Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (5 Ιουνίου)

 

Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μπίστης!

 • Νέα αρχή. Υποθέτω με κάθε έννοια, διότι η επιτυχία, ιδίως όταν οδηγεί στην εξουσία, είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό.

ΦAΛHPEYΣ

Πάντα πίστευα στην κ. Φώφη. Πάντα πίστευα ότι είναι ικανή για το χειρότερο. Εγώ το πίστευα μεν, εκείνη όμως τόσο καιρό δεν το έκανε. Παρότι στρατηγικά παρέπαιε, κατάφερνε να στέκεται σχετικά καλά στην καθημερινή διεκπεραίωση των ηγετικών καθηκόντων της, κάτι που φάνηκε στο ευπρεπές 7,7% που πήρε στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ, (έτσι αποφάσισα να τους λέω – τέλος τα ΚΙΝΑΛ και λοιπές αηδίες). Μα τόσο πολύ την είχα υποτιμήσει; Τόσο καλύτερη είναι τελικά από ό,τι περίμενα; Αυτά έλεγα μέσα μου, εντυπωσιασμένος από τον άθλο της να έχει απλώς επιβιώσει χωρίς κάποιο τερατώδες λάθος.

Στην πραγματικότητα, όμως, την είχα υπερτιμήσει, διότι εκείνη, όπως απέδειξε με τη διαγραφή του Βενιζέλου, ήταν ικανή να διαπράξει την τέλεια γκάφα και μάλιστα τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Ουάου, που θα έλεγε ο αγορίνος! Πώς τα κατάφερε; Πού κρυβόταν τέτοιο ταλέντο στην αυτοκαταστροφή; Περιφρονώ βαθύτατα τη συνωμοσιολογική σκέψη, όμως οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις άκουσα την είδηση της διαγραφής του Βενιζέλου, η εξής ηλιθιότητα πέρασε θρασύτατα από τον νου μου:

«Μήπως αυτή η διαγραφή είναι ο σατανικός τρόπος με τον οποίον η Φώφη έρχεται να βοηθήσει για την αυτοδυναμία του Κυριάκου;». Τόσο παράλογη μου φαινόταν η πράξη της, ώστε μόνο στη σκοπιμότητα ενίσχυσης της Ν.Δ. μπορούσα να την αποδώσω. Δεν γινόταν να είναι λάθος, διότι τέτοια λάθη δεν γίνονται! Εκτός αν είσαι η κ. Φώφη…

Επρόκειτο, κατ’ αρχάς, για διαγραφή εκ προθέσεως.

(Το διευκρινίζω, διότι με την κ. Φώφη θα μπορούσαμε να είχαμε διαγραφή εξ αμελείας, εκ λάθους κ.ο.κ.) Ηταν κανονική εκπαραθύρωση. Η επιλογή του χρόνου προδίδει τη μεθόδευση: συνέβη αργά το Σάββατο, σε σχετικώς «νεκρό» χρόνο για τα ΜΜΕ, ώστε να αποφύγει την αντίδραση του Τύπου. Ο αχός του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα έριχνε σε δεύτερη μοίρα την υπόθεση Βενιζέλου· έτσι πίστευε. Μέγα λάθος και το αποδεικνύει ότι αναγκάστηκε να δώσει η ίδια δύο συνεντεύξεις για να εξηγήσει τι ήταν αυτό που έκανε. Τόσο ξεκούδουνο ήταν, και μάλιστα με φόντο τον εκλογικό θρίαμβο της Ν.Δ., αλλά και την προσωπική ήττα της κ. Φώφης στις περιφερειακές. (Ο ηττηθείς στη Δυτική Ελλάδα Κατσιφάρας ήταν δικός της, όπως επίσης και παπανδρεϊκός, αλλά και υποστηρικτής της σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολή Σπίρτζη, αν γίνομαι σαφής, αλλά διακριτικά…)

Για να γίνει κατανοητή, όμως, η πολιτική σημασία της διαγραφής, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε το πολιτικό βάρος του Βενιζέλου. Τι αντιπροσωπεύει ο Βενιζέλος; Με τέσσερις λέξεις: το ΠΑΣΟΚ που ανένηψε. (Εστω και αν ευθέως ποτέ δεν αναγνώρισε τα λάθη του…) Η συνεργασία του Βενιζέλου με τον Σαμαρά, με τον κοινό σκοπό να σώσουν τη χώρα από την κατάσταση στην οποία οι παρατάξεις τους και οι ίδιοι την είχαν οδηγήσει, άφησε πίσω την πιο σημαντική παρακαταθήκη για την πορεία της χώρας στο μέλλον.

 • Οι περισσότεροι δεν το κατάλαβαν αυτό αμέσως. Αντιθέτως, ο όρος «Σαμαροβενιζέλοι» που επικράτησε είναι ενδεικτικός του κλίματος περιφρόνησης. Υστερα από πέντε χρόνια, όμως, στο τρενάκι του τρόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ μηχανοδηγό, είμαστε πια έτοιμοι να εκτιμήσουμε την προσφορά εκείνης της κυβέρνησης, που αν δεν είχε ανατραπεί τότε θα είχαμε γλιτώσει πέντε χρόνια αξέχαστες συγκινήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την παράδοση αντιπροσωπεύει ο Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ και, γι’ αυτό, η κ. Φώφη τον διέγραψε. Ηθελε μαζί του να διαγράψει τη μνήμη της δεύτερης προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ προς τον εκσυγχρονισμό. (Ορος που εξηγεί και τον θυμό του Κώστα Σημίτη.) Επομένως, η διαγραφή Βενιζέλου ισοδυναμεί με σύνθημα προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να κινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ – και μάλιστα, παρακαλώ, το σύνθημα το δίνει η πρόεδρος!

 • Σημαίνει, επίσης, ότι η κ. Φώφη βλέπει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αριστερότερα από όσο πολλοί από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι κατόπιν αυτού θα στραφούν προφανώς προς περισσότερο κεντρώες κατευθύνσεις.
 • Αλλά και οι αριστεροί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ γιατί να μείνουν εκεί, όταν η πρόεδρος τους δείχνει τον δρόμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ; (Γι’ αυτό, έφθασα μέχρι του εξευτελεστικού σημείου να σκέπτομαι μήπως το είχαν προσυμφωνήσει αυτό, παρασκηνιακώς, η Φώφη με τον Κυριάκο…)
 • Σημαίνει, τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να βαδίσει τον δρόμο που χάραξε ο Μπίστης.

Τι ρόλο έπαιξε σε όλη αυτή την υπόθεση ο Γ. Καμίνης, στον οποίον προσφέρθηκε η πρώτη θέση του Επικρατείας; Ο ίδιος λέει: «Δεν είμαι εγώ ο λόγος της αποχώρησης Βενιζέλου». Οχι, Γιωργάκη παιδί μου! Ποιος τα λέει αυτά να τον μαλώσω; Μην ανησυχείς. Το ξέρουμε ότι δεν είσαι. Σιγά μην είσαι εσύ! Σιγά μην είσαι στο ίδιο επίπεδο με τον Βενιζέλο!

 • Εσύ, Γιωργάκη, είσαι μια τεράστια απογοήτευση. Υπήρξες μια συμπαθής μετριότητα, που εξελίχθηκε σε αντιπαθή μετριότητα, όταν πήγες να μας πλασάρεις την απερίγραπτη βρώμα της Αθήνας σαν δήθεν μου τέχνη και στυλ.
 • Εκτοτε, προσκολλήθηκες στην κ. Φώφη, της οποίας έγινες το πιο πιστό σκυλάκι: ο δικός της Thanassis…
 • Οχι, ο φουκαράς ο Γιώργος ήταν απλώς το όργανο για τη διαγραφή του Βενιζέλου.
 • Οπωσδήποτε ήταν εν γνώσει του σχεδίου, ειδάλλως η κ. Φώφη δεν θα διακινδύνευε ποτέ τη μέθοδο που ακολούθησε.
 • Οχι όμως ότι ήταν αυτός ο λόγος. Δεν είναι η ώρα για τέτοια αστεία…ΥΓ.:  Στο σημείωμα παραπάνω, προσφωνώ την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως θα προσέξατε ως κ. Φώφη και όχι ως κ. Γεννηματά. Το κάνω επειδή η χρήση του δευτέρου τύπου, μολονότι επικρατούσα, είναι εσφαλμένη, καθόσον αναφέρεται σε επάγγελμα.

capture6

Τάκης Θεοδωρόπουλος
 ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκλογική ήττα του Κουφοντίνα

«Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς». Πριν από περίπου ένα μήνα, μετά την καταδρομική επίθεση στην οδό Βουκουρεστίου, «ηγετικό» πλην όμως ανώνυμο στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανακοίνωσε την άλωση του κέντρου της Αθήνας από τους ροπαλοφόρους οπαδούς του Κουφοντίνα.

 • Τα pets του τρομοκράτη είχαν θυμώσει επειδή κάποιοι δικαστές είχαν εμποδίσει στο αφεντικό τους να περπατήσει για ακόμη μία φορά στα μέρη όπου θαυματούργησε, κοινώς δολοφόνησε μερικά από τα θύματά του.
 • Σπάζοντας υαλοπίνακες και μουγκρίζοντας, κράδαιναν το σκιάχτρο του ισοβίτη ουρλιάζοντας ότι η πόλη, όπως η ζωή των θυμάτων του, του ανήκει.

Ενα μήνα αργότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων με την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη τους απάντησε. Μπορεί να βρέθηκε απέναντι σε έναν θαμπό αντίπαλο, ο οποίος έσερνε και όλα τα βάρη του κόμματος που τον υποστήριξε, του ΣΥΡΙΖΑ, όμως βρέθηκε και απέναντι στον Κουφοντίνα, στη ραδιενεργό ακτινοβολία που εξακολουθεί να εκπέμπει σε μικρές μερίδες του πληθυσμού, οι οποίες παράγουν θόρυβο δυσανάλογα μεγάλο αν τον συγκρίνεις με τη σημασία τους. Εκτός των άλλων, η εκλογή του Μπακογιάννη δηλώνει ότι «αυτοί οι δρόμοι δεν είναι φτιαγμένοι για να περπατάνε τα κουφοντινάκια», όπως τα αποκάλεσε.

Τις προάλλες, κάποιοι από δαύτους προσπάθησαν να καταστρέψουν το προεκλογικό περίπτερο του Μπακογιάννη βρίζοντας τον νεκρό πατέρα του. Είναι απλουστευτικό να πιστεύεις ότι το θράσος τους το αντλούν μόνον από τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας. Το αντλούν από την εντύπωση πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού συναινεί στη δράση τους.

 • Σε αυτήν την εντύπωση στηρίζεται και η άτυπη συμμαχία τους με τις Αρχές, η παραλυσία της αστυνομίας, η δολιότητα της πολιτικής της ηγεσίας. Ομως κι αν είναι πολλοί, οι «άλλοι» είναι περισσότεροι.
 • «Οι άλλοι» που δεν αρκούνται στην υποκριτική καταδίκη της βίας και έχουν βαρεθεί τους εκβιασμούς και τους τραμπουκισμούς.
 • Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που προϊδεάζει, μαζί με τις ευρωεκλογές, για την ανατροπή του πολιτικού τοπίου αποτυπώνει, εκτός των άλλων, και την αηδία που προκαλεί η ανέξοδη βία στην κρίσιμη μάζα του πληθυσμού.
 • Το ζήσαμε τόσα χρόνια, μπουχτίσαμε, καιρός να πάμε παρακάτω.

Κι αυτό το «να πάμε παρακάτω» είναι ό,τι πιο αισιόδοξο μας άφησαν οι εκλογές, κι ας ήταν ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβίωσε καταναλώνοντας όλα τα στερεότυπα που αγκύλωναν τη φοβική ελληνική κοινωνία. Ως και το θαυματουργό σκήνωμα του Κουφοντίνα. Λόγω πολιτικής ανικανότητας, ή λόγω κοινής βλακείας, δεν μπορούσε να αντιληφθεί πως, καταναλώνοντάς τα, τα έφθειρε. Μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές άνοιξε τον δρόμο για μια νέα άδεια στον δολοφόνο, για να διαπιστώσει ότι κάποιες ημέρες μετά οι Αθηναίοι εξέλεγαν με συντριπτική πλειοψηφία για δήμαρχο το παιδί ενός από τα θύματά του. Έντυπη ΚΑΘΗ

Η Αστυνομία κρύβει 100.000 εγκληματικές πράξεις το χρόνο | tovima.gr

Η Αστυνομία κρύβει 100.000 εγκληματικές πράξεις το χρόνο

 • Τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργούνται επεισόδια σε αστυνομικές υπηρεσίες από την άρνηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να υποκύψουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις
Λαμπρόπουλος Γ. Βασίλης
tovima.gr

Σε κεντρικά αστυνομικά τμήματα της Αθήνας δηλώνονται ετησίως περίπου 1.200-2.000 κλοπές και διαρρήξεις. Ομως καταγράφονται – χωρίς να δημοσιοποιούνται – γύρω στις 7.000-8.000 απώλειες αντικειμένων, οι οποίες ασφαλώς είναι η προσπάθεια αλλοίωσης των δεδομένων της εγκληματικότητας για να περιορίζεται η κριτική στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργούνται επεισόδια σε αστυνομικές υπηρεσίες από την άρνηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να υποκύψουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της Αστυνομίας κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην Κρήτη, υπήρχαν καταγγελίες αστυνομικών για «μαγειρέματα» στα στοιχεία εγκληματικότητας, ώστε να δίνεται μια εξωραϊσμένη εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. Και ανάμεσα σε αυτά τα δεδομένα που αλλοιώνονται είναι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, και οι θάνατοι από ναρκωτικά που εμφανίζονται σαν «αιφνίδιοι θάνατοι». Καθότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, λόγω αυτής της διάθεσης απόκρυψης στοιχείων έχει εμφανιστεί το φαινόμενο να μην… πεθαίνουν πια από ναρκωτικά στην Ελλάδα. Κάτι που, δυστυχώς, δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Κρύβουν το χάος

Κάθε χρόνο σε όλη την επικράτεια δηλώνονται επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ. περίπου 75.000 κλοπές και διαρρήξεις, με τις περίπου 19.000 να αφορούν ΙΧ, αρπαγές αντικειμένων και πορτοφολιών, περίπου 5.000 σε συγκοινωνιακά μέσα, 10.000 κλοπές σε ανοικτούς χώρους, 10.000 αρπαγές τσαντών και άλλες περίπου 12.000 άλλων μορφών κλοπές. Ακόμη σημειώνονται περίπου 2.000 ληστείες με απειλή όπλου, μαχαιριού από τους δράστες σε μετρό, λεωφορεία κ.λπ. ή καταμεσής του δρόμου. Ποσοστό 60%-70% αυτών των εγκληματικών ενεργειών διαπράττονται στην Αττική.

Ομως αυτοί οι αριθμοί «κρύβουν» το χάος της πραγματικής εγκληματικότητας με τα αδήλωτα αδικήματα, που μετατρέπουν τους πολίτες από θύματα σε τάχα… ξεχασιάρηδες! Καθότι χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν σε αστυνομικές υπηρεσίες να καταγγείλουν και να δηλώσουν ότι έπεσαν θύματα κλοπής ή ληστείας δέχονται τις προτροπές και τις παραινέσεις αστυνομικών να μην υποβάλουν μήνυση (σε αυτή την περίπτωση η κλοπή καταγράφεται επισήμως στο online σύστημα της ΕΛ.ΑΣ.), αλλά να δηλώσουν μια απλή απώλεια.

Με βασική αιτιολογία ότι σε δήλωση απώλειας αρκεί μια τυπική, γρήγορη συμπλήρωση ενός-δύο δηλωτικών εγγράφων από τους πολίτες και αμέσως κινούνται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων, ταξιδιωτικών εγγράφων, πιστωτικών καρτών που βρίσκονταν σε τσάντες και πορτοφόλια. Καθότι οι μηνύσεις, όπως τους αναφέρεται, έχουν τη μορφή προανάκρισης και αυτό σημαίνει μεγάλη αργοπορία για τη συμπλήρωσή τους.

Μάλιστα μνημονεύεται ότι σε περίπτωση μήνυσης, οι σχετικές βεβαιώσεις για την αρπαγή των ταυτοτήτων, διαβατηρίων, καρτών κ.λπ. θα δοθούν ύστερα από τουλάχιστον 10 ημέρες. Κι έτσι οι πολίτες, λόγω των συμβουλών των αστυνομικών και της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα, ξεχνούν τα λεφτά που έχουν χάσει και υποχωρούν στη μεθόδευση της ΕΛ.ΑΣ. για… εξαΰλωση της εγκληματικότητας. Με κύριο, μοναδικό πια ενδιαφέρον των απογοητευμένων πολιτών τη γρήγορη αντικατάσταση των «χαρτιών» τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις αστυνομικά τμήματα δεν προχωρούν σε αποδοχή μηνύσεων από πολίτες, αλλά καταγράφουν τα συμβάντα ως υποτιθέμενα δελτία περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ. που υποτίθεται ότι διαπιστώνουν τις διαρρήξεις σε ΙΧ κ.λπ. Και όλα αυτά βεβαίως υπέρ των δραστών των εγκληματικών επιθέσεων, που δεν χρεώνονται κλοπές και διαρρήξεις και με το «κόλπο» της απώλειας αντικειμένων νομιμοποιούν τα κλοπιμαία!

Η έκθεση

Ενα από τα δείγματα της κρυμμένης εγκληματικότητας αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για την «ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών». Εκεί λοιπόν αναφέρεται για τη δράση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών ότι το 2018 το επισκέφθηκαν 16.200 περίπου τουρίστες, οι οποίοι υπέβαλαν 378 μηνύσεις για κλοπές και δήλωσαν 7.286 απώλειες εγγράφων κ.λπ. Δηλαδή με το τρικ αυτό η ΕΛ.ΑΣ. «διέγραψε» – μόνο από την υπηρεσία εξυπηρέτησης τουριστών – περίπου 7.000 κλοπές που έχουν διαπραχθεί στην Αθήνα.

Ομως το «χάος» με την ασυδοσία των κακοποιών λόγω της προβληματικής λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματά εδώ. Το ποσοστό εξιχνίασης κλοπών είναι της τάξης του 15%, ενώ όταν συλλαμβάνονται δράστες κλοπών αφήνονται τις περισσότερες φορές ελεύθεροι λόγω ευνοϊκού νομοθετικού πλαισίου. Κάτι που γνωρίζουν οι αστυνομικοί και αδιαφορούν επιδεικτικά. Και ίσως είναι ακόμη πιο ενδεικτικό ότι όταν «Το Βήμα» είχε καταγγείλει προ διετίας ότι αστυνομικός της ομάδας «Θησέας» είχε αφήσει ελεύθερο δράστη κλοπής που είχαν εγκλωβίσει πολίτες, η μοναδική τιμωρία του από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από μακρόχρονη έρευνα, ήταν πρόστιμο της τάξης των 350 ευρώ!

Ο Μητσοτάκης, ο Πικραμμένος και ο Αβραμόπουλος

BHMΑτοδότης
Ο Μητσοτάκης, ο Πικραμμένος και ο Αβραμόπουλος | tovima.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας δύσθυμος το βράδυ της περασμένης Κυρικής μετά τα άσχημα αποτελέσματα και του Β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Αλ. Φλαμπουράρης δίπλα του ίσως προσπαθεί να τον παρηγορήσει

Επειδή απομένουν μόνον μερικές εβδομάδες έως τις εκλογές και από τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη πώς, κατά τη γνώμη του, θα καταρτίσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο να σημειώσω ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος. Με δυο λόγια, όποιον θέλει τοποθετεί σε όποια θέση επιθυμεί ο πρόεδρος. Ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, δεν ήθελε να αναφέρει ονόματα λέγοντας πως δεν έχει ακόμη τις πληροφορίες. Αλλά σιγά- σιγά με τη συζήτηση αποκάλυψε και τούτα τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω. Απλώς για την οικονομία της συζήτησης να σημειώσω ότι πρόκειται (όπως μου είπε) για προσωπικές του απόψεις.

***

Πρώτον, ότι ο Δ. Αβραμόπουλος θα έχει σημαίνουσα θέση στην επερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ρώτησα εάν θα τον περιλάβει στο Επικρατείας και μου απάντησε ότι «δεν τον φέρνει από τις Βρυξέλλες για να τον κάνει απλώς βουλευτή». Τότε ποιον προορίζει ο κ. Μητσοτάκης ως επικεφαλής του Επικρατείας; Με χίλιες επιφυλάξεις ο συνομιλητής έκανε μια πρόβλεψη. Μου είπε συγκεκριμένα ότι εάν αυτός ήταν πρόεδρος του κόμματος τότε χωρίς αμφιβολία θα έβαζε πρώτο στο Επικρατείας τον  Π. Πικραμμένο και κανέναν άλλον. Αφήστε που στο κόμμα υπήρξαν και συζητήσεις για τον πρώην πρωθυπουργό και ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει συχνή συνομιλία μαζί του. Πάντως, για να ξέρετε, ο κ. Πικραμμένος είτε θα είναι στο Επικρατείας της ΝΔ είτε θα είναι υποψήφιος ακόμη και για θεσμική θέση. Τίποτε από τα δύο αυτά δεν πρέπει να αποκλειστεί.

***

Ρώτησα επίσης εάν στο Επικρατείας περιλάβει κάποιον από το ΚΙΝΑΛ (που αποχώρησε). Η απάντηση ήταν ότι έως τώρα δεν έχει ακούσει να παίζει κανένα όνομα από το ΚΙΝΑΛ, ούτε του Ευ. Βενιζέλου, ούτε του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ούτε του Γ. Φλωρίδη. Μου είπε ωστόσο ότι «ο πρόεδρος έχει καλή γνώμη για την Αννα Διαμαντοπούλου αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτε». Και πάμε στα νομοσχέδια που είναι έτοιμα, σε περίπτωση σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Λέω αυτοδύναμης, γιατί αυτό περιμένει ο κ. Μητσοτάκης για να ορίσει και επίτροπο στην Κομισιόν, τον οποίο πρέπει να ορίσει έως τις 15 Ιουλίου. Εάν πετύχει αυτοδυναμία μπορεί να διορίσει όποιον θέλει. Εάν όχι, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλο κόμμα και να αποφασίσουν από κοινού…

***

Ενα από τα πρώτα νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα είναι αυτό της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Εν συνεχεία, σειρά παίρνει το νομοσχέδιο για την επαναφορά της Δύναμης Δέλτα στην Αστυνομία και η πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα, αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Ο Τσιτσιπάς και η Κουμουνδούρου

Εχασαν κάθε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ισως επειδή εκεί στην Κουμουνδούρου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν ότι δεν κερδίζουν πουθενά. Και τι νομίζετε πως έκαναν για να… σκοτώσουν την ώρα τους; Αλλοι έπαιζαν με τα κινητά τους και άλλοι (οι περισσότεροι) παρακολουθούσαν την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Σταν Βαβρίνκα, για τη φάση των «16» του Ρολάν Γκαρός. Ολα αυτά την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων σε δήμους και περιφέρειες.

«Τον περιμένω στη γωνία»

Σαφέστατη στο μήνυμά της προς τον εκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη η (σύζυγος) Σία Κοσιώνη. Ολα ξεκίνησαν όταν σε ζωντανή σύνδεση του ΣΚΑΪ με το εκλογικό κέντρο του Γιώργου Πατούλη πήρε τον λόγο η σύζυγος του νέου περιφερειάρχη Μαρίνα Πατούλη. «Ως σύζυγος, συγχαρητήρια για τη νίκη του Κώστα Μπακογιάννη» είπε η κυρία Πατούλη, απευθυνόμενη στη Σία Κοσιώνη. Η δημοσιογράφος την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Τον περιμένω στη γωνία αν δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε» ξεκαθάρισε. Πώς αντέδρασε ο Κώστας Μπακογιάννης ακούγοντας τη σύζυγό του να λέει ότι τον περιμένει στη γωνία; «Πολύ καλά κάνει και με περιμένει στη γωνία».

