Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (02/8)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Η Γιάννα, ο Τσίπρας και ο Κλίντον

Εκεί που χάνεται η λογική είναι όταν ως σχέση του Τσίπρα με τη διαπλοκή προβάλλεται και η περίπτωση της… Οικογένειας Αγγελοπούλου και ειδικότερα η Γιάννα. Αν είναι δυνατόν να θεωρηθούν «διαπλοκή» οι Αγγελόπουλοι, που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με το κράτος και τα ταμεία του, αλλά ό,τι έκαναν στη χώρα το έκαναν με τα λεφτά τους.

Η Αγγελοπούλου προσπάθησε το 2014 να κάνει μια μεγάλη κίνηση για τη χώρα. Να φέρει στην Αθήνα το συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον. Αυτό σήμαινε προβολή, επενδυτές, αναβάθμιση. Δεν το έκανε για καμία κυβέρνηση και για κανένα κόμμα, αλλά για την Ελλάδα. Ευλόγως είχε επαφές πρωτίστως με τον Πρωθυπουργό -που δεν ήταν ο Τσίπρας, αλλά ο Σαμαράς. Ευλόγως ενημέρωσε και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ήταν ο Τσίπρας. Ήταν επαφές για μια μεγάλη υπόθεση που θα έπρεπε να στηριχθεί από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Και στηριζόταν.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Στην πολιτική μεταβολή του 2015, μαζί με τον Τσίπρα επικράτησε και ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Βαρουφάκης κ.λ.π.. Οι Αμερικανοί δεν είχαν διάθεση να συνεδριάζουν στον Χίλτον και ενώ μέσα θα μιλούσε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός, απέξω να διαδηλώνει η μισή κυβέρνηση του εναντίον τους. Και ακύρωσαν το συνέδριο. Ποιος έχασε είναι προφανές.

Αυτό θεμελιώνει πολιτική σχέση των Αγγελόπουλων με τον Τσίπρα, όπως διακινούν κάποιοι; Ή μήπως θεμελιώνεται επειδή και στη συνέχεια, η Γιάννα προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα -με τη νέα κυβέρνηση. Το εξήγησε: «Είδα μια απόπειρα καινούργιων  νέων ανθρώπων να δουν τα πράγματα αλλιώς σε μια Ελλάδα κουρασμένη. Οπότε θεώρησα ότι θα τους ήταν χρήσιμο, συνέβαλα στο να γίνουν επαφές με το διεθνές σύστημα».

Έτσι στο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον στις ΗΠΑ η Αγγελοπούλου, ως μέλος του, κανόνισε τη γνωστή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιλ Κλίντον και τον προλόγισε: «Έρχεται έχοντας μαζί του την καρδιά και τις ελπίδες του ελληνικού λαού».  Τι θα έπρεπε να πει για τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό;

Κατά τα λοιπά γιατί δεν είχε δικαίωμα να δειπνήσει ένα βράδυ μαζί του και με μια άλλη εκπρόσωπο πλούσιας οικογένειας; Δεν μπορούσε να έχει τις απόψεις της για το πολιτικό σύστημα; Αν μη τι άλλο, την καταπόνησε, ενώ προσπαθούσε να σώσει την Ολυμπιάδα και εν συνεχεία της επιτέθηκε… επειδή την έσωσε.

Πού είναι το πρόβλημα επειδή, όταν ρωτήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις, τότε απάντησε:  «Γιατί να μη δοκιμάζουμε κάτι νέο;» Τι θα έπρεπε να πει; Όχι πρέπει να μείνουμε στο παλιό; Την καθιστά ΣΥΡΙΖΑ  επειδή το βράδυ των εκλογών του 2015 -με  εκπεφρασμένη τη λαϊκή ετυμηγορία- είπε :»Η εμφάνιση κάθε νέου στην πολιτική ζωή είναι κάτι το θετικό, είμαι απέναντι σε κάθε αντίληψη που θεωρεί ότι τα πράγματα δεν πρέπει να κινούνται αλλά επιλέγει την ακινησία, είμαι υπέρ της αλλαγής;»  Ήταν καλύτερα να δυσφορήσει με την απόφαση των πολιτών;

