: Ο Βαρουφάκης κατάθεσε στο προεδρείο της βουλής, όλες τις ηχογραφήσεις του Eurogroup που συμμετείχε. Κατόπιν ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να επιστρέψει ως «απαράδεκτο» το φάκελο του Γ. Βαρουφάκη!

Για χάρη της συζήτησης να δεχτώ πως ο Βαρουφάκης είναι ο πιο μαλάκας, πιο άσχετος, πιο γελοίος υπουργός από συστάσεως ελληνικού κράτους. Ή από συστάσεως όλων των κρατών του πλανήτη.

Γιατί η βουλή των Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι διάολο έγινε εκείνη την περίοδο; Γιατι δεν ενδιαφέρεται να μάθει αν αυτά που ισχυρίζονταν ο Βαρουφάκης περί εκβιασμών και άλλα όμορφα, είναι αλήθεια ή όχι;

Γιατί άραγε; Γιατί προτίμησε να παρανομήσει με το να μην τα δεχτεί;

– Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου 277/2014, δεν απαγορεύεται η ηχογράφηση μη ιδιωτικών στιγμών όταν γίνεται στο πλαίσιο της άσκησης καθηκόντων δημοσίου υπουργού (παράδειγμα: ηχογράφηση απόπειρας χρηματισμού δημοσίου υπουργού — σύννομη, σύμφωνα με την απόφαση).


ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ

Κατάγομαι από Μικρασιάτικη οικογένεια, καθώς η γιαγιά μου ήλθε μικρή το 1922, όχι «συνωστισμένη» στην προβλήτα της Σμύρνης, αλλά εκδιωγμένη και «βιασμένη» ψυχικά και εθνικά. Αυτή μου η καταγωγή μου προσδίδει υπερηφάνεια και τιμή για τον πολιτισμό των ανθρώπων αυτών και το υψηλό επίπεδο διανόησης και παιδείας τους.

 • Λίαν προσφάτως -σε μία τηλεοπτική συζήτηση για το μεταναστευτικό- ο κ.Κουρουμπλής δήλωσε πως «οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα»!

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος απαίτησε από τον εν λόγω να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για αυτή την απαράδεκτη, ανιστόρητη, και προσβλητική θέση.
Την αναμένουμε με πολύ θυμό και με μηδενική ανοχή.

 • Ούτε θα επιτρέψουμε παράθεση ιστορικών στοιχείων για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κανένα δήθεν επιχείρημα για τον τρόπο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρογονική της εστία αυτή η λεβέντικη ράτσα. Αυτονόητα πράγματα που πονούν και πληγές που δεν σβήνουν. Κύριε, μόνο η συγγνώμη σας-ίσως-είναι αποδεκτή .
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
***
ΜΗΝΥΜΑ – Ο Κουρουμπλής είπε την αλήθεια. Οι Έλληνες της Μικρασίας ήταν ανεπιθύμητοι εδώ. Με νόμο απέκλεισαν την επιστροφή τους τιμωρώντας όποιον τους βοηθούσε παρά μόνο αν είχαν ελληνικό διαβατήριο που δεν είχαν. Δεν τους έσωσε κανείς. Μόνο πολύ αργότερα μετά την καταστροφή της Σμύρνης που ήξεραν ότι θα συμβεί και το σφάξιμο τους από τον Κεμάλ, προχώρησαν στην ανταλλαγή σε όσους γλίτωσαν.
Δεν τους φέρθηκαν σαν τους νυν πρόσφυγες. Τους φέρθηκαν πολύ χειρότερα.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η ντροπή της ιστορίας μας δυστυχώς.
Κι εγώ απόγονος μικρασιάτη παππού είμαι και γνωρίζω καλά.


ΚΙ ΑΛΛΟ – Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανάρτησης:

….
Ο Αρμοστής της Ελλάδας στην Ιωνία Αριστείδης Στεργιάδης, λίγο πριν την καταστροφή της Σμύρνης και τον ελληνικό ξεριζωμό, αποστέλλει προς την ελληνική κυβέρνηση τηλεγράφημα με το οποίο ζητά εντολές αφού πρώτα παραθέτει κάποιες προτάσεις.
Εξ αρχής ξεκαθαρίζει στο τηλεγράφημα ότι η Σμύρνη πρόκειται να καταστραφεί. Στη συνέχεια κάνει κάποιες προτάσεις.

