13.9 C
Athens,Greece
Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (22/4)

AΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ – Δώστε μου την εξήγηση στο φαινόμενο να ξυλοκοπούνται, να βασανίζονται γέροι άνθρωποι, αδύναμοι και απροστάτευτοι, από ληστές που δεν είναι μόνο ληστές, αλλά τέρατα, Καθάρματα να τα έχεις στο χέρι και να λες ότι έχουν απόλυτα δίκαιο οι κατασκευαστές του εβραίικου νόμου. Του εκδικητικού μωσαϊκού νόμου ”οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”. Λοιπόν. Γιατί φτάνουν μέχρι εκεί οι κακοποιοί, που δεν είναι μόνο κακοποιοί αλλά θηρία άπονα και ανήμερα.

 • Ξέρουν ότι στο σπίτι μένει μόνος ο γέρος ή η γριά που κάθε μήνα περιμένει τη σύνταξη για να ζήσει. Για μια κωλοσύνταξη, 600 ή 1.100 ευρώ, αν δεν τα βρεί το κτήνος, που έχει και παρέα ένα-δυο άλλα κτήνη, θα σαπίσει στο ξύλο το ανήμπορο γεροντάκι. Προχθές έναν ενενηντάχρονο που έμεινε στο δρόμο για το νοσοκομείο, χθες μια γριούλα 85 χρονώ.

Κάθε μέρα ένα περιστατικό. Στόχος ο εύκολος, από αλλοδαπούς που κι αυτοί φαίνεται πως… υποφέρουν από την οικονομική κρίση. Βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και τα βρίσκουν σκούρα, για να βγάλουν τον επιούσιον. Και επειδή είναι ολιγαρκείς και λιγούρια, ανίκανοι να στήσουν χοντρή βρωμοδουλειά, την πέφτουν σε συνταξιούχους λίγο πριν παραγγείλουν την κάσα οι δικοί τους.

 • Τι κάνουμε; Τίποτα δεν κάνουμε. Δεν το βλέπεις; Από τις ανακοινώσεις και τον καθημερινό καρκίνο της κομματικής αντιπαλότητας απουσιάζει το πρόβλημα.
 • Τι λέω; Δεν είναι καν πρόβλημα η αδυναμία αστυνομικής προστασίας των πολιτών. Φοβερό. Τα καθάρματα δρουν με τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να τους… ενοχλήσει ο μπάτσος της γειτονιάς.

Τι προτείνω; Αγχόνες στο Σύνταγμα. Να πάνε να γα@ηθούν οι νόμοι της πολιτισμένης Ευρώπης.

Τους έπιασα; Κατ΄ευθείαν στην κρεμάλα και σε δημόσια θέα. Να τους βλέπουν τους κρεμασμένους όσοι ξαναστείλουν σε νοσοκομείο ή νεκροτομείο γεροντάκια.

****

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

****

ΠΑΟΚ: Δεν δείχνει για πρωταθλητής μίας χρήσεως

 • Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το πρωτάθλημα που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από 34 χρόνια. Και για τον ΠΑΟΚ που δεν δείχνει για πρωταθλητής μίας χρήσεως.
…..

Η μεγάλη στέρηση από τίτλους, δημιουργεί την ανάλογη ψυχολογία. Κι όχι τόσο στο κόσμο, όσο σ αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα. Παράγοντες και δημοσιογράφους. Ανάρτηση του Κυριάκου Κυριάκου, «παίρνουμε πρωτάθλημα χωρίς τη παραμικρή σκιά». Κι από κοντά οι γραφιάδες. «Με την αξία μας το πήραμε το πρωτάθλημα. Κανένας δεν μας το χάρισε». Να έχεις να δεις 34 χρόνια χαρά στα σκέλια σου και να νιώθεις την ανάγκη να αιτιολογήσεις και να επιχειρηματολογήσεις. Όταν έχεις 25 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, σε 29 παιχνίδια, να πεις τι; Να απαντήσεις στους Σουπεράδες που στην είπανε για πρωτάθλημα των Πρεσπών; Χεσμένους τους έχεις. Αντί να πανηγυρίζεις να απαντάς. Λάθος.