Εδώ δυσφόρησε όταν οι Συριζαίοι την ανάγκασαν να επιστρέψει το τίτλο της πρέσβειρας επί τιμή που την απένειμε ευλόγως η Πολιτεία -και μόνο ζημιωμένη δεν έβγαινε η χώρα. Τόσο «διαπλεκόμενη» με τον Τσίπρα… [https://www.anoixtoparathyro.gr 20 Μαρτιου 2018]

ΜΗΝΥΜΑ: Ποιές περιβαλλοντικές ευαισθησίες & άλλα παραμύθια…
Αυτό το να σβήνουν τα τσιγάρα τους στην άμμο κάποιοι και να γεμίζει η ακτή γόπες, ενώ τα τασάκια είναι δίπλα τους, κατάντησε αηδία. Κι όχι μόνο από Ελληνες που είναι μειοψηφία τις καθημερινές στις πλαζ, αλλά δυστυχώς περισσότερο από Βαλκάνιους τουρίστες όπως διαπιστώνω.
Κατάντησα το angry nerd της πλαζ, ν’ αρπάζω το τασάκι από το τραπεζάκι τους & να τους δείχνω ταυτόχρονα τις γόπες αφημένες στην άμμο ανέμελα δίπλα στη ξαπλώστρα τους.
Ελεος με τους βάρβαρους κάθε εθνικότητας….

ΜΗΝΥΜΑ: Να δεις που τελικά θα γίνουν και Μαδουραίοι...?

“DW: Οι σχέσεις Καράκας – Βερολίνου αποκαταστάθηκαν, δείγμα ρεαλισμού και των δύο πλευρών. Τώρα η νέα ελληνική κυβέρνηση, που έσπευσε να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον Γκουαϊδό, πρέπει να επιδείξει τον ίδιο ρεαλισμό.”

Οι σχέσεις Καράκας – Βερολίνου αποκαταστάθηκαν, δείγμα ρεαλισμού και των δύο πλευρών. Τώρα η νέα ελληνική κυβέρνηση, που έσπευσε να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδ….
ΜΗΝΥΜΑ: Μετά τους Χρυσοχοίδη, Σκέρτσο, Πιερρακάκη, Μενδώνη, μια ακόμη πρωην ΠΑΣΟΚ η Γκερέκου αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΟΤ! Σιδεροκέφαλη παιδιά, αλλά μην ξανακούσω το ΠΑΣΟΚ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ! Σας μπούκωσαν τόνους σανό μέσα σε 3 εβδομάδες μεσαιοταξίτες μου
.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ: O μόνος λόγος που οι “Ζαίοι” τρέμουν την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, είναι γιατί η πλειοψηφία αυτών των συμπατριωτών μας είναι προκομμένοι άνθρωποι, συνήθως υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ασύμβατοι τελείως με τον μέσο “Ζαίο” ψηφοφόρο…

.
ΘΑΝ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ:Εικόνα
** ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: “Είμαι 40 χρόνια Καθηγητής Πανεπιστημίου του Φοίνιξ. Έχω επισκεφθεί πάρα πολλά πανεπιστήμια σε όλο το κόσμο. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Πήγα στο Νο.1 της Ρωσίας & για να μπεις σου ελέγχουν τη ταυτότητα σε 3 σημεία”.
.
Μπάχαλο – Εκτός λειτουργίας το 1/3 των συρμών μετρό.Ο Κ.Καραμανλής, δήλωσε ότι υπάρχει μια προβληματική κατάσταση στις συγκοινωνίες καθώς το 1/3 των συρμών δεν είναι σε λειτουργία ενώ το 70% του προσωπικού στη ΣΤΑΣΥ είναι σε άδεια! Μπάχαλο. Από που να πιάσουν…
.
** Δεν είναι πολύ αστείο που οι άλλοι κυβέρνησαν 5 χρόνια με μόνη πολιτική τις ονειρώξεις για εμφυλίους και Βελουχιώτηδες και τώρα περιμένουν από τους δεξιούς να τους αντιμετωπίσουν με στοργή και προδέρμ;
.
ΜΗΝΥΜΑ – Γκ@μ@νες με γκουτσι γυαλί καταθέτουν στεφάνι στον τάφο του Νίκου Ζαχαριάδη. Ελλάδα 2019. Η χώρα που η σοβιετία δεν πέθανε ποτέ.