 • Μια από αυτές είναι: Εγκρίνετε ώστε να εμποδιστεί η αναχώρηση όλων των Μικρασιατών. Δηλώνοντας: “Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα, θα ανατρέψουν τα πάντα”.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε αυτές τις προτάσεις και τις μετέτρεψε σε τελική κυβερνητική επιλογή δια του αισχρού νόμου 2870/1922, που ψηφίστηκε «ομοφώνως» στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου 1922 και υπογράφτηκε στις 16 Ιουλίου 1922 από τον βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Λ.Κ. Ρούφο. Απαγόρευε την είσοδο των Ελλήνων της Τουρκίας στην Ελλάδα χωρίς Ελληνικό διαβατήριο που φυσικά δεν είχαν.

 • Κι ένας ξένος ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζόρτζ Χόρτον που έσωσε όσους Ελληνες μπορούσε τότε, είπε το κάτωθι. Εγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο με τα συμβάντα της εποχής “Η Μάστιγα της Ασίας” που το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Θα μάθετε γεγονότα που αγνοούσατε πλήρως.

Ενας άλλος Αμερικανός ο Έιζα Τζένιγκς ο επωνομαζόμενος Σίντλερ της Σμύρνης, έσωσε χιλιάδες Ελληνες με δική του πρωτοβουλία. Τον Σεπτέμβριο του 1922 η Σμύρνη παραδόθηκε στις φλόγες και χιλιάδες κάτοικοι σφάχτηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ.

Καμία ανθρωπιστική οργάνωση δεν βοήθησε στη διάσωση των Ελλήνων κατοίκων. Κανένας στρατός, κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση της Ελλάδος. Παρά μόνο ένας απλός Αμερικανός που κατά τύχη βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην Σμύρνη. Το όνομα του ήταν Έιζα Τζένιγκς και έσωσε την ζωή 350.000 Ελλήνων….

***

ΜΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ: Θυμήθηκα σήμερα τον μακαρίτη τον Ανδρέα τον Παπανδρέου, τότε στο Ωνάσειο, που του γράψανε μια επιστολή παραίτησης, και δεν την παρέδωσαν στον ΠτΔ, αλλά στα ΜΜΕ, – με την αιτιολογία πως ο λαός τον έκανε Πρωθυπουργό, και στο λαό θα παραιτηθεί. Ήταν το δόγμα “Δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο ο λαός.”

 • Όλα αυτά τα θυμάμαι ζωντανά. Μέναμε τότε απέναντι από το Ωνάσειο. Όλο το ξεφτυλισμό, το πήγαινε έλα, την τέντα του Καντάφι που είχαν στήσει στην είσοδο, την Ελένη Καλογεροπούλου, τα κεριά, τις ολονυχτίες, την εξουσιαστική μανία της αυλής να μην αναλαμβάνει την ευθύνη να παραιτήσει τον εγκεφαλικά νεκρό Πρωθυπουργό, – τότε ήταν που μπήκε πρώτη φορά στο μυαλό μου η ιδέα να φύγω από την Ελλάδα. Αυτό που έβλεπα δεν ήξερα να το ονομάσω, – εκτροπή, έλλειμμα εξουσίας, τσίρκο; Πάντως, δεν ήταν κανονικό.

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί ο Παπανδρέου ήταν πράγματι επικίνδυνος. Ήταν ένας χαρισματικός λαϊκιστής ηγέτης που έπιναν νερό στο όνομά του, – πολίτες ήταν διατεθειμένοι σε περίπτωση μεταμόσχευσης, να του προσφέρουν τη δική τους καρδιά. Ήταν μια τρέλλα, εθνική παράνοια και μέθη. Αυτός ο ηγέτης μπορούσε τότε να κάνει κυριολεκτικά ό,τι ήθελε , – για καλό ή για κακό. Κι όμως η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία άντεξε το cult του.

