Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (13.01.2021)

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ και ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ


Ύπαιθρος Χώρα @ypaithros
Πλεονασματικό μετά από 36 χρόνια το αγροτικό ισοζύγιο της Ελλάδας – ypaithros.gr/pleonasmatiko-

Εικόνα


Aλβανοί σκόρπισαν τα υλικά που είχαν μεταφερθεί με άλογα στο βουνό για να γίνει προσκυνητάρι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Όπως κι οι Τούρκοι, δεν έχουν σεβασμό ούτε στους νεκρούς. (Στη φωτό η αδερφή του Κωνσταντίνου στο σημείο)

Εικόνα


ΑΝΔΡ.ΛΟΒ: Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη.


ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ: Αυτό δεν είναι ένα λοκντάουν. Ανοικτά σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ντελίβερι. Τρελή κίνηση στους δρόμους όλη μέρα. Όλοι είναι έξω. Οι πλατείες γεμάτες. Κλειστές είναι μόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχει λόγος που αφήνουν να εξοντώνεται η μεσαία τάξη;


ΜΗΝΥΜΑ: Ρε ταγάρια, ρε σκερβελέδες, ρε τενεκέδες ξεγάνωτοι που φωνάζετε για εμβόλια κ διαδικασίες.Που τα είχατε δει αυτά με το Δημόσιο.Κλεισμένα τα 2 ραντεβού για το εμβόλιο Και το λέω κ για το λυσσάρη αντιμητσοτακικο Αντωνατέτοιο. Το κλείνω με τα τρόλια «αφορά τη πεθερά όχι εμένα»

Εικόνα


Arkady1975- Για την μητέρα μου ετών 86, που την έχω γράψει εδώ και καιρό στην άυλη συνταγογράφη, τα sms για τον εμβολιασμό ήρθαν αυτόματα χωρίς καν να χρειαστώ να μπω στο emvolio.gov Πραγματικά συγχαρητήρια στον
@Pierrakakis !!! Ο άνθρωπος είναι απίστευτος!
***
Εικόνα

ΜΗΝΥΜΑ:

Γιάννης Σπαλιαρας, Σεξ με 4.000 γυναίκες…
Λευτέρης Πανταζής,με 4.000 γυναίκες…
Παύλος Πολακης,με 5.000.000 πολίτες (Μεσαία τάξη)


 • Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής @FofiGennimata, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές @KSkandalidis και  @michaelkatrinis
Εικόνα

Εικόνα


Kamala Harris will make history next week as the first woman to be Vice President of the United States. To mark the occasion, the @latimes has published a magazine full of our two decades of reporting on Harris’s meteoric rise in American politics.

“Vice President Kamala Harris,” a Los Angeles Times Special Edition Magazine, is on Newsstands Now The magazine is a volume of two decades’ worth of Times reporting to mark the historic moment. latimes.com


 • SAN SIRO MILAN
Εικόνα
 • Σεισμός στη Ναύπακτο: Μικρή κατολίσθηση στην εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας
Σεισμός στη Ναύπακτο: Μικρή κατολίσθηση στην εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας
Περιπολίες από την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις

Η γραμμή που έπεσε στην υπογα για την συνεντευξη #Χατζηνικολάου ήταν “είχε χαρτιά , ήταν προετοιμασμένος ” ! Λογικό βέβαια για τους συντρόφους εάν αναλογιστείς ότι στήριζαν τον Άχαστο που πήγε για διαπραγμάτευση στην ΕΕ και είχαν χάσει το φάκελο ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΑΠΛΑ


Όχι Παύλο Πολάκη, χτυπήσατε εξίσου και τη φτωχολογιά

 • Ο Παύλος Πολάκης φαντασιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε επειδή χτύπησε τη «μεσαία τάξη», μην μπορώντας να καταλάβει ότι χτύπησε εξίσου και τα λαϊκά στρώματα
Όχι Παύλο Πολάκη, χτυπήσατε εξίσου και τη φτωχολογιά

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν το γιατί ηττήθηκαν στις εκλογές του 2019 και γιατί σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω στις δημοσκοπήσεις. Μόνο που η προσπάθειά τους θυμίζει το «είχαμε ομαδάρα, αλλά μας έφαγαν τα κυκλώματα». Όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο αντιλαμβάνονται ότι συνήθως το πρόβλημα με τέτοιες ερμηνείες είναι ότι η «ομαδάρα» είχε μάλλον περισσότερα «παλτά» από όσα ήθελε να ομολογήσει.

 • Στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχουν φτιάξει ένα σχήμα σκέψης που λέει ότι ηττήθηκαν από την πολλή… ταξική μεροληψία. Ότι επειδή ασχολήθηκαν με το να στηρίξουν την εργατιά και τους φτωχούς παραμέλησαν τη μεσαία τάξη, την υπερφορολόγησαν, της μείωσαν τα εισοδήματα και γι’ αυτό αυτή στράφηκε προς τη ΝΔ. Σε λίγο θα μας πουν ότι είχαν φέρει το σοσιαλισμό, αλλά πρόλαβε η αντεπαναστατική αστική τάξη και τους ανέτρεψε.