ΤΙ είναι όμως ένα πρωτάθλημα; Μήπως είναι μία εφήμερη χαρά, όπως έχει αποφανθεί ο Θεμιστοκλής Νικολαίδης; Για τη ταπεινότητά μου, ένα πρωτάθλημα είναι πολλά και τίποτα. Ένα πρωτάθλημα, μπορεί να είναι παρένθεση. Μπορεί να είναι αφετηρία. Εκτόξευση. Ποιος θυμάται το πρωτάθλημα που πήρε πέρυσι η ΑΕΚ; Κι ύστερα από 24 χρόνια μάλιστα. Mία που το πήρανε κι άλλη μία που το ξεχάσαν. Με τη μία ξαναγυρίσανε στα ίδια. Στη τρίτη θέση, ελλείψει τετάρτου. Είκοσι βαθμούς, πίσω από τον ΠΑΟΚ. Επειδή ακριβώς επρόκειτο για ένα πρωτάθλημα που προέκυψε κατά τύχη. Ρεπετισιόν στη ρουλέτα γίνεται. Στη μπάλα ποτέ. Στη μπάλα στην επόμενη χρονιά θα έρθεις στη φυσιολογική σου θέση. Λίγο πιο πάνω από τον Ατρόμητο.

ΜΕ τον ΠΑΟΚ δεν είναι το ίδιο. Δεν είναι σταθμός αυτό το πρωτάθλημα. Δεν είναι παρένθεση. Για εκτόξευση δεν μπορείς να το πεις ακόμα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αφετηρία. Για την αφετηρία μιας νέας εποχής. Στον έβδομο χρόνο του Ιβάν. Με ορατή τη προοπτική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη Νέα Τούμπα στα σκαριά. Αστακός είναι ο ΠΑΟΚ. Μέσα και έξω από τα γήπεδα. Τα σπρώχνει ο Ιβάν. Δεν τα λυπάται. Πληρώνει. Κι όταν πληρώνεις και με το παραπάνω μάλιστα, θα τη βρεις την άκρη.

ΔΕΝ είναι ένα πυροτέχνημα αυτό το πρωτάθλημα. Σαν τους πυρσούς που ανάψανε το Σάββατο το βράδυ στην παραλιακή και στην Άνω Πόλη. Μεγαλύτερη αξία από το πρωτάθλημα έχει η προοπτική. Ένα πρωτάθλημα, αν ξαναγυρίσεις στα ίδια, δεν λέει τίποτα. Η προοπτική λέει πολλά. Κι ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι την έχει αυτή τη προοπτική. Να δέσει. Να καθιερωθεί. Στο 1.80 τον έχουνε οι μπουκ για τη κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος. Με 2.85 τον Ολυμπιακό και 6.75 την ΑΕΚ. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει για πρωταθλητής μίας χρήσεως.

****

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Δύο γερμανοί στρατιωτικοί, κατέβασαν την ελληνική σημαία και στη θέση της ανέβασαν τη γερμανική.

 • Συνελήφθησαν, δικάστηκαν και …καταδικάστηκαν στην “ποινή – χάδι” της φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή.
 • Την άλλη μέρα ανακλήθηκαν στη Γερμανία. Μέσα σε δύο μέρες, με συνοπτικές διαδικασίες, η γερμανική στρατιωτική δικαιοσύνη τους απέταξε από το γερμανικό στρατό.
 • Τα σοβαρά κράτη, αντιδρούν με σοβαρότητα στα σοβαρά θέματα.
****

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
****

Τι να κάνει ο άνθρωπος; Είχε υποσχεθεί γάμο όταν θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

 • Εκεί που η ζωή του κυλούσε φυσιολογικά, πάρτε και το ντοκουμέντο!
 • Να ζήσουν!

****

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην ήταν στη φιέστα του ΠΑΟΚ, ωστόσο σίγουρα θα χάρηκε με την ψυχή του την κατάκτηση του πρωταθλήματος των Πρεσπών! Άλλωστε έδειξε τη χαρά του και με τιτίβισμα στο twitter.

