Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (09.09.2020)

Πόσες δεκαετίες τα φωνάζει ο άνθρωπος στους ανίκανους πολιτικούς μας…πόσες;;;
 • Στα κατοχυρωμένα 255.000 km2 ελληνικής θάλασσας υπάρχουν κοιτάσματα – slpress.gr

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ & FB

Ο κ. Φώσκολος, όντως, πολλές δεκαετίες τα έλεγε, αλλά..όπως πάντα, στην Ελλάδα..τον βγάζαν “συνωμοσιολόγο”! Μα τώρα πιά, τι νόημα έχει? Είναι ή δεν είναι αλήθεια πως όλοι οι υδρογονάνθρακες, σταματούν και καταργούνται σε 10-20 χρόνια? Αναγκαστικά ο Πλανήτης βαίνει προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οπότε…έχει νόημα όλη αυτή η ανείπωτη καταστροφή που προκαλεί η εξόρυξη, πια?


Οι ανανεώσιμες πηγες ενέργειας ειναι ενα μεγάλο φιασκο υπερ των (ημετέρων) κατασκευαστών που στοχεύει στην τσέπη σου ενώ οι ανεμογεννήτριες καταστρεφουν επίσης το περιβάλλον χωρίς πρόβλεψη απόρριψης όταν γερνάνε . Δεν πρόκειται παρά να υποκαταστήσουν ένα μικρό μέρος από την ενέργεια που εξασφαλίζουν οι υδρογονάνθρακες (Φ.Α) στον πλανήτη στο ορατό μέλλον.


Καμία ΑΠΕ πλην της σπάνιας γεωθερμίας δεν μπορεί να σταθεροποιησει ένα δίκτυο για να βράσει ένα μπρίκι. Πάντα θα χρειάζεται η εφεδρεία ενός καυσίμου. Για τα επόμενα 30-40 χρόνια στρατηγικό καύσιμο είναι το φυσικό αέριο. Μετά, αν προλάβουμε να λύσουμε ζόρικα τεχνικά προβλήματα από την καύση του και ασφαλή διαχείριση του, θα αντικατασταθεί από υδρογονο, στις ίδιες υποδομές μεταφοράς με το φυσικό αέριο.

Καθε άλλη θέση, κερδίζει νόμπελ φυσικής. Την έχετε?


ΣΚΑΙ: Διακόπτει προσωρινά το Big brother για να βελτιώσει υποτίθεται τους όρους συμμετοχής. Η αναμετάδοση του διαλόγου οφείλεται σε “λάθος” εργαζομένου.
Και η αλήθεια: Οι περισσότεροι χορηγοί έγιναν καπνός. Ψάχνει για νέους χρηματοδότες. Για λάθος, χλωμό.

Τελικά τα κοινωνικά δίκτυα έχουν δύναμη. Μακάρι να είχαν και μυαλό οι τηλεορασόπληκτοι των σκουπιδιών.


Μετά την Βρετανία με τα σταθερά αυξανόμενα κρούσματα, σήμερα και η Ολλανδία καραντίνα για όσους επιστρέφουν από τα Ελληνικά νησιά.

Τι ξέρουν και δεν μας λένε?


KATEΡIΝΑ ΠΑΝΤΑ: Το “παιχνίδι” που παίζεται σήμερα στην Μεσόγειο μπορεί να έχει ως άξονα εμάς -Ελλάδα & Κύπρο- απέναντι στις ορέξεις Ερντογάν, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο από το μπόι μας και τα συμφέροντα αλληλοσυγκρουόμενα, σε σημείο που θίγουν ακόμη και την έως τώρα σύμπνοια Γαλλίας Γερμανίας σε ότι αφορά την ΕΕ.