 • Καταλήγοντας, οι λεονταρισμοί του Τσίπρα κινούνται στη σφαίρα του γραφικού. Σιγά μην είναι και ο Λένιν που θα ελέγξει τα μέσα παραγωγής.

ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ: Διάβασες από νωρίς Ρίτσο αλλά όχι αρχαία τραγωδία και αυτό ήταν λάθος.

Μετά έμπλεξες με την επαγγελία της αδύνατης επανάστασης, με τον Πουλατζά και τον Αλτουσέρ, την μαρξιστική ανάγνωση της κοινωνίας, τη βία που είναι και μαμή της ιστορίας, τα εναλλακτικά κινήματα, την οικολογία, την αποανάπτυξη και τη Νότιο Αμερική. Είπες “μακάρι να γίνουμε Αργεντινή” να λέτε το ψωμί ψωμάκι. Όχι εσύ, – οι άλλοι, οι πληβείοι.

Μια χαρά είναι τα διαβάσματα αρκεί να τα φιλτράρεις. Να τα μετράς με το μπόι των ανθρώπων, να τα συγκρίνεις με αυτό που ζεις όχι με αυτό που φαντάζεσαι και πάντοτε στο φως της μέρας. Γιατί μην νομίζεις ότι αυτοί που τα έγραψαν είχαν μετρήσει, ή πατούσαν κάπου στέρεα όταν τα έγραφαν. Το μόνο στέρεο ήταν το έδαφος της Σοβιετίας και της Κίνας. Η μια έπεσε και η άλλη είναι αλλού. Εδώ είναι Ευρώπη και Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.

Τα κόκκινα γυαλιά δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν με δυσχρωματοψία.


ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ:

 • Ο δρόμος για την Ευρώπη περνάει από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία. Το πρόβλημα για την Ελλάδα δημιουργείται από την ώρα που εμείς δεν τους δίνουμε την ιδιότητα του πρόσφυγα, για να μπορούν να ταξιδέψουν νόμιμα σε άλλες χώρες. Αντιθέτως φτιάχνουμε και νέες δομές για να τους κρατήσουμε εδώ. Μπίζνα είναι που μόνο με πολιτική απόφαση σπάει. Δεν ευθύνονται οι άνθρωποι αυτοί, οι κυβερνήσεις μας ευθύνονται. Είναι πολλά τα λεφτά βλέπεις.Δισεκατομμύρια έρχονται από Ευρώπη και ΟΗΕ.

***

ΚΑΤ.ΦΙΚ: Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει να μαζεύουμε χάρτινες αποδείξεις και να ζούμε υπό την απειλή βαρύτατων προστίμων,όταν σχεδόν όλες οι συναλλαγές μας είναι καταγεγραμμένες ηλεκτρονικά λόγω της χρήσης χρεωστικών καρτών. Μπορεί το statement της τράπεζας να υποκαταστήσει τις χάρτινες αποδείξεις, αφού ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.

Κίνδυνος για πάνω από 1.000.000 φορολογούμενους στους οποίους περιλαμβάνονται υπερήλικες συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, περιστασιακά απασχολούμενοι, ανάπηροι, στρα…

****

Πόσο εύκολο είναι να γίνει περιζήτητο ένα από τα πιο πρακτικά πιάτα της Ελλάδας, το «φαγητό που ετοιμάζει η Ελληνίδα μητέρα για να φροντίσει ολόκληρη την οικογένεια», το ταπεινό, αλλά εξόχως νόστιμο παστίτσιο;

Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος διατηρεί δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, εξηγεί στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πώς άλλαξε η ζωή του όταν το χόμπι του, ένα εστιατόριο που άνοιξε αυτός και η οικογένειά του για να τους παρέχει επιπλέον εισόδημα, έγινε η κανονική του εργασία, αλλά και πώς το παστίτσιο έχει γίνει περιζήτητο μεταξύ των πελατών του, οι οποίοι ταξιδεύουν ακόμα και μια ώρα για να το απολαύσουν κι ας μην μπορούν να το… προφέρουν σωστά!

