Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (13/3)

Κωσταράκος : Ποιο το πρόβλημά σας με το «Μακεδονία ξακουστή»;

 • Νέα παρέμβαση με άρθρο για τη Μακεδονία και το γνωστό σε όλους εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», κάνει ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ
ΤοΒΗΜΑ Team

Τελευταία πολύς θόρυβος έγινε και συνεχίζεται να γίνεται για το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή». Έγιναν αρνητικά σχόλια και εκδόθηκαν απαγορεύσεις, αποβλήθηκαν μαθητές από Λύκεια των Αθηνών που το τραγούδησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή η Μπαντα του Λιμενικού Σώματος το παιάνισε στους δρόμους της Αθήνας και να ζήτησε εξηγήσεις.

 • Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) εγκαλείται οτι εξέδωσε σχετικές σιωπηλές απαγορεύσεις προς παρελαύνοντα ή απλώς βαδίζοντα στρατιωτικά τμήματα, χωρίς όμως αυτο να επιβεβαιώνεται απο πουθενά.
 • Απειλές εκτοξεύθηκαν από τους κρατούντες, και πιο πρόσφατα, το ΚΚΕ έκανε επερώτηση στη Βουλή κατηγορώντας στελέχη των ΕΔ ότι «Με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική“, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια» και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.
 • Ο ΥΕΘΑ απήντησε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη του, δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων».

Κωσταράκος : Ποιο το πρόβλημά σας με το «Μακεδονία ξακουστή»; | tovima.gr

Δεν γνωρίζω εάν πράγματι αναφωνούνται αλυτρωτικά συνθήματα, αν έχουν εκδοθεί σιωπηλές απαγορεύσεις, ή εάν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε μέτρα και προσωπικά δεν έχω λόγους να αμφιβάλω για την αναφορά του ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο σύνθημα πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί να αξιολογηθεί ως αλυτρωτικό.

Εκείνο που φοβάμαι και θεωρώ απολύτως απαράδεκτο είναι ότι όλο το εμμονικό μένος των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει στραφεί κατά του γνωστού εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες προσπαθούν με διαταγές, κραυγές και απειλές να απαγορεύσουν και να εξαλείψουν από την ιστορική μνήμη του λαού μας και από τις παραδόσεις των ΕΔ. Έτσι από μόνοι τους συμβάλλουν στο να καταστήσουν το εμβατήριο αυτό σύμβολο της αντίδρασης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανεξάρτητα από αυτό για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται το πόσο τραγικά ανιστόρητοι είναι, καθώς η όλη τους προσπάθεια εδράζεται σε λάθος βάσεις.

Το εμβατήριο αυτό γράφτηκε από άγνωστο συνθέτη για να υμνήσει τη νίκη του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς πολέμους και είναι ύμνος σ’ αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας που ήταν και το μεγαλύτερο τρόπαιο του πολέμου. Μάλιστα ο τρίτος στίχος, «που έδιωξες τους βάρβαρους», αρχικά ήταν «που έδιωξες τους Βούλγαρους». Προφανώς άλλαξε, για λόγους πολιτικής ορθότητας όταν εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις μας με τη Βουλγαρία στη δεκαετία του 1980. Σωστά έγραφε για τους Βούλγαρους, γιατί αυτούς αναχαιτίσαμε κατά τον Μακεδονικό αγώνα και αυτούς νικήσαμε στο Β´ Βαλκανικό Πόλεμο. Είναι γνωστό και ιστορικά αποδεκτό.