 • Προσπαθώντας να δούμε τα πράγματα κάτω από το τραπέζι και παρά την διφορούμενη στάση Γερμανίας ΗΠΑ και ιδιαιτέρως του Τραμπ , για προσωπικά τους συμφέροντα πιθανότατα να ενέδιδαν με κάποιες εκπτώσεις στους όρους του Ερντο & της “γαλάζιας πατρίδας του” ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την συνθήκη της Λωζάνης.
Ποια είναι αυτά που δεν λέγονται δημοσίως, αλλά ασκούν τεράστιες πιέσεις στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την πάγια στάση της? Αυτά που λίγο-πολύ ζητάει η Τουρκία & δεν μιλάμε απλά για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ.
 • Τίθενται ζητήματα κυριαρχίας ελληνικών νησιών του Αιγαίου κοντά στα Τουρκικά παράλια, αποστρατιωτικοποίησης τουλάχιστον 16 νησιών, μερική ή καθόλου επήρεια του Καστελλοριζου, Ρόδου, Κρήτης, πιθανότατα κι άλλων, αυτονομία της Θράκης κλπ.
Οπως πάντα η Τουρκία με εκβιασμούς και το δίκαιο των όπλων, θέτει μαξιμαλιστικά ζητήματα για να πάρει ακριβώς τα λιγότερα που θέλει. Το όραμα του Ερντογάν υπαγορεύει μια τεράστια εξουσία περιφερειακής υπερδύναμης σε Συρία, Ιρακ, Λιβύη, Λίβανο, καθιστώντας την μόνη υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη την Ελλάδα, απλό δορυφόρο στην Μεσόγειο με πετσοκομμένες δυνατότητες.
 • Εν ολίγοις θέλει να ηγεμονεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή Κι εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η Γαλλία που βλέπει ότι η επήρεια της στις χώρες αυτές αλλά και σε εταιρείες της θα εξαφανιστούν.
Ερχεται και κουμπώνει αμοιβαία δίπλα στα Ελληνικά συμφέροντα με το αζημίωτο βεβαίως, καθότι η στρατιωτική διπλωματία ή η διπλωματία των εξοπλισμών θα μας κοστίσει ακριβά περιξ των 10 δις όπως υπολογίζουν τώρα, αλλά σε χαλεπούς καιρούς υπερτερεί της πολιτικής.
 • Προφανώς και δεν θα πρόκειται μόνο απλά για αγορά Γαλλικού εξοπλισμού αλλά και για κοινό αμυντικό δόγμα, που θα συμπεριλάβει με κινητήριο μοχλό την Γαλλία κι άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ & την Αιγυπτο που έχουν κοινά με τα Ελληνικά συμφέροντα ενάντια στην Τουρκική επιθετικότητα, τα ΗΑΕ, κλπ
Δυστυχώς δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Μόνο αμοιβαία συμφέροντα και χρήμα. Δεν του το’χα είναι αλήθεια του Μακρόν, αλλά δείχνει πολύ δραστήριος για να κάνει πίσω καθότι τα Γαλλικά συμφέροντα που απειλούνται τεράστια.
 • Να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ & οι Γερμανοί. Πάντως πέραν του Τραμπ, το βαθύ κράτος των ΗΠΑ δεν βλέπει και με ιδιαίτερη συμπάθεια τον σημερινό Ερντογαν & οι εκλογές είναι κοντά.

ΕΥΑΓΓ. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβερνητική ομολογία ότι δεν υπάρχουν αίθουσες για να σπάσουν οι σχολικές τάξεις είναι παραδοχη πλήρους ανεπάρκειας κι αναλγησίας απέναντι στη κοινωνία. Μέχρι χθες μας έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΨΕΥΤΕΣ. Υπεύθυνος για ο,τι συμβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ Σε ΑΡΘΡΟ
Κύριε Στούπα, αν ο Μητσοτάκης τα πηγαίνει “σχετικά καλά” στην κρίση με την Τουρκία αφήνοντας ανενόχλητο το “Ορούτς Ρέις” να παραβιάζει έμπρακτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επί 28 μέρες τώρα, τότε τι ακριβώς θα έπρεπε να συμβεί για να πούμε ότι τα πηγαίνει χάλια; Και δεν είναι μόνο η κρίση με την Τουρκία που εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο εξευτελίζοντας την πατρίδα μας διεθνώς, αλλά και η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, και απλώς τα φιλοκυβερνητικά κανάλια τη “θάβουν” συστηματικά.
 • Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με τις μάσκες και τα αντισηπτικά και επιβάλει το ένα εξοντωτικό μέτρο μετά το άλλο στους ταλαίπωρους επαγγελματίες δήθεν για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, η Ελλάδα βουλιάζει στην παρακμή. Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει καμία στρατηγική για να μας βγάλει από αυτό το τέλμα. Εκλιπαρούμε απλώς τη στήριξη των ξένων, όπως κάναμε και με την κρατική χρεοκοπία το 2010, χωρίς να έχουμε την τόλμη και την αποφασιστικότητα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στον κατήφορο.

