Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (13.11.2020)

Μητσοτάκης: “Κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο. Να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα. Σας τα είπα για την αντίσταση, να τα ακούσετε και για το πολυτεχνείο”


 • Κορονοϊός: Πάνω από 4 εκατ. άστεγοι στην Ε.Ε. βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο
Κορονοϊός: Πάνω από 4 εκατ. άστεγοι στην Ε.Ε. βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο
Πάνω από 4 εκατομμύρια άστεγοι στην Ε.Ε. αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο λόγω του COVID-19, προειδοποιεί επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. news247.gr


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Οι ΗΠΑ, κάποτε ένας ενεργός παίκτης στην περιοχή του Καυκάσου, παρέμειναν εντελώς έξω από τη σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, καθώς βρίσκονταν στη μέση μιας κρίσιμης και διχαστικής προεκλογικής εκστρατείας. Το ιδιότυπο “κενό εξουσίας” στις ΗΠΑ εξακολουθεί και θα υπάρχει μέχρι και -σχεδόν όλο- το μήνα Ιανουάριο.
 • Δεδομένης της γενικότερης ρευστότητας, η περίοδος αυτή μπορεί να καταστεί πολύ κρίσιμη για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, καθώς ο Ερντογάν αναζητεί απεγνωσμένα καταστάσεις που θα μειώσουν την ένταση που συσσωρεύεται σε βάρος του. Η κίνησή του να συγχαρεί, έστω και με καθυστέρηση τον Μπάιντεν, αλλά και παράλληλα να φροντίσει να τα έχει καλά με τον Τραμπ, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, τυχαία.

Αυτά τα τάγματα εφόδου τα αγαπάμε, γιατί έχουν ηθικό πλεονέκτημα. Ανοίγουν κεφάλια για ένα ανώτερο ιδανικό, το ίδιο για το οποίο έσφαζαν και πετούσαν 5χρονα στην πηγάδα οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι. (Θρεφτάρια οι περισσότεροι, ε; Προτσές και πατσές.)

Εικόνα


ΕΥΑΓ.ΑΔΑΜ: Απόψε μιλώντας ετούτη στο ACTION κ στον @GeorgePierros απέναντι στη @FotiniPipili έσκουζε ότι δεν είπε ποτέ αυτή κ ο Σύριζα να ανοίξει ο τουρισμός! Τι στο καλό;;; Το έχουν για κακό να πάρει, να πουν την αλήθεια, μια φορά, τα συριζωαδια;;; Τι τύποι είναι αυτοί;;

Εικόνα

 • Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ – Σεπτέμβριος του 1944. Οι Δυνάμεις του Άξονα ηττώνται παντού. Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Ελλάδα και υπογράφουν σύμφωνο με τον ΕΛΑΣ με τους εξής όρους:

1) Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην εμποδίσει την υποχώρηση του Γερμανικού στρατού, με αντάλλαγμα να καταλάβει κάθε εκκενωμένο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτη.
2) Η Γερμανική Διοίκηση θα διατάξει την αποχώρηση των ταγμάτων ασφαλείας από την πόλη της Θεσσαλονίκης, την οποία θα παραδώσει στον ΕΛΑΣ.
3) Ο ΕΛΑΣ εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών που προσχώρησαν εις τας τάξεις του, αρκεί να υποσχεθούν πως θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιονδήποτε εχθρό του Λαϊκού στρατού.
4) Ο ΕΛΑΣ δεν φέρει καμία ευθύνη αν “αντιλαϊκές – προδοτικές ομάδες” επιτεθούν κατά Γερμανικών δυνάμεων.
5) Η Γερμανική Διοίκηση θα παραχωρήσει στον ΕΛΑΣ βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των “αντιδραστικών”.
 • Έτσι ο ΕΛΑΣ, με τις ευλογίες των Γερμανών και με τη συνεργασία Βουλγαρικών και Αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων, αρχίζει να εξολοθρεύει μαζικά Έλληνες που απλώς δεν είχαν ενταχθεί στις τάξεις του.
Η συμφωνία ΕΛΑΣ – Γερμανών γίνεται γνωστή στις εθνικές αντάρτικες ομάδες της Αν. Μακεδονίας, οι οποίες πλέον βρίσκονται μεταξύ δύο πυρών: των Βουλγάρων και του ΕΛΑΣ. Η Διοίκηση της Αγγλικής Αποστολής που εδρεύει στο Φαλακρό Όρος (Μποζ-Νταγ) δίνει εντολή στον Συνταγματάρχη Ιωάννη Παπαπέτρου, πρώην Διοικητή του 50ου Συντάγματος Πεζικού στην Αλβανία, και επικεφαλής της ΠΑΟ να κινηθεί, με τους 1300 άνδρες του, προς τα ορεινά της Δράμας και να συνενωθεί με τις δυνάμεις του Αντώνη Φωστερίδη, γνωστού και ως Αντών-Τσαούς.
 • Ο Παπαπέτρου χώρισε την ομάδα του σε 3 τμήματα και αυτός έμεινε στην οπισθοφυλακή για να σιγουρέψει την ασφαλή πορεία. Ο κύριος όγκος της ΠΑΟ έφτασε στον προορισμό του. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη η οπισθοφυλακή η οποία αποτελούνταν από 365 άνδρες.
Τα χαράματα της 22ας Σεπτεμβρίου σε ένα σημείο που περιβάλλεται από υψώματα, απρόσφορο για άμυνα, δέχθηκε καταιγισμό πολυβολισμών από Βούλγαρους και ΕΛΑΣΙΤΕΣ. Ο Παπαπέτρου ζήτησε διαπραγματεύσεις με τους Βουλγάρους δεδομένου ότι θεωρητικώς ήταν σύμμαχοι των Ελλήνων! Κι αυτό διότι στην Βουλγαρία είχαν ήδη μπει τα σοβιετικά στρατεύματα, εγκατέστησαν στην εξουσία ως πρωθυπουργό τον Γκεοργκίεφ και η Βουλγαρία στις 10 Σεπτεμβρίου προσχώρησε στην πλευρά των Συμμάχων, κηρύσσοντας τον πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα που μέχρι προχθές ήταν σύμμαχοί της.
 • Έτσι, ενώ ο Βουλγαρικός στρατός μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ήταν στρατός Κατοχής, από τις 10/9 ήταν σύμμαχος και των Ελλήνων και των Άγγλων. Όμως είχε ήδη αρχίσει η προσπάθεια του ΕΛΑΣ να εξοντώσει κάθε εθνική ομάδα, ώστε μετά την αποχώρηση των Γερμανών η Ελλάδα να γίνει σοβιετικό προτεκτοράτο όπως είχε γίνει ήδη η Βουλγαρία.