***

Ενας από τους οπαδούς του Μπακογιάννη δεν έχασε την ευκαιρία και τον συνεχάρη με τη φράση: «Αντε και πρωθυπουργός». Ο κ. Μπακογιάννης αιφνιδιάστηκε και του είπε: «Οχι, Παναγία μου». Και απομακρύνθηκε.

Ο επίμονος εισαγγελέας!

Και μια μη πολιτική είδηση που έχει τη σημασία της. Μεταφυσικές διαστάσεις παίρνει η φράση του εισαγγελέα Εφετών ΘεσσαλονίκηςΒασίλη Φλωρίδη, ο οποίος με διάταξή του τον περασμένο Φεβρουάριο ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη: «Η περίπτωση, κατά το κοινώς λεγόμενο, να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, μπορεί όντως μόνο κυριολεκτικά να ισχύει, μετά από ανθρώπινη ενέργεια». Και όντως έτσι έγινε και από τον άνθρωπο που «φωτογράφισε» ο κ. Φλωρίδης. Ο Γραικός, ως γνωστόν, θάφτηκε μαζί με το αυτοκίνητό του από τον έμπορο με τον οποίο συναλλάχθηκε με τρόπο και σε μέρος που ποτέ κανείς δεν θα τον έβρισκε. Οπως είπε και ο συνήγορός του Ν. Διαλυνάς, θα πήγαινε… άκλαυτος. Και ο δράστης ατιμώρητος. Σκόνταψε όμως στο πείσμα του επίμονου εισαγγελέα! Ο κ. Φλωρίδης (αδελφός του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη) προήχθη και «κατεβαίνει» στην Αθήνα σε λίγες εβδομάδες με ειδικό ρόλο ως εισαγγελέας Εφετών.

Οταν το καλάσνικωφ ομιλεί στις εκλογές
Παρ΄ολίγον να περνούσε απαρατήρητο, αλλά πρωταγωνίστησε και ένα… καλάσνικωφ στις δημοτικές εκλογές. Οπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Αδούλωτη Μάνη» και συμμετέχων στον συνδυασμό του κ. Μιχολαλιάκου , Γ. Π. Δημακόγιαννης ο γιος του δημάρχου Π. Ανδρεάκου εμφανίστηκε ξαφνικά έξω από το βιβλιοπωλείο του κρατώντας ένα καλάσνικωφ και άρχισε να… πυροβολεί:
 • «Το αληθινό σας πρόσωπο, το πρόσωπο της βίας του χυδαίου τραμπουκισμού, των ύβρεων και των απειλών, των σκοπούμενων, απειλητικών πυροβολισμών με πολεμικό όπλο μπροστά στο βιβλιοπωλείο μου προφανώς για τον εκφοβισμό μου σε μια κατάμεστη από κόσμο παιδιά πλατεία, το γνωρίζω», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο Γ. Δημακόγιαννης. Πρόκειται (εάν αληθεύει) για πολύ σοβαρό επεισόδιο για το οποίο θα πρέπει να πάρουν θέση τα κόμματα.
***
Ο μαυροπουκαμισάς Τσίπρας
Ηταν ράκος και το έδειχνε το βλέμμα του. Βλέμμα παγερό, γεμάτο άγχος.. Με το ζόρι χαμογελούσε και αυτό το έκανε για τις ανάγκες της τηλεόρασης. Φορούσε ένα μαύρο πουκάμισο και πήγε να… συγχαρεί την Ρένα Δούρου και τον Νάσο Ηλιόπουλο. Να τους συγχαρεί όμως γιατί; Επειδή, όπως είπε αύξησαν τα ποσοστά τους; Μα και οι δύο αντίπαλοί τους οι κκ. Πατούλης και Μπακογιάννης έκαναν περίπατο. Και ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα έκανε πως δεν καταλάβαινε τίποτα. Ωσάν να ήθελε να δώσει θάρρος στο εαυτό του και στους γύρω του, που όμως δεν ήταν πολλοί.
 • Οι συνηθισμένοι που τον ακολουθούσαν, δηλαδή, οι Φλαμπουράρης, η Αννέτα Καββαδία και ο Νίκος Παππάς (ναι, δεν διαβάσατε λάθος ήταν και ο Νίκος Παππάς μαζί του, πλην όμως ο κ. Τσίπρας δεν του έδωσε σημασία, απλώς μια τυπική χειραψία). Εδειχνε να μην έχει ξεπεράσει το σοκ των εκλογών.
 • Ετσι μετά το σοκ των πρώτων ημερών, Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν στρέψει τις προσπάθειές τους στη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
 • Μπορεί δημόσια να ισχυρίζονται ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στόχος τους είναι να αποτρέψουν περαιτέρω πτώση και αν είναι δυνατόν να επιτύχουν κλείσιμο της ψαλίδας, έστω και λίγο.
 • Θεωρούν ότι αν η διαφορά γίνει διψήφια θα είναι πολιτικοψυχολογικά ένα ακόμα βαρύ πλήγμα.