Δυστυχώς όλα όσα κάνει η κυβέρνηση στο μείζον εθνικό θέμα της απόπειρας της Τουρκίας να υφαρπάξει μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, γίνονται με αποκλειστικό κριτήριο την επικοινωνιακή διαχείριση. Προκειμένου να εξαπατήσουν τον απλό κόσμο που φυσικά δεν έχει ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί το μέγεθος και τη θρασύτητα της τουρκικής επιθετικότητας και το πόσο ζωτικά εθνικά συμφέροντα διακυβεύονται αυτές τις μέρες, οι κυβερνώντες δεν διστάζουν να πουν τα πιο ξεδιάντροπα ψέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βορίδης που δεν ντράπηκε να διαβεβαιώσει δημοσίως τον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει απολύτως τίποτα με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος τόσες εβδομάδες, πιστεύοντας προφανώς ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.


“Με λίγα λόγια σκάβει τον λάκκο μας και φυσικά και τον ίδιο του το λάκκο.”
Έ, όχι δα. Μόνο τον δικό μας τον λάκκο σκάβει το δημόσιο. Θα αποφασίσει κάποιος Θεοδωρικάκος ή όμοιός του να ζημιώσουνποτέ το Δημόσιο? Ούτε κατά διάνοια. Ο άνθρωπος το δήλωσε κιόλας. “Καμία μείωση στο Δημόσιο”. Και Ο Α. Γεωργιάδης βρήκε ευκαιρία να μας κοροιδέψει. “Όλοι θα χάσουν απο λίγο”. Όχι Όλοι Κε Άδωνη! Μόνο οι Ιδιώτες.


 • Ποιος έχει δίκιο ;

Οι Τούρκοι και ο δικτατορίσκος συνεχίζουν ακάθεκτοι, τώρα θα πάνε στο Καστελόριζο λέει.
Τον άκουσα σήμερα, είπε πως έχουμε ρημαγμένες ένοπλες δυνάμεις. Είπε πως θα πληρώσουμε πολύ βαρύ τίμημα. Τονίζοντας μία μία τις λέξεις.

Μετά από λίγο είδα το βίντεο με τους εξοπλισμούς που ΘΑ κάνουμε .
Έλεγε: mirage ανταλλακτικά και εξοπλισμός, τα scalp και τα exocet θέλουν λέει πιστοποίηση, γιατί έχει λήξει η προηγούμενη. Εγώ ξέρω πως χωρίς πιστοποίηση τα όπλα αυτά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!

Έλεγε ανταλλακτικά για τα apache, τα mlrs, τα καλύτερα όπλα του πυροβολικού. Για τις 40 ετών φρεγάτες μας. ΘΑ εκσυγχρονιστούν λέει. Δηλαδή ορισμένα από τα στρατηγικά όπλα, στα οποία βασίζουμε την άμυνα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ! Επίσης ΘΑ πάρουμε rafale και κάποιες φρεγάτες, τα οποία θα έρθουν ΚΑΠΟΤΕ.

Μετά θυμήθηκα τους δικούς μας που έλεγαν με σιγουριά πως η Τουρκία δεν μπορεί να μας κάνει πόλεμο. Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι πάνε Καστελόριζο. Ποιος έχει δίκιο;

Ελπίζω τουλάχιστον η κυβέρνηση να υπέγραψε συμμαχία με τη Γαλλία. Αλλιώς να διαλέξουν το δέντρο που θα κρεμαστούν.


Άνθρωποι που σε καλύτερες και για το εξωτερικό (Ευρώπη-ΗΠΑ,Καναδάς-Αυστραλία κλπ) εποχές έφεραν σημαντικά ποσά στην Ελλάδα και τα έκαναν επιχειρήσεις ή τα επένδυσαν στην Ελλάς του ΧΑΑ και των Αμοιβαίων-ΟΣΕΚΑ…ξεπατώθηκαν, καταστράφηκαν, έχασαν ό,τυι είχαν και δεν είχαν! Το ερώτημα είναι σαφώς σαφές….

 • Έχοντας κάποιος μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο ή έστω ότι αυτό προκύπτει από χρηματοδότηση, θα ήταν ψυχικά στα καλά του αν το επένδυε σήμερα ιδρύοντας πχ μια νέα βιομηχανία, δίνοντας εργασία σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες αχάριστους εργαζόμενους, πληρώνοντας εξοντωτικούς φόρους και εισφορές και να φορτωθεί με αμέτρητα προβλήματα, μόνο και μόνο γιατί πάντα ήθελε κάτι τέτοιο ή για να αποκαλείται Βιομήχανος ή Εργοστασιάρχης?