 • Και αυτό το ξέρουν και το ομολογούν και οι ίδιοι οι Βούλγαροι. Σωστά έγινε και η αντικατάσταση της λέξης «Βούλγαροι» με το «βάρβαροι» για λόγους καλής γειτονίας και πολιτικής ορθότητος.
 • Πλέον, σε κανένα σημείο τους οι στίχοι απειλούν ή προσβάλουν οποιοδήποτε εκ των γειτονικών κρατών ούτε εκφράζουν αλυτρωτική επιθετικότητα.
 • Εκτός και αν αποφασίσαμε να τους παραχωρήσουμε και το ότι εμείς «είμαστε του Αλεξάνδρου η χώρα» ή ότι η δική μας Μακεδονία «είναι και θα είναι ελληνική, Ελλήνων το καμάρι».
 • Υπάρχει κάποιο λάθος σ’ αυτούς τους στίχους; Εγώ τουλάχιστον δεν το βλέπω.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις επιθέσεις και τις απαγορεύσεις του εμβατηρίου. Είναι ως ιδέα μεγαλύτερο και πιο καταξιωμένο από καθετί το οποίο οι οργίλοι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών επιστρατεύουν. Αυτοί που θέλουν να το απαγορεύσουν απλώς αγνοούν ηθελημένα ή αθέλητα την ιστορία της χώρας μας. Ίσως εκεί να οφείλεται και η υποστήριξή τους στην ενδοτική αυτή συμφωνία. Ανεξάρτητα πάντως από το αν είναι αδαείς, ανιστόρητοι, νεοκομμουνιστές, διεθνιστές ή απλώς παραπλανήθηκαν από την ανόητη επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί αναβάθμισης του ρόλου ή προσέλκυσης επενδύσεων στη Μακεδονία, το εμβατήριο δεν τους φταίει σε τίποτα. Δεν είναι στοιχείο της διαμάχης και δεν πρέπει να γίνει τέτοιο.

Οι ηγεσίες των Ένοπλων Δυνάμεων και ο ΥΕΘΑ που προέρχεται από τις τάξεις μας οφείλουν να το γνωρίζουν και να το διαφυλάξουν. Η διατήρηση και η συνέχιση της ιστορίας και της παράδοσής μας είναι μεγαλύτερο θέμα από την διαφωνία μας για μια ενδοτική Συμφωνία. Το εμβατήριο γράφτηκε για να εξυμνήσει τους νεκρούς και ζωντανούς ήρωές μας και είναι τμήμα της παράδοσής μας. Και λαός και Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς παράδοση και ιστορία είναι καταδικασμένες.

Παρακάτω παραθέτω και τις πέντε στροφές του εμβατηρίου. Εμένα δεν μου φαίνονται ούτε αλυτρωτικές ούτε εχθρικές. Δοξάζουν τους ήρωές μας και αυτό δεν μπορούν να μας το στερήσουν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα,
που έδιωξες τους βάρβαρους
κι ελεύθερη είσαι τώρα.Είσαι και θα ‘σαι ελληνική
Ελλήνων το καμάρι
κι εμείς τα Ελληνόπουλα
σου πλέκουμε στεφάνι.

Το διαμαντένιο στέμμα σου
για βάλε στο κεφάλι,
για να φανεί η δόξα σου,
Μακεδονία, πάλι.

Οι Μακεδόνες δε μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι,
όλα και αν τα χάσουνε,
η λευτεριά τους μένει.

Μακεδονόπουλα μικρά,
χορέψατε και χαρείτε,
γιατί στην ομορφότερη
πατρίδα τώρα ζείτε.


Στον αέρα της εκπομπής του έμαθε ο Αρβανίτης ότι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παρουσιαστής συνδέθηκε με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι πρώτοι 16 υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ο δημοσιογράφος με τον οποίο συνδέθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι υποψήφιος.

«Πάμε παρακάτω», ήταν το πρώτο σχόλιό του. Κι ενώ κάποιος θα περίμενε ότι θα συνέχιζε στο ίδιο μοντέλο, λίγο αργότερα, έπαιξε βίντεο, στο οποίο έλεγε αντίο στους συνεργάτες του, με σούπερ «Γεια σας παίδες».

Το βίντεο ήταν πρόλογος της θεαματικής του αποχώρησης από το πλατό, καθώς μετά το τέλος του και το σύντομο διάλειμμα εξαφανίστηκε από το πλατό και παρέδωσε τη σκυτάλη στην Φωτεινή Λαμπρίδη, που δήθεν σύξυλη είπε «Δεν γλιτώνεις καμιά φορά το εγκεφαλικό». Λεπτομέρεια; Η κυρία Λαμπρίδη είναι σύζυγος έτερου υποψηφίου της ευρωλίστας, του Στέλιου Κούλογλου.

Κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Το “Μπουρλότο” της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Παίζονται οι εκλογές

Μια σειρά δημοσκοπήσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο είναι καθοριστικές για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. Γιατί μπορεί ο στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα να είναι κάλπες τον Οκτώβριο αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στην περίπτωση κατά την οποία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι ενθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχεται από Βερολίνο και Βρυξέλες που δεν επιθυμούν παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Μαύρα μαντάτα

Πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται η Ακροδεξιά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το μαύρο μέτωπο καλπάζει στην κυριολεξία στην Ιταλία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Πολωνία και την Ουγγαρία. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να εκπλαγεί κανείς στην περίπτωση κατά την οποία η Χρυσή Αυγή βγει ενισχυμένη εξασφαλίζοντας διψήφιο νούμερο στις ευρωοεκλογές.

Εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία

Με καθυστέρηση δεκαετιών αναμορφώνεται ριζικά ο νόμος περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Οι ποινές γίνονται αναλογικότερες, τα ισόβια αντικαθίστανται με ποινές από 5 έως 15 χρόνια φυλάκισης ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετείται ο συμβιβασμός με τον εισαγγελέα για μειωμένη ποινή αν ο κατηγορούμενος παραδεχθεί την ενοχή του πριν από τη δίκη. Ο νέος νόμος που βρίσκεται σε διαβούλευση πιστώνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Ανοιχτή αμφισβήτηση

Δικαιολογημένα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αμφισβητεί ευθέως τα αποτελέσματα των δημοσκόπων. Άλλωστε δεν είναι μόνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος που έχει αυτή την άποψη αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Όταν την τελευταία επταετία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν αποκλίσεις μέχρι 15 ποσοστιαίες μονάδες δεν μπορεί να έχουν κανένα ίχνος αξιοπιστίας και το μόνο που προσφέρουν είναι η δυνατότητα επικοινωνιακής διαχείρισης για όσους παραγγέλνουν τα γκάλοπ και πολλές φορές τα κατά παραγγελία αποτελέσματα.

Κυνηγοί θησαυρών!!!

Εκτός από το Falcon του Μαδούρο που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, τα λαγωνικά της ΝΔ ανακάλυψαν και νέο αεροπλάνο της Βενεζουέλας που πέταξε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Προφανώς θα έπρεπε να το καταρρίψουμε για να ικανοποιηθούν οι κυνηγοί θησαυρών που πλάθουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας με το χρυσό της Βενεζουέλας.


Μήνυμα για κινηματογραφικούς παραγωγούς
Μήνυμα για κινηματογραφικούς παραγωγούς
Επιτέλους η Αθήνα δέχεται μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Κυριακή και Δευτέρα η πλατεία Συντάγματος είχε μετατραπεί σε σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered», μια αμερικανοϊταλική παραγωγή, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου. Είναι μια καλή αρχή…

** Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο, με προσωπική περιουσία 131 δισεκατομμυρια δολάρια. Δεν είναι όμως ο πλουσιότερος στην ανθρώπινη ιστορία. Πλουσιότερος όλων διαχρονικά, θεωρείται ο αυτοκράτορας του Μάλι, Μάνσα Μούσα, γεννημένος το 1280, που κατείχε σχεδόν όλη την Δυτική Αφρική. Το βασίλειο του Μούσα ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού του κόσμου σε μια εποχή που ο χρυσός ήταν σε ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση. Επίσης η χώρα του κάλυπτε περισσότερες από τις μισές ανάγκες ολόκληρου του κόσμου σε αλάτι.

** Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στην Αλβανία, κατά της κυβέρνησης Ράμα. Όμως αυτό που ακούγεται όλο και πιο φωναχτά είναι ότι «μας κυβερνάνε οι ίδιοι εδώ και 30 χρόνια». Το Politico διαπιστώνει ότι το πολιτικό κατεστημένο στην Αλβανία δημιουργεί συνεχώς εξωτερικούς εχθρούς για να κρατά το λαό «όμηρο» σε κατάσταση πολιορκίας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στην Αλβανία, οι ιστορικοί δεσμοί Ελλήνων και Αλβανών είναι στενοί. Η Αλβανία όμως δεν στρέφεται στην Ελλάδα για να ευτυχήσει. Το πολιτικό της σύστημα τη θέλει προτεκτοράτο της Τουρκίας και στα βόρεια «επαρχία» του Βατικανού.

** Σίγουρα δεν υπάρχει μέλλον για την Αλγερία αν συνεχίσει να διοικεί ο υπέργηρος και με προβλήματα υγείας Μπουτοφλίκα με το δικό του σύστημα. Η Αλγερία βράζει λόγω της απόφασης του να είναι και πάλι υποψήφιος. Αρκεί η Αλγερία να μην γίνει …Λιβύη και έχουμε τα ίδια «πετυχημένα» αποτελέσματα της πολιτικής των δυτικών. Δηλαδή τρομοκρατία και εκατομμύρια πρόσφυγες.