Εικόνα

.
ΜΗΝΥΜΑ: Πολάκης -Καταδικασμένος συκοφάντης -Υπόδικος -Χρήση υπουργικής ασυλίας -Τηρούσε διπλά βιβλία -Αγνοεί επιδεικτικά τον αντικαπνιστικό -Λέει συνέχεια ποσό αγρίμι αετός ψηλά είναι Με ξεπερνά ότι τόσα χάπατα τον θεωρούν κάτι ανάμεσα στον Αριστείδη τον Δίκαιο & τον Django τον Τιμωρό!
.

Ο ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Εχει περάσει από τόσες θέσεις, μία ακόμα δεν πειράζει. [του Δημήτρη Κανελλόπουλου]

Επιστρέφει η «εκπρόσωπος τάφου» Αννα Παναγιωταρέα
Θέση στο υπουργείο Πολιτισμού βρήκε η γνωστή δημοσιογράφος, πρώην «υπεύθυνη τάφου» στην Αμφίπολη υπενθυμίζουμε, τότε που είχαμε βρει τον Μέγα Αλέξανδρο… 
efsyn.gr
.
** 2 μηνες πριν τις Πρεσπες. Η χρεοκοπημενη ΔΕΗ αγοραζει την χρεοκοπημενη εταιρια του Ζαεφ. Τυχαια την ιδια περιοδο η τραπεζα χρηματοδοτησης ζητα να καλυψει το ελλειμμα, το οποιο ειναι σχεδον οσα δινει η ΔΕΗ για την εξαγορα! Πεταμενα λεφτα μας στις σκοτεινες συμφωνιες Τσιπρα.
.
** Ο Α.Γρηγοροπουλος ήταν θύμα. Όχι ήρωας. Σταματήστε να τον ηρωοποιείτε για κομματικούς- ιδεολογικούς λόγους. Η αριστερά πάντα κατασκεύαζε εχθρούς και ήρωες ως μέρος της επιβίωσης της, έλλειψη ρεαλιστικής αφήγησης.
.
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τα 200 χρόνια από το 1821.

Εικόνα

** Θα βγάλετε και κάτι γυμνά που είχε κάνει η Γκερέκου ή ο προοδευτισμός σταμάτησε στη Δούνια;
.
**
“Αποβρασμα της κοινωνιας” ισως ειναι ο τζαμπατζης του μετρό, για εναν εργατη που πληρωνει παντα εισιτηριο, ενω δεν του περισσευουν. Για εναν που γινε υπουργος λογω ονοματος και δεν ξερει καν ποσο εχει το εισιτηριο, ειναι πολιτης με παραβατικη συμπεριφορα, που πρεπει να αποτραπει.
..
ΙΘΑΚΗ
.
Εικόνα
.
Sen. Mitch McConnell’s net worth:
  • 2005: $2,962,015
  • 2015: $26,927,535
  • Increase: $23,965,520 (+809.1%)
  • How does a senator earning $193,400 a year increase their net worth by nearly $2.4 million a year, every year for a decade?

** ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Εικόνα

** Εκτός από τους ασφαλισμένους στα λεγόμενα ευγενή ταμεία, μήπως η έλλειψη πλαφόν στις συντάξεις έχει ευνοήσει και κάποιους πολιτικούς; Γιατί κάποιοι μεγαλόσχημοι παράγοντες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πίεζαν ασφυκτικά τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αποκατασταθούν οι συντάξεις τους σε αξιοπρεπή, όπως έλεγαν, επίπεδα.
.

** Η ανεργία πέφτει συνεχώς και αυτό είναι καλό νέο.Τον Απρίλιο 2019 η ανεργία ήταν στο 17,6% σε σχέση με 18,2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (από 19,8% σε 17,6%).