Ο Παπαπέτρου δείχνει στο Βούλγαρο στρατιωτικό διοικητή τη διαταγή των Άγγλων που είχε μαζί του και ζητά να τους επιτραπεί να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την πορεία τους προς τον προορισμό τους. Ο Βούλγαρος του λέει πως είναι θέμα μερικών ωρών ο βουλγαρικός στρατός να εγκαταλείψει τα Ελληνικά εδάφη. Για λόγους ασφαλείας, δεν θα επιτρέψει την παρεμβολή ένοπλων Ελλήνων στην πορεία του βουλγαρικού στρατού, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η αποχώρηση, μέχρι το τέλος της ημέρας, θα είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την πορεία τους.
 • Ο Παπαπέτρου συμφώνησε και περίμενε την τήρηση των συμφωνηθέντων. Δεν ήξερε ότι δύο μέρες πριν, στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 είχε υπογραφεί στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης σύμφωνο του ΚΚΕ με το Βουλγαρικό στρατό, με τους εξής όρους:- Ο ΕΛΑΣ θα προστάτευε την αποχώρηση των Βουλγάρων μέχρι τα βουλγαρικά σύνορα.- Ο βουλγαρικός στρατός θα υποστήριζε το ΕΛΑΣ με πολεμικό υλικό για να το χρησιμοποιήσει εναντίον των εθνικών – μη κομμουνιστικών σωμάτων.- Το ΚΚΕ θα υποστήριζε τη δημιουργία της κομμουνιστικής Μακεδονίας με διαμελισμό της Ελλάδας και ένωση της ελληνικής Μακεδονίας με το σερβικό και το βουλγαρικό “τμήμα” της ώστε όλοι μαζί, και η μεταπολεμική Ελλάδα να αποτελέσουν προτεκτοράτο της Σοβιετικής Ένωσης.
Φεύγοντας, οι Βούλγαροι παραδίδουν τους 365 αντιστασιακούς της ΠΑΟ στο 21ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, που είχε την έδρα του στην Νέα Ζίχνη και επικεφαλής του τον Καπετάν Γιώργη. Οι Ελασίτες τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη, 25 άνδρες (Παπαπέτρου, αξιωματικοί και 2 – 3 νεαρής ηλικίας άτομα), μεταφέρεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Σερρών. Υποβάλλονται σε φρικτά βασανιστήρια, ώσπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα 4ης προς 5η Οκτωβρίου του 1944, τους φορτώνουν σε καμιόνια και τους μεταφέρουν στο 13ο χλμ Σερρών – Βροντούς, όπου σήμερα υπάρχει μικρό εκκλησάκι, τους κατακρεουργούν με μαχαίρια και μπαλτάδες, τους περιχύνουν με βενζίνη και καίνε τα πτώματα τους.
 • Τη δεύτερη, πολυπληθέστερη ομάδα, τη μετέφεραν στις φυλακές των Σερρών. Αφού τους έγδυσαν και τους πήραν οτιδήποτε πολύτιμο είχαν πάνω τους (ρολόγια, βέρες) τούς υπέβαλαν επίσης σε φριχτά βασανιστήρια. Αιμόφυρτους τους έπαιρναν δύο – δύο δεμένους με αγκαθωτά σύρματα και τους πήγαιναν στον δρόμο προς Βροντού. Εκεί στην ερημιά, οι Ελασίτες τούς αποτέλειωναν κυρίως με μαχαίρια για να μη γίνονται αντιληπτοί. Έτσι εκτελέσθηκαν και οι 365 Εθνομάρτυρες της ΠΑΟ από την 5η έως την 25η Οκτωβρίου 1944.
Είναι ένα στυγερό έγκλημα, από τα ειδεχθέστερα του πολέμου, πριν τα Δεκεμβριανά, το οποίο η ιδεολογική τρομοκρατία της αριστεράς δεν επέτρεψε να γίνει γνωστό. Η “Δημιουργία ξανά!” με πρωτοβουλία της Τοπικής Οργάνωσης Σερρών τίμησε τους τραγικούς μάρτυρες της ΠΑΟ καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη τους. (Φυσικά, απουσίαζαν αυτοί που τιμούν τους αγώνες της αριστεράς.) Από τον Θάνο Τζημερο 6/11/2019


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

του Ανδρέα Πετρουλάκη – Η Καθημερινή – 12/11/2020
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ωραίος, γραφικός τύπος, τόσο στενά συνδεδεμένος με τις μέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Καλό του ταξίδι. 😢
Πέθανε ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης
PROTOTHEMA.GR
Πέθανε ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης Από κορωνοϊό


Εικόνα

Θα είναι οι ίδιοι που θα βγαίνουν στα κανάλια και θα λένε ότι δεν έχουν ΜΕΘ;
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "Θεσσαλονίκη: Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί TL καλούν σε πορεία για το Πολυτεχνείο 11.11.2020 LICK"
Timeline.gr
Θεσσαλονίκη: Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί καλούν σε συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ από κάτω… Fake news μεταδίδεται, για ποιον σκοπό?

 • Βαρουφάκης: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη – Χτυπήστε μας για την πορεία του Πολυτεχνείου

ΑΘ.ΣΙ: Αυτός ο @@@@@@ και οι άλλοι δεν συγκινήθηκαν, ούτε διαμαρτυρήθηκαν, όταν απαγορεύθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ούτε όταν έκλεισαν οι ναοί το ΠΑΣΧΑ. Απ’ εναντίας χάρηκαν, Δεν είπαν όλοι αυτοί ότι θα παρελάσουν παρά την απαγόρευση.

 • Για την 17 Νοέμβρη όμως επιμένουν να κάνουν πορεία, δηλαδή να παρελάσουν παρά την απαγόρευση γιατί έχουν καιρό να σπάσουν, να κάψουν, να καταστρέψουν και να ρημάξουν ξένες περιουσίες. Και ο παραπάνω @@@@@@ προκαλεί και δηλώνει “ας μας χτυπήσουν”. Τον φοβήθηκαν δηλαδή!!!!!!

Αυτοί είναι οι “εγκληματίες” λοιπόν, όχι κάποιοι άλλοι που κατηγορήθηκαν. Αδιαφορούν για την δεινή κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η χώρα με τον ιό και ενώ διαμαρτύρονται δήθεν και κόπτονται για κλίνες και ΜΕΘ με την απόφασή τους να…… παρελάσουν θα προκαλέσουν μέγα υγειονομικό πρόβλημα και δεν τους ενδιαφέρει. Αδιόρθωτοι απάτριδες, αντάρτες, κατσαπλιάδες, ανθέλληνες. Πώς μας γλύτωσε ο Θεός και απαλλαγήκαμε..

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Ν.Δ ακούς?? O Πέτρος μιλάει!!! ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ petros_constant constant Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει και θα είναι ηχηρή απάντηση στους απαταιώνες της κυβέρνησης τους εγκληματίες που άφησαν χωρις προσωπικό τα νοσοκομεία με αλματωδη αύξηση νεκρών απο κορονοιό. Χρυσοχοίδη Go Home! 17:39 11/11/20 Twitter for iPhone"

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ 

14 Ελληνικές επιγραφές στο εξωτερικό που μας κάνουν περήφανους
TILESTWRA.COM
14 Ελληνικές επιγραφές στο εξωτερικό που μας κάνουν περήφανους


Ιστορική μέρα της ΝΔ το ΟΧΙ στην πορεία “Πολυτεχνείου” Ξεπέρασε ένα ενοχικό σύνδρομο 46 ετών απέναντι στην Αριστερά- Εύγε Κυριάκο


ΟΛΜΕ Ελλάδας vs Λουξεμβούργου.
…..
Για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιοί θέλουν την παιδεία να σέρνεται και να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι.Αυτοί ηγούνται του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης.Γιατί, από την παιδεία ξεκινάνε και τελειώνουν όλα σ ένα λαό.
( Στην πάνω φωτό μόνο τα τσίπουρα λείπουν….)

Γιαν.Σ: Εξαιρετικά άστοχη η κίνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση ειδών που δεν ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων, από τα σούπερ μάρκετ, στη μέση μιας πανδημίας, ενώ όλο το λιανικό εμπόριο είναι κλειστό.

 • Δηλαδή, αν ένας πολίτης θέλει σήμερα να αγοράσει ένα μπρίκι, πλέον δε μπορεί. Θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει το lockdown. Η κυβέρνηση θα μπορούσε ίσως να το κάνει -το θέμα σηκώνει συζήτηση- σε περίοδο κανονικής λειτουργίας. Όμως, ΟΧΙ ΤΩΡΑ.😡
Άδωνι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεις ότι είσαι για τα πανηγύρια! Καλύτερα πήγαινε να παίξεις γκολφ με τον Τραμπ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: μιμίδιο, κείμενο που λέει "Ρε Ευτυχία γύρνα πίσω!! Όχι Ρε Ευτυχία γύρνα και θα σου δώσω 200€!! Όχι Είπα ΤΑ ΛΕΦΤΑ DTA ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ"