Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (8 Μαίου)

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 

****

ΜΗΝΥΜΑ: Αυτός είναι ο σεβασμός μας στους ΝΕΚΡΟΥΣ… Κοιμητήριο Ζωγράφου ΤΩΡΑ… Διαδώστε και γελοιοποιείστε με κάθε μέσο τους αχρείους της εκεί Δημοτικής αρχής…

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

****

ΑΛΗΤΕΙΕΣ – Ο οδηγός τυφλών δεν χρειάζεται γιατί με τον Πατούλη περιφερειάρχη θα δουν και οι τυφλοί

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι η πολιτική ηθική και η ηθική της πολιτικής, στην Ελλάδα, έχουν διαφορετικό νόημα, διαφορετικά όρια και διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με άλλες χώρες. Αντιλαμβάνομαι ότι ο επιχειρηματίας Περικλής Παναγόπουλος δεν ήταν ο τυπικός “διαπλεκόμενος επιχειρηματίας”, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν καν επιχειρηματίας αφού είχε αποτραβηχθεί από όλες τις δραστηριότητές του. Αντιλαμβάνομαι ότι εξακολουθούμε να μη μπορούμε -τουλάχιστον ακόμη- να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά την ηθική της αριστεράς και την ηθική της δεξιάς – η σκέψη για σύγκριση και μόνον, συνιστά προσβολή προς τη νοημοσύνη μας. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός δε δικαιούται να κάνει διακοπές με σκάφος ιδιώτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Με την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του Πολάκη, πάει για μαλλί, αλλά μάλλον θα βγει κουρεμένος ο Κυργιάκος. Δίνει την ευκαιρία στον Τσίπρα, να μιλάει επί τρεις μέρες για την οικονομία, για την έξοδο από τα μνημόνια και την επάνοδο στις αγορές, για την πτώση των επιτοκίων, για τα μέτρα ελάφρυνσης των αδυνάτων, για τα δώρα που θέλει να κόψει η ΝΔ, για τις 120 δόσεις, για το Ντυνάν και τόσα άλλα, ενώ αυτός -καθώς δεν τολμάει να κάνει άλλες αποτυχημένες προβλέψεις- θα μιλάει για τον Πολάκη, τον Πετσίτη και τον Μαδούρο. Και όλα αυτά, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ακριβώς στη φάση (15 μέρες πριν από τις εκλογές) που συνήθως αποφασίζουν οι αναποφάσιστοι.
Κυργιάκο, δεν το ‘χεις. Βάζεις αυτογκόλ. Μα αφού δεν τα κατέχεις και ούτε έχεις ανθρώπους γύρω σου, ικανούς να σε συμβουλέψουν και να σε καθοδηγήσουν, πώς θέλεις να κυβερνήσεις κιόλας; Έπρεπε να τα αφήσεις αυτά. Με ένα απλό “ντιμπέητ” θα την έβγαζες πιο καθαρή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
Αυτός εδώ ο κυριούλης με το καπελάκι τι κάνει σήμερα; Έτσι από περιέργεια δηλαδή; Αυτός ο κυριούλης που λες, βάζει για υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Προφανώς όσοι τον ψηφίσουν, συμφωνούν με τον εμπρησμό αθώων, όπως έγινε στην Μαρφίν
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
****
Μπορεί να διανύουμε τον Μάιο, ωστόσο στο Νυμφαίο της Φλώρινας ΧΙΟΝΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Δεν ξέρεις ποιον να θαυμάσεις περισσότερο, τον Ψαριανό που πήγε στη Νέα Δημοκρατία ή τη Νέα Δημοκρατία που πήρε τον Ψαριανό;
[του Δημήτρη Κανελλόπουλου]

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ (1)
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
  • Συνδέουν τον “Ορέστη” με τον “Ορφέα” του Τατουάζ στην Κύπρο. Ζητούν τη διακοπή της σειράς

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δέχεται βροχή παραπόνων για τη σειρά «Τατουάζ».

Συνεχόμενα παράπονα δέχεται η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης στην Κύπρο για τη σειρά «Τατουάζ» που εκτός από τον Alpha εδώ, μεταδίδεται και από τον Alpha Κύπρου στη Μεγαλόνησο. Το παραπάνω υποστηρίζει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που εξηγεί ότι οι τηλεθεατές ζητούν την άμεση διακοπή της σειράς αφού ο χαρακτήρας «Ορφέας» της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος είναι κατά την πλοκή της ένας serial killer και τον υποδύεται ο Νίκος Πολυδερόπουλος, θυμίζει στους πολίτες της Κύπρου την υπόθεση «Ορέστης» που αφορά τον (κατά δική του ομολογία) serial killer Νίκο Μεταξά.

Οι τηλεθεατές φαίνεται πως μπέρδεψαν τη μυθοπλασία με την πραγματική ζωή και ζητούν την άμεση διακοπή της σειράς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις καταγγελίες τους, οι Κύπριοι τηλεθεατές διαμαρτύρονται πως το κοινό επηρεάζεται αρνητικά από την σειρά, την οποία συνδέουν με τα γεγονότα των ημερών. Δεν είναι μόνο η σύνδεση των γεγονότων με την υπόθεση της σειράς, στην οποία αναφέρονται οι πολίτες που διαμαρτύρονται στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Οι διαμαρτυρόμενοι τηλεθεατές θεωρούν ότι η παρακολούθηση του «Τατουάζ» αυτόματα φέρνει στο μυαλό τον δράστη ο οποίος έχει ομολογήσει πώς διέπραξε 7 φόνους και κάποιοι δεν αποκλείουν ο φερόμενος ως serial killer να εμπνεύστηκε για την δράση του από την επιτυχημένη σειρά. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης από πλευράς της, έβαλε στο μικροσκόπιο τη σειρά που αξίζει να σημειωθεί πως διανύει τον τελευταίο τηλεοπτικό κύκλο της. Αναμένεται να δούμε αν οι Κύπριοι τηλεθεατές θα προλάβουν να δουν το φινάλε.

****

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ – Λοιπόν απ’ότι κατάλαβα χοντρικά σ’αυτά που είπε ο ΠΘ:
Οι στόχοι για τα μέτρα του πρωτογενούς πλεονάσματος το διάστημα 2020-2023 από 3,5% του ΑΕΠ μειώνονται στην ουσία σε μέτρα για στόχο 2,5% ενώ θα βγάζουμε 3,5%.
Πως? Πολύ απλά από την υπεραπόδοση της οικονομίας & την αναμενόμενη αυξανόμενη ανάπτυξη. Κι αντί να συνεχίσει με τα σκληρότερα μέτρα του στόχου 3,5% του ΑΕΠ & να αποδίδει με κοινωνικά μέτρα το υπερπλεόνασμα στο λαό εκ των υστέρων, θα ελαφρύνει τα μέτρα αποδίδοντας προκαταβολικά τις ελαφρύνσεις (όπως τις περιέγραψε) στον λαό.

****Ταυτόχρονα για να μείνουν ήσυχοι οι δανειστές ότι ο στόχος του 3,5% θα διατηρηθεί (γιατί πάει στην ετήσια πληρωμή των τόκων του χρέους έτσι όπως αναδιαρθρώθηκε πέρυσι), ως εγγύηση θα χρησιμοποιηθεί ένα ποσό 5,5 δις από το μαξιλάρι, εννοώντας ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Οπότε ούτε το χρέος θα αυξηθεί λόγω των μικρότερων στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, διότι η όποια διαφορά βγαίνει από την ανάπτυξη της οικονομίας. Για μείωση του αφορολογήτου, ούτε λόγος. Ευελπιστώ ότι έχει πάρει ήδη την έγκριση των δανειστών. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, γιατί τόσες μαζεμένες πανικόβλητες βρώμικες επιθέσεις τελευταίως.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτοί που πίσω από κάθε καλή εξέλιξη εμφανίζονται σίγουροι οτι αυτή οφείλεται στην προοπτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ σε κάθε αρνητική ρίχνουν το ανάθεμα στον Τσίπρα…. έχουν καταλάβει πόσο αστείοι ακούγονται;

Image result for Κατερίνα Παναγοπούλου:

Κατερίνα Παναγοπούλου: …«Τον είχα καλέσει πολλές φορές, ανταποκρίθηκε μία»
«Από πότε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον;» Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;
Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα. Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν.

****Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται. Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν; Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν; «Μέλος του πληρώματος πήρε τις φωτογραφίες».

***Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο.

****Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες. Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

****Επίθεση σε Πορτοσάλτε και ΣΚΑΪ
Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής. Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του. Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου»
«Εγινε καιρό μετά το Μάτι» Η χήρα του εφοπλιστή Παναγόπουλου σημειώνει ότι το περιστατικό δεν συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι αλλά «πολύ καιρό μετά».

Image result for εικονεσ ανοιξησ

***-Αμισθί σύμβουλος η Παναγοπούλου – Αμισθί η Θάνου στο νομικό γραφείο Τσίπρα – Αμισθί ο Παππάς σε ΟΑΣΘ – Αμισθί ο Λάμπρου στο δικαιοσύνης – Αμισθί η Χρυσοβελώνη στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας – Αμισθί ο σύζυγος Καφαντάρη στη ΔΕΕΕ – Αμισθί ο Γκλεν Κιμ στο ΥΠΟΙΚ – Τι καλοί άνθρωποι!!

****Τελικά οι ελίτ περνούν πολύ δύσκολες μέρες επι Τσίπρα. Τους παίρνει τα σκάφη για να κάνει διακοπές… τους βάζει στα ψηφοδέλτια για να τρέχουν για ψήφους… στέλνει τα παιδιά στα σχολεία τους…τους ζητάει να αγοράσουν κανάλια… Τι άλλο θα κάνει για το λαό!

****Ο άλλος κατεβάζει ευρωβουλευτή τον γόνο μιας από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, αποκαλύπτεται ότι έκανε διακοπές στη θαλαμηγό μιας από τις ισχυρότερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, αλλά ο συριζαίος φοβάται μην έρθει η ΝΔ διότι θα είναι με τις ελίτ.

****Αν είχαν μυαλό εκεί στον σύριζα θα κρατούσαν μια λίστα πόσοι πρώην (ή και νυν) συνεργάτες των Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, και όχι μόνο έχουν εμφανιστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης της ΧΑ. Και η λίστα κάθε μέρα θα μεγάλωνε.

Σύντομα

** Τα κατάφερε τελικώς ο Ζάεφ και εξέλεξε τον δικό του Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 52% των ψήφων, ενώ η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξασφάλισε το 44%. Ψήφισε πάνω από το 40% των εγγεγραμμένων, άρα η εκλογή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

** Η άκρα δεξιά επιδιώκει μεγάλα ποσοστά ειδικά στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Και αυτό φαίνεται από την συνεργασία της Λεπέν, του Σαλβίνι και του Όρμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μάλιστα δήλωσε ότι αποκλείει οποιαδήποτε περαιτέρω στήριξη στον Βέμπερ, τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν εκ μέρους των δεξιών κομμάτων της ΕΕ. «Ο Βέμπερ έχει πει πως δεν θέλει να γίνει πρόεδρος της Επιτροπής με τις ψήφους των Ούγγρων», είπε ο Όρμπαν. Η κίνηση του αυτή , δείχνει ότι οι ακροδεξιοί πολεμούν τα δεξιά συντηρητικά κόμματα της ΕΕ, αν και ως τώρα ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα. Μένει βεβαίως να δούμε τι θα βγάλουν οι κάλπες.

** Καυτό ερωτικό εξαήμερο σε 5άστερο ξενοδοχείο της Κρήτης θα περάσουν για 5η συνεχή χρονιά 350 swingers (ανταλλαγή ζευγαριών) από όλο τον κόσμο, που φτάνουν αύριο στο νησί. Το ταξίδι οργανώνεται από ολλανδικό γραφείο που ειδικεύεται σε προγράμματα διακοπών για swingres. Ε ρε γλέντια….