** Στις 8 π.μ. θα γίνεται κάθε μέρα ο λεγόμενος «πρωινός καφές» στου Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. Παρόντες οι Πικραμμένος, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Πέτσας, Δημητριάδης, Ζούλας και Κύρα Κάπη. Το θέμα είναι πως η προετοιμασία ξεκινά από την…6η πρωινή, όπως διδάσκει η προϊστορία των πρωινών συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό. Και καλά ο κ. Πικραμμένος. Αλλά οι υπόλοιποι; Ο πρωθυπουργός έτσι κι αλλιώς έρχεται τις μισές μέρες.

** Τελικώς ο Μ. Σαλβίνι έκανε πίσω και οι 116 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στο Gregoretti, ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, θα μπορέσουν να αποβιβαστούν «τις επόμενες ώρες» έπειτα από μια συμφωνία για την κατανομή τους ανάμεσα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός όμως από τις άλλες χώρες (Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία) κάποιοι θα μείνουν στην Ιταλία με ευθύνη της ιταλικής Εκκλησίας.

** Αυξημένα είναι τα ποσοστά του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ,όπως καταγράφει νέα δημοσκόπηση, παρά το γεγονός ότι οι διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα και η χώρα παραμένει ακυβέρνητη. Η δημοσκόπηση για τον μήνα Ιούλιο του Κέντρου Κοινωνιολογικών Σπουδών (CIS) δείχνει το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ σε πορεία αυτοδυναμίας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Ο Σάντσεθ πάντως έχει διορία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου να επιλύσει το πολιτικό αδιέξοδο ή να έρθει αντιμέτωπος με νέες εκλογές τη 10η Νοεμβρίου.

** Εκτός γραμμής
Γιώργος Μουλκιώτης,
Δεν τήρησε την κομματική γραμμή ψήφισης υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη για τη μήνυση του υπόδικου Σταμάτη Πουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, επέλεξε να ψηφίσει «παρών». Κράτησε την κομματική γραμμή σε ό,τι αφορά την άρση ασυλίας για την υπόθεση του Στουρνάρα. Κάποιοι άλλοι του ΚΙΝΑΛ δεν πήγαν καν στην…
.
Ο έλεγχος
 Ο πρόεδρος της Βουλής όμως Κ. Τασούλας δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί ειδικός χώρος για τους … καπνίζοντες.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγξε το καφενείο της Βουλής αν υπάρχουν τασάκια μετά τις οδηγίες του για τον αντικαπνιστικό αγώνα. Διαπίστωσε (την πρώτη μέρα) ότι όλα βαίνουν καλώς. Ο πρόεδρος της Βουλής όμως Κ. Τασούλας δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί ειδικός χώρος για τους … καπνίζοντες. Πισώπλατη η «μαχαιριά…
.

Ράμα: Δεν είναι Έλληνας

Ράμα: Δεν είναι Έλληνας
Αρνήθηκε με τρόπο κατηγορηματικό ότι έχει ελληνική καταγωγή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. «Δεν έχω κανένα ελληνικό κύτταρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε συνέντευξη σε ΜΜΕ της χώρας του. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως λέει ψέματα, αφού η οικογένεια της μητέρας του ήταν Χειμαρριώτες.
.

ΒΗΜΑτοδότης

Ο Κυριάκος βρήκε την… Μπουμπουλίνα του

Ο Κυριάκος βρήκε την… Μπουμπουλίνα του | tovima.gr

Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι επικεφαλής ενός μεγάλου πρότζεκτ, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Αυτή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχε με την κυρία Αγγελοπούλουστο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία).