Μα ο μητσοτακης ΕΚΑΝΕ αυτο που ΠΡΩΤΟ υποσχέθηκε. “Καμια απολυση δημοσιοτεμπελη” . και το μεγιστοποιησε αφου τους πληρωνει  για να καθονται σπιτι τους (μου φαινεται οτι ζηλεψες το χρυσοψαρο)


Το ελληνικό στοιχείο -ιστορικά- αυτό που ήξερε να κάνει καλά, εδώ και αιώνες, 
ακόμη και υπό την οθωμανική κυριαρχία, ήταν να οργώνει τις θάλασσες και να εμπορεύεται -χωρίς κανένα κεχαγιά στο κεφάλι του, και με τόλμη περισσή να κάνει του κεφαλιού του.
Και οι όπου γης και πατρίς ευημερούντες να επιστρέφουν στην τελική την οφειλή προς την Πατρίδα -έστω και κατόπιν εορτής! «Των Ελλήνων οι κοινότητες / φτιάχνουν άλλους γαλαξίες». Οι εγκλωβισμένοι στην περιορισμένη ελλαδίτικη επικράτεια και νοοτροπία ό,τι και  αν κάνουν, πάει στράφι… Δυστυχώς!!! Μάλλον -κάπου- στραβά αρμενίζουμε.


Όπως τόσα χρόνια ο Ερντογάν μας απειλούσε και εμείς κοιτούσαμε εσκεμμένα και φοβικά προς την αντίθετη κατεύθυνση, Έτσι και η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω δημοσίου τομέα και εμείς εσκεμμένα και φοβικά ξεσκισαμε και εκδιωξαμε τον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάς διαθέτει διεφθαρμένο και μαφιόζικο πολιτικό και διοικητικό σύστημα. Οι πολιτικοί και οι παρασιτουντες το κράτος λειτουργοί, νοιάζονται μόνο για τα κεκτημένα τους με πλήρη αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο, την πατρίδα, τις επόμενες γενιές και την εφαρμογή όρους δημοκρατίας στην χώρα.


Ουσιαστικά, για να μην μασάμε τα λόγια μας, πάνω από τους μισούς Έλληνες ληστεύουν και διατηρούν υπό ομηρία τους υπόλοιπους. Για αυτό το λόγο φεύγει όποιος μπορεί και δεν ελπίζει ουδείς σε βελτίωση αφού το παιχνίδι παίζεται εξ ολοκλήρου από κακοποιούς εκβιαστές!

1) “”Δεν είναι τυχαίο που ολόκληρος ο Δημόσιος Τομέας ζητεί “κλείδωμα” διαρκείας αφού είτε εργάζεται, είτε δεν εργάζεται ο μισθός πέφτει ολόκληρος.””

Τρείς γνωστές μου δικαστικοί υπάλληλοι έχουν να πατήσουν στη δουλειά από το Μάρτιο, καθότι τα δικαστήρια δε δουλεύουν είτε δηλώνουν ευάλωτες. Οι μισθοί ντούκου. Δεν ξεχνάω με τίποτα τα διπλά και τρίδιπλα επιδόματα στις εκλογές που έπαιρναν και εσκεμμένα έκαναν επαναμέτρηση για να ξαναπέσουν τα επιδόματα.

 • Στον αντίποδα η γυναίκα ενός φίλου μου δικηγόρος είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Σταμάτησαν όλες οι υποθέσεις της και τα έξοδα τρέχουν φούλ.
Φίλος μου εφοριακός στην Αθήνα μέχρι τώρα ήταν εδώ στα μέρη μου. Τσάρκες και τα σχετικά. Όποτε τον έβλεπα στην καφετέρια ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και τα χέρια ανεβασμένα πίσω απο το κεφάλι, δείγμα ξέγνοιαστου ανθρώπου. Μου έλεγε ότι δουλεύει μέσω ιντερνετ. Θα έλεγα τώρα κάτι, αλλά τέλος πάντων.
 • Στον αντίποδα ο επιχειρηματίας του καφέ, γνωστός μου, απελπισμένος περίμενε λίγες μέρες του Αυγούστου μπάς και βγάλει κανα σπασμένο. Και πολλές άλλες τέτοιες ιστορίες δείχνουν το σάπιο σύστημα του δημοσίου. Τώρα έχουν ξαμοληθεί οι αστυνομικοί και γράφουν σαν τρελοί ότι κινείται και αναπνέει. Κάτι σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός.ΥΓ. Βροχή πέφτουν οι αναφορές για γράψιμο επιχειρηματιών και πολιτών λόγω κορονοϊού – Έτσι θα αντιμετωπίσουν την ύφεση; Προκαλώντας μεγαλύτερη ύφεση; Μας κάνουν με το στανιό οφειλέτες; Σκέτη παράνοια.