** Το άλογο άλλαξε ριζικά την ανθρώπινη ιστορία, αφού χάρη σε αυτό, οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα και πιο μακριά. Συνέβαλε όμως και στην οργάνωση και στην εντατικοποίηση της γεωργίας. Όπως διαπίστωσαν 121 επιστήμονες που συμμετείχαν σε διεθνή έρευνα, η πιο γρήγορη γενετική τροποποίηση του συμπαθούς τετράποδου έγινε τα τελευταία 200-300 χρόνια, όταν εντατικοποιήθηκαν οι σύγχρονες μέθοδοι εκτροφής, με αποτέλεσμα τα σημερινά άλογα να μη μοιάζουν καθόλου με εκείνα που κάλπαζαν στη Γη πριν από μερικές χιλιετίες! Κατηγορία  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

***Η Περιστέρα Μπαζιάνα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ΚΚΕ στους Σοφάδες Καρδίτσας, αλλά δεν είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού. Πρόκειται για συνεπωνυμία αλλά και συγγένεια. Η σύζυγος του Α. Τσίπρα, με καταγωγή από τους Σοφάδες Καρδίτσας, είναι γνωστό ότι ήταν στην ΚΝΕ και ότι συγγενείς της παραμένουν ακόμα πολιτικά στο ΚΚΕ. Κάποια συγγενής λοιπόν με το ίδιο ονοματεπώνυμο είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

  • Το “Μπουρλότο” της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Προβληματισμένος ο Κρέτσος

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος για την επάρκεια της εταιρείας που επέλεξε το facebook προκειμένου να διενεργεί τον έλεγχο για τα fake news στην Ελλάδα. Μιλώντας στο KONTRA και την Αναστασία Γιάμαλη, αναφέρθηκε στους κολοσσούς που πραγματοποιούν αντίστοιχους ελέγχους στο εξωτερικό, όπως το Associated Press στην Γαλλία επιχείρησε μία σύγκριση για την εταιρεία που επελέγη για να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ελλάδα εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το κατά πόσο είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο έργο που έχει αναλάβει.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Για μία ακόμα φορά προκαλούν οι Τούρκοι διαφημίζοντας τις επιχειρηματικές δυνατότητες των S-400 που θα παραλάβουν το καλοκαίρι από την Ρωσία. Ο τουρκικός Τύπος, που δίνει λεπτομέρειες για την τοποθέτηση της συστοιχίας των πυραύλων, λέει ότι τα υπερσύγχρονα αυτά οπλικά συστήματα θα μετατρέψουν το Αιγαίο και την Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη. Όπως αντιλαμβάνεστε, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παριστάνουν τους παρατηρητές και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα πριν να είναι αργά.

Τι ψάχνουν οι Εισαγγελείς

Το ενδεχόμενο να έχουν ξεπλυθεί οι μίζες από το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω Βενεζουέλας ερευνούν οι εισαγγελείς διαφθοράς. Στην κατεύθυνση αυτή επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν μια σειρά από ύποπτες συναλλαγές που αφορούν αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από επιχειρηματία ο οποίος μετέφερε κεφάλαια από Βενεζουέλα. Οι εξελίξεις στην έρευνα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το τσιφτετέλι του Αλέξη

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν οι Ρομά της Ξάνθης στον Αλέξη Τσίπρα. Οι Ρομά καταχειροκρότησαν τον Πρωθυπουργό όταν είπε ότι είναι περισσότερο πατριώτες από διάφορους που παριστάνουν τους Ελληναράδες. Πάντως απέφυγε να χορέψει τσιφτετέλι και αρκέστηκε να θαυμάζει τα μπαλέτα των Ρομά που έστησαν μεγάλο γλέντι.

Επιστροφή στα έδρανα

Επανήλθε στα έδρανα της Βουλής ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Η ορκωμοσία έγινε χθες και τώρα θα είναι υποχρεωμένος να δίνει καθημερινά τη μάχη στη Βουλή και να είναι παρών στη μάχη του σταυρού εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Print Friendly, PDF & Email