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

  • Η κυρία Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Ετσι η κυρία Αγγελοπούλου αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας άλλο ένα μεγάλο έργο, μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχε ξεκινήσει την πολιτική της καριέρα ως βουλευτής της ΝΔ, εν συνεχεία επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οργάνωσε υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημιούργησε την έδρα Harvard Kennedy School (όπου στο δυναμικό της είχε κάποια στιγμή ενταχθεί και ο Γ. Παπανδρέου), στο Angelopoulos Global Puplic School είχε προσκαλέσει και τον πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, είχε βρεθεί με τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη σε αυτή την περίφημη συζήτηση με τον Μπίλ Κλίντον, άνοιξε υποτροφίες στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, και πολλές άλλες δραστηριότητες. Και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκε επικεφαλής του μεγάλου πρότζεκτ για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή από την επανάσταση του 1821. Και όπως έλεγαν στη Βουλή, έγινε η νέα… Μπουμπουλίνα.

Η κροκό τσάντα

Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν όταν η τηλεοπτική κάμερα «έπιασε» τη μεγάλη κροκό τσάντα της κυρίας Αγγελοπούλου που ακούμπησε στον λευκό καναπέ του πρωθυπουργικού γραφείου και το επίσης κροκό filofax αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ που έβγαλε για να σημειώσει αυτά που άκουγε από τον κ. Μητσοτάκη.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

s12_skitso

Τα αποβράσματα της κοινωνίας και ο Καραμανλής

Ζητεί μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε «ταπεινά συγγνώμη» για τη φράση που είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλήςότι όσοι δεν πληρώνουν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι… «αποβράσματα της κοινωνίας». «Προφανώς είναι μια άστοχη και λανθασμένη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοοκ μετά τον χαμό που προκάλεσε η αρχική του δήλωση. Ανασκευάζει μάλιστα πλήρως, λέγοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε πρέπει να νιώθει έτσι». Εκείνο πάντως που έμεινε είναι η σκληρή γλώσσα με την οποία μίλησε ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν και να ακυρώνουν κανονικά εισιτήριο.

nnn

Υπενθυμίζω ότι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τζαμπατζήδες, τονίζοντας πως «ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας». Οπως ήταν επόμενο δημιουργήθηκε σάλος από τη δήλωση αυτή, σε μια στιγμή μάλιστα που ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη θα επισκεφθεί το υπουργείο του. Αυτό το «αποβράσματα της κοινωνίας» χτυπά πολύ άσχημα και ενόχλησε πολύ κόσμο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο. Μπορούσε να πει οτιδήποτε άλλο, όχι όμως να χαρακτηρίσει «αποβράσματα της κοινωνίας» αυτούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να βγάλουν εισιτήριο στο Μετρό.

Ευχαριστήθηκες που έφερες τη ΝΔ;

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στην Ολομέλεια της Βουλής, την ώρα που ο Παύλος Πολάκης μιλούσε από το βήμα της Βουλής για το θέμα της άρσης της ασυλίας του. Σε κάποια στιγμή σηκώνεται από το έδρανό της η Αννα Βαγενά (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και κατευθύνεται προς το έδρανο που καθόταν ο Γιώργος Αμυράς (πρώην Ποταμίσιος και νυν βουλευτής της ΝΔ) και του λέει: «Ευχαριστήθηκες τώρα που έφερες τη ΝΔ στην εξουσία;». Ο κ. Αμυράς δεν τα χάνει και της λέει με απίστευτη ηρεμία: «Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, διπλά ευχαριστημένος που ήρθε στην εξουσία η ΝΔ και έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κατάλαβες;». Και όλα αυτά την ώρα που αγόρευε ο κ. Πολάκης λέγοντας πως διώκεται πολιτικά. Για να του απαντήσει και εκείνου ο Πρόεδρος της Βουλής…

nnn

Η υπόθεση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη,τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δεν αφορά την κυβέρνηση, αφορά αποκλειστικά τη Βουλή, η οποία τήρησε όλες τις προθεσμίες και ενήργησε σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα και το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης να προχωρήσει αυτή η διαδικασία με βάση το άρθρο περί άρσης της ασυλίας βουλευτή και όχι σύμφωνα με το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όπως ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης.