** Η επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου Ροχανί στην Βαγδάτη, είναι μία ακόμα ένδειξη της αποτυχημένης πολιτικής των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας. Η αντιπαλότητα των ΗΠΑ και της Σ. Αραβίας με το Ιράν οδήγησε στο να διαλυθεί το Ιράκ και τώρα μετά από τόσους πολέμους και σφαγές, το Ιράκ βρίσκεται στην επιρροή του σιϊτικού Ιράν, στο επίσης κατά πλειοψηφία σιϊτικό Ιράκ. Με την επίσκεψη του ο Ροχανί, επιδιώκει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την αυξημένη επιρροή που διατηρεί στην περιοχή, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.


ΝΔ: Διπλό δώρο της κυβέρνησης σε Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους

32--2

Για «διπλό δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφορικά με το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης. «Η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.


ΜΗΝΥΜΑ: «Το νέο άρθρο 187 μειώνει την ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια κάθειρξης σε 5-10. Στην ουσία η ποινική ευθύνη του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης (5-10 έτη) εξομοιώνεται με αυτή του διευθύνοντος.

 • Πρόκειται για παρέμβαση στην υπό εξέλιξη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ρίχνει τον Μιχαλολιάκο και την υπόλοιπη ηγεσία της ΧΑ στα μαλακά.
 • Όπως είχε επιχειρήσει να το πράξει και η ΝΔ με το προσχέδιο ΠΚ του 2014, όπου σχεδίαζε να εντάξει στην αντικειμενική υπόσταση της εγκληματικής οργάνωσης το οικονομικό κίνητρο, έτσι και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροποποίηση που προτείνει στο δικό του προσχέδιο βοηθάει την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής»
 • Εσείς συνεχίστε και ψηφίζετε..

ΚΙ ΑΛΛΟ (της ιδίας φίλης μας): Οι έντιμοι δεν επιδιώκουν τα αξιώματα και τις τιμές, ούτε έχουν ανάγκη από την εφήμερη δόξα που προσφέρει η ανάληψη εξουσίας. Ούτε φυσικά θα καταδεχτούν να γυρίζουν στην αγορά και στα καφενεία, ή και στα μνημόσυνα ακόμα, για να ζητήσουν την ψήφο του οποιουδήποτε.

 • Οι ικανοί, επίσης, δεν αφήνουν την εργασία τους για να ασχοληθούν με την πολιτική για να λάβουν διάφορα αξιώματα, τα οποία φέρνουν εύκολο χρήμα και πρόσκαιρες τιμές.
 • Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον καταργηθέντα, ευτυχώς, νόμο για το ασυμβίβαστο του βουλευτικού αξιώματος και της ασκήσεως επαγγέλματος εισηγήθηκαν και υποστήριξαν επαγγελματίες πολιτικοί, οι οποίοι δεν άσκησαν ποτέ οποιοδήποτε επάγγελμα στη ζωή τους!

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: “Μία διάσταση του μεγέθους του πάρτι που γινόταν επί χρόνια, έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων που εστάλη στην εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση.

 • Συγκεκριμένα, για την κατασκευή ενός χλμ και 50 μέτρων έργου σύνδεσης της παράκαμψης της Πάτρας με τη νέα και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών δαπανήθηκαν 82,7 εκατ. ευρώ. Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος όρος του κόστους ενός χιλιομέτρου αυτοκινητοδρόμου στην Ευρώπη; Κυμαίνεται από 900.000 ευρώ έως 1,2 εκατ. ευρώ.
  Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 12,54 εκατ. ευρώ το 1998, ενώ το 2012 (εποχή σκληρών μνημονίων) είχε προσαυξηθεί κατά 560%!”

Πυκνή χιονόπτωση στη Φθιώτιδα- Εγκλωβίστηκαν οχήματα στον Δομοκό

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΒΟΛΟΣ
Image result for ΒΟΛΟΣ
Image result for ΒΟΛΟΣ
Image result for ΒΟΛΟΣ
Related image
Image result for ΒΟΛΟΣ
Image result for ΒΟΛΟΣ
Image result for ΒΟΛΟΣ
Image result for ΒΟΛΟΣ

Print Friendly, PDF & Email