Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (12.01.2021)


 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤα και ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ


ΚΑΤ.ΠΑΝΤΑ: Ολα τα φτυαρίζει η ΕΚΤ!

Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο με απόδοση μόλις στο 0,6%. Οσο για το πενταετές, σχεδόν μηδέν. Μόλις στο 0,08%. Σε λίγο θα μας πληρώνουν για να δανείσουν το βουνό του χρέους μας.
 • Μας είχαν αλλάξει τα φώτα με αποδόσεις στη στρατόσφαιρα γιατί δεν ήθελαν να να μας στηρίξουν όπως τους υπόλοιπους μέχρι να μας γυψάρουν για τα καλά.
Τώρα που η πανδημία χτυπάει ανελέητα τους πάντες και δεν τους παίρνει με κρίσεις χρέους κινδυνεύοντας να τιναχτούν όλοι στον αέρα, τρέχουν με την μάνικα της ΕΚΤ να σβήσουν φωτιές. Μετά, θα ξαναθυμηθούν τον πραγματικό εαυτό τους.
****

Με ή χωρίς τον απερχόμενο πρόεδρο, η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ Ρωσία, Τουρκία ή Κίνα. Όσοι κουνημένα μυαλά λατρεύουν αυτές τις χώρες, ας μετακομίσουν για ένα διάστημα. Θα θέλουν να επιστρέψουν τρέχοντας.

***

(ΔΙΑΒ) Προκάλεσαν γέλια ο Πούτιν διά των εκπροσώπων του, ο Ερντογάν, ο κομμουνιστής της Κίνας, και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες. Είναι πραγματικά αξιολύπητη η Αμερική, όπως την κατάντησε ο Τραμπ. Αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία και ειδικά η Κίνα, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς καταστέλλει με τον πλέον αισχρό τρόπο κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Ήταν προκλητική η στάση των αρχών των αυταρχικών κρατών, που έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για την αμερικανική Δημοκρατία. Αν έχουν τα κότσια οι ηγέτες τους ας ενστερνιστούν τις αρχές της Δημοκρατίας. Για να δικαιούνται να ομιλούν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Και στο τελος βρισκουν λεει οτι τον κορωναϊο τον οκοτωνει το καιν ιομα john Voulgaris ANCRIMUSα"


ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: ΝΑ είναι έτσι άραγε;;;Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Πέρασαν 18 μήνες κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε δέκα χρόνια από σήμερα, το 2031, τίνος υπουργού τις αποφάσεις θα θυμόμαστε; Του κ. Πιερρακάκη ασφαλώς. Η ψηφιοποίηση αλλάζει τη ζωή μας. Του κ. Δένδια επίσης. Η Ελλάδα λύνει εκκρεμότητες δεκαετιών. Ίσως της κ. Κεραμέως. Θα δούμε.

***

«Εν κατακλείδι, να ασκήσει κριτική ο Κώστας Σημίτης στην υποχώρηση απέναντι στην εκκλησία, συζητείται. Αλλά όχι κάποιοι που δεδομένων των πεπραγμένων τους, κρίνεται θετικό που δεν επανέφεραν και το θρήσκευμα στις ταυτότητες» Στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
Εικόνα

 • Και ομορφη και βιτσιοζα. Για τους πολυ μυημενους των γαλαζιων παραπολιτικων…
 • Τι ειπες τωρα….
 • Τα έχουμε πει..Άσε που από κοντά είναι πολύ καλύτερη
 • Κλάψτε συντρόφια για τις αξύριστες! ΝΔ ως την κόλαση μαζϊ της…

Εικόνα

 • Είναι κατάλληλο ντύσιμο για Βουλή αυτό;
Είναι αυτό?
Εικόνα


 • Αριστεία της μπουγάτσας Καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας του Βιβλίου “Φιλελευθερισμός” και μέλος τη επιτροπής Ελλάδα 2021, δεν ξέρει ότι ο Κολοκοτρώνης έτρωγε μπογάτσα (πίτα στα κάρβουνα) και όχι μπουγάτσα. Πόση αριστεία να αντέξω ο άνθρωπος; >>συνταγή μπογάτσας>>
Εικόνα


Μη χάσεις τη βόλτα σου μλκα Έλληνα. Θα σκούζεις μετά που δεν σου ανοίγουν μαγαζιά και σχολεία.

Εικόνα

 • Εξακόσα χρόνια Κυριάκο θα έχουμε.
Εικόνα

Χίλια πράγματα ήθελα. Να πετύχω στη δουλειά μου, να κάνω εκείνο το ταξίδι, να αγοράσω εκείνα τα βιβλία, να γράψω ένα ωραίο ποίημα, να με αγαπάνε λίγο ακόμα. Και γίνονταν. Σήμερα θέλω μόνο ένα, να ξαναγίνω υγιής. Και δεν γίνεται. Μην το ξεχνάτε ποτέ, ποτέ μην το ξεχνάτε.


