Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (21 Μαίου)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

***Δυστυχώς το ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα ως κρατουμένου είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη σιωπή για τους 135 θανάτους, αυτοκτονίες και δολοφονίες, στις φυλακές από το 2015 έως το 2018. Θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει ήδη την εισαγγελία

***Αμφισβήτησαν τα πάντα, εθνικά θέματα που χύθηκαν ποταμοί αίματος για την υπεράσπιση τους, μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν την αντεθνική κ ανθελληνική τους στάση την επόμενη Κυριακή, Η Ελλάδα πάνω από όλα Στείλτε τους από εκεί που ξεκίνησαν,στο 3%

Ο Κρέτσος κ ο κάθε Κρέτσος που ναυλώνει 35μετρο σκάφος για “υπηρεσιακούς” λόγους πλήρωσε απο την τσέπη του ή πληρώνει ο ελληνικός λαός το κρεσέντο μεγαλείου που έχει πιάσει τις ακρίδες της αριστεράς;

***
Πρώτα το προεκλογικό θέαμα με τα ακίνητα βαγόνια του μετρό έξω από υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη Θεσσαλονίκη και μετά ο βανδαλισμός τους. Ο τέλειος συμβολισμός του “συστήματος” ΣΥΡΙΖΑ.. Προπαγάνδα,σπατάλη,διάλυση.

***

ΣTHN Δικαιοσύνη προσέφυγαν επτά υπάλληλοι του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με το News 24/7, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, οι πρώην εργαζόμενοι εξήγησαν ότι επίκειται η επιστροφή της εγγυοδοσίας ύψους 150.000 ευρώ, την οποία είχε καταβάλει ο Α. Λυκουρέζος μετά την απολογία του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής και ζήτησαν τη συντηρητική κατάσχεση ποσού μέχρι 90.000 ευρώ.

 • Η υπέρογκη εγγύηση είχε επιβληθεί στον Α. Λυκουρέζο μετά την απολογία του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής.
 • Αν και ο ποινικολόγος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που εξέδωσε την απόφασή του το Δεκέμβριο του 2018, τον απάλλαξε αμετάκλητα από κάθε κατηγορία.
 • Έτσι, ο Α. Λυκουρέζος αναμένεται να λάβει ως επιστροφή το σύνολο της εγγυοδοσίας, πράγμα το οποίο αποτέλεσε ευκαιρία για τους πρώην εργαζόμενους του, καθώς – όπως αναφέρθηκε – ο ποινικολόγος δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

«Πλειστηριάζεται το δικηγορικό γραφείο»

«Είναι στις άμεσες προθέσεις και προτεραιότητές του να καταβάλει τα χρήματα» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, με την πλευρά των εργαζομένων να αναφέρει ότι η απαίτηση έχει συνομολογηθεί, ωστόσο στερείται περιουσιακών στοιχείων. «Έχει μόνο το γραφείο του, αλλά και αυτό βγαίνει σε πλειστηριασμό από τράπεζα. Το ποσό της εγγυοδοσίας είναι το μόνο από το οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν οι αιτούντες. Είναι απολυμένοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Οφείλονται δυο μισθοί και θα καταχθούν προνομιακά για αυτούς αλλά όχι για τη αποζημίωσή τους» επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση.

 • Για την υπόθεση κατέθεσε και ο σύζυγος μιας υπαλλήλου, ο οποίος κατέθεσε για την αδυναμία του Αλεξ. Λυκουρέζου να εξοφλήσει.
 • «Έχουμε βρει τοίχο μπροστά μας, παρά τις ενέργειές μας. Κάτι πρέπει να γίνει» είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι ο ποινικολόγος έχει «αντικειμενική αδυναμία να καταβάλει τις οφειλές πράγμα που φαίνεται και από τον πλειστηριασμό».
***

ΜΗΝΥΜΑ: Ολιγάρχης-Παζαρεύουν κατ’ ιδίαν, λέει, κάποιοι φωστήρες της κυβέρνησης να δώσουν την ΛΑΡΚΟ σε (γκουχ) αμφιλεγόμενο, Ρώσο ολιγάρχη.Επειδή το κατ’ ιδίαν δικαιολογείται αν πουλάς τριάρι στο Παγκράτι, αλλά όχι όταν πας να πουλήσεις κρατική βιομηχανία, μήπως θα πρέπει να ενημερωθούμε και επίσημα γι’ αυτές τις διαπραγματεύσεις;Ε, κυρ Αλέκο;