Οσοι θεωρούν ότι έχουν λευκή επιταγή

Υπουργός (για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το όνομά του) μού εκμυστηρεύθηκε πως έχει κουραστεί από τον τρόπο κάποιων δημοσιογράφων που προεκλογικά στήριξαν (ή λένε ότι στήριξαν) τη Νέα Δημοκρατία και μετεκλογικά θεωρούν πως έχουν λευκή επιταγή που πρέπει να εξαργυρώσουν…«Εντολή του Κυριάκου είναι να μην κάνουμε διακρίσεις και να μη δείχνουμε εύνοια και στοιχεία νεποτισμού. Είτε θα το ακολουθήσουμε είτε θα χάσουμε την αξιοπιστία μας» μου τόνισε.

nnn

Ο εν λόγω υπουργός δεν είναι από τους «βαριά» επικοινωνιακούςκαι θέλει να μιλάει μόνο όταν έχει κάτι να πει. Οπότε δεν μπορώ να σας πω πως απηχεί και τον μέσο όρο. Αυτό που μπορώ να σας πως είναι ότι οι εν λόγω συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν αναμένουν μόνο δηλώσεις και δημοσιογραφικό υλικό από την κυβέρνηση. Καταλαβαίνω πως προσέρχονται στους υπουργούς με διάφορά αιτήματα, λογικά και μη. Και από τα όσα ακούω, εάν κάποιοι υπουργοί δεν υιοθετήσουν τον «κοινό νου» και τις κατευθύνσεις Μητσοτάκη, δεν θα βγάλουν τον χρόνο στις καρέκλες τους…

Ποιος δεν πήγε στη Φώφη

Προσήλθαν άπαντες πλην ενός στο κάλεσμα των στελεχών του ΚΙΝΑΛ στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους η Φώφη Γεννηματά. Ηταν εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Καμίνης, ακόμα και βουλευτές που δεν εξελέγησαν, όπως η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Απουσίαζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος. Και ξέρετε γιατί; Επειδή προτίμησε να πάει στον αγώνα του Ολυμπιακού. Είχε βγάλει εισιτήρια και για τα παιδιά του. Μάλιστα ειδοποίησε τη Φώφη ως εξής: «Για ήσσονος σημασία λόγο θα απουσιάσω». Να σημειώσω ακόμα ότι ο πρώτος που έφυγε (αφού δείπνησε) ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστής στο δείπνο ήταν το ρακόμελο.

***

Απίστευτη καταγγελία στα Χανιά: Τους χρέωσαν ξεχωριστά το λάδι στη σαλάτα

  • Μια ιδιαίτερη καταγγελία καταναλωτή, που χρεώθηκε επί πλέον το λάδι της σαλάτας ενώ δεν το είχε παραγγείλει, κοινοποιεί σε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για εστιατόριο σε παραθαλάσσια περιοχή των Χανίων
Απίστευτη καταγγελία στα Χανιά: Τους χρέωσαν ξεχωριστά το λάδι στη σαλάτα | tanea.gr

Μια ιδιαίτερη καταγγελία καταναλωτή, που χρεώθηκε επί πλέον το λάδι της σαλάτας ενώ δεν το είχε παραγγείλει, κοινοποιεί σε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για εστιατόριο σε παραθαλάσσια περιοχή των Χανίων.

https://www.tanea.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr η καταγγελία αφορά λάδι σε ατομική συσκευασία, η οποία χρεώθηκε επιπλέον της χωριάτικης σαλάτας που παρήγγειλαν οι πελάτες και μάλιστα 3 συσκευασίες, των 0,60 λεπτών έκαστη.

Μάλιστα όπως καταγγέλθηκε, η σαλάτα ήταν έτοιμη προς κατανάλωση και είχε λάδι εντός της, ενώ οι πελάτες δεν ερωτήθηκαν αν ήθελαν επιπλέον λάδι και φυσικά ουδέποτε το χρησιμοποίησαν.

Η Ένωση Καταναλωτών εφιστά την προσοχή στο κοινό και στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ενημερώνουμε  ότι ,το είδος λάδι , θα πρέπει να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο  και να παραγγέλλεται από τον πελάτη ,η τιμή διαμορφώνεται από το κατάστημα  συνετά.