Επειδή διαβάζω πάλι για παιγμένα στο ΧΑΑ αποθεματικά και μου σηκώνεται η τρίχα,

Τα παιγμένα αποθεματικά στο ΧΑΑ αρκουσαν για 2 μήνες καταβολής σύνταξης. 2 ΜΗΝΕΣ φετινούς. Τους υπόλοιπους 240τόσους μήνες, αν δεν “τσόνταρε” το κράτος, ΤΙ θα τρώγανε οι συνταξιούχοι;

 • Εχω πεί χιλιες φορές “μακάρι να κατέρρεαν τα ταμεία τότε, να μη δίδονταν συντάξεις τότε”. Αλλά όοοοχι, τα ταμεια ειναι υπο την εγγυηση του κράτους για κάποιο βλαμμένο λόγο. Ποιός όμως ειναι ο λόγος ύπαρξής τους τότε; Τα δικά μας δικά μας, τα δικά σας δικά μας;

Αν ειχαν καταρρεύσει τα ταμεία, και δεν μπάλωνε τις μαύρες τρύπες το κράτος, πολλά ωραία θα ξεκινούσαν:

 • -Κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή. Φυλακή όμως, μπουντρούμι, ψειρού.-Το ύψος των φαρμακευτικών παροχών και των συντάξεων θα ισοσκελουσε αναγκαστικά με το ύψος των εισφορών. Ιδανικά, θα άφηνε και μια χαραμάδα επένδυσης αργά διευρούμενη απο τα κεφάλαια των εισφορών-Τις επενδύσεις θα τις πραγματοποιούσε κάποιος που θα ήξερε να τις κάνει ανταποδοτικές.

  -Δεν θα εβρεχε συντάξεις απο τους μπαμπάδες στα παιδιά και οι νέοι θα έπρεπε να ξαμολυθούν να δουλέψουν.

  -Οι εργαζόμενοι νέοι θα γέμιζαν τα ταμεία αργά και σταθερά.

  Οοχι, όμως, έπρεπε να αρχίσει το ΓΛΚ να κόβει κομμάτια οικονομίας και να τα κάνει συντάξεις…


Πρετεντέρης@ta_nea- η κυριαρχία της κυβ στις δημοσκοπήσεις δείχνει την αστοχία της κριτικής που δέχεται. Κάποιοι ονειρεύονται εκτροχιασμό ή αναπαλαίωση αλλά δεν νομίζω πως με τον νεοφιλευθερισμού, την χούντα ή το παγουρίνο θα χάσει ο Μητσοτάκης τον ύπνο του #εμπιστευτικά

Εικόνα
 • Απορία: Ποιός άνοιγε φούρνο το 1943;
Εικόνα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Θα πρέπει να απαντήσουν ευθέως εάν θα πούμε π.χ. στους 1.033 κατοίκους των Φούρνων, στους 826 των Οινουσσών ή στους 185 κατοίκους του Αγαθονησίου ότι ένα Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα είναι μειονότητα στην Τουρκία ή ελεύθεροι άνθρωποι στην Ελλάδα


 • Τζεφ Μπέζος το 1999. Την επόμενη φορά που θες να τα βροντήξεις όλα, σκέψου αυτό.
Εικόνα
 • Ναί, υπάρχουν Ελληνίδες καί Έλληνες πού δέν αφήνουν τήν δουλειά τους καί τόν τόπο τους. Εμείς πού δέν ζούμε στήν Αθήνα τό βλέπουμε, τό ξέρουμε. Κοντά στά σύνορα μάλιστα,αυτοί δίνουν πρώτοι τόν Εθνικό στίγμα.
Εικόνα
 • Δυο υπερσύγχρονες  φρεγάτες Φρεμ δανείζει η Γαλλία στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα. Η φρεγάτα Αλσατία και η Λορέιν που ναυπηγήθηκαν το 2019!
Εικόνα

Εικόνα


Ο Σημίτης, ο Ακης, ο Γιάννος, ο Μαντέλης, οι Τραπεζίτες, ο Παπαδήμος του PSI ήταν παιδική χαρά…. Οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου Α.Ε. έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.Εικόνα

Αυτός με το μπλουζάκι “Πακιστανικός στρατός” ήρθε πρόσφυγας εδώ, επειδή υφίστατο διώξεις στο Πακιστάν.
..

Εικόνα


Κ.ΣΤ: Αυτο που ευρέως λέγεται για την αποτελεσματικότητα της τουρκικής διπλωματίας ειναι μύθος… Η διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας ειναι επιτυχία της Ελλάδας. Μια επιτυχία διαχρονική απο τη συμφωνία της Λωζάνης, τη συμμετοχή στον βΠΠ την είσοδο στην ΕΟΚ και στην ευρωζώνη…