***

Ήδη έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

DINFO.GR
***
Δεν χρειάζονται καν σχόλια! Μιμητές χρειάζεται να βρεθούν!
ENIKOS.GR

***

ΔΕΔΟΜΕΝΟ… Η Κύπρος πρέπει να διώξει τις Βρετανικές Βάσεις: Πιο επικίνδυνοι και από τους Τούρκους οι Άγγλοι

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Συνεχίστε την ανάγνωση

HELLASJOURNAL.COM

***

Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα, είτε πρόκειται για μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, είτε για μικρά νησιά με τη μοναδικότητα της Ύδρας. Η προώθηση και υλοποίηση της, μπορει να γίνει με πολλούς τρόπους.
Το σχολείο ανακύκλωσης και αστικής οικολογίας είναι μια εξαιρετική ιδέα ( για μικρούς και μεγάλους).
““Το 43% όλων των θαλάσσιων απορριμμάτων που μολύνουν τους ωκεανούς μας αποτελείται από μόλις 10 είδη πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης, δοχεία φαγητού,

Δείτε περισσότερα

INEXARCHIA.GR

***

Υπέροχη!

***

Τουρκία: Ο Μήτρογλου πανηγύρισε υψώνοντας την ελληνική σημαία μέσα στην Τουρκία

NEWSIDE.GR
***
ΜΗΝΥΜΑ – Αδωνις: «Όσοι είδαν τη Eurovision πήραν και την πρώτη μεγάλη κρυάδα.

Από εκεί που τόσα χρόνια βλέπαμε τη FYROM, τώρα εμείς οι Μακεδόνες, βλέπαμε τη North Macedonia. Και μάλιστα μας έδωσαν 0 βαθμούς».

 • Ας του πει κάποιος, ότι θα είχαμε την απέραντη “ζεστασιά” ν’ακούμε τον καθένα που της έδινε βαθμό να την αποκαλεί νέτα σκέτα Macedonia & τα ελληνικής έμπνευσης αυτοκολλητάκια ως Fyrom στις τηλεοράσεις μας, θα είχαν πάλι την τιμητική του σανού στα πρόβατα.

***

Αντισυνταγματική η περικοπή δώρων και επιδομάτων των ΔΥ, έλεγε τότε το ΣΤ’ τμήμα του ΣτΕ – ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥΣ λέει τώρα η ολόμέλεια του ΣτΕ ανατρέποντας την προηγούμενη απόφαση: Δεν δικαιούνται δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα & επίδομα αδείας οι δημόσιοι υπάλληλοι.

 • Η πλειοψηφία των ανωτάτων δικαστικών αποφάσισε ότι οι περικοπές στα δώρα και τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ είναι συνταγματικές και καθ’ όλα νόμιμες.
 • Το κόστος των αναδρομικών που θα υποχρεούταν υποτίθεται να καταβάλει το κράτος & ανέρχονταν στο 1,4% του ΑΕΠ ή 2,6 δισ. αναδρομικά και 0,2% του ΑΕΠ επιβάρυνση κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό σύμφωνα με το ΔΝΤ, δεν υφίσταται πλέον.

***

Κρεμαστοί κήποι στην πόλη Ταορμίνα της βορειοανατολικής Σικελίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

***

Δώρο Πάσχα, δώρο Χριστουγέννων: Και το επίδομα αδείας πού είναι, μάστορα;
Περιμένεις να σε ψηφίσει ο συνταξιούχος τον Οκτώβριο χωρίς να έχει βρέξει πόδι στη θάλασσα;

***

ΜΗΝΥΜΑ: Ο Μητσοτάκης είναι τόσο λαοφιλής που σε πόλη με 5 εκατομμύρια κατοίκους διάλεξε να μιλήσει σε κλειστό γυμναστήριο (που το λένε Ανδρέας Παπανδρέου) στο Περιστέρι και χωράει 4000 άτομα. Θα θέλει φαίνεται να δει τους ψυκτικούς από κοντά. Ο άλλος ο σφετεριστής που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει γιατί τον μισούν όλοι θα μιλήσει στο Σύνταγμα, στην πλατεία.