Ως καταναλωτές οφείλουμε να γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας και να τα διεκδικούμε άμεσα, από την επιχείρηση, και σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν τα κάνει δεκτά, να προβαίνουμε άμεσα σε καταγγελία αρμοδίως (Γεν.Γραμματεία Καταναλωτή 1520 ή Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 28210923060

 Τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές, σε ταβέρνες, εστιατόρια ,καφέ μπαρ κ.λ.π είναι:

Τα παραπάνω αναφερόμενα  καταστήματα ,πριν από την παραγγελία, υποχρεούνται να διαθέτουν τον τιμοκατάλογο σε κάθε πελάτη. Επιπλέον, τα κάθε μορφής εστιατόρια υποχρεούνται να έχουν αναρτημένο τον τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος.
Οι τιμοκατάλογοι συντάσσονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε ακόμα μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων οφείλουν να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Για ξενοδοχεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα ο τιμοκατάλογος πρέπει να αναρτάται στην εξωτερική όψη της κύριας εισόδου της αίθουσας όπου προσφέρονται τα είδη του τιμοκαταλόγου.

Τα καταστήματα εστίασης, δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ.: σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.).
Το εμφιαλωμένο νερό, το ψωμί δεν προσφέρεται, χρεώνεται, γιαυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε αυτό .Συνήθως τα καταστήματα τα φέρνουν χωρίς να τα παραγγείλουμε, εάν δεν συναινούμε, οφείλουμε να ζητήσουμε την επιστροφή τους.

Στους τιμοκαταλόγους θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα προσφερόμενα είδη «αλά-κάρτ» ,με τις αντίστοιχες τιμές τους, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

-Πρέπει να διατίθεται τρόπος ηλεκτρονικής πληρωμής.

Τιμοκατάλογοι

Τα αναγραφόμενα στους τιμοκαταλόγους φαγητά και σαλάτες προσφέρονται στους πελάτες:

α. Με τη μερίδα.

β. Με το κιλό. Στην περίπτωση αυτή σημειώνεται υποχρεωτικά η ένδειξη «με το κιλό» δίπλα στο αντίστοιχο είδος.

Ο καταναλωτής ,θα πρέπει να είναι σε θέση, προτού καταναλώσει το είδος κρέατος ή πουλερικών που επέλεξε και διατίθεται με το κιλό, να γνωρίζει το βάρος του συγκεκριμένου είδους, σε βρώσιμη μορφή και την τελική τιμή που θα κληθεί να πληρώσει. Ο καταναλωτής πρέπει να είναι σε θέση, προτού καταναλώσει το είδος ψαριού που επέλεξε και διατίθεται με το κιλό, να γνωρίζει το βάρος του συγκεκριμένου είδους ,σε ωμή μορφή και την τελική τιμή που θα κληθεί να πληρώσει.

Εάν διαθέτουν κατεψυγμένα ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με την ένδειξη «κατεψυγμένο», καθώς και «προμαγειρεμένο» ή «προτηγανισμένο» για φαγητό.

Πρέπει να αναγράφεται το είδος των ελαίων και η χρήση τους.

Προκειμένου για σαλάτες πάσης φύσεως, αναγράφονται η ονομασία κάθε σαλάτας ,όπως την ορίζει το κατάστημα και τα βασικά συστατικά που τη συνθέτουν.

Οι προ συσκευασίες των ποτών, οίνων, ζύθου και των εμφιαλωμένων νερών, που διατίθενται ακέραιες στον πελάτη εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, πρέπει να αποσφραγίζονται παρουσία του.

Προσοχή! Οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν πάντα απόδειξη και να ελέγχουν τα είδη που παρήγγειλαν. Δεν συνιστά απόδειξη το παραστατικό της παραγγελίας.

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 
Image result for εικονες με θαλασσα

Παραλία στις Μαλδίβες… φωσφορίζει τη νύχτα (vid) – Newsbomb

  • Ίσως η πιο μαγευτική παραλία που έχετε δει
Related image
Print Friendly, PDF & Email