 • Θέλει να… κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει! Είχε… άγχος φαίνεται. Και, πλέον, ανακουφίστηκε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το πρωτάθλημα δίκαιο! Το πρωτάθλημα των Πρεσπών, το πρωτάθλημα της… εξυγίανσης.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 34 χρόνια, ήταν δίκαιο και το πήραν με την αξία τους».

 • Τόσους τίτλους έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός, τόσα ευρωπαϊκά, αλλά δεν… συγκινήθηκε. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, πλέον.
 • Γελάει όλος ο κόσμος, πραγματικά…

Alexis Tsipras

@atsipras

 • Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 34 χρόνια, ήταν δίκαιο και το πήραν με την αξία τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Με τη τριάδα ΗΠΑ-Παλάτι-Μητσοτάκη άνοιξε ο δρόμος για τη Χούντα μετά την ανατροπή του Γ. Παπανδρέου με μία παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας, που οδήγησε την Ελλάδα στον γύψο, στην οπισθοχώρηση, και την απώλεια του 40% της Κύπρου. Με τη διαφορά ότι ΗΠΑ και παλάτι έκαναν τη δουλειά τους αφού υπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα, χωρίς να τους ενδιαφέρει η χώρα. Και δεν θα περνούσε τίποτε, αν δεν έβρισκαν πρόθυμους ντόπιους αποστάτες.Κάποιοι είναι χειρότεροι κι από αμοιβάδες σε θέματα ιστορικής μνήμης και οι Εφιάλτες πάντα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος.
Να τα λέμε κι αυτά…

****

Να μη ξεχνάμε ότι η πατριδοκαπηλία με το προσωπείο του υπερπατριωτισμού, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ολοκληρωτικός φασισμός. Ηταν αυτός που οδήγησε στην μικρασιατική καταστροφή, στη παράδοση της Κεντρικής-Ανατολικής Β. Ελλάδας και Θράκης στους φασιστοβούλγαρους, ολόκληρης της χώρας στους φασιστογερμανούς και αργότερα το 40% της Κύπρου στους Τούρκους.

 • Εχει τα ίδια διαχρονικά καταστροφικά αποτελέσματα διαμελισμού, καλλιεργεί τον ίδιο εθνικό διχασμό, σκλαβιά, μίσος και πολέμους, όποια μάσκα κι αν φορέσει, που κάθε άλλο παρά σχέση έχουν με την ακεραιότητα της πατρίδας που επαγγέλλονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Πρώτα συμφωνείς στο όνομα Β. Μακεδονία ενός μικρού φτωχού κράτους με πολλούς ελληνόφωνους και ομόθρησκους, αφαιρώντας τους όμως όλες τους τις διαχρονικές αυταπάτες και υποτιθέμενες ιστορικές καταβολές.

 • Μετά γίνεσαι στρατιωτικός-γεωπολιτικός διαχειριστής τους με υποσχέσεις “πλάτης” στην ένταξή τους σε διεθνή φόρα, όσο κάνεις οικονομικές επενδύσεις εκεί. Βρες τι ακολουθεί μετά φοβικέ-μακεδονομάχε μου ελληνάκο…
 • ΥΓ. Πέρασαν χιλιετηρίδες από την ιστορική σου ύπαρξη κι ακόμη δεν κατάλαβες ότι οφείλεται στην ικανότητα της ανοιχτής φυλής που αφομοιώνει.

****

** Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να τού επιδώσει το ψήφισμα και να καταστήσει σαφές με επίσημο τρόπο στη Γερμανία πως η Ελλάδα εκκινεί την διαδικασία διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

 • Φυσικά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής δεν ιδρώνει το αυτί του από τέτοια αιτήματα.
 • Ο Β. Σόιμπλε, και ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, είχε σημειώσει ότι «το θέμα έχει λήξει εδώ και καιρό», «κόβοντας» την σχετική συζήτηση.

** Οσες μηνύσεις και αν κάνει ο Π. Καμμένος στον Κοτζιά ή σε οποιοδήποτε άλλον , δεν πρόκειται να βελτιώσει τα ποσοστά του κόμματός του. Η εποχή του χάρισε ευκαιρίες πραγματικές, αλλά τις πέταξε όλες. Και έτσι θα μείνει με τις μηνύσεις που θα κάνει και με αυτές που θα του κάνουν.

** Ακριβαίνει το σουβλάκι από τον Μάιο και ο λόγος είναι η πανώλη στα χοιρινά της Κίνας. Εκατομμύρια ζώα θανατώθηκαν, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης και φυσικά την αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος. Και επειδή η Ελλάδα εισάγει χοιρινό, θα ακριβύνει το σουβλάκι. Ας ελπίσουμε ότι η αύξηση θα είναι μικρή και ότι κάποια στιγμή θα πέσουν οι τιμές.

** Η 29χρονη δημοσιογράφος Λάιρα ΜακΚί σκοτώθηκε από σφαίρες την νύχτα της Πέμπτης στο Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, με την αστυνομία να αντιμετωπίζει τον θάνατό της ως τρομοκρατική ενέργεια. Η δημοσιογράφος κάλυπτε επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων (PSNI) κατά φερόμενων μελών της οργάνωσης «Νέος IRA». Δυστυχώς στην Βόρεια Ιρλανδία, όπου τα πάθη είναι έντονα λόγω των διαφωνιών για την τύχη της χώρας, η Μακκί δεν θα είναι ο τελευταίος νεκρός.

****

Αυτή ήταν η Χούντα

Χούντα. Στη φωτογραφία αριστερά η μητέρα μου Σύλβα Ακρίτα το 1967, ακριβώς τη στιγμή που καταδικάζεται σε δέκα χρόνια φυλάκιση από το στρατοδικείο.

 • Στα 11 μου χρόνια, η Χούντα ήταν το μακρύ ταξίδι μου μέσα στη νύχτα. Παιδί του δημοτικού εγώ με την μητέρα μου που ήταν ηγετικό στέλεχος στην αντιστασιακή οργάνωση Πατριωτικό Μέτωπο. Συνελήφθη, δικάστηκε από το στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μια από τις ευθύνες της μητέρας μου ήταν να βρίσκει ασφαλή σπίτια-κρυψώνες για τους κυνηγημένους αγωνιστές και να τους μεταφέρει με το αυτοκινητό της από κρυψώνα σε κρυψώνα τηρώντας όλους τους κανόνες συνωμοτικότητας. Θυμάμαι η μητέρα μου μού κούρεψε το μαλλί για να μη φαίνεται αν είμαι κοριτσάκι ή αγοράκι. Ανάμεσα στους αγωνιστές αυτούς ήταν ο Κώστας Φιλίνης μεγάλη μέγιστη φυσιογνωμία, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Αντώνης Μπριλάκης, ο Μίκης ο Θεοδωράκης.

 • Θυμάμαι το εξής κωμικοτραγικό. Έχουμε κάνει τη μεταφορά του Μίκη από σπίτι ‘καρφωμένο’ στην Ασφάλεια σε νέα κι ασφαλή κρυψώνα. Ο Μίκης ως γνωστόν είναι δύο μέτρα άνθρωπος. Ένας θεός ξέρει πώς τον…στουμπώσαμε κακήν κακώς σε ένα τόσο δα Μίνι Μόρις, κατακαλόκαιρο ντάλα. Τον στριμώχνουμε στο πίσω κάθισμα τον καλύπτουμε μια κουβέρτα κι εγώ κοριτσάκι πατάω πάνω του για να μην φαίνεται, αν πέσουμε σε μπλόκο. Πώς επέζησε ο άνθρωπος απορίας άξιον. Στα κοντινά σπίτια με έστελναν εμένα σε καθημερινή βάση με κατσαρολάκια φαγητό για τους αντιστασιακούς.

Και κάτι άγνωστο εντελώς. Τότε όπως γνωρίζουμε, οι ειδήσεις στην γερμανική Ντόιτσε Βέλε ήταν παράνομες. Τα νέα στέλνονταν από την Ελλάδα ηχογραφημένα με την δική μου παιδική φωνή.. Τότε δεν υπήρχαν τα μηχανήματα αναγνώρισης, αλλά σκέφτηκαν στην οργάνωση ότι μια παιδική φωνούλα τρέχα γύρευε για να την εντοπίσεις. Για πολύ καιρό, έτσι τα στέλναμε στη Ντόιτσε Βέλε. Αργότερα μαζί με τον παππού επισκεπτόμουν την μαμά μου πρώτα στο κρατητήριο της Ασφαλείας και μετά στις φυλακές Κορυδαλλού.

 • Θυμάμαι σαν χτες τους ασφαλίτες Λάμπρου, Θεοφυλογιαννάκη και Μπάμπαλη να με τρομοκρατούν μικρό παιδάκι, λέγοντας πως αν δεν πείσω τη μάνα μου να μιλήσει (που δεν μίλησε) θα την εκτελέσουν ως προδότρια του Έθνους.
 • Κι ότι επειδή πριν δυο χρόνια πέθανε ο πατέρας μου, θα εμένα ‘πεντάρφανη’ – θυμάμαι και τη λέξη ακόμα. «Θα σκοτώσουμε τη μανούλα» έτσι μου το είπανε και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.
 • Αυτή ήταν η Χούντα και αυτές είναι η χούντες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
 • Κι όσοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, καλό είναι να μην την πιάνουν τόσο χαλαρά στο στόμα τους. – από το fb της Ελενας Ακρίτα
****

Όχι, άλλο. Φτάνει,ρε παιδιά, το γλύψιμο στο αφεντικό. Σ’ αυτόν που σας πληρώνει.

ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Και αλήθεια να λέτε, και να τα νοιώθετε αυτά που λέτε, χάνουν την αξία τους γιατί είστε υπάλληλοι. Και στο φινάλε, φαντάζομαι, ο άνθρωπος δεν σας τα χώνει για να τον λέτε γίγαντα και πρώτο, τον ευλογημένο και υψηλότατο πατισάχ της ομάδας.

 • Απόψε στέφεται πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ και δεν θα χρειαστεί να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να σηκώσει την κούπα.
 • Ποια καλύτερη αφορμή για τους λακέδες να θυμήσουν μια φορά ακόμα σ΄όλους τους Έλληνες και να γνωρίσουν σ’ όσους δεν το ξέρουν, ότι η ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, μετά από 34 χρόνια, χάρη και μόνο της παρουσίας του Ιβάν.

Αν ήμουνα Ιβάν θα τους είχα απολύσει όλους. Κι εδώ και καιρό θα είχα προειδοποιήσει όσους χαρτζιλίκωνα. Κομμένη. Μέχρι εδώ. Δεν πάει άλλο. Με εκθέτετε, δεν μου κάνετε καλό. Κάνει μπαμ από μακριά ότι είστε στημμένοι.

 • Ύστερα είναι και το άλλο. Το ατέλειωτο λιβανιστήρι στον ομογενή επιχειρηματία εξαφανίζει τον… ΠΑΟΚ.
 • Τον βγάζει από το κάδρο της επιτυχίας. Ποιος ΠΑΟΚ;
 • Αν δεν ήταν ο Ιβαν η ομάδα θα χρειαζότανε άλλα τριάντα τόσα χρόνια και βάλε στο λογαριασμό για να το ξαναπάρει.
 • Αυτό κοπανάνε και δεν σταματάνε τον αμανέ τους οι υμνητές του Σαββίδη.

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. Δεν κατάλαβα. Η φιέστα στήθηκε απόψε για να γιορτάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο κόσμος του; Ή μόνο για πάρτη αυτού που πληρώνει, του Ιβάν Σαββίδη. http://www.apodytiriakias.gr

**** 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, νύχτα, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Print Friendly, PDF & Email