 • Γεύση Ελλάδας με προδιαγραφές ΗΠΑ

Η ιστορία του Έλληνα σεφ, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει viral στα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο προετοιμασίας του πιάτου που προσφέρει στο εστιατόριό του να διαχέονται στις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια ιστορία επιτυχίας με πυρήνα το φαγητό «που φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά».

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ.σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες).

Έλληνας κάνει όλη την Νέα Υόρκη να υποκλίνεται στο παστίτσιο της Ελληνίδας μάνας - Εικόνα 2

Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος, ενώ περιγράφει πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».

Το ξεκίνημα, που οδήγησε στη δημιουργία του χώρου, έγινε όταν στην οικογένεια του κ. Μυτιληναίου άρχισαν να βλέπουν «την ανάγκη που είχε η γειτονιά για κάτι τέτοιο, ένα ελληνικό εστιατόριο, καθώς είναι μια τεράστια ελληνική κοινότητα αυτή που κατοικεί και σήμερα στο Queens της Νέας Υόρκης», εξηγεί ο νεαρός Έλληνας ιδιοκτήτης.

«Σήμερα είναι το μόνο σημείο στη γενική περιοχή της Νέας Υόρκης, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για να φάει ελληνικό φαγητό.

Ανάμεσα στη μετακίνηση, την κυκλοφορία, χρειάζεται μία ώρα για να έρθει κανείς, μία για να επιστρέψει, το εστιατόριό μας είναι το μόνο σημείο στο οποίο έρχονται (σ.σ, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης) για ελληνικό φαγητό» εξηγεί.

 • Η Αμερική αναζητεί ποιοτικό φαγητό και γεύσεις

«Το φαγητό που ζεσταίνεις στα μικροκύματα ήταν κάτι που ήθελαν οι Αμερικανοί και οι Νεοϋορκέζοι πριν από πολλά χρόνια, σήμερα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος πιστεύω πως είναι πολύ πιο ενημερωμένος για ό,τι βάζει στο σώμα του, κάτι που είναι καταπληκτικό αφού θέλουν να έχουν πολύ καλύτερη υγεία», εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος και μοιράζεται μαζί μας κάποιες από τις εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητα ενός Έλληνα που εργάζεται στον πολύ απαιτητικό τομέα της εστίασης στις ΗΠΑ.

«Η δουλειά που κάνω είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ πως θα κάνω, ο πατέρας μου εργαζόταν στις κατασκευές, ήταν μόνο η μητέρα μου εκείνη που εργαζόταν στον χώρο της εστίασης για μικρό διάστημα, όταν ήταν νεαρή, σε καταστήματα στη Νέα Υόρκη» περιγράφει ο κ. Μυτιληναίος, που πλέον υποδέχεται τακτικά δημοσιογράφους, food bloggers και vloggers στην κουζίνα του.

 • Μία ελληνική οικογένεια και μία «οικογένεια γεύσης»

Ένα από τα τα πέντε παιδιά μας οικογένειας, που από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 δίνει μια διαρκή μάχη να εξασφαλίζει την επαγγελματική επιτυχία, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος -«μπορείς να με λες και Τάσο όπως η μητέρα μου» θα μας πει- δεν εργαζόταν πάντα στην εστίαση. Για την ακρίβεια δούλεψε πολλά χρόνια στο χώρο των κατασκευών μέχρι που η συγκυρία και μια οικογενειακή ιδέα έφερα το «Somethingreek» στη ζωή του.

«Η ελληνική κουζίνα εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα καθαρή, υγιεινή και «διαίτης”, είμαι -κι εγώ ακόμη- τυχερός που με αυτήν την κουζίνα μεγάλωσα καθημερινά αλλιώς κι εγώ θα είχα… πολύ βάρος!» σχολιάζει ο κ. Μυτιληναίος, ενώ περιγράφει μια οικογένεια που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό ακόμη και σήμερα το συναισθηματικό δέσιμο.