***

ΜΗΝΥΜΑ: Μάγεψε λέει η Κατερίνα Ντούσκα με την φωνή, την παρουσία, τα σκηνικά τα ..τα …τα της ,στη Γιουροβίζιον για αυτό πιάσαμε πάτο. Φαντάσου να μην μάγευε κιόλας.
Ποιος την έφερε, ποιος την διάλεξε ποιος την έστειλε … σιγή ιχθύος. Άλλες εποχές τον Ρακιντζή τον είχαν σκίσει τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Τι πληρώσαμε τζάμπα πάλι;
***
Από Ελλάδα είχαμε μόνο να δείξουμε τις μουρλοκακομοίρες να γυρίζουν γύρω γύρω με ένα κόκκινο βιβλίο στο χέρι; Το καταλάβαμε μαρή πως θα ψηφίσεις Συριζα. Δεν χρειαζόταν να ντυθείς και σαν ψυκτικός από το Περιστέρι.
 

***

Ο πιο εξωτικός προορισμός της χώρας μας

*****

China has approved a plan to transfer 100 million farmers to become permanent urban residents in China’s tier-3 and tier-4 cities, a move which will quicken urbanization & create massive domestic consumption power.

ΔΙΑΒΑΣΑ:
**Ο βανδαλισμός των βαγονιών του μετρό Θεσσαλονίκης (αυτών που φωτογραφήθηκαν προχθές ο Σπιρτζης και η παρέα του ταχα μου να ταξιδεύουν), μέσα στο αμαξοστάσιο, δεν αποδεικνύει μόνο την εγκληματική ανεπάρκεια και ανικανότητα αυτής της άθλιας γκρουπας που κυβερνάει τη χώρα.
 • Αυτό λίγο πολύ το ξέραμε· δυστυχώς μάλιστα από πιο επώδυνες και τραγικές αφορμές. Αυτό που δείχνει επίσης, είναι το πολιτισμικο, κοινωνικό και ηθικό χαμηλό στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.
 • Όπου ο καθένας, ατιμώρητα μπορεί να καταστρέφει δημόσια περιουσία, θεωρώντας το μαγκιά και επιτυχία. Φυσικά, η νοοτροπία αυτή δεν εκδηλώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια.
 • Όμως, αυτά τα χρόνια απέκτησε ιδεολογικό περιεχόμενο, «νομιμοποιήθηκε» πολιτικά και έγινε ανεκτή, βάση συγκεκριμένης συμπεριφοράς της αριστερής κυβέρνησης.
 • Δεν αρκεί να φυγουν!! Δεν φτάνει να επανέλθει απλά ο νόμος και η τάξη στη χώρα! Χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπει η Ελλάδα σε κανονική ζωή. 
**
«Κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη» το σύνθημα της Συριζάρας για την επικείμενη μάχη απέναντι στις «ελίτ» ….
**Ο ΚΟΣΜΟΣ τους έχει σιχαθεί. Και τους μεν και τους δε… Μόνον όσοι έχουν συμφέροντα στην κουτάλα και προσδοκίες από αυτήν τους (υπο)στηρίζουν. Και τους μεν και τους δε… Και φυσικά όλα τα χάπατα
***
Η φωτογραφία της ημέρας: Οι παραλίες των.. βουνών μας. Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο – dinfo.gr
Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
***

** Τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στο Μόναχο περιγράφουν με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, εκδίδοντας δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο «Απειλή σωματικής βίας και συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Ν. Κοτζιά , σε εκδήλωση στο Μόναχο, από μη κάτοικο της πόλης μας». Είναι μια δικαίωση για τον πρώην υπουργό.

** Ο Πρόεδρος της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση», Ίλιρ Μέτα, μιλώντας σε εκδήλωση στη πόλη Σερρίκ, εξέφρασε τον φόβο του ότι η Αλβανία πορεύεται σε εμφύλιο πόλεμο. Ο Ίλιρ Μέτα απείλησε με ένα δεύτερο 1997, εάν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν αλλάξει τη στάση του. Λίγες ημέρες πριν ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα είπε ότι η χώρα θα γίνει χειρότερη από ό,τι το 1997. Το μήνυμά Μέτα ήταν προς τον πρωθυπουργό Ράμα, απειλώντας τον με τον τρόπο αυτόν, εάν δεν συμβιβασθεί με την αντιπολίτευση.