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εφάρμοσε μνημόνια. Δηλαδή, εφάρμοσε την πολιτική λιτότητας που απαιτούσε η Τρόικα. Είναι μεγάλη συζήτηση εάν μπορούσε να εφαρμόσει άλλη πολιτική, αλλά αυτή την πολιτική εφάρμοσε. Και αυτή η πολιτική χτυπούσε και τη μεσαία τάξη, χτυπούσε και τους εργάτες, χτυπούσε και τους φτωχούς.

 • Γιατί εμπεδώθηκαν οι χαμηλοί μισθοί, η ανεργία παρέμεινε υψηλή, οι νέες θέσεις εργασίας ήταν ελαστικές και κακοπληρωμένες, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική αφαίμαξη, από τη φορολογία και τις εισφορές, όσων είχαν κάποια εισοδήματα. Ακόμη και τα επιπλέον μέτρα που πήρε για τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιμετώπισαν την ακραία φτώχεια, στην πραγματικότητα συνιστούσαν επιδοματικές παρεμβάσεις και όχι συνολική απάντηση.

Γι’ αυτό και υπήρξε δυσαρέσκεια στην κοινωνία. Γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι ένιωσαν προδομένοι από μια κυβέρνηση που υποστήριζε σχεδόν με αλαζονεία ότι ήταν η «κυβερνώσα αριστερά» και εφάρμοζε μέτρα και πολιτικές που μόνο ως δεξιές μπορούσαν να περιγραφούν. Και αυτή η δυσαρέσκεια γινόταν ακόμη πιο έντονη, όταν αυτοί οι άνθρωποι έβλεπαν αντί για τη σεμνότητα και το ήθος της Αριστεράς, τις προσπάθειες «αριστερής διαπλοκής» με τύπους σαν τον Καλογρίτσα ή τη «τζάμπα μαγκιά» του Πολάκη.

 • Και εάν αυτοί οι άνθρωποι αισθάνθηκαν ότι έφτασαν σε ένα όριο δεν ήταν επειδή τους γοήτευσε η ρητορική άλλων κομμάτων, ούτε επειδή τους «παρέσυρε» η «μεσαία τάξη» που ήθελε να πάρει εκδίκηση. Ήταν επειδή τους απογοήτευσε η εκδοχή «αριστεράς» που εκπροσώπησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή ήταν ίσως η χειρότερη υπηρεσία που προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να ξεκινήσει σαν το κόμμα που θα εκπροσωπούσε ξανά τα συμφέροντα των «μη προνομιούχων» στρωμάτων της κοινωνίας και να καταλήξει να είναι άλλη μια κυβέρνηση που τα έφερε σε χειρότερη θέση. Δηλαδή, αντί να πείσει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η εναλλακτική, να καταλήγει να είναι επιχείρημα για το there is no alternative.Επενδύσεις, υποδομές και έργα ανάπλασης δημιουργούν ευκαιρίες
• Αναβαθμίζονται ξεχασμένες περιοχές
• Πώς αλλάζει ο χάρτης σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα
======================

Γιατί η Φώφη έπαψε τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Το παρασκήνιο μιας σύγκρουσης
Οι πρώτες αναταράξεις στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
======================

Κτηματολόγιο
Πιο εύκολα στην Πάτρα, πιο δύσκολα στην Κρήτη 
======================

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Τέσσερα βήματα για «ανοιχτό» καλοκαίρι
25 εκατομμύρια δόσεις εξασφάλισε η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης
Γιατί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να ανοίγει τον δρόμο για τη θεραπεία της σκλήρυνσης
======================

Κυρ. Μητσοτάκης
Αν η Τουρκία κάνει ζιγκ ζαγκ θα υπάρξουν επιπτώσεις

Δένδιας
Νότια της Κρήτης η επόμενη επέκταση χωρικών υδάτων

News analysis για τις διερευνητικές
Π.Κ. Ιωακειμίδης
======================

Ορκωμοσία Μπάιντεν
1.000.000 οπαδοί του Τράμπ θα βγουν στους δρόμους

Debate
Διχάζει το μπλοκάρισμα από το Twitter
======================

Ποιους αφορούν
Στο τραπέζι η αναστολή τριών κρισίμων φόρων
======================

Στην Τήνο
Τα παιδιά ζωντανεύουν έργα τέχνης
======================

ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ», ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Mακάμπι – Ολυμπιακός 87-89
Σπουδαία νίκη με Σλούκα – Λαρεντζάκη

Κάτας
Ερχεται αύριο για τον πάγκο του ΠΑΟ

Μπαρτσελόνα
Θηλιά €900 εκατ. στο Καμπ Νου
======================

 • Tι περιμένει η Ελλάδα σε εμβόλια

Η χώρα μας, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού, έχει παραλάβει μέχρι τώρα 165.600 δόσεις του εμβολίου Comirnaty των Pfizer/BioNTech. Εως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να παραληφθούν άλλες 347.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου 333.450 δόσεις.

 • Στα τέλη Μαρτίου οι Pfizer/BioNTech θα έχουν παραδώσει στην Ελλάδα 1.255.800 δόσεις, ενώ αυτός ο αριθμός πιθανόν να αυξηθεί μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. για επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις του Comirnaty.