Από την άλλη πλευρά ως μια «δεύτερη οικογένεια» χαρακτηρίζει ο κ. Μυτιληναίος το προσωπικό του «Somethingreek», όπου εργάζονται πάνω σε ελληνικές γεύσεις, πέρα από το πιάτο που έχει κάνει γνωστό τον χώρο, σε άτομα από όλο τον κόσμο.

Έλληνας κάνει όλη την Νέα Υόρκη να υποκλίνεται στο παστίτσιο της Ελληνίδας μάνας - Εικόνα 3

«Η Κέλι είναι που διευθύνει, ο ένας Κώστας είναι που αναλαμβάνει το ψήσιμο μαζί με τον Μάνο, ενώ στην ομάδα είναι ακόμη ένας Κώστας, που αναλαμβάνει τις παραδόσεις, ο Όσκαρ και ο Τζέρεμι», λέει.

«Κάθε ημέρα είναι όλα λίγο διαφορετικά. Ξεκινάω με έναν ελληνικό καφέ, κάθε ημέρα έχει κάτι νέο, οι πωλητές, τα υλικά, είναι η επιθυμία της μητέρας μου, φτάνω στο χώρο γύρω στις 11, καμιά φορά λίγο νωρίτερα και πολλές φορές είμαι αυτός που ανοίγω», σημειώνει ο κ. Μυτιληναίος και εξηγεί πως το προσωπικό είναι μεν κυρίως Έλληνες, αλλά υπάρχουν πάντα όσοι έρχονται από την κοινωνία της Νέας Υόρκης για να σχηματίζουν την ομάδα.

«Είμαι πολύ τυχερός που κάνω αυτό που αγαπώ», καταλήγει και μας αποχαιρετά για να ετοιμάσει τι άλλο; Μια υπέροχη μερίδα παστίτσιο!

Έλληνας κάνει όλη την Νέα Υόρκη να υποκλίνεται στο παστίτσιο της Ελληνίδας μάνας - Εικόνα 4Πηγή:newsone.gr


Τα μικροσκοπικά σπίτια γίνονται μία ολοένα και πιο δημοφιλής τάση. Πλέον, μπορείτε να βρείτε πολύ έμπνευση στο διαδίκτυο ψάχνοντας τρόπους να μείνετε σε ένα οικονομικό χώρο. Στην κατασκευαστική εταιρία με έδρα την Λευκάδα κατασκευάζει τα πιο χαριτωμένα ξύλινα σπίτια που έχετε δει και μάλιστα μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, καθώς επίσης και προσαρμοσμένα ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

Το κάθε σπιτάκι είναι 30 τ.μ. και βαμμένο με οικολογικά χρώματα, αλλά φταιγμένο από διαλεχτά υλικά, για να είναι και άνετο και καλό ποιοτικώς. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εξοχικό, ξενώνα η αποθηκευτικό χώρο.

Παράλληλα, η εταιρεία είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και των αειφόρων δασών, ενώ τουλάχιστον πέντε δένδρα αναφυτεύονται για κάθε δέντρο χρήσης.

***

ΠΟΛΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ: Ευτυχώς που υπάρχουν τραπεζικά στελέχη και σύμβουλοι,
με bonus πολλών μηδενικών, που δηλώνουν αριστεροί – από τους αριστερούς τους κανονικούς, τους μνημονιακούς, τους μέχρι πρόσφατα κυβερνητικούς, που κλωτσάνε όμως και λίγο για να επισημαίνουν την ελιτίστικη παρουσία τους – και μαθαίνω και μερικά πράγματα για τον εαυτό μου :

 • ” Το ογκούμενο κύμα κατά της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, αποτελείται από συμμαχία σεληνιασμένων ακροδεξιών, αριστερών με κομμουνιστικό λιγνιτολάγνο παρελθόν, άεργων συνδικαλιστών της ΔΕΗ και τοπικών παραγόντων. “

Κατά την γνώμη τους μέρος της ευθύνης φέρουν και ορισμένες εταιρείες ΑΠΕ,
οι οποίες δεν συνεννοούνται με τις τοπικές κοινωνίες. Σε ελεύθερη μετάφραση λίγα μπικικίνια καταλλήλως τοποθετημένα … Δεν έχω τιμή αγοράς μανίτσαμ’ εγώ στο κούτελο…

***

Κ.Π – Πρώτη κατοικία: Περίπου 65.000 ενδιαφερόμενοι έχουν κάνει εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σχεδόν 43.400 έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης. Έχουν υποβληθεί οριστικά λίγες περισσότερες από 2.070 αιτήσεις και δεκτές έχουν γίνει ΜΟΝΟ 315 εξ αυτών.