** Πανό για την Παλαιστίνη. Δεν την γλύτωσαν τελικώς την διαμαρτυρία για το Παλαιστινιακό οι Ισραηλινοί στον τελικό της Eurovosion. Το ισλανδικό συγκρότημα Hatari άνοιξε κασκόλ με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας που έγραφε επάνω «Παλαιστίνη», την ώρα που ανακοινώθηκε η τελική βαθμολογία τους. Η κάμερα έφυγε γρήγορα, αλλά το «κακό» είχε γίνει. Πάντως δεν έγινε και τίποτα φοβερό. Υπάρχουν και οι Παλαιστίνιοι στην περιοχή.

** Η δολοφονία του Ούλαφ Πάλμε το 1986 συνεχίζει να στοιχειώνει την σουηδική κοινωνία. Τον Φεβρουάριο ο τελευταίος επικεφαλής αστυνομικός ερευνητής εμφανίστηκε στη σουηδική τηλεόραση και υποσχέθηκε να δώσει στο κοινό μια λύση σύντομα. Είναι μάλλον απίθανο, αφού και ο συλληφθείς τότε τοξικομανής που ενοχοποιήθηκε, είχε αθωωθεί (είναι πλέον νεκρός) από την Δικαιοσύνη, ενώ όλα τα στοιχεία αποδείχθηκαν ελλιπή. Τα σενάρια πολλά, το πιο πιθανό όμως για την σουηδική κοινωνία είναι ότι ο Πάλμε δολοφονήθηκε, λόγω του εμπορίου όπλων των σουηδικών βιομηχανιών.

***
Κύθνος – Το νησί της απλότητας 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ωκεανός, ουρανός, παραλία, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
***

Επιστρατεύουν τον Σαμαρά

Το ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη Νέα Δημοκρατία, είναι γνωστό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να πάνε τόσο χάλια, ακόμα και σε νομούς που η Δεξιά παρουσιαζόταν κυρίαρχη δύναμη, όπως για παράδειγμα η Μεσσηνία και η Αρκαδία. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, με αποτέλεσμα η Πειραιώς να επιστρατεύσει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα μιλήσει την Πέμπτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη. Τώρα γιατί επελέγη η λύση Σαμαρά και όχι ο Κυριάκος, δεν το γνωρίζω. Μόνο οι επικοινωνιολόγοι της Πειραιώς μπορούν να μας εξηγήσουν.

Μεγάλες ανατροπές

Θεαματική άνοδο παρουσιάζουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων για τον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα και τα γκάλοπ τα οποία δημοσιεύονται σε εφημερίδες που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη της ΝΔ εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό να ισοβαθμεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ερώτημα: «Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός». Οι ίδιες εταιρίες πριν από ένα μήνα εμφάνιζαν τον Αλέξη Τσίπρα δέκα και δεκαπέντε μονάδες πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αντιλαμβάνεστε, το κλίμα έχει αλλάξει ριζικά και το βράδυ των εκλογών θα έχουμε δράματα στην Πειραιώς.

Πρόβλημα ο… επαναπατρισμός!

Ενα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία είναι ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά. Οι δημοσκόποι υπολογίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία από τη μετακίνηση αυτή θα χάσει ένα κρίσιμο ποσοστό της τάσεως των δύο ποσοστιαίων μονάδων. Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν η Πειραιώς αρχίσει πόλεμο κατά της Φώφης Γεννηματά παραμονές της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Οι νέοι ψηφοφόροι

Εγκεφαλικό κοντεύουν να πάθουν οι επικοινωνιολόγοι της Πειραιώς με τις εκατοντάδες χιλιάδες των νέων ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Τα μηνύματα για τις τάσεις που διαμορφώνονται στο νευραλγικό αυτό τμήμα των ψηφοφόρων δεν είναι καθόλου καλά για τη ΝΔ. Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι της Πειραιώς μιλούν για μη ανιχνεύσιμα ευρήματα. Προφανώς κρύβουν την αλήθεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί οι τάσεις στους νέους ψηφοφόρους όχι μόνο είναι ανιχνεύσιμες αλλά συνιστούν κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία.

Οι νέες δημοσκοπήσεις

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Πειραιώς περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα δύο μεγάλων δημοσκοπήσεων που ολοκληρώνονται σήμερα. Με βάση τα δεδομένα και τις τάσεις που διαμορφώνονται πρόκειται να καθορίσουν και την επικοινωνιακή τους στρατηγική στις έξι κρίσιμες μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές.

******

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
*****
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
*****
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και παπούτσια
Print Friendly, PDF & Email