Εικόνα


ΑΠΟΨΕΙΣ

Το στουπί είναι ακόμη αναμμένο

Εγινε πλήρως αποδεκτό να μπορείς να βρίσεις ή και να γιαουρτώσεις έναν πολιτικό. Δεν ήταν πια ταμπού. Ξαφνικά μπορούσες να «συναντήσεις» και άλλους οργισμένους συμπολίτες σου και να μοιραστείς την οργή σου. Οχι στο καφενείο, όπως παλιά, αλλά στο Facebook. Εκεί όπου τίποτα δεν εθεωρείτο ακραίο ή ταμπού. Οσο πιο «παλαβό» και άγριο, τόσο το καλύτερο.

 • Το Facebook και το YouTube σού άνοιγαν, σχεδόν αναγκαστικά, νέους δρόμους. Εμπαινες εσύ να ψάξεις κάτι, και δίπλα σού πρότειναν να δεις ένα βίντεο που προπαγάνδιζε ακραίες απόψεις και κάποια θεωρία συνωμοσίας. Οι μεγάλες εταιρείες το έκαναν για να βγάλουν χρήματα και επειδή μπορούσαν να μετρήσουν τον θυμό σου. Ηξεραν πού να βρουν τους πελάτες, πού να τους στείλουν και τι να τους ταΐσουν.

Δεν τους ενδιέφερε καθόλου αν το δικό τους κέρδος ροκάνιζε τη δημοκρατία, αν διακινούσαν μίσος και τυφλό φανατισμό, αν οδηγούσαν κάποιους απελπισμένους ανθρώπους σε πράξεις βίας. Ολα έβγαζαν νόημα. Το μνημόνιο ήταν μια καλά ενορχηστρωμένη απάτη γιατί κάποιοι κέρδισαν χρήματα από αυτό, γιατί οι Γερμανοί ήθελαν τα πετρέλαια του Αιγαίου, γιατί, γιατί…

 • Λύσεις επίσης υπήρχαν, αλλά κάποιοι τις έκρυβαν. Υπήρχαν φθηνά λεφτά να δανειστούμε, ακόμη και το ομόλογο της Ανατολής. Στο ερώτημα γιατί να επιλέξει να αυτοκτονήσει ένα πολιτικό σύστημα ακολουθώντας ένα σχέδιο αυτοανατίναξης, απάντηση δεν υπήρχε. Και δεν ενδιέφερε και κανέναν, εδώ που τα λέμε. Σημασία είχε ότι είχαμε βρει τον «παράδεισο»: φτηνή, φαινομενικά πειστική συνωμοσιολογία.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι φρόντισαν και αποδόμησαν με πάθος και λύσσα τα μέσα ενημέρωσης. Ηταν όλα, αδιακρίτως, πουλημένα, και τους έλεγαν ψέματα, μόνο ψέματα. Οι αμαρτίες τους ήταν όντως πολλές. Αλλά ο κόσμος του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν ούτε πιο αγγελικός ούτε, πολύ περισσότερο, πιο διαφανής. Κάθε άλλο.

 • Κάποιοι έχτισαν καριέρες. Χρησιμοποίησαν τις νέες τεχνικές επικοινωνίας και εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρον τον θυμό. Χωρίς όρια και χωρίς να τους ενδιαφέρει πού οδηγεί αυτός ο κατήφορος. Οταν ήλθαν στην κυβέρνηση, κατάλαβαν αυτό που λέμε πάντα, ότι όποιος ταΐζει το κτήνος του άγριου λαϊκισμού, στο τέλος, διαπιστώνει ότι θα δαγκώσει και εκείνον. Εχουν όμως ευθύνη, όπως και όσοι τάισαν κάποια στιγμή το ίδιο κτήνος με τη μορφή του… Βουκεφάλα.

Αυτά που άρχισαν εδώ το 2010-11 οδήγησαν σε όσα έγιναν προχθές στο Καπιτώλιο. Εμείς τα περάσαμε νωρίς. Με δεδομένη την οικονομική κρίση, δείξαμε τεράστια ωριμότητα και αντοχές. Χρειάζεται όμως προσοχή. Στην Αμερική λένε ότι ο Τραμπ έφυγε, αλλά ο τραμπισμός θα μείνει.

 • Και εδώ λοιπόν στην Ελλάδα, ο «τραμπισμός» είναι απλωμένος παντού, με τη μορφή των θεωριών συνωμοσίας, της τυφλής οργής και αντισυστημικότητας. Το στουπί είναι αναμμένο ακόμη. Και η «καύσιμη ύλη», η απελπισία από τη νέα οικονομική κρίση και την πανδημία, είναι ακόμη μπόλικη και έτοιμη να ανάψει.