 • Τα δεδομένα είναι απογοητευτικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυνητικά επιλέξιμοι να ενταχθούν ιδιοκτήτες είναι περίπου 130.000.
 • Οι τράπεζες δεν βάζουν νερό στο κρασί τους, δεν συνεργάζονται στα πλαίσια της δυνατής αποπληρωμής των δανείων αναλόγως των εισοδημάτων του δανειολήπτη απαιτώντας έγγραφα και επιπλέον εγγυήσεις, χρονοτριβούν, εξ ου και το μπάχαλο. Πανικός στο επιτελείο της κυβέρνησης όταν βλέπει τι έχει να βρει μπροστά της από τον Μάιο.

***

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ Σ.Π: Υπάρχει εδώ και χρόνια, ας πούμε από το …1912, μια πολυπληθής, ανιστόρητη και προκατειλημμένη ομάδα του Νότου, που θεωρεί ότι όλα αυτά τα προαιώνια Ελληνικά βουνά του βορρά, ήταν ξένα προς τον Ελληνισμό.. Και είναι λάθος, ακόμη και το …1912…Από τα κλασσικά χρόνια, από την εποχή του … Δημοσθένη, γράφονταν και απαγγέλλονταν τέτοιοι λόγοι εμπρηστικοι..

 • Ο περίφημος **Αντιφιλιππικός** του Δημοσθένη, γράφτηκε κάπου στο 350π.Χ, δηλαδή, σχεδόν 1.000 χρόνια πριν την έλευση των Βουλγάρων…Και το θέμα, δεν είναι να το φωνάζουν κάποιοι ανιστόρητοι, αγράμματοι και άσχετοι λούμπεν προλετάριοι στα γήπεδα για μας…Το θέμα είναι ότι η καθεστηκυία και εν πολλοίς κυριαρχούσα ,υπογείως ενίοτε και περιτρανως πολλάκις, άποψη μορφωμένων και ταγων–ταφων της κοινής γνώμης, συνωστίζεται περήφανα στην πρώτη γραμμή της Εθνικής ξεφτιλας..

Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2020, άνθρωποι που διάγουν αισίως την όγδοη δεκαετία της ζωής των, να βγάζουν αυτό το πείσμα, για την Θράκη…Ξέρετε….Το μεγαλύτερο λάθος εδώ και έναν αιώνα πια, είναι ότι δεν μπορέσαμε να ομογενοποιηθούμε σαν Έθνος.. Κι αυτό, δεν οφείλεται σε λάθη δικά μας, όλων ημών των Μακεδόνων, Θρακών και εν πολλοίς προσφύγων στον πανάρχαια Ελληνικό τόπο μας…

 • Ο κ.Κουγιας, τα πείσματα του, εκφράζουν περίτρανα ότι πιο αναχρονιστικό, επικίνδυνο και κυρίως προδοτικό υπάρχει σε μια χώρα που χρειάζεται την συνοχή τώρα, οδό ποτέ στην ιστορία της. (από Σωτήρης Δημηρόπουλος)

***

Η ομάδα Παντζάρι (beetroot) που έφτιαξε αυτό το προσβλητικό σήμα για το 1821, που δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε 21 ούτε Ελλάδα, έγραψε και ένα κατεβατό για να μας πει τί συμβολιζει το 1 και το 2, λες και είμαστε τίποτα καθυστηρημένοι. Διαβάστε τώρα παπάτζες:

“H κυματιστή φόρμα του λογοτύπου (αριθμός 2) μεταφέρει έναν ισχυρό συμβολισμό· την μακρόχρονη και συνάμα πολυτάραχη διαδρομή του ελληνισμού αλλά και τη συνέχειά του πριν και μετά το 1821, πριν και μετά το 2021. Μία διαδρομή γεμάτη φως, επιτεύγματα, νίκες, έντονες χαρές, αλλά και σκοτεινές περιόδους, ατυχίες και πισωγυρίσματα, που εκτείνεται σε μια μακρά περίοδο πολλών αιώνων από το παρελθόν ως σήμερα.” Το ριγέ κορδελάκι τα συμβολίζει όλα αυτά.

 • Το δε 1 συμβολίζει “Τα κομβικά σημεία που τέμνουν τη διαδρομή του ελληνισμού γίνονται ευκαιρίες για επαναπροσδιορισμό.”

Εγώ μάλλον είμαι ηλίθια και δεν τα βλέπω όλα αυτά τα γελοία που διαβάζω. Αν είναι σε κάθε απεικόνιση να χρειάζεται και μία έκθεση ιδεών να εξηγήσει τί θέλει να πει ο ποιητής, παιδιά αφήστε το, κάντε μία άλλη δουλειά, μην το κουράζουμε.

 • Τους είδα και κάπου σε βίντεο να λένε τα περί rebranding. Αυτό ουσιαστικά δουλέψανε. Να αλλάξουν την εικόνα της χώρας αποκόβοντας την από την ιστορία της και το παρελθόν της. Κοινώς δουλέψανε ως αποδομητές. Σε αυτούς έδωσαν την δουλειά.

Οι τύποι αυτοί έχουν πάρει ένα από εκείνα τα τραγικά καλλιτεχνικά βραβεία που δίνονται στα Βερολίνα με έργα τους τα μυθικά τέρατα της Ελλάδας. Έψαξα λοιπόν και βρήκα αυτά τα τρομερά δημιουργήματα που βραβεύτηκαν και έχω να πω ότι δεν έχω δει τίποτα πιο κακόγουστο, πιο φτηνό και πιο κιτς από τα εκτρώματα της ομάδας Παντζάρι.

 • Οι μαθητές μου φτιάχνουν πολύ ωραιότερα πράγματα. Σε αυτή την εταιρία δεν θα έδινα να μου ζωγραφίσει ούτε καρδούλες σε λεύκωμα, όχι το σήμα του 1821. Θαυμάστε αριστουργήματα! [Ελένη Παπαδοπούλου].

Έγκλημα χωρίς τιμωρία για τους δουλεμπόρους: Εκτός φυλακής η συμμορία που είχε εξαρθρωθεί το 2018

 • Την ώρα που τα νησιά του Αιγαίου «βράζουν» για τη δημιουργία κλειστών κέντρων με επίταξη κτισμάτων και εκτάσεων και το μεταναστευτικό οδηγεί τις τοπικές κοινωνίες σε απόγνωση, οι λιγοστοί δουλέμποροι που έχουν πέσει στα χέρια των λιμενικών και αστυνομικών αρχών καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τον νόμο.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία για τους δουλεμπόρους: Εκτός φυλακής η συμμορία που είχε εξαρθρωθεί το 2018

ΜΗΝΥΜΑ: Διαβάστε και φριξτε! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οτιδήποτε άλλο λέγεται περί κεντροαριστεράς είναι παραμύθια για ηλίθιους. Όσοι τους στηρίζετε αναλαμβάνετε και την ευθύνη της αλλαγής του πολιτεύματος.
Τα επτά Κ – Κοινωνία. Κίνημα, Κόμμα, Κυβέρνηση, Κράτος, Καθεστώς. Ιδού τα έξι πεδία σχέσεων και σημασιών που διαμορφώνουν το πλαίσιο δράσης της Αριστεράς. Τα πεδία είναι διακριτά: καθένα υπόκειται στους δικούς… avgi.gr
 
***
Σύντροφοι σας έχω μία πρόταση για νέο λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ. Να συζητηθεί πάραυτα στο Συνέδριο σας. Συριζα_Προοδευτικη_Χουντα
.

Εικόνα

ΚΑΙ ΑΛΛΟ: Είναι μεγάλη αστοχία του πολιτικού μας συστήματος που συμπεριέλαβε εντός του δημοκρατικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άκρως επικίνδυνοι, προφασίζονται την Δημοκρατία ενώ κατά δήλωση του προέδρου τους, θέλουν να την καταλύσουν. Ο αριστερός ριζοσπάστης δεν δύναται να είναι δημοκράτης.


autotriti.gr @AutotritiGr
Γιατί το Tesla Model S είναι με διαφορά το σημαντικότερο μοντέλο της δεκαετίας που κλείνει; ift.tt/2F38Bgx
….

Εικόνα**

ΛΙΝΑ ΚΛΕΙΤΟΥ: Και ο Στάλιν, τους αρμούς της εξουσίας είχε ελέγξει. Αμετανόητοι. Επικίνδυνοι για την δημοκρατία.
**
ΝΙΚ.ΣΩΤ: Αν σε άλλη χώρα την είχε χρεώσει 100δις, με τους πολίτες της να περιμένουν νυχθημερόν στις ουρές των ΑΤΜ για 40€ και έκανε ηχογραφήσεις θεσμών κάτω από το τραπέζι με στόχο να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, θα παρακαλούσε να έβλεπε το φως της ημέρας. Εδω, μπήκε στη Βουλή!
***

ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Αυτά που είπε ο @atsipras στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι χούντα»! Το εκστόμισε με μεγάλο θράσος, ο υμνητής της Χούντας, το ορφανό του Παττακού, ο

@AdonisGeorgiadi. Προφανώς κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια». Δεν δεχόμαστε μαθήματα σεβασμού της δημοκρατίας από πατεντάτους ακροδεξιούς!
***
Εικόνα
***
Τωρα καταλάβατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συριζα προοδευτικη χουντα; Δεν το είχατε καταλάβει όταν κατέβαζε υποψήφια ευρωβουλευτη τη Μυρσινη Λοϊζου;
Εικόνα
Εικόνα
***

Να προχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ανακήρυξη ΑΟΖ με Κυπριακή Δημοκρατία και ταυτόχρονα να καλέσει Αίγυπτο, Λιβύη να δώσουν τις δικές τους συντεταγμένες στην Ανατολική Μεσόγειο;

Με το χέρι στην καρδιά  Τι νιώθετε; Προώθηση Rt

 • Ναι. Απόψε κιόλας… 84.7%
 • Οχι. Φοβάμαι τον πόλεμο 3.6%
 • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ 7.3%
 • Συνεκμετάλλευση με Τουρκια 4.4%

1,20 το εισιτήριο στα ΜΜΜ με Σαμαρά 1,40 με Τσίπρα 215 εκ επίδομα θέρμανσης με Σαμαρά 50 εκ με Τσίπρα 50% προκαταβολή φόρου με Σαμαρά 100% με Τσίπρα Άλλαξε τις “συνθήκες” των πολλών.

 • Η Αριστερά δεν θέλει την εξουσία για την εξουσία αλλά για να αλλάξει τις συνθήκες της ζωής των πολλών. Για να προχωρήσει αναγκαίους μετασχηματισμούς στη κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης. #ΣΥΡΙΖΑ.
Εικόνα
****
Σκληρός ο ανταγωνισμός για την έδρα καθηγητή της Οργανικής Χημείας στο ΑΠΘ
…..
Εικόνα
**
AΛΕΧΗΣ Τσίπρας: “Τη δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας”
 • Εικόνα

  Добро пожаловать в Советский Союз товарищи!!! Μην ξανακούσω όμως ψηφοφόρο ΣΥΡΙΖΑ συριζα_προοδευτικη_χουντα να μου το παίζει προοδευτικός…

  .

  Εικόνα

  ***
  Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας ζητούν “de Facto” μειονοτικό καθεστώς. Σύντομα και στην Ελλάδα 
  .

  Εικόνα