ΜΗΝΥΜΑ – Τρία αρθράκια ποινικού κώδικα που αλλάζει ο ⁦@syrizagr . Ανθρωποκτονία από μόνο ισόβια τουλάχιστον 10 ετη εως ισόβια Κατασκευή μολότοφ και εκρηκτικών υλών και στρατολόγηση τρομοκρατών πλημμέλημα

**ΜΗΝΥΜΑ: Αλλάξανε το παραμύθι- Αυτοκριτική κάνει ο Τσίπρας; Μεγάλο λάθος ότι δεν καταλάβαμε την κούραση του λαού Ε ναι! Όταν πετάς με ιδιωτικό αεροπλάνο κ έχεις μενού με γαρίδες κ φιλέτα, Πώς να καταλάβεις ότι ο κόσμος ξύπνησε και  δεν τρώει πια σανό;

**Η απόπειρα ομάδας αναρχοαυτόνομων φοιτητών να πετάξουν καθηγητή του ΑΠΘ από τον έβδομο όροφο παραπέμπει σε πρακτικές είτε της Μαφίας, είτε του Ισλαμικού Κράτους. Και είναι ώρα να αντιμετωπιστούν ανάλογα.

**Θα πήγαινε στις 3 Ιουνίου στον Παυλόπουλο, μετά το ξανασκέφτεται, αποφάσισε να πάει στις 10 Ιουνίου, τώρα το ξανα-ξανασκέφτεται, 10-13 Ιουνίου. Αύριο βλέπουμε τι θα σκεφτεί και πάλι. Έχει ο θεός.

**Ο Σκουρλέτης στην εκπομπή “Αντιθέσεις” του Action 24 άρχισε να λέει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τρώνε μία ζωή. Όταν ο Ανδρουλάκης του είπε να μιλήσει με ονόματα, σηκώθηκε κι έφυγε. Θυμίζει τον Αλέξη που το έπαιζε μάγκας με καθαρό κούτελο, μέχρι που βγήκαν στη φόρα οι διακοπές με γιοτ.

**O λόγος δεν είναι οι πανελλήνιες όπως όλοι μάθαμε. Απλώς θέλετε να ψηφίσετε όσους νόμους μπαλώματα μπορείτε έως την παρασκευή. Αυτό δηλαδή που κοροιδεύατε και καυτηριάζατε στις προηγούμενες εκλογές ότι έκαμνε η τότε κυβέρνηση.

**Στα 4 χρόνια διακυβέρνησης πρώτη φορά ο Τσίπρας είναι τόσο κακός τηλεοπτικά. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι ένας υπηρεσιακός ΠΘ απογοητευμένος, θολωμένος, ψυχολογικά ράκος και πάρα πολύ σαστισμένος. Μετά και το σημερινό,το παιχνίδι τελείωσε.