Στις προαναφερόμενες δόσεις θα προστεθούν και 240.000 του εμβολίου της Moderna, με χρόνο παράδοσης το πρώτο τρίμηνο του έτους. Από την έγκριση του εμβολίου AZD1222 των AstraZeneca/Πανεπιστημίου Οξφόρδης, που αναμένεται να δοθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, η χώρα μας θα παραλάβει 500.000 δόσεις.

 • Εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παραγωγής των εμβολίων, η Ελλάδα θα παραλάβει άλλες 800.000 δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου, 1,5 εκατομμύριο δόσεις τον Μάρτιο και 2,2 εκατομμύρια τον Απρίλιο.
 • Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, από το οποίο η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα παραλάβει περίπου 9,6 εκατομμύρια εμβόλια.

***

ΗΠΑ, πανίσχυρη δημοκρατία

Οι ΗΠΑ, όμως, ιστορικά έχουν αποδείξει πως είναι μια πανίσχυρη δημοκρατία. Αντεξε σε κρίσεις πολύ πιο σοβαρές από την εισβολή 5.000 νεοναζί και ρατσιστών στο Καπιτώλιο. Το 1963 δολοφονήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το 1968 ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Ρόμπερτ Κένεντι, ενώ στις διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια υπήρξαν νεκροί και τραυματίες. Τέλος, το 1974 είδε τον πρόεδρο Νίξον να εξαναγκάζεται σε παραίτηση γιατί παραβίασε τη νομιμότητα.

 • Μπροστά σε αυτά τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίσθηκαν μέσα σε έντεκα χρόνια, η εισβολή των τραμπιστών στο Καπιτώλιο είναι ένα πταίσμα. Μια ασήμαντη μαύρη κουκκίδα, που πολύ γρήγορα θα ξεθωριάσει.

Η αμερικανική δημοκρατία κατόρθωσε και ξεπέρασε τα γεγονότα της περιόδου 1963-1974 και, μετά δέκα πέντε χρόνια, είδε το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που εκπροσωπούσε να θριαμβεύει. Η κατάρρευση του σοσιαλισμού ήταν μια νίκη κυρίως των ΗΠΑ.

 • Ελέχθη πως με τα πρόσφατα γεγονότα το γόητρο της Αμερικής δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Πως αμφισβητείται πλέον το κύρος αυτής της δημοκρατίας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μήπως αυτές οι φωνές εκφράζουν τους μύχιους πόθους τους; Γιατί στις ΗΠΑ όλο το πολιτικό σύστημα, σε όλα τα επίπεδά του, άντεξε στη λαίλαπα του Τραμπ.

Οι ασφαλιστικές δικλίδες λειτούργησαν, καθώς οι δικαστές δεν υπάκουσαν στις προσταγές του προέδρου, σεβόμενοι τους θεσμούς, οι κυβερνήτες το ίδιο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο σχέδιο εκτροπής του ηγέτη τους, ενώ όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ στηλίτευσαν τις έκνομες ενέργειές του. Ο Τραμπ γνωρίζει πρωτοφανή πολιτική απομόνωση.

 • Οσον αφορά τις περίφημες αναλύσεις για το κοινωνικό υπόβαθρο του τραμπισμού, θα πω πως ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν μια κοινωνία των μεγάλων αντιθέσεων. Και όμως κατόρθωναν μέσα από αυτές τις αντιθέσεις να αναπτύσσονται και να κυριαρχούν παγκοσμίως.

Ο Τραμπ ήταν μια άτυχη στιγμή για τις ΗΠΑ και έτσι θα καταγραφεί η διαδρομή του. Γι’ αυτό οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα ξαναβρούν τον κοινό βηματισμό τους μέσα από τις ιστορικές διαφορές τους. Η υπεράσπιση των θεσμών τούς έφερε πιο κοντά!!


«Κάθε φορά που επιδεικνύεται ανοχή στην ανυπακοή,δεν ανεβαίνουν μόνο τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις, οι θάνατοι Αλλά κ η οργή των συνεπών. Μειώνονται οι αντοχές τους. Διαλύεται η ψυχολογία τους. Δυσκολεύει η ζωή τους. Η καθημερινότητά τους γίνεται όλο κ πιο αφόρητη 15μέρες μετά»

Εικόνα


Πρετεντέρης

@ta_nea

κατανοώ ότι οι πανεπιστημιακοί δεν θέλουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Αλλά αν δεν θέλουν να τα φυλάνε οι άλλοι, θα πρέπει να τα φυλάνε εκείνοι. Διότι τα πανεπιστήμια δεν είναι λημέρια, ούτε κρησφύγετα, ούτε αρένες συμμοριών #εμπιστευτικά

Εικόνα

Η Google ανακοίνωσε επισήμως πως αποσύρει το αυγό από το emoji της σαλάτας ώστε να αισθάνονται άνετα οι βίγκαν Η παράνοια των δικαιωματιστών έφθασε στην στρατόσφαιρα!